Fórum témák
» Több friss téma |
Paks vagy lajoskomárom jöhet szóba, mert egyik helyen hétközben másikon hétvégén vagyok!
Még be kell szereznem az IC-t is majd!
Ha van a közeledben fenyőfa, annak gyantájával még megoldható
Neki biztosan van. De gyűjthetsz is magadnak, csak van felétek fenyőfa.
Nekem csak gyümölcsfa gyanta van.
Az nem jó nincs valahol a környezetedben(szomszédok, utca, esetleg határban) bármilyen fenyő?
Az nem gyanta, hanem mézga és nem jó gyanta helyett.
Üdv, nem beleszólásként , de forrasztó tisztításra akarod használni ? Mert ha igen ,akkor szerezz vonós hangszerhez való gyantát, amivel a vonót gyantázzák. Én azt használom
Az azúrban van mesterséges vagy finomított gyanta. Nincs ugyan szaga, de jól működik és 1400Ft egy kiló.
Amúgy tényleg jó a fenyő gyanta? Az mindegy milyen fajta fenyőből származik?
Elvileg mindegy. Ha jól tudom, denszesszel kell kezelni.
Az alatt mit értesz, hogy "kezelni"? Az alkohol az feloldja nem?
Sziasztok!!Köszönöm a sok hozzászólást,későn vettem észre hogy áthelyezték a témámat ide!
* Folyasztószernek használnám láttam erről egy videót épp a srác mikrovezérlőt forrasztott be és nagyon bevált neki és én erre gondoltamFenyő nem túl sok van,átnéztem őket de egy picit találtam 1gramm KBHa valakinek akadna erre a célra az kérem segítsen nekem!Köszönöm!Sok lomom van cserélhetünk is! *A lakcímet nem írjuk ki, a világ szeme elé! A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Szia! Kezdő koromban sima vörösfenyő gyantáját gyűjtöttem és tökéletes volt forrasztáshoz. Úgy is ha csak belemártottam kis időre a pákahegyet. Ma már nem kedvelem annyira, mert nagyon mocskol. Jó a denszeszes oldat is.
Sziasztok! Park***e páka gyári hegye 5-6 alkalom után lazán kicsorbult ( a hegy fele eltűnt), alig melegített. 150-ért vettem újat, azzal meg repeszt! Miért?
Lehet, hogy eleve hibás volt rajta a bevonat. Érdekes, annó mikor vettem a pákámat, a gyári hegy kb. egy hét alatt tönkrement. Vettem én is mindjárt négy tartalékhegyet, de több mint egy év után is van még három, amit még nem használtam...
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Van otletetek, hogy miert fogja a magnes a weller LT hegyeket?
Vagyis ez vilagos, csak miert tartalmaz a hegy magnesezheto anyagot? A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Szia! Ezért:Bővebben: Link
Üdv
Olyan problémám lenne, hogy újabban teljesen mindegy milyen hőmérsékleten forrasztok, mindíg megég, megkormosodik a páka hegye, amit egyszerűen nem tudok lepucolni róla. Ami biztos, hogy azóta van ez, amióta ólommentessel forrasztok, kérdés, hogy van e valami házi megoldás, az ilyen pákahegyek tisztítására, mert a szivaccsal nem lehet lepucolni és annyira erős, hogy lecsiszolni is alig lehet. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Épp most akartam írni, hogy megvan a megoldás, a dörzsi. Valóban működik.
Szia!
Én szalmiák követ használok! Tökéletesen tisztít és nem szedi - le mint a fémdörzsi - a hegyről a galvanizálást! Hegesztéstechnikai boltban kapsz egy kb. 6x4x2,5cm-es darabot kb. 4-500Ft-ért. Használata: a forró pákahegyet "beleszúrod" és mellé nyomsz egy kicsi ónt, jól megforgatod és láss csodát, a szutyi eltűnik és tiszta pákahegy marad csak.
Itt kezdődik probléma, egy faluban, mert annyit kellene autóznom, ami jóval többe kerülne, mint maga a kő.
Amúgy, most szereztem ólmos ónt és megszűnt a jelenség.
Sziasztok!
Annó egyik munkahelyen is ólom mentes ónnal forrasztottunk, de mondhatni ette a pákahegyeket! Arról nem is beszélve hogy mennyivel nehezebb volt vele forrasztani az ólmoshoz képest. Nekem eddig a sárga dobos ólmos stannol jött be nagyon! Még valahol van egy új weller páka hegy regenerálóm, de nem tudom az mennyire jó, valakinek van tapasztalata? üdv PIXI
SOS!
Hogyan tudom kiforrasztani a furatgalvános panelba beforrasztott dolgokat kattogós Wellerrel? 10lábú kijelzőket forrasztottam be anno, de a panel hibás volt eredetileg, s már nincs rá szükségem, de az optoelektronikájára viszont lenne. Valami ötlet? Ónharisnya nem segít..
Sok ónt pakolsz a lábakra, ha nincs az ónban flux, akkor pluszban adsz neki még azt is (de ha van benne, akkor se árt neki pluszban még). Ezután fejre fordítod, és körbe-körbe melengeted a lábakat, a sok ón pedig melegítés után egy darabig még melegen tartja a lábakat. Ha szorulnak a lukban a lábak, akkor közben alul egy lapos csavarhúzóval lehet óvatosan feszíteni is az egészet kifele.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
Így már próbáltam, de hiába, mert a forrfelületek nagyon kicsik, és nem tudom véghez vinni.
Ezt nem teljesen értem... Az ón pacsmagok nyugodtan össze is érhetnek, nem kell minden lábnál külön legyen, lehetnek akár centis méretűek is. Ha a panel vízszintesen van, akkor lefolyni se fog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |