Fórum témák
» Több friss téma |
A Zombee terve egy áttörés volt mert itt erre üzletág szakosodott, ellenben, a többi "vidám barakk"-al ellentétben, ahol nagyszerű tervek láttak napvilágot, csak senki nem tud oroszul, lengyelül stb. Az MKII is filléres tényező és könnyen utánépíthető verziók is vannak, csak nézz szét a keleti blokkban! Ennek ellenére ajánlani szeretném a vaterás termékeit, mert egy korrekt kivitel és egy ezres hasznot aki sajnál egy normális konstrukcióért, akkor vállalja fel a panel és egyéb tervezés hátulütőit, maratás, forrasztás stb. A tavires is biztos jó, csak drága egy munkanélküli amatőrnek. Akinek az építés öröme lényeges keressen egy lengyel vagy orosz fórumot, ahol lerágták már ezt a csontot IS. Üdv
NEm tudom szabad e ilyet írni de az oldal pl a dopert favorizálja ami használhatatlan. X éve ezt favorizálják sajnos, pedig ideje volna leírni, hogy használhatatlan sok esetben.....A zombee konstrukciója müx. Aki mkII akar nézzen szét egy lengyel vagy ruszki fórumon ahol unásig vannak jobbnál jobb múködő tervek panellel együtt....
Hestorba nem kapható a Zombee féle usb chip, de HQ-ban 600ft-ért van....
Ja és az valós üzlet ha odafáradsz a markodba nyomják a motyót, addig meghivnak egy kv-ra míg kiszedik a motyót.....
Zombee terve lesz végülis. Nem kínlódok mkii-vel, ha ezzel van valami akkor tudok kihez fordulni segítségért.
Tudjátok mi hiányzik egy kezdőnek? Egy AVR specifikus C leírás, mi miért hogyan. (természetesen magyarul) A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Taviren vannak kapkodások ez irányban is, de ha komolyan akarsz foglalkozni ezzel egy perfekt orosz nem ártana
Bár a google is emberközelibbé helyezi ezeket a leonardo, meg duino paneleket amiket itt az eladáson kivül sötét homály fémjelez....
Pedig annyi segítőkész emberke van itt... Miért nem fogtak össze és írtak egy elindulást segítő könyvecskét?
Tavir-en max. Bascom-ot találsz meg arduino-t, ami nem egyenlő az AVR C-vel. Már kitárgyaltuk.
Kis angol tudással az avr-libc reference manual, és az AVR-ek adatlapjai mentén kell elindulni. Meg egy -nagyon- alap C tudás sem árt amit nem AVR-en kell megtanulni, hanem PC-n! @manyioka: A HESTore-ban minden alkatrész kapható, az USB IC is. Csak keresni kell! Ha legörgetsz, itt is láthatod legalul.
Pascal után nem nehéz a C, AVR-nél pedig max. a tömbökig kell eljutni hogy programozhass.
A dinamikus memóriafoglalás alapból kerülendő, a pointerek pedig csak haladóknak kellenek! Az alapvető regisztereket(PORTx, DDRx, PINx, SREG, TCNTx, TCCRx, GICR/MCU(S)CR, EICR, EIMSK) be kell vasalni, azok nélkül egy tapodtat sem! A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Azt a részt pedig hogy "mi volt előbb" és "melyik olcsóbb", vagy hogy "melyik rosszabb"
azt inkább a kocsmában. Nem szeretnék még egy moderálást, félő hogy a gazdája bezárja a topikot. @manyioka: Kérlek a mondanivalókat egyetlen, nagyobb posztban oszd meg, ne 20 egymásutániban. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Szia!
Anélkül, hogy állást foglalnék programozó ügyben, mert kinek a pap ... stb. Én építettem magamnak egy MKII-t. Itt láthatod. Nem bántam meg. Gyakorlatilag mindent tud, ami kell, még XMegát is. 3 fajta programozó csatlakozó. Tehát biztos a jövő és nem kell egy ujjat szerezni, ha tovább akarsz lépni. Az én véleményem szerint vedd meg a Tavir-t - ha GTL-s szintillesztőt használ - sokkal olcsóbban nem hozod ki. Itt persze az idődet is számoltam.
Elnézést kérek érte tőled is, de azthittem ez egy elektronikai fórum és nem marketing shopping.* A doper használhatatlan. Te publikáltál egy égetőt (egyedül Te)ami használható.... A ruszkik publikáltak még MKII is ami 600 forint kb. ha emiatt kidobnak akkor az nem elektronikai fórum.....Úgy érzem senkit nem sértettem meg.
*És nem marketing shopping, pontosan ezért fejezd be! A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Én spec nem igénylem a lötsop fóliás gyártatott panelt, mert nem is akarok x ezer darabot eladni belőlle, de a képen látható cájg egy ezresből kihozható lötsop nélkül is....
Nem az a baj, hogy mit mondasz, hanem az, hogy hogyan.
Amikor tök ugyanazt a gondolatodat tizedszer olvasom, akkor azért kicsit már kezd a dolog unalmas lenni (nálunk a suliban szajkó volt a beceneve az ilyen viselkedésnek). Ahogy az is, amikor egymás után 5 hozzászólásban írod le azt, amit egybe is beírhattál volna.
De ha már belkötsopoztad, gondolom nem, több az ára 1200ft-tól mert az még humánus?!
Szia!
Ez nem eladásra készült. Az alkotás öröme, sikerélmény és mert használom.
NEkem az volt csupán a gondd, hogy egy párszáz forintos sz* túlmisztifikálnak és árulnak közel 10 ezerért....
Egyedül zombee volt képes kiarkni a tervezetét ami igaz egy 5 év fáziskésés az orosz tervekhez képest és nem is ujdonság, mert aki használhatót akart az megépítette más terveit már x éve, de megtette.....Ezért a tisztelet az övé, és nagyon levan sz@rva a lötsop bevonatos nyák..... Ha nem hagyod abba, repülsz innen! Hányszor szeretnél még újraregisztrálni? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
manyioka mutyur, befejeznéd végre?
Nos ez itt a probléma kérem.
Itt egy kezdő aki értetlenül nézi azt, hogy mi van itt. Kérdeztem, válaszoltatok. Valahogy mégis úgyéreztem, hogy nem lettem kisegítve. Annyit kértem csak, hogy valaki adjon egy MKII tervet némi leírással, hogy egy kezdő is eltudjon rajta igazodni.
Mérlegeltem...Belépni nem akarok többet, és sok sikert a fórumhoz...! Üdv
Tessék az mkii link.
Talán nem olyan nehéz begépelni a gúgliba, hogy AVRISP mkii. Annyit had jegyezzek meg,*** Ne ne jegyezz meg személyeskedő hozzászólást! Ha bajod van vele írd meg neki privátban! Pedig egyrészt nem, másrészt aki végigolvassa a topikot, az számtalan linket találhat a komplett rajzra, leírásra, programra. *** a tuxgraphics-on régóta elérhető a teljes dokumentáció forrással, rajzzal és hex-el együtt. ***igazságtalannak érzem, hogy a többiek, akik évek óta segítik a kezdőket, le lettek írva, mintha nem segítettek volna. A kezdő vegye a fáradságot és olvassa el a topikot, és akkor nem tesz fel buta kérdéseket, illetve tudja mit hol talál meg, mert a sült galamb nem tud repülni. Személyeskedő hozzászólások kiszedve! A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Igazad van, 1 hete csak ezzel foglalkozom, hogy olyan dokumentációt találjak amit egy kezdő is megért. De mivel nem találtam csak angolt, ezért muszály voltam hozzátok fordulni.
De kaptam már segítséget egy kedves fórumtárstól amit ezúton is köszönök szépen!
Az angol, legalább alapszinten szükséges lesz ebben a témában, mert az a fránya Atmel pofátlan módon angolul ír. Én se vagyok nagy angolos, de a szakmai szöveg olvasással elboldogulok, illetve a szótár és a Google fordító szokott segíteni. A program utasítások, a regiszterek nevei, az adatlapok mind angolul vannak, így kénytelen leszel alapfokon megtanulni jó néhány szót.
A kedves fórumtársnak üzenem, hogy a (köz)hasznos infókat a fórumra kellene kitenni, hogy másoknak is hasznos lehessen. Sose értettem ezt a privátban írunk olyat, ami a topik témája. Még annyit, ha nem ismernéd: a Google fordítóba komplett weboldal címét is be lehet másolni és akkor a teljes oldalt lefordítja. Igaz, nem túl helyesen, de kihámozható belőle a lényeg. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Tisztelt Jelenlévők!
A téma mostanra a Hobbielektronikán lévő legtrágárabb és legtiszteletlenebbül beszélő topikja lett. Egy ultimátiumot javaslok a jelenlévőknek: Mostantól amennyiben egyetlen egy személyeskedő és nem szakmai hozzászólás születik, az összes vitában szereplőt némításban részesítjük. Fújtok olyat is aki segítséget ad, pedig egyesek (manyioka, mutyur, lovej - illetve ez az egy személy), vagy juhaszgezane kizárólag randalírozni jár ide, és olyan irigy másokra, hogy ezt trágár randalírozásban éli ki. Szándékos felbujtókat kitiltásban részesítjük kérdés nélkül. Moderátor kollégáim próbáltak Titeket szép szóval rendre inteni, de ha nem vagytok vevők rá, akkor én fogom megoldani a problémát.
Sziasztok !
Elkészült a STK500v2, megvolt a próbaüzem, MŰKÖDIK ! Sok kapcsolást megnéztem és - a meglévő alkatrészek miatt - EZ mellett döntöttem. Egyenlőre 3.579 Mhz-es kvarc van benne és a javasolt tux-os firmware. A nagy igyekezetben egy Mega8-ból kizártam magam. Külső foglalatban programoztam és kvarc nélkül, de olyan progit égettem bele (azt hiszem...) ami külső kvarcot igényel. A kérdésem az: hogyan "hozhatom vissza" ? Előre is köszi !
Csak a FUSE biteknél tudod állítotani kristályra, a betöltött progi nem képes erre. A program csak az alábbiakra képes, ha a programozhatóságot nézzük - remélhetőleg látszik, hogy ezeket nem szokás babrálni:
- OSCCAL átállítás - belső órajel osztó átállítás Más: a kristály szerintem 3.6864 MHz szokott lenni, de a 3.579 is jó, már én is építettem "véletlenül" ilyennel és tökéletesen működik vele. (utólag jöttem rá) A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
Szia. Az atmega 9-es lábára adsz egy külső oszcillátorról jelet, ami lehet 1MHz. Ekkor elindul az atmega, és a fuse biteket visszaállítod. Amikor azt írtam, hogy én mindig használok kvarcot égetéskor, pont az ilyen hibák elkerülése végett, nagyon lehurrogtak. Nem mindig belső oszcillátorral használják az AVR-eket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |