Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a következő hibajelenséget egy HP CLJ 1500-as színes lézernyomtató esetén. A hiba jelensége a következő: Nyomtatás során az oldal jobb szélén (enyhén változó vastagságban) sötét vastag csík nyomtatódik. Próbálkoztam egy két egyszerű tisztítási művelttel, kiszedtem a tonereket, kiporoltam amit tudtam, majd mindig újabb tesztoldalt nyomtattam. Az eredmény mindig ugyan ez volt. (mellékelt 1. kép) Majd egyszer csak a semmiből több oldal nyomtatás közben az egyik oldal váratlanul szinte teljesen tiszta lett ( mellékelt 2. kép) Azóta csak 1-2 oldalt nyomtattam vele, az egyiknél újra kicsit koszos. Mi lehet a baj? Mi lehet koszos? A legjobban a hirtelen megjavulás zavar és mert nem tudom mi okozta és hány oldal után jön elő újra..... Előre is köszi!
Szia
Nekem úgy tűnik, mintha a fekete kazettának a töltő hengere nem feküdne fel rendesen azon az oldalon az OPC dobon. Azért szedd szét és nézd meg, (2 oldalról 1-1 rugó nyomja rá) mert ilyenkor piszkosul fogy ám a fekete. Üdv
csináltam egy szkennelt képet is
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Én a linkeket akárhogy izgattam, csak ugyanez az oldal jött be. Nem lehet hogy be kell hozzá jelentkezni?
![]()
Valamiért neked nem jelenik meg az "Ingyenes letöltés" gomb. Ennke oka lehet kiegészítő hiánya vagy régebbi böngésző, próblj feltenni egy Firefoxot vagy egy Chrom-ot.
Bocs az OFF-ért. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Mondom mutatom
![]() Ugyan HP nem asztalom, de volt szerencsém egy hasonló szituval! Szedd szét a lézert, és nézegesd meg a tükröket! Az hogy melyik tartozik a sárgához, elvileg könnyen megtalálod, ha követed a sárga toner útját. A lényeg, hogy valószínűleg kimozdították a sárga tükröt a helyéből, ezt kellene visszatenni. A TÖBBIHEZ NE NYÚLJ! Amit én csináltam, ott a tükrök szélei gyárilag le voltak kenve valami fehér trutymóval, ami aztán szépen rákötött. Mivel a trutyi szilárd, így a tükör kimozdítása cakkosra törte a szélét. Ez volt a szerencsém! Fellazítva a tükör rögzítő rugóit nagyon óvatosan vissza tudtam illeszteni az eredeti pozícióba, úgy hogy a ragasztó cakkozását próbáltam eredetibe visszaállítani. Megjegyzem, még így sem sikerült elsőre, de másodikra tökéletes lett! Persze volt nagy öröm ![]() Hátha nálad is menne ez! szerk.: A színregisztrációt általában csak a nagyobb gépek tudják agyból, a kisebbek csak szervíz módban csinálják meg, ha egyáltalán képesek ilyesmire. Samsungoknak pl. extrém gagyi szervízmódjuk van, kb négy menüponttal. Ricoh-nál meg mindent be lehet állítani, még felhasználóként is. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Itt az a gond,hogy csak magát a lézer egységet vették ki és kívül az üveget takarították meg.Szét nem szedték...Így is elmozdulhatott valami benne?Ráadásul mind a négyet kivették.
Négy külön lézer van benne? Talán egy próbát megér megcserélni valamelyik másikkal.
A másik amit el tudok képzelni, hogy a sárga lézeregység felütközik valamiben, rosszul került vissza a helyére, így mellélő. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
Én is első körben erre jutottam hirtelen...Holnap ha lesz időm,szétszedem és átcserélem.Viszont ha úgy is előjön a gond,akkor mégis abban keresendő a hiba.
Szétkaptam én tegnap még(az a baj eléggé nyűgös hozzáférni),de nem láttam,hogy rosszul lenne felfogatva.(bár a felfogatás igen rossz megoldás sztem.Mind a négyet egy rugós feszítés tartja és egyszerre kell őket felhúzni)
Újra szétszedtem,a lézer egységeket ki és ismét beraktam...Most már nincs elcsúszás oldalra,viszont a a feketén kívül a 3szín hosszanti irányban 1-1,5mm-t csúszik...
Az a csúszkálás eddig is ott volt, megnéztem az előző képet is! Most próbálj meg egyet kalibrálni, ezt már elvileg ki kellene tudnia korrigálni. Nem tudom van-e valami telepített beállító programja, vagy a gépen valami kalibrációs menü. Nézz szét, hátha!
Na....addig eljutottam,hogy minden oké,de lett egy újabb hiba
![]() Ilyeneket művel fotóknál:
Hello
Ez OPC szalagos és a festékezőt nyomkodja oda színenként, vagy külön opc-ja van minden színnek? Mert ha az előző, akkor valamelyik szín jobb sarkát nem tolja rá normálisan. Üdv
A tonerekben külön van a drum mindegyiknél.
A képátvivő pedig szalagos. Ez lenne: http://www.uniomax.hu/hp-clj-4650-electrostatic-transfer-belt-etb-a...4.html De sajna nem látok egyszerűen érintkezési hibát....Pedig annak tűnik így,mert ha csak FF-ben nyomok,akkor nincs gond.
Meg kéne állapítani, konkrétan melyik színnel van a gond.
Nyomj egy CMYK színt arra az oldalra. Ha eddig jó volt, akkor nincs szerintem nagy vész. Nem lehet, hogy összefogdostad valamelyik OPC-t szerelés közbe?
össze bizta nem fogdostam,ez kizárt,mert másik tonerrel is ez van....de csinálok és majd szkennelem.Remélem a szélén ki is jön a hiba majd
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Szia,
meg tudod állítani nyomtatás közben? Lehet hogy hülyeséget mondok, de én megnézném , hogy az OPC-n ott van-e egyáltalán a toner vagy ha már ott sincs akkor festékezőről nem kerül át a dobra. Ha az OPC-n ott van a papíron nincs akkor meg inkább transzfer gondra tippelnék.....
holnap otthon leszek du-án,akkor meg...de ma volt kb 5percem...CMYK minták tökéletesek....de ott van a lap széleken kb 2cm szél amin semmi nincs...pont ott van a hiba...így természetesen tökéletes.
Azután nyomtattam egy demó oldalt...szintén tökéletes...mégegyet...nah ott már látszott a bal oldalon a hiba...azután még 2db képet és szintén hibás.... transzfer belt hiba kizárva,mer kettővel is ugyanezt csinálja,tonernél szintén....(Y,M,C cserélve) Mint mondtam már,hogy FF-ben tökéletes a kép...csak színesben van hiba....csak az a fura,hogy egyszerűen nem látom miért ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Így hogy minden cserélve van tényleg furcsa.....
![]() Esetleg nem lehetséges (kéretik nem kiröhögni, és súlyos hsz -al reagálni) hogy nedves a papír azon az oldalon? Zsír új csomag papírral meg lehetne próbálni szerintem..... Off: (Régebben jártam úgy egy kis irodában -igaz az színes fénymásoló volt- hogy ahol tárolták a bontott papírcsomagot néhány nagy cserepes virág volt. Ezek elég voltak hozzá hogy benedvesítsék a papírt -nem tapintható nedvesség!- amikor a szekrény tetejéről vettünk le új csomagot abból tucatszám jött a jó nyomat.....)
Bocs, nem gondoltam át eléggé az nem valószínű mert az lényegesen egyenletlenebb szabálytalanabb és főleg kontúrtalanabb hibajelenség volt!
Írta:
Idézet: „,mert ha csak FF-ben nyomok,akkor nincs gond.” Tehát kizárható a transfer hiba, a papír is. Szerintem egy bizonyos szín lesz a hunyó (cyan-ra tippelek) Azon a részen, vagy nem is kerül festék arra a részre már az opc-nél, vagy az opc-ről a transferre. A kettő közül valamelyik. Amit írtál, hogy menetközbe megállítani, jó ötlet. Üdv
ezt én is látom,hogy egyértelműen nem kerül festék,de az a vicc,hogy néha jó
![]() most az lesz,este felé lesz kis időm és kipróbálom menet közbeni megállítást...aztán jövök ![]()
Na,csak hazajöttem,idegel a dolog....A cyan tonernél már a dobon ott a hiba egyértelműen és így kerül fel már a kép a papírra.Az a fasza,hogy ez a toner pedig nemrég felbontott gyári toner.....
Most kotortam elő egy másik ugy-ott szóródós lomot és megy rendesen a szélén a papírnak is... úgy néz ki....
A legfurcsább dolog,hogy 2db gyári cyan tonerrel is ez volt a hiba....Nah mind 1...kértem most kölcsön egy 50%-os cyan-t(most már tökéletes így ezzel),most meg ebayen ütöttem le 2db xerox tonert,hátha azok megbízhatóak az utángyártott kategóriában...Ha a gyári ennyire lom......A kettő 72font lett.
Node már nem agyaltam,bennemarad az új tr. belt és fuser...legalább nem lesz vele baj mostanában. Most este felindulásból szereztem egy CLJ 4600-at,úgy néz ki,hogy szinte tökéletes,a sárga és a fekete annál is fossa a port...A cyan és magenta nem volt benne pont....Holnap átrakom őket bele és sztem szaladni fog azonnal...
Amúgy az utángyártott tonerekre is van garancia amennyire tudom. Ha visszaviszed oda, ahonnan hoztad, és viszed vele a nyomtatott oldalt is, ki kellene cserélniük. Természetesen a számla, vagy a náluk őrzött nyilvántartás alapján a vásárlás igazolását követően.
Lehet érdemes lenne belekukkantani abba a dobegységbe, ha néha jó, akkor az kizárja a dobhibát (esetleges szennyeződést)
A képet megnézve, néminemű ismétlődést vélek felfedezni. Ezt az ismétlődést le tudnád mérni? Nyomtatók szervíz manuáljába részletezik, milyen hiba ismétlődés melyik alkatrész hibájára vezethető vissza. Ebből ki lehetne indulni, elképzelhető egy gyenge developer bias kontakt, ami forgás közbe jön elő. Ennek a topicnak az értékét mindenképpen növelné ha meg lenne a hiba, meg lehet, neked se jönne rosszul pár használható kazetta. Üdv
Itt egyértelműen a 2db cyan toner a ludas....Most kipróbáltam a CLJ4600-at,amit a minap szereztem és abban is ugyan ez a helyzet....Mindkét tonerrel ilyet nyomtat.Az meg,hogy 30képenként meg valamitől egy jó.....nem tudom mitől van...
Sziasztok!
A Samsung scx-4521f nyomtatóm összegyűri a lap végét kiadáskor,emelgeti a hátsó ajtót és van amikor ki is nyitja. Tudnátok segíteni? Köszönöm.
Kellene egy olyan képet is mutatnod, amikor a papír még a gépben van! Valami lehet a papír útjában! Egyébként nem nagy kunszt végignézni sem, mert a hátulját csak négy csavar tartja. Kicsavarod őket, leveszed a hátlapot, és máris hozzáférsz a papírúthoz. Na jó, kis jóindulattal
![]() Ennél a gépnél van egy olyan előny, hogy el lehet indítani a hátlap nélkül is. Az ajtó alatt van egy mikrokapcsoló, annak a lemezét nyomd le, és már indítható is! Arra azért vigyázz, hogy a hátlap levétele után tapogathatóvá válik a tápegység is, szóval óvatosan, nehogy megrázzon! Elindítod a gépet, kérsz tőle egy konfigurációs lapot, és már látod is, hogy mi a helyzet! Ha belenyúlsz, akkor húzd ki addig a hálózati dugót!
Ha a papir emelgeti, sot ki is nyitja a hatso ajtot, ez azt jelenti, hogy az ajto nincs a helyen/ nincs teljesen becsukva. Ez a hatso ajto vezeti a papirt az utolso laptovabito gorgok koze, es ha nincs a helyen, a papir nekiutkozik a felso gorgonek, ami aztan vagy beviszi a megfelelo helyre (addig viszont a fixalo nyomja kifele a papirt a rendes utemben, ezert ott felgyul, es ha ki is jon, hullamos lesz, meg az ajtot is felemelheti), vagy nem, es akkor a papir elakad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |