Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » B5 és B8 végerősítő
 
Témaindító: banyaiakos, idő: Máj 31, 2008
Lapozás: OK   51 / 62
(#) Anden válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Igen, valóban itt van!! B100, B9
(#) Anden hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Tényleg azt írja KD hogy jó hangú kapcsolás, egy kis forrasztást megérdemelhet a dolog..
Valószínű hogy én is kipróbálom!!
KD idézete.. B9 kép
(#) Anden hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Mit gondolsz Alkoto, kipróbálod ezt a kapcsolást??Esetleg ha igen, és ha panelt is tervezel hozzá, akkor az engem is érdekelne, ha megosztod..
(#) dzsoki75 válasza Anden hozzászólására (») Jan 2, 2013 /
 
Miért kéne hozzá nyákot tervezni? Ott van a nyákterv is hozzá készen.
(#) accaboj hozzászólása Jan 2, 2013 / 1
 
KD mester a B9-ről:

Idézet:
„Figyelem! Az ide feltöltött dokumentációimat nem szeretném viszont látni a hobbi elektronika.hu-n. Ehhez nem is fogok hozzájárulni.”
(#) dzsoki75 válasza accaboj hozzászólására (») Jan 2, 2013 /
 
Nem is töltöttem föl, csak linkeltem, mert a google nem tetszett egyeseknek.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
(#) Anden válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 2, 2013 /
 
Hát én a B9 hez a driver panelt találtam meg a b9-canopus mappában!Igaz most nézem hogy a B100 alatt futó mappában van panel is a végfokhoz..
(#) Alkotó válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 2, 2013 1 /
 
Nem a Google nem tetszett, hanem a haszontalan és semmitmondó válaszod. Hiba ha alábecsülöd a többieket, és szerintem bátran tételezd fel már alapból, hogy a valamilyen keresővel mindenki rá fog nézni egy adott témára, függetlenül annak mikéntjétől.
Akkor tudsz értéket teremteni, ha ezen kívül adsz bármilyen hasznosságot.
(#) dzsoki75 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 2, 2013 /
 
Kértél, kaptál, sgítettem. Arról nem én tehetek, hogy ennyire egyszerűen ment. Aztán te meg nem hogy megköszönnéd, még van képed bunkóskodni is. Érdekes egy ember vagy te! De legközelebb majd nem fog érdekelni, hogy akarsz e valamit. Majd előkeresed magadnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
(#) Zupp87 válasza reloop hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Ez a kompozit darlington egyik előnye,ezért alkalmaztam már én is párszor,egyszerűbb a hőkomp fizikai kivitelezése. Ugyanis a darlington elsö tranyójának kollektorköre,mint áramgenerátor hajtja meg a végtranyót.
(#) dzsoki75 hozzászólása Jan 10, 2013 /
 
Szól az egyik fele már a B9-nek. A QUAD405ösömhöz képest tisztább hangja van. A mélyek is jobbak vele. Nagyon szép hangja van, a QUAD-tól lendületesebb, a 405-ös lomhának tűnik, meg nagyon csikorgósnak hallom most már a magas hangokat is vele.
A 405-be milyen alkatrészeket tegyek, hogy valamit javuljon? Morocco feliratos BD249 et tettem bele, Thomson BD244, elején NE5534, kis tranzisztorok BC547 és BC557 esek. Urbános fajta nyákon van az egész. Valamivel lehetne azon is turbózni?
(#) Anden válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Régebben építettem egy VF2 Conductort!Abban is van műveleti erősítő ic, és régebben azok cserélgetésével tesztelgettem! A hagyományos NE ic helyett én BB OPA 606KP típusú ic-vel használtam, nekem azzal volt a legjobb hangja, de OPA ic-kből sokféle van, nekem is van itthon egy rakattal, több típus is, amivel igen csak sokat változik a hangja!
Persze a Q 405-ben nem tudom mennyire befolyásolja, abban nem próbáltam még, nem igazán preferálom az ic-ket végfokokban, bár a VF2-nek elég jó hangja van így..
(#) dzsoki75 hozzászólása Jan 10, 2013 1 /
 
Ezt az OPA-t hol lehet megvenni normális áron, úgy, hogy ne legyen hamis? Ezeket nagyon hamisítják. 741 re szitázzák rá a feliratot, aztán azt adják sok ezrekért opa-nak.
(#) Alkotó válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Melyik kombinációt építetted? A B9-el arra utalsz, a B100 végfok-modulhoz, a B9 meghajtót választottad, és ebből lett egy egység?
Milyen tápfeszről megy a végfok, és hogyan táplálod a bemeneti fokozatot (a végfokból osztasz ki, vagy külön tápról)?
(#) (Felhasználó 46585) válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Az adott helyen veszel egyet. Azt megméred, ha azt tudja ami rá van írva, akkor veszel még belőle. Ha nem tudja, akkor visszaviszed.
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Próbáltad már? Nekem erre azt válaszolta a kereskedő, hogy neki nem kötelessége kipróbálnia az összes félvezetőt, hogy az megfelel-e a katalógusadatoknak (8000Ft-om bánta). És egyébként se mondjak neki olyat hogy az hamis, mert ő olyanról még életében nem hallott. Azóta nem veszek ott semmit...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nem azt kell mondanod a kereskedőnek, hogy hamis. Egyszerűen, csak elállsz a vásárlástól. Kéred vissza a pénzt, mindenféle indoklás nélkül. Fogyasztóvédelem...

Az egy másik kérdés, hogy nem 8 misiért kell venni alkatrész... hanem csak egy darabot kell venni... azt kipróbálni, aztán ha megy, akkor lehet bevásárolni. Tudom, nem mindig lehet ilyet, de ha nagyobb tételről van szó, akkor muszáj....

( Nem is értem ezeket a "hamis" dolgokat... én nagyon sok régi kütyüt javítok, ahol rendesen a határadatokra méreteztek félvezetőket. Elmegyünk vásársziba a Lomexbe, vagy a Kontelhez, eddig még minden működött... pl: BD 249C. Látom, hogy ott van 110 V a kollektoron, aztán még is megy, már évek óta... Százszámra használtam fel őket az utóbbi években. Biztosan léteznek hamis tranyók, meg hamis opampok, de szinte biztos vagyok benne, hogy inkább a felhasználó hozzánemértéséről kapunk képet... )
(#) Anden válasza dzsoki75 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Megmondom őszintén hogy ezek egy részét küldték, másik részét ingyen kaptam!!Régebben mint "termékminta" néven lehetett rendelni a Texas Instruments-től, és ingyen postáztak jónéhányat..asszem minden típusból 5 darabot, amit kért az ember!!Haverok is rendeltek, és egy csomó nálam kötött ki!!Ezek eredetiek, mert maga a Texas küldte őket, én ezeket használtam, és sokszor jobban szerepeltek mint az NE ic-k.

Anden
(#) ABU hozzászólása Jún 10, 2013 /
 
Üdv!
Sajnos nekem nem rózsásan indul a készre szerelés, ugyanis lefüstölt az egyik oldal Az egész úgy kezdődött, hogy még tavaly összeraktam az Alkotó-féle B8-at mindenestül és 1 évig állt csupaszon egy cipős dobozban, nem is használtam. Tegnap jutottam el odáig, hogy legalább összehuzaloztam egy nagyobb OSB lapon és várok a végleges dobozára, addig meg hallgatom így. Pont ebben a pillanatban véletlenül lecsúszott az egyik oldal bemeneti jelvezetéke, ami nem is ért sehova, csak lógott a levegőben, még láttam is a folyamatot. Abban a pillanatban kiment mind a két tápbizti, ami 2A F-es. Gondoltam talán hirtelen meggerjedt. 4A S-es volt csak, beraktam a helyére és szép lassan elillant az is, a védelem aktív. Na mondom itt gáz van, még nem méregettem, de így 2. összerakásra elég elszomorító Nyugalmi rendben volt, borda is langyos, kábelezés kusza, de nem búgott rövidre zárt bemenet mellett.

Itt a tavalyi post
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) Alkotó válasza ABU hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Már csak utólagos bölcsesség, de két súlyos hibát is elkövettél.
1. Nem élesztünk erősítőt áramkorlát nélkül. Nem, nem és nem! Ha nincs labortáp, akkor más korlátozó elem is jó, de valami mindenképpen kell.
2. Ha kimegy egy biztosíték, akkor semmilyen körülmények között sem jó ötlet betenni egy kétszer akkorát helyette (feltételezve az eredeti érték helyes voltát).

Mivel a másik oldal jó maradt, így egy kicsivel egyszerűbb a méregetés, mert van mihez képest értelmezni az értékek helyességét. De javaslom a bekapcsolás nélküli, ellenállásméréseken alapuló hibafeltárást.
(#) ABU válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Tavaly már ment rendesen, csak elraktam. Tegnap este újra összeraktam, nyugalmi meg offszet ellenőrzés után egyből használtam is pár órát. Ma délelőtt füstölt le valószínűleg begerjedt. Áramkorlátot azért hagytam ki, mert villany nélkül csak nem ment tönkre majdnem egy év alatt egy cipős dobozban. Hétvégén megjavítom.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
(#) Anden hozzászólása Dec 6, 2013 /
 
Sziasztok!! Elég kihalt ez a fórum, így gondoltam megosztom veletek néhány képben, és információban az elkészült B5 végfokomat!
igazából már több mint egy éve készen volt, de újra építettem, átdobozoltam, egy régi rossz erősítő dobozát kapta meg!
Info..: 300VA torroid, két, egymástól független szekunder 2* 2*28V
ALPS Blue Velvet japán potméter
Ledes visszajelzésű koppanás gátló, és hangfal védelem, piros (protect), kék (main) led!
Külön táp a két végfoknak
Aranyozott csatlakozók
Szálhúzott alumínium előlam, és alu hátlap
Egyedi Alumínium polírozott hangerő, és bekapcsoló gombok..

Remélem sikerül kedvet csinálni az építéshez!

Üdv! Anden
(#) CIROKL válasza Anden hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Szép az erősítőd de nem igazán kaptam kedvet az építéshez sajnos nem az én világom...

A potméter tekerő viszont tetszik már látttam ilyet valahol !
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
(#) Anden válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Köszi, csak gondoltam feldobom kicsit a topikot!!
(#) CIROKL válasza Anden hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Bővebben: Link
Nem az enyém én csak egy két alkatrészt gyártottam ehhez ...
(#) Anden válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Igen, ezt már láttam régebben, ez is nagyon szép, picit innen volt nekem is az ihletem ebből az erősítőből..
Az enyém is dual mono, csak egy trafó van két független szekunderrel..
(#) Anden hozzászólása Dec 6, 2013 /
 
Egyébként tudom hogy nem mindenkinek jön be a hangja, de nekem nagyon talált, nagyon tetszik a hangja..Hihetetlen minőségre képes a Tannoy hangfalaimmal..
(#) CIROKL válasza Anden hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
A video elkészülése óta már át lett épitve megint egy kicsit és még ütősebb lett külsőleg alkatrészileg egy kisebb vagyonba van a készítőjének ez a B5 , nagyon minőségi bent minden /módom lehetőségem nem volt még meghallgatni ezt a példányt , pedig itt van tőlem alig 500 méterre / más egyéb B5-öt már hallottam , nekem személy szerint más világ ami bejön hangilag !
(#) Anden válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Elhiszem, nem vagyunk egyformák!! Az enyém eddig elég nagy sikert aratott a köreimben, pedig van néhány "hifista" emberke!!
Nem egy A osztályú erősítőt utasított maga mögé a B5-öm!
Az én példányomban is vannak néhány minőségi alkatrészek, és tényleg nem kevés pénzemben volt már nekem is!
(#) CIROKL válasza Anden hozzászólására (») Dec 6, 2013 /
 
Örülök hogy nagy sikere van nálunk nem volt pedig már sok erősítő megfordult nálam is és egy két kacatot épitettem már én is de egészen biztos ezek mind gyengébbek voltak mint a B5 vagy netán mind rosszabb mint a B5 ? Na ez egy jó kérdés és szerintem legyen ez nyitott kérdés én itt be is fejezem és nem vita témának szántam , köszönöm !
Legyen inkább kedvcsináló azt mondanám , meg kell építeni és mindenki saját maga majd eldönti hogy mit épitett és hogyan tetszik ?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2013
Következő: »»   51 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem