Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   178 / 211
(#) Bari- válasza watt hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Köszönöm

Bari
(#) vladcepes hozzászólása Jún 12, 2013 /

Sziasztok! Megépítettem ezt a változatot: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=201613 , A 18F2550 fel lett programozva(egy kedves fórum társ megcsinálta), átraktuk az enyémbe ,a zöld led világít de a PICKit2 program nem ismeri fel.Szakadás nincs rajta,zárlatosnak nem zárlatos. Szerintetek mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm.
Itt vannak a képek.
(#) kistee válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia,

Első körben próbáld meg kicserélni az USB csatlakozónál lévő 100 nF kondit 470 nF-ra. Esetleg újraírni a 2550-est...

Üdv: t
(#) vladcepes válasza kistee hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia! köszi a választ! Már kapásból 470nF-osat raktam bele,mert valahol írta is egy fórumtárs.
Amit nem írtam tegnap hogy újra lett írva a 2550-es és abba ki is próbáltuk tehát az jó! A kolléga aki segített ebben a Quartz-ra gyanakodik. (lehet az gyári hibás)? Ezt a BC250-et remélem jól forrasztottam be.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 13, 2013 /

Valami gyanús. Megnézitek légyszi. A két kondi a nyákon fel van cserélve. (10µF-47uF) ez okozhatná azt hogy nem megy?
(#) adapter válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia,
Ha van másik quartzod próbáld ki vele, nekem már volt rossz az új quartz. Nem ment a dolog sehogy sem, csere után viszont azonnal beindult....
(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia!
Itt már írtam Neked, hogy a forrásnak belinkelt kapcsoláson és / vagy panelterven több hiba is van. A linken látható kapcsolási rajzzal és paneltervvel hasonlítsd össze a paneledet.
USB D+, D- zárlat (egymással, földdel, táppal), szakadása lehet még a probléma forrása. Mekkora feszültség mérhető a Vusb lábon? Ha 3.3V, akkor a kontroller elindult. Ha 0V körüli a feszültség, a kontroller nem indul (a quartz, 22pF kondenzátorok körül zárlat, szakadás, hibás vagy nerm megfelelő értékű alkatrész) vagy a konfigurációs bitek nincsenek rendesen beprogramozva.
Másik kábelel, másik porton megy?

Köszi a válaszokat! Túl gyorsan nekiláttam a megépítésnek mire kaptam tőled "Hp41C"is a választ,hogy ne ezt építsem meg,de ekkor már nem sok dolog hiányzott a panelről.Ha hazaérek megmérem amiket írtál,tegnap mikor kolléga mérte a feszültséget azt mondta minden rendben.
Nos,majd este írok hogy mit sikerült,vagy esetleg mit találtam rajta. Addig is köszöntem a segítségeket.
(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

A panel huzalozása nem rossz, csak néhol nem jó értékek szerepelnek a beültetési rajzon. Ennek ellenére az USB kapcsolatnak létre kellene jönnie.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013

Sziasztok! Most is szeretnék segítséget kérni. Átcseréltem a kondikat,összedugtam a géppel és "lön világosság" felismerte a gép az illesztőprogramot telepítette is ,megnyitottam a progit és most ezt írja ki.(meg villog a piros led). Töltsem le nyugodtan?

1.JPG

(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Megnyomtam csak mit kell betallóznom? ,feljön az ablak,Microcip>PicKit 2v2 azon belül van egy ilyen: PK2V023200.hex ezt?

Igen, azt.

Az enyém is ezt csinálta első alkalommal. Letöltöttem rá azt a hex fájlt, és azóta működik.

Én is ezt a klónt építettem meg.

Köszi .Megnyomtam dolgozik dolgozik aztán ugyan az a sárga felirat jön vissza.

Próbáld meg még egyszer. Juteszembe: nincs rákötve semmilyen PIC-re, ugye?

Olvastam olyasmit (csak angolul de nem értem) hogy húzzam ki az USB-t tartsam lenyomva a gombot dugjam be az usb-t engedjem el a gombot majd utána ott a Tools menüben nyomjam a download OS-t. majd a hex filet töltsem be. Ha fel van programozva a PIC ezt akkor is meg kell csinálni amit leírtam? Csak hogy ne csináljak hülyeséget.

Nincs rákötve.

Ha az USB csatlakoztatásakor nyomva tartod a gombot, akkor a bootloader indul el. Ugyanoda jutsz, mint a Tools - Download operating system menüvel..

okés,értem akkor mi a teendő?

Válaszd ki azt a hex fájlt és okézd le. A háttér sötétkékre változik, amíg letölti és ellenőrzi. Majd, ha minden oké, akkor zöld háttérrel újraindítja a PK2-őt. Ez pár másodperc.

Azt csináltam mutatok képet is róla: majd ezt miután megcsinálja visszavált ugyan arra a sárga feliratosra hogy töltsem le.

2.JPG

3.png

(#) kissi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Itt a 3.kép szerint minden OK, csak várd meg a RESET-et!
Próbáld meg leválasztás után újra rádugni ( de közben már ne nyomd a gombot ! ) !
(#) vladcepes válasza kissi hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Úgy csinálom.Most megpróbáltam egy másik USB-portba ,megvártam a RESET-et is majd ismét a sárga felirat mi a baja lehet?

A hex-el nem lehet semmi?
(#) kissi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szerintem nem, mert szinte biztos, hogy ellenőrzi ! Csatolom az én gépemen lévőt, ha gondolod próbáld ki!

ÁÁÁ most olyan maflást adnék legszívesebben magamnak. Rosszul forrasztottam be a kapcsolót.(így végig olyan volt mintha nyomva tartanám) Most minden heppy.Köszönöm a kitartást, meg a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013

5.JPG

(#) kissi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

OK , örülök, hogy sikerült !
(#) kistee válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Gratula!

Minden jó, ha a vége jó.
(#) hzsiga hozzászólása Jún 17, 2013 /

Üdvözlök mindenkit.
SKY készített A Watt féle smd klónról, furat szerelt klónt 2 változatot is. Valaki megépítette már őket? Johnny0004 azt írja ( megépítheted Watt kapcsolását furat szereltben is, amit Sky készített el. Érdekes erről nem igen esik szó, pedig nagyon jól működik.) Ezt szeretném meg építeni de Johnny0004 szerint a fet2 és a 4-6 ellenállás fordítva van. A kérdésem az lenne, hogy maga a panelrajz jó-e, esetleg csak az alkatrész van fordítva?
A segítséget előre is köszönöm. hzsiga.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
(#) Hp41C válasza hzsiga hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia!
Mivel a SO8 tok a forrasztási oldara kerül - szerintem - jól van bekötve, de a körvonalrajz nem jó: A 1. lábat jelölő félkör az 5. lábhoz került.

Nyomtasd ki papírra, jelöld át a SO8 tok lábait a túloldalra, fordítsd meg a lapot. Íde kellene illeszkedni a toknak...
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Következő: »»   178 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem