Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor még nézd meg a tranzisztort meghajtó trafó lábait. Tedd rá a műszert a tranyó bázisára és a testre. A trafót óvatosan mozgasd, miközben méred. Ha változik az ellenállás értéke akkor kh-s a trafó. A primer oldalán mérj feszültséget, közben mozgasd a trafót. A sorttranyót vedd ki előtte!!!
Még annyit az utolsó jelenségről, hogy miközben mozgattam, elsötétült/kivilágosodott a kép, volt, hogy egészen elsötétült (de nem kapcsolt le).
Sortrafó lehet a hibás, ha a meghajtó tranzisztor is jó? (még megpróbálom, amit most írtál)
A sormeghajtó trafó szokott szakadozni. Általában a hő hatására a tekercs, a kivezetéseknél elszakad. Alul ,beforrasztva nem látható!!
Az ellenállás nem változott, ha mozgattam a trafót. Viszont megmértem most az összes mérőponton a feszültséget. A sortranzisztor nem volt bent eközben, az nem tudom mennyire okoz változást, de azért van pár érték, ami eltér. Írom a mért értékeket, mellettük zárójelben a rajzon szereplő értéket.
TPE1: 146,5 (200) TPE2: 147,2 (150) TPE3: 31,1 (29) TPE4: 13,9 (15) TPE5: 11,8 (12) TPE6: 0 (9) TPE7: 7,9 (8) TPE8: 4,4 (7) TPE9: 4,3 (5) TPE10: 5,1 (SB5) TPE11: 33,2 (33) TPE12: 13,1 (27) TPE13: 0 (+14) TPE14: 0 (-14) Elvileg a sormeghajtó primer oldalán a TPE12 kéne, hogy legyen, kb. a fele mérhető a névlegesnek..
Hello!!!
Van 1 Medion tv-m kikapcsolt és azóta nem kapcsol be csak valami csipog,mi lehet vele?érdemes javíttatni?
A TPE2- jó a feszültség, készenlétben kb 12-13v, mikor indul akkor megy fel 27V-ra. Meg kell nézni hogy így van e., és mindkét kivezetésén van e feszültség.
Ezeket úgy mértem, hogy sorvégtranzisztor nem volt bent, és távirányítóval próbáltam bekapcsolni. Készenlétben nem volt egyiken se, csak a TPE10-en a SB5V
Szevasz kadarist, igazad van oda írhattam volna elnézést kérek érte!, igen Scart-ról is és HDMI-röl is ugyan ezt a képet produkálja! Scaler hiba lenne, vagy ami a képernyőt vezérli az az elektronika hibás?.
Azt, hogy ilyenkor konkrétan mi a hibás, talán még a gyártója sem tudja. Speciális, tévészerelős fórumokban is keresgess.
Ez elvileg jó lehet, ugye?
Vagy inkább eredeti kéne, nem helyettesítő? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Szia!
Még átnézném előtte azt a panelt. Mint írtam a meghajtó trafó is sűrűn szokott galibát okozni ezeknél. A hibajelenség is azonos, rossz trafó ritkán szokta életben hagyni a tranyót ha elindul. Ha viszont a meghajtó szakadozik, a rossz érintkezés miatt néha nem, néha jobban kinyitja a sortranyót. Első esetben nem indul, a másiknál küldi a végtranyót. Egyébként a jelzett trafó megfelelő, ha jól azonosítottad. Nem kell eredeti, ez is elég drága.
Sziasztok!Van 1 ORION Tv-ém és egyik reggel nemkapcsolt be,csaknyüszögő hangot ad ki.ma szétkaptamés van benne egy kis fekete dobozka amire az van írva h T SK 1 MZ73A 18 RON na ezt nemtom mi,ami nemis baj mivel ezt a kis müanyag kupakot le pattintva találtam benne két elem szerű valamit ha azokat kiszedtem semmit nem csinál a Tv ha visszateszem akk csak nyüszög.Még a lámpa sem vílágít.Valaki megtudná mondani hogy ez micsoda,és h lehet-e kapni mert ezt kitudnám cserélni kis forrasztással.Köszi!
Sziasztok!, ma hoztak hozzám egy NORIKO N2080MTG CRT típusú tévét a sasszé száma már ha ez, mert más számsort nem lelek a panelen a kovetkezo-02TA058M. A hiba jelensége pedig az hogy egy idő után elkezdi váltogatni magától a csatornákat összevissza különböző időként. Szerintetek hol lehet a hibája?, EPROM probléma lenne?.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Kösz, még megturkálom akkor a panelt, amennyire csak tudom.
Nem adom fel!
Sajnos a javítás nem így megy,hogy amit tudok,kicserélek.A te általad kinézett alkatrész a PTK,ez a képcső lemágnesezéséért felelős.Nézd meg a sorvégtranzisztort,valószínűleg az lett zárlatos,amiatt nem indul a TV.Ha megvan,azt is ki kell deríteni,miért ment tönkre az alkatrész.Csinálj pár fotót a panelről,és tedd föl.
István
Valaki tudna segíteni nekem egy kicsit?.
A nyomógombok átvezetése ki van zárva?
Hozzánk is hoztak már ilyet, az is magától váltogatta a csatornákat. Aki előttünk nézte azt mondta rá, hogy az EEPROM vagy a mikrovezérlő lesz rossz. Végigmértük a kapcsolókat és jóknak tűntek, de valamelyik mégis áteresztett, kiszedtük az összes gombot és a probléma megoldódott.
Sziasztok, a nyomó gombokat már át mértem és egyik sem vezet csak akkor ha meg nyomom!. Mi lehet a gond akkor, cseréljek EEPROMOt a programjával együtt?.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
Lehet végülis pára a nyomógomb érintkezői között, és lehet, hogy érzékeny a vezérlő ezért úgy érzékel. Ha a panelt le tudnád egybe kötni akkor kiderülne.
Szia, meg próbálkozom vele és majd ki derül, de ha mégis fogja váltogatni a csatornákat, akkor mi lehet a gond?.
A nyákon kéne nézelődni az olyan alkatrészeknél ahol kicsik a lábtávok és a pára vagy por vagy kosz át tudja zárni.
Köszönöm!igazábol nem vok Tv szerelő,de képet tudok felrakni hamarosan.
ezt sem tud*om micsoda
ez az előzőnek a másik oldala
egyébként a sorvégtranzisztort azt miről ismerem fel? hogy néz ki vagy hol van az?
Egy biztos, hogy nem eeprom a probléma. Elko hiba lesz de rajz nélkül fejböl nem fogom tudni.
Egy a lényeg, hogy az ir vevö tápjának, és a vevő kimenetén lévő elkok és kondik "1-10nf-ig lévő hidegitö kondi" cseréje,a proc bemenetig lévő áramkört végig kell nézni, és az ezen a vonalon lévö elkokat is ki kell cseréli. |
Bejelentkezés
Hirdetés |