Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   288 / 443
(#) kameleon2 válasza Mdavid hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Nincs mit! Erre való a zöld hüvelykujj
(#) Lüke Aladár hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen módszerrel tudnék Eagle-lel gerber fájlokat megnyitni? Ha csak megnyitja, az jó, szerkeszteni nem akarom őket.
(#) niedziela válasza Lüke Aladár hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Eagle-el sehogy, van erre direkt gerber néző
GerbMagic - ViewMate ...stb
(#) HERC válasza niedziela hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Vagy a GerbView ami azt hiszem ingyenes is.
(#) niedziela válasza HERC hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

ViewMate is ingyenes, nekem ez jött be legjobban, könnyen kezelhető és jól lehet a rétegeket lapozni egymáson...stb
(#) Zsooti87 hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok!

Én nem használok Eagle-t és egyszeri használatra nem szeretném felrakni, így tőletek kérek segítséget, akik használjátok.
Ezt a két fóliát szeretném vektorosan, elég csak a forrasztásoldali réteg.

VU metr :: S-O
VUM15 :: S-O

Formátumok felől még megegyezhetünk, megnézem miket fogad el az Illustrator (elég sokat). A pdf lenne a legjobb megoldás, mert egy sima nyomtatást kell elindítani hozzá, ami mérethű lesz. Végeredményben én csak lézernyomtatóval szeretném kinyomtatni átvasaláshoz.

Üdv!
(#) proba válasza Zsooti87 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Az egyik:
A másikat nem sikerült megnyitni.
EAGLE 5.10 free vel.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) pluto válasza Zsooti87 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Parancsolj. Az elsőből kivettem a dimensions réteget, mert keresztezett egy vezetéket
(#) Zsooti87 hozzászólása Jún 19, 2013 /

Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek!
(#) neoone hozzászólása Jún 25, 2013 /

Sziasztok!

Két kérdésem lenne a programmal ( v.6.4) kapcsolatban, hogy lehet megjeleníteni a kapcsolási rajzban a vezetékek kapcsolódási pontjait - kis zöld pötty formájában. A másik dolog, letöltöttem a hivatalos oldalról az " ic-packages big-pack v.1.0.rar-t " , majd a benne lévő lbr.-t bemásoltam a program megfelelő könyvtárába. Ennek ellenére a kapcsolási rajz készítésekor az alkatrész keresőben nem látszik.

A segítséget előre is köszönöm!
(#) Bari- válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia

Ahhoz hogy a kapcsolási rajz tervezőben az alkatrész hozzáadásánál látszódjon az újonnan bemásolt lbr, ahhoz a control panelon az alkatrész könyvtárakat kibontva, meg kell keresni az adott lbr-t és a szürke pöttyre egérrel rákattintva használatba venni. Másik megoldás, hogy ugyanitt az alkatrész könyvtárakra jobb klikk és minden könyvtár használatba vétele.

Bari
(#) Frankye válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Az eszköztáron van egy ilyen kis "zöld pötty" ikon, ha jól emlékszem, talán "Junction" a neve, azzal lehet. De ha két vezetéket úgy viszel egymáson keresztül, hogy a meglévőhöz hozzávezeted az újat, majd klikk, és onnan folytatod, akkor automatikusan összeköti őket a kapcsolási rajz szerkesztő.
(#) neoone válasza Bari- hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Köszönöm a választ mindenkinek!

De az ic pakkot továbbra sem látom az alkatrészlistában - a control panel alkatrészkönyvtárban ott van a zöld pöttyel együtt, csak a kapcsolási rajz szerkesztőben nem található.
(#) IMi válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia!
Lehetséges, hogy csak tokozásokat tartalmaz, nem sematikus szimbólumokat.
Ezt ajánlom: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
(#) Bari- válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia

Letöltöttem az írt alkatrész könyvtárat, sajnos nálam 5.6-os eagle esetében amikor rákattintok a pöttyre, akkor érvénytelen adat (elérési út)IC-Packages-BIG-pack V1.0.lbr fájlban hibaüzenetet kapom. Elképzelhető, hogy azért mert ettől újabb verzióval készült.
Amikor használatba veszed Neked nem ír hibaüzenetet? Egyébként nálam sem látszik az adott alkatrész könyvtár, de ha új alkatrészt akarnék lerakni, akkor szintén figyelmeztet, hogy érvénytelen adat van benne. Majd otthonról kipróbálom újabbal, ezen a gépen csak ez van fent.

Bari
(#) Doky586 válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

A zöld pöttyök mindigis ott voltak, semmit nem töltöttem le sehonnan.

eagle-1.png

(#) bbb válasza neoone hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia!

Ez az ic packages... könyvtár csak a nyáktervezőben lévő tokozásokat tartalmazza. Ha a nyáktervezőben rakod le a kívánt alkatrészt, ott jó lesz, de az áramkörtervező részben nem fog látszódni az így lerakott alkatrész. Ez a könyvtár arra jó, hogy saját alkatrészeket készíts a segítségével anélkül, hogy neked kelljen a tokozást megrajzolni hozzá.
(#) elektrocad válasza neoone hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Idézet:
„letöltöttem a hivatalos oldalról az " ic-packages big-pack v.1.0.rar-t " , majd a benne lévő lbr.-t bemásoltam a program megfelelő könyvtárába. Ennek ellenére a kapcsolási rajz készítésekor az alkatrész keresőben nem látszik.”

Ahogy már mások is leírták, ez egy tokozás csomag. Ugye az nem újdonság, hogy különböző IC-k hasonló, vagy azonos (esetleg szabványos) tokozásokkal készülnek. Tehát egy tokozástól ne várj egy-egy saját elképzelésű IC-t. Ezt megérteni és nem kérdezni ilyen alapvető dolgot, nem kell más, csak egy kis logika.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Ne bántsd! Nem volt tiszta a számára, hogy ez nem egy komplett IC, hanem "csak" tokozás.
(#) neoone válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Leszűrtem a megfelelő következtetéseket. Lehet, hogy hiányos ez ügyben a tudásom, de azért egy ic-t még meg tudok különböztetni egy ic foglalattól.
(#) elektrocad válasza neoone hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Idézet:
„egy ic-t még meg tudok különböztetni egy ic foglalattól”

Foglalatról egy szót nem írtam. Abba kell beszúrni az IC-t, ha nem akarod közvetlenül beforrasztani, de nem arról volt szó.
(#) uv142 hozzászólása Jún 27, 2013 /

Sziasztok!
6.4.0 EAGLE-ban a kapcsirajzban hogy kötöm össze az alkatrészeket?
(#) sastas01 válasza uv142 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Zöld vonallal.
(#) uv142 válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Igen, és azt hol találom?
(#) sastas01 válasza uv142 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Először is lerakod az alkatrészeket, azután a lábaikat össze tudod kötni.
A szükséges gombot a mellékelt képen bekarikáztam.

Vonal.png

(#) niedziela válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 27, 2013 / 1

Nem sikerült eltalálnod a szükséges ikont.

Vonal.png

(#) Massawa hozzászólása Jún 28, 2013 /

Valoszinü, hogy csak én vagyok járatlan a dologban, de képtelen vagyok egy 20x4 soros display könyvtárát megtalálni. (2x20 soros van sok). Ha esetleg valaki tudna segiteni nagyon megköszönném.
pl. egy TC2004a-05 display kellene.
(#) HERC válasza niedziela hozzászólására (») Jún 30, 2013 1 / 1

Az a buszrendszerek kialakításához való gomb.
A Vonal a nets rétegen tökéletesen megfelel.
(#) niedziela válasza HERC hozzászólására (») Jún 30, 2013 / 2

Idézet:
„A Vonal a nets rétegen tökéletesen megfelel.”

Hát nem... a nets rétegre a net "vonal való"

Idézet:
„Az a buszrendszerek kialakításához való gomb.”

Hát nem... az a balra mellette lévő gomb "Bus"
(#) Doky586 válasza niedziela hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Mi a különbség a "Net" vonal és a "Wire" vonal között?
Nálam egyformának tünik színre is szagra is kinézetre is..
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Következő: »»   288 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem