Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Nincs mit! Erre való a zöld hüvelykujj
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen módszerrel tudnék Eagle-lel gerber fájlokat megnyitni? Ha csak megnyitja, az jó, szerkeszteni nem akarom őket.
Eagle-el sehogy, van erre direkt gerber néző
GerbMagic - ViewMate ...stb
Vagy a GerbView ami azt hiszem ingyenes is.
ViewMate is ingyenes, nekem ez jött be legjobban, könnyen kezelhető és jól lehet a rétegeket lapozni egymáson...stb
Sziasztok!
Én nem használok Eagle-t és egyszeri használatra nem szeretném felrakni, így tőletek kérek segítséget, akik használjátok. Ezt a két fóliát szeretném vektorosan, elég csak a forrasztásoldali réteg. VU metr :: S-O VUM15 :: S-O Formátumok felől még megegyezhetünk, megnézem miket fogad el az Illustrator (elég sokat). A pdf lenne a legjobb megoldás, mert egy sima nyomtatást kell elindítani hozzá, ami mérethű lesz. Végeredményben én csak lézernyomtatóval szeretném kinyomtatni átvasaláshoz. Üdv!
Az egyik:
A másikat nem sikerült megnyitni. EAGLE 5.10 free vel. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Parancsolj. Az elsőből kivettem a dimensions réteget, mert keresztezett egy vezetéket
Sziasztok!
Két kérdésem lenne a programmal ( v.6.4) kapcsolatban, hogy lehet megjeleníteni a kapcsolási rajzban a vezetékek kapcsolódási pontjait - kis zöld pötty formájában. A másik dolog, letöltöttem a hivatalos oldalról az " ic-packages big-pack v.1.0.rar-t " , majd a benne lévő lbr.-t bemásoltam a program megfelelő könyvtárába. Ennek ellenére a kapcsolási rajz készítésekor az alkatrész keresőben nem látszik. A segítséget előre is köszönöm!
Szia
Ahhoz hogy a kapcsolási rajz tervezőben az alkatrész hozzáadásánál látszódjon az újonnan bemásolt lbr, ahhoz a control panelon az alkatrész könyvtárakat kibontva, meg kell keresni az adott lbr-t és a szürke pöttyre egérrel rákattintva használatba venni. Másik megoldás, hogy ugyanitt az alkatrész könyvtárakra jobb klikk és minden könyvtár használatba vétele. Bari
Az eszköztáron van egy ilyen kis "zöld pötty" ikon, ha jól emlékszem, talán "Junction" a neve, azzal lehet. De ha két vezetéket úgy viszel egymáson keresztül, hogy a meglévőhöz hozzávezeted az újat, majd klikk, és onnan folytatod, akkor automatikusan összeköti őket a kapcsolási rajz szerkesztő.
Köszönöm a választ mindenkinek!
De az ic pakkot továbbra sem látom az alkatrészlistában - a control panel alkatrészkönyvtárban ott van a zöld pöttyel együtt, csak a kapcsolási rajz szerkesztőben nem található.
Szia!
Lehetséges, hogy csak tokozásokat tartalmaz, nem sematikus szimbólumokat. Ezt ajánlom: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Szia
Letöltöttem az írt alkatrész könyvtárat, sajnos nálam 5.6-os eagle esetében amikor rákattintok a pöttyre, akkor érvénytelen adat (elérési út)IC-Packages-BIG-pack V1.0.lbr fájlban hibaüzenetet kapom. Elképzelhető, hogy azért mert ettől újabb verzióval készült. Amikor használatba veszed Neked nem ír hibaüzenetet? Egyébként nálam sem látszik az adott alkatrész könyvtár, de ha új alkatrészt akarnék lerakni, akkor szintén figyelmeztet, hogy érvénytelen adat van benne. Majd otthonról kipróbálom újabbal, ezen a gépen csak ez van fent. Bari
A zöld pöttyök mindigis ott voltak, semmit nem töltöttem le sehonnan.
Szia!
Ez az ic packages... könyvtár csak a nyáktervezőben lévő tokozásokat tartalmazza. Ha a nyáktervezőben rakod le a kívánt alkatrészt, ott jó lesz, de az áramkörtervező részben nem fog látszódni az így lerakott alkatrész. Ez a könyvtár arra jó, hogy saját alkatrészeket készíts a segítségével anélkül, hogy neked kelljen a tokozást megrajzolni hozzá.
Idézet: „letöltöttem a hivatalos oldalról az " ic-packages big-pack v.1.0.rar-t " , majd a benne lévő lbr.-t bemásoltam a program megfelelő könyvtárába. Ennek ellenére a kapcsolási rajz készítésekor az alkatrész keresőben nem látszik.” Ahogy már mások is leírták, ez egy tokozás csomag. Ugye az nem újdonság, hogy különböző IC-k hasonló, vagy azonos (esetleg szabványos) tokozásokkal készülnek. Tehát egy tokozástól ne várj egy-egy saját elképzelésű IC-t. Ezt megérteni és nem kérdezni ilyen alapvető dolgot, nem kell más, csak egy kis logika.
Ne bántsd! Nem volt tiszta a számára, hogy ez nem egy komplett IC, hanem "csak" tokozás.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Leszűrtem a megfelelő következtetéseket. Lehet, hogy hiányos ez ügyben a tudásom, de azért egy ic-t még meg tudok különböztetni egy ic foglalattól.
Idézet: „egy ic-t még meg tudok különböztetni egy ic foglalattól” Foglalatról egy szót nem írtam. Abba kell beszúrni az IC-t, ha nem akarod közvetlenül beforrasztani, de nem arról volt szó.
Sziasztok!
6.4.0 EAGLE-ban a kapcsirajzban hogy kötöm össze az alkatrészeket?
Először is lerakod az alkatrészeket, azután a lábaikat össze tudod kötni.
A szükséges gombot a mellékelt képen bekarikáztam.
Nem sikerült eltalálnod a szükséges ikont.
Valoszinü, hogy csak én vagyok járatlan a dologban, de képtelen vagyok egy 20x4 soros display könyvtárát megtalálni. (2x20 soros van sok). Ha esetleg valaki tudna segiteni nagyon megköszönném.
pl. egy TC2004a-05 display kellene.
Az a buszrendszerek kialakításához való gomb.
A Vonal a nets rétegen tökéletesen megfelel. Idézet: „A Vonal a nets rétegen tökéletesen megfelel.” Hát nem... a nets rétegre a net "vonal való" Idézet: „Az a buszrendszerek kialakításához való gomb.” Hát nem... az a balra mellette lévő gomb "Bus" |
Bejelentkezés
Hirdetés |