Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1342 / 2544
(#) janikukac válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Váltó fesz kellene, ilyen építésre most sajnos nincs időm amúgy sem..
(#) neocska válasza janikukac hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Miért kellene 12V válto feszültség?
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Megmértem, 0,9ohm.

Mert a gazdája, akitől kaptam, azt mondta, hogy a panelon már van diódahíd , meg minden, nekem pedig csak 12V-ot kell adni neki, és szól.
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Elméletileg jo kellene legyen, mivel kevés a menetszám 4.2V nak. mikor bekapcsolod akkor a két kimeneten nincs semmi feszültség?

Az nem probléma ha van dioda hid.
Vagy adsz neki DC12V ot, vagy letekersz a trafobol pár menetet, ez a két lehetöséged van.

De a trafót sajnos nem tudom szétszedni, meg a letekeréshez sem értenék, szóval ezért akartam valami jó megoldást találni...
(#) Leadtek válasza janikukac hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szia! Mivel az egyenirányító diódákon 0,6-0,7 V feszültség esik ezért ha sorba kötsz a híd után 7-8-at akkor elvileg jó lesz. Ez ugyebár veszteséges, de cserébe egyszerű. Kísérletezd ki, hogy mennyi dióda kell az a biztos.

Megoldod ugy ahogyan irtam LM317 és egy tranzisztor, nyugodtan köthetsz oda DC feszültséget, nem pacil semmit az erösitö, ugyanugy fog müködni, mivel a diodák azok csak annyit csinálnak hogy jo utra terelik a megfelelö feszültséget.
Maximum beszerzel egy megfelelö trafot.
(#) silent15 hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen dual erősítőt hogy tudnám úgy bekötni, hogy oldalanként 1-1 szélessávú univerzális hangszóró van, és a 2 erősítőről pedig a jelet közösítve, mono-ban meghajt egy mélynyomót. Én golndoltam egy hangváltót, ami olyan 1000Hz körül vág, és azon alul dolgoz a mélynyomóra, de akár még a hangváltó után lehetne egy sub erősítő is, csak nem kell olyan nagy teljesítmény, kinek mi a véleménye?
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

A két póluson, egymáshoz képest nincs feszültség abban a kis időben míg bekapcsolom és vissza kikapcsol (kb: 2sec.), viszont a testhez képest van mind a kettőn, de nem 4.2 hanem 15V.
(#) neocska válasza fakóló hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Fura, mivel ay egz külön secunder a rajz szerint.....
(#) reloop válasza silent15 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szia! Ennek egy aktív hangváltóval, és a szub számára egy teljes értékű erősítő csatornával kéne nekifutni.
(#) silent15 válasza reloop hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Akkor inkább az legyen, hogy az elején leválasztom a mély hangokat, és a mélynek is külön erősítő legyen?

ÜdV!
(#) Mayan hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok, csak érdekességképpen, "mayanosítottam" a fetes végfokomat, mára összesen 48 alkatrésszel lett kevesebb benne mint ahogy kaptam, most kb. a minimum, a hangja szerintem sokkal jobb lett, dinamikus és kellemes, nagyon jó hallgatni. A korábbi állapot itt látható: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) reloop válasza Mayan hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szia! A kioperált 10pF-nek volt valami észlelhető funkciója?
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Szia István !
Ilyen a keverőd a Tiéd is?
Üdv: Gy
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013

IMAG0682.jpg

(#) Buvarruha válasza Mayan hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Jópofa, én a trafót kiraknám a sarokba és árnyékoló lemezt is raknék köré, az a tuti. Illetve a külső tápnál nincs jobb.
(#) reloop válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szia! Igen
(#) golem válasza golem hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Úgy döntöttem hogy kiforrasztom az összes ellenállást ami a panelon van meg a tranzisztorokat is.
(#) fakóló válasza neocska hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Jó az FL1 és FL2 közt megvan a 4,2V. R151-nél a feszültség a bekapcsolás pillanatában felugrik -40V-ra, aztán visszaesik 0,3V ra, viszont a kikapcsolás után felugrik +40V-ra és onnan lassan csökken.
(#) golem hozzászólása Jún 17, 2013 /

Kimértem a BC548C tranzisztort szerintem ő a bűnös mert ezt mértem.
Pedig új tranzisztor mind.
(#) granpa válasza golem hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Ez jó! Keress tovább.
(#) golem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Az tudom csak ebbe rajzoltam meg mert ez BD tranzisztorok hoz van.
(#) granpa válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Légy nagylelkű, és küldj vagy kettő 810-est 'janikukac' fedőnevű ifjú, vajdasági kollégának; most szenved egy ilyen sztereóval.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
(#) Mayan válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Semmi a világon, de ez sejthető is volt... a többi részben pedig volt pár problémás alkatrész és hiba amit jobb hogy ilyen módon megoldottam, mert ahogy anno kaptam pár watt felett igen gázos torzítások jelentkeztek. Most viszont így minden oké, jól meg lehet hajtani. A trafó 63VA-os csak, de szobában így is házibuli hangerő.
(#) Mayan válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Nincs ezzel a tarfóval semmi baj, csak nagyon halk pici búgás hallatszik a hangfalból a fülemet 5cm-re téve.
(#) reloop válasza Mayan hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Végül is helyre állítottad a kapcsolást a megszokott formájúra. Már az is gyanús volt, hogy ez a MOSFET pár Ugs védőt kapott, hiszen benne van a tokban.
(#) golem hozzászólása Jún 17, 2013 /

Van még 2 tranyó ez egy pár BC639 npn BC640 pnp
(#) Mayan válasza reloop hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Igen, valójában azzal kezdtem. Meg azzal a 10pF +stb. komplexummal. Ez a jól ismert H&T fet-1, roksan, sugden, maplin stb. kapcsolás. Egyszerű és ezekkel a fetekkel igen jó hangú is szerintem. De lehet nem minden fettel ilyen jó. Viszont lehet egy kicsit csökkenteni kellene a második diff. pár áramát mert elég forrók. Főleg most a 28 fokos szobában
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2013
Következő: »»   1342 / 2544
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem