Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   288 / 581
(#) gkari válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Szerintem a hálózati trafó könnyen pótolható (+graetz+szűrőkondi), 220V-ról így 14VA kell neki, terhelve ennek a kimenetén is 12V= kell legyen (cca. 600mA). Leírás:"Kádár 75-77"-ben.
(#) fecameca válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

A barátomnak volt ilyen, de már elfelejtettem. Szerintem ugyanúgy nyílik, mint az Elektronika-VL100: Először az alját kell levenni, azután a bádogot szétfeszíteni. Ahhoz volt tápom is de szétbeleztem. Nem ragaszkodnék az eredetihez, a mostaniak jóval kisebbek, könnyebbek, csak a csatlakoztatást kell megoldani.
(#) oregtamas0202 válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Üdv!
Van komplett tápom , csatlakozóm és sok-sok alkatrészem is .
Hogy jó-e nem tudom , de megnézem.
Szívesen segítek, mivel nekem is segítettek pl. Zolika60!!
Tőle kaptam.
Öreg Tom
(#) BarnaPili válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szia!
Miután kiszedted a csavarokat,tekerd le a felső (UHF) antenna díszítő műanyagját.A hátműanyag leszedése után a bádogot le tudod húzni hátra a TV-ről.
István
(#) zolika60 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szép lett, gratulálok. Amikor adtam nem így nézett ki.
(#) Jubilate válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

A hátműanyagot nem tudom leszedni, mivel a csavarjai úgy tesznek mintha anyacsavarral együtt forognának. Itt akadtam el a szétszedésben.
(#) kisgeri válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Nekem volt jópár évvel ezelőtt egy ilyenem, nem biztos, hogy jól emlékszem, de próbáld meg a hordozófül csavarjait kitekerni, azt hiszem az tartja.
szerk: utána az egész fémház lejön a a hátával együtt, de lassan szedd le, van belül egy csatlakozó, azt még le kell húzni.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) Jubilate válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Nem nem az tartja.
(#) zolika60 válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Lehet, hogy az anyák elforognak, ha jól emlékszem csak a műanyagba vannak sajtolva. Fúrd le a csavarok fejét.
(#) kisgeri válasza Jubilate hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Több, mint 10 éve volt már, megkoptak az emlékeim erről. Sokáig még pont a tápegysége volt meg, aztán azt is elbontottam sajnos... Pár gombja meg a csupasz trafó megvan még valahol, a képcső is ment ajándékba egy minividihez.
(#) oregtamas0202 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Üdv !
Szervusz Zoli!
Gőzöm sincs , de valahogy kedveltem és kedvelem.
Hogy miért?
Lehet hogy a fiatalság emléke.
Vagy a szakma kezdet gyönyöre?
Csak a bordák polírozása volt érdekes.
Üdv : Öreg Tom
(#) Jubilate válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Köszönöm a választ.
(#) Jubilate hozzászólása Jún 19, 2013 /

Ha valaki leírná hogy pontosan és 100%-osan melyik érintkezőbe megy a négy közül a + és a - 12V azt külön megköszönném.
A csavarokat sikerült kifúrnom, a tv belülről elég jó állapotúnak néz ki .
(#) BarnaPili hozzászólása Jún 22, 2013 /

A NYÁK készítés témában találtam ezt a NYÁK vasalás módszert.Talán tovább lehet fejleszteni skálaüveg pótlásra is.Mi a véleményetek?NYÁK sütés
István
(#) oregtamas0202 hozzászólása Jún 22, 2013 / 1

Üdv!
Barátom hozott egy Tesla táskarádiót, megörültem a meglepetésnek ,de a meglepetés még nagyobb volt , mikor közölte , hogy tegyem rendbe és jó lesz a konyha kredencre.
Így nézett ki és ennyit tudtam kihozni belőle.
Szól szépen, minden eredeti benne.
Öreg Tom
(#) kisgeri válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Ez valami gyönyörű lett! A formavilága is tetszik.
(#) thehunter válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Szép munka!
(#) oregtamas0202 válasza thehunter hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Üdv !
Nem nagy dolog , csak ultra és körömkefe.
Inkább az érdekessége : eredeti állapot , működő képes , és részemről ismeretlen.
Pedig láttam már pár dolgot!
Janó Bácsi az igazi mestere a tatarozásnak!
Üdv : Öreg Tom
(#) Janó bácsi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 2

Meg lettem szólíttatva, köszönöm az elismerést. Szeretnék egy kis színeset megosztani veletek. Tegnap a sógoroknál jártam Ósztriába, és a határtól nem messze találtuk, ezt a rádiómúzeumot. Cím: Bad Tatzmansdorf, Batthyany Alle 21. Kis öregember a tulaj (mint én) de valami nagyon fontos dolga volt, (szombat délelőtt, nyitvatartási időben) mert alig hagyta, hogy körülnézzünk, sürgetett bennünket. Persze a belépti díjat azért elkérte. Nem sokat tudtunk tehát időzni, de azért csináltam pár képet. Magyar készülék, csak egy 420A volt, meg egy 222-es. De minden csak le volt tisztítva, valószínű nem volt semmi felújítva, semmit nem lehetett bekapcsolni. Azért megérte.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 2

Még képek
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
(#) kisgeri válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Szép kis kiállítás! A 011 számú képen a polcon az nem egy Orion 331?
(#) kristikoma válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Szép kiállítás, sok készülék hasonlít az itthoniakhoz. Látszik, hogy az 50-es évek végéig nem maradtunk le formatervezés ügyén.
(#) Janó bácsi válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Igazad van, azt ott észre sem vettem! üdv
(#) wadember válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Sőt a felső polcon is pihen egy Orion.
(#) Janó bácsi hozzászólása Jún 27, 2013 / 2

Tisztelt mindenki. Tud valaki valamit mondani arról, hogy mi van a középhullámú Kossuttal?
Tegnap óta alig nyomokban jön, és a hivatalos oldalakon nem közölnek erről semmit.
Üdv.
(#) Vales válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Igen, ezt én is észre vettem, a konyhában hallgatom egy KH-s rádión (panelban) a "hajnaltájt" adását és a hét eleje óta észrevehetően romlott a jel-zaj viszony, halkabb is lett.
(#) gkari hozzászólása Jún 28, 2013 /

Tisztelt hölgyek-urak! Végre ismét sikerült "barkácsolni", azaz megcsinálni egy AR205-t. Szerencsére csak egy -kapcsolós- hangerőpotit (2-ből 1 jót csinálva), az EL katódkondit kellett cserélni, meg a 2. 50µF-ot megpatkoltam egy újabbal (kissé szentségtörő-tudom). KF hangolás ráfért, osc., mod.-hoz nem kellett nyúlni -alig hittem el, de igaz. Még a bakelitdoboz kissé karcos, de ezt a problémát rábízom a gazdájára. Még RH.-n is fog néhány állomást-a pincében, betonfödém alatt.
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Szép darab. Gratulálok. Kár a kék elkóért, szebb lenne, ha Janó bácsis módon eldugnád a régi tokjában.
(#) Janó bácsi hozzászólása Jún 29, 2013 / 1

Üdv mindenkinek. Ismét egy felújítandó készülékről írnék, ma került a kezembe. Ez egy Orion 933-as 1939-es gyártás. Viszonylag ép állapotban van, bár két cső hiányzik. Nekem ez a típus kedvencem a 2+1-esek között, párral már volt dolgom, de ezidáig ez a típus tudta, érzékenységben, hangminőségben a legtöbbet. Nincs is összefusizva. A dobozán sajnos látszik az elmúlt 74 év tán még a háború is. Azt lesz a legnehezebb felújítani, majd külön írok róla. Most azon gondolkodom, hogy lepusztítsam, és lefújjam a panelt, vagy csak javítsam ki valami ezüsttel.
Kezdésnek ennyi mára: Janó Bá.
(#) frecsko válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Nekem is van egy ilyen. A 011-es után ez a másik kedvencem.
A panelt csak javítanám. Képről ítélve nincs rossz bőrben. Sok sikert a felújításhoz.
Következő: »»   288 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem