Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   112 / 164
(#) fachyga válasza reloop hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

Ķöszönöm még egyszer a segítséget már csak annyi kérdésem lenne , hogy 2x45V szerinted meddig lehet kivezérelni 4 ill.8 ohmon? Szkoppal nézném tehát Vpp érték érdekelne.
(#) nagysasy válasza david91 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Kösz erre gondoltam én is.
(#) nebszter85 válasza nagysasy hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Ahogy írtam hangtechnikámhoz szeretnék építeni végfokot.
Egy sztereó végfokot Reflex r300-as ládákhoz a trafót majd csak akkor veszem meg ha sikerült megtalálni elkészíteni és éleszteni a kiszemelt erősítőt, csak igazán érdemleges választ még nem kaptam senkitől hogy a két vég közül melyiket érdemesebb megépíteni!
Üdv!
(#) Ge Lee válasza nebszter85 hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Bármelyiket is építed, áramkorlátot tegyél bele (az NMOS-ban biztos hogy nincs, a KD féle VF2-ket nem nagyon ismerem csak a sajátomat). Az NMOS pár száz Ft-al olcsóbb, a VF2 szerintem jobb (hatásfok és hangzás tekintetében is).
(#) nagysasy válasza nebszter85 hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Hangosításra gondoltál ?
(#) nebszter85 válasza nagysasy hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Igen! De először csak egy sztereót szeretnék építeni s ha bevált akkor készítenék még egyet mert 4 db ládám van!
(#) nagysasy válasza nebszter85 hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Akkor inkább a Pa300 végfokot ajánlom mert az jól nyúzható. A Vf2 még nem építettem meg az Nmos az viszont elég jól szól. De mondom hangosításra inkább a Pa300. Benne van a komplett védelem jól szól,jól nyúzható viszont elég húzós ára van a végfoknak.
(#) hlasznizoli hozzászólása Ápr 16, 2013 /

Sziasztok!!
Szeretném megépíteni a VF2 40V-os verzióját. Az érdekelne, használhatom-e hozzá az IRFP240 - 9240 párost, amit a 60V-os verzióhoz ajánlott a tervező. Abból van itthon új, nem kellene vennem.
Köszi, Zoli
(#) szamóca válasza hlasznizoli hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Miért ne használhatnád?
(#) hlasznizoli válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 17, 2013 /

Köszönöm a segítséget!!
Zoli
(#) vipera1997 hozzászólása Ápr 18, 2013 /

Hello!Valaki ennek a beültetési képét tudja esetleg?

Köszönöm
(#) Ge Lee válasza vipera1997 hozzászólására (») Ápr 18, 2013 /

(#) farkasgabor7403 hozzászólása Ápr 28, 2013 /

Sziasztok
Velemenyre lennek kivancsi mert en most kicsit dilemaban vagyok.Meg epitetetem az eredeti Kiraly Tibor fele Vf2 est es abban irf paros van eloszor azt is raktam bele utana vettem irfp 240 es 9240est es azt raktam bele mondvan akkor tudom nagyobb feszrol is jaratni nem is volt semmi gond szolt mind a fene csak nekem ugy tunt az irf ekel mintha szebben szolna.Kerdezni szeretnem masok velemenyet is hogy letezik e hogy az irf el szebb hangja van mert nekem hazi 3utas hang(falak)sugárzóim vannak en csinaltam azt is es nem tudom mit mi a helyzet hogy a hang(fala)sugárzóim viccelnek meg vagy tenyleg ekkora a kulombseg a kett tranyo paros kozt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
(#) szamóca válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Többek véleménye szerint is jobbak..
(#) CHZ válasza farkasgabor7403 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

IRFP bemeneti kapacitásai nagyobbak, ez nem előny, meghajtása problémásabb.
(#) nzozz hozzászólása Ápr 28, 2013 /

Sziasztok!
Melyik VF2 verziót érdemes megépíteni 50/80W -os hangsugárzóhoz? És melyik műveleti erősítővel lenne a legjobb?

Köszönöm
(#) bencikusz hozzászólása Máj 6, 2013 /

Sziasztok!
Tervezem, hogy megépítem a 270W os monstert, egy bandpass sub ládához, és az a kérdésem, hogy létezik beültetési rajz a KD mester féle nyákoz? Mert ami a kis .rar file-ban van azon nincsenek feltüntetve az értékek. (Ha nincs ilyen akkor megcsinálom én, de a mérnök ember lusta és gyáva )
(#) david91 hozzászólása Jún 3, 2013 /

Kedves Fórumtársak!

Ti ajánlanátok hangszóró védelmet a VF2 Conductorhoz? Saját célra lesz építve, szobai zenehallgatásra, tehát nem lesznek a csatlakoztatások ki be húzgálva stb.. Kap rendes hűtést, és igyekszem igényesen összerakni. Ilyen körülmények között milyen buktatók lehetnek amivel mégis számolnom kellene?

Király Tibor az eredeti VF2 kapcsolást az oldalán látottak szerint DC védelem nélkül dobozolta be, csupán koppanásgátlót épített hozzá. Ráadásul az a kapcsolás elvileg kevésbé stabil hőmegfutás szempontjából mint a Conductor.
(#) nzozz válasza david91 hozzászólására (») Jún 4, 2013 / 1

Helló!
Szerintem érdemes építeni minden erősítőhöz egy koppanásgátlóval kombinált védelmet, mert bármikor történhet valami probléma az erősítővel, ami tönkreteheti a hangsugárzókat ill. szinte minden ki/bekapcsolásnál reccsen, koppan, stb. Ezek ellen pedig célszerű védekezni és rászánni azt a max. 1000Ft -ot. Legbiztosabb, ha egy direkt ilyen célra gyártott IC -vel építesz védelmet, pl. TA7317P, UPC1237.
(#) nzozz hozzászólása Jún 19, 2013 /

Sziasztok!
Elkezdtem építeni egy Alkotó féle VF2 Conductort, de nincs még hozzá trafóm és nem sikerült itt megtalálnom a választ, hogy mégis milyen lenne hozzá az ideális, ha 60/80W -os hangsugárzókhoz lesz majd használva! Milyet ajánlotok? (terhelhetőség, feszültség)
Nagyjából milyen méretű hűtőborda szükséges ennek az erősítőnek a hosszútávú, ventilátor nélküli, üzembiztos használatához? (persze azért lesz egy hőkapcsolós ventilátor a biztonság kedvéért)
A másik ami feltűnt (így utólag), hogy az kapcsolási rajzon IRF540N és IRF9540N van feltüntetve, amik TO220 -as tokozással kaphatók, de a beültetési rajzon TO247 -es tokozások láthatók. Elhibáztam valamit?

Köszönöm
(#) Alkotó válasza nzozz hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

A trafót a tápfeszültséghez és a teljesítményhez kell igazítani. Két csatorna esetén, kb. 200VA-es trafó kell, 2x22V feszültséggel, de ha megoldható akkor lehet rajta mindkét csatornának külön tekercsrendszer, vagy akár két külön trafó is.
A hűtőbordát célszerű tesztelni. Ide nagyjából 300-500cm2/csatorna lehet a jó választás, de sok múlik az elhelyezésen, a borda alakján, és a minőségén, illetve a terhelő impedancián.
A terven azért van TO247-es tok, mert az IRFP240-9240 típusok ilyenek, és ahol a nagyobb elfér, oda a kisebbet is be lehet tenni.
(#) jandark hozzászólása Jún 19, 2013 /

Sziasztok.
Főképp Alkotónkhoz fordulok kérdésekkel,,a vf2 +-50 volthoz tervezett kapcsolásod építettem fel egyenlőre csak nyák szerelten..
Minden benne van a becsatoló 680nf-os kondin kívül,kérdésem mennyire eltérhelő ez az érték,ill lehet e egyáltalán mással próbálkozzak,vannak jóminőségű 1uf és 2,2uf os kondik esetleg,de ha a kapcsolás igényli beszerzem..
Másik kérdésem a tápra vonatkozik,egy 400w-os Ei trafó látná el,egyenirányítva 2*49,5voltot ad.
A tekercsek jelenleg közösítve vannak,szétszedhető függetlenre.
Tanácsod segítséged kérem hogy ajánlanád hozzá,és elég bármelyik megoldásban sima egyenirányítás szűrés,vagy esetleg javít a kapcsoláson az áteresztős megoldás amit néhány oldallal előbb olvastam,talán a 7294-es fórumon..
Ezek után jönne az élesztés..
Köszönetem előre is.
(#) nzozz válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Köszönöm a válaszod!
2x19,2V 180W trafó megfelelő lenne vagy felejtős?
(#) szamóca válasza nzozz hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Ha elég az ez által lecsökkenő, maximálisan elérhető kimenőteljesítmény, akkor jó.
(#) nzozz válasza szamóca hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Nem hiszem, hogy ez különösebb problémát okozna, de kb. hány W -ra lenne képes az említett trafóval?

Köszönöm
(#) Alkotó válasza jandark hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Bátran eltérhetsz, 1µF-al is jó lesz. Ez a kondi a "hang újában van", ezért célszerű ide mondjuk MKP-t tenni.
Elég az egyenirányítás és a szűrés. Stabilizálni nem látom értelmét, fölösleges. Sőt ha nem raksz túl sok kondit a tápba, akkor ugyan lehet egy pici hullámosság (nagy fogyasztásnál, ami nagy hangerőnél van, tehát aligha fogod hallani), de ezért cserébe sokkal "levegősebb", "fürgébb" lesz a hangkép, mert a trafó gyorsabban utána tudja tölteni a kisebb kondit. Sokáig ezt én is kétkedve olvastam, de mióta kipróbáltam meggyőztem magam. Maximum1-2000µF/Amper értéket javaslok, ami jelen esetben max. 2x4700µF-ot jelent/ csatornánként .
Éleszteni szigorúan valamilyen áramkorláttal javaslom. Akár labortáp, akár soros izzó, vagy soros ellenállás is jó, de legyen valami.
(#) jandark válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Köszönöm a segítséged,holnap felélesztem,itt gyönyörködök benne,szép lett a nyák vasalva, igyekeztem ehhez mérten nem elcseszni semmit a beültetéssel.
Műveleti Ne5532 van benne,nem tudom mit szól majd hozzá,van más is 5534-en kívül,(opa)(tl) de az majd csak ha már lélegzik.
A 10ohm az mindenképp benne lesz a sorban,aztán megnézem műszerrel a 80mA -nyugalmit amit írtál régebben az oldalon.
A tanácsodra nézek két 4700uf-os kondit,még most turkálok a cuccok közt..
Igyekszek mindenről beszámolni.
Hálás köszönetem..
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
(#) jandark válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Találtam remix 680nf-os kondikat,méretileg megfelene, kapacitásuk 650-645nf mérve,jó lehet e ez a projektbe?
(#) Alkotó válasza jandark hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Igen, jó lesz. Vannak akik direkt keresik a régi fekete-sárga REMIX "tömböket", mert elégedettek a hangjával.
(#) jandark válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 20, 2013 /

Beletettem,felélesztettem,10ohmon keresztül,sajnos nincs ne5534 műveletim,egy tl071-et tettem be próbára,de nem jó a hangja,erőtlenül szól és a nyugalmit sem tudom állitani csak 30mA-ig.
Tudtok olyan műveletiket amit egy az egyben beletehetek a vf2 50voltos verziójába?Vannak Texas-os opa és tle rc műveleti ic-k..
A tápfesz +-49,5v kondi 4700uf oldalanként,olyat tapasztalok így mint a csöveseknél,mintha idő kellene mire feltölt és később szólal meg..
Következő: »»   112 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem