Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
A papír útjában nincs semmi, a hátsó ajtó is a helyén van, a hátlap alatt viszont volt még két csavar ami fogta a görgősort és ezek meg voltak szakadva és mozgott az egész felfele. Most már nem gyűri a lapot az ajtót kicsit mozgatja, de nem nyitja ki. Azt vettem még észre tesztelés közben egy üres lapot másoltattam mindig ugyanarra a lapra és egyre festékesebb lett egyöntetűen a lap, ez normális?
Köszönöm mindkettőtöknek.
Az a görgősor ha jól sejtem a komplett fixáló volt! Hogyan sikerült végül rögzíteni? Egyszer egy rossz ajtót gumibakkal rögzítettem kinyílás ellen. Gány volt, de ezt kérte. Mondom tőlem, de vissza ne hozza!
![]()
Vastagabb csavart tettem bele és így megszorult. Még mindíg kicsit emelgeti az ajtót csak nem nyitja ki. Az normális, hogy összemaszatolja a lapot többszöri használatnál?
Valószínűleg a kazetta, vagy a transzfer a ludas ebben (fixáló szerintem nem valószínű). Ha normál használat mellett nem zavar, szerintem ne foglalkozz vele!
Sziasztok, nemrég vettem egy samsung ml-2015 ös lézernyomtatót. És mostanába nem nagyon akarja felkapni a lapot kb 5-6 centit húz be és leál kivillan a hiba jelző lámpa. Serintetek hol keressem a problémát?
Hello
Gyűrve van a papír? Valamelyik szenzort késve éri el/ valamelyik kuplung nem indít időben. Próbáld ki kézi adagolóból. Üdv
Sziasztok!
Nem volt már igazán sötét a HP 6L nyomata, gondoltam az OPC dobot megtisztítom. Apró kis körkörös karcok voltak már benne. A nyomat fehér része az is maradt, nem szemetelt. A tisztítást persze alkohollal tettem. Az eredmény a képen látszik: alig tapad festék, a nyomat homályos (kb. mint egy tintasugaras) és koszol is. Megúszom a javítást egy OPC dob cserével, vagy más baj is lehet? Köszönöm, László A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Szia, a behuzo gumigorgo van elkopva / megoregedve. Cserejevel megoldodik a problema.
És közben felmerült még egy kérdés.
Utángyártott toner mindennel, festékkel, 2500 Ft alatt kapható ehhez a típushoz, ami nevetségesen olcsó. Megfelelő minőségűek ezek, kibírják a névleges 2500 oldalt?
Szia, itt a forumon mar nagyon sokszor esett szo ezekrol az idos nyomtatokrol. Az "uj" tonerkazetta sem uj, hanem regota raktaron allo, elfekvo keszletekrol van szo, amiben a lehuzokes mar eloregedett, elvesztette rugalmassagat. Ami elso h.sz. illeti, jo lett volna egy egesz oldalt lefotozni, mert latok olyan sotet foltokat a nyak-on, ami szerintem nem kene ott legyen, de nem tudom eldonteni, hogy ismetlodik-e vagy sem. Az opc-t altalaban nem tisztitjuk oldoszerrel, meg alkohollal sem, mert feloldhatja a fenyerzekeny reteget, es annyi neki. Ha a nyomat nem eleg fekete, annak tobb oka is lehet, az elso dolog az, hogy megnezed van-e eleg toner benne, azutan az opc csere.
Ja, es ha nyak-ot nyomtatsz, felejtsd el a 2500 oldalt. Az a standard 5%-os lefedesre van megadva, nyak nyomtatassal sokkal tobbet hasznalsz.
Köszi a választ!
Igen, ismétlődik a folt az üres részen is, csak halványabban. Van benne por bőven, olyan 100 oldallal korábban töltöttem. Persze, nincs 2500 oldal, arra gondoltam, hogy kibírja-e az utángyártott toner többi része, míg kifogy belőle a por. Vagy hogy egyáltalán használható-e az ilyen termék. De ha jól veszem ki a szavaidból, talán még jobb is egy ilyen friss gyártás – már ha ez az – mint egy eredeti, de réges-régi darab. (Meg ugye olcsóbb.)
Tisztelt Fórumozók!
Ha van olyan tag, aki foglalkozik toner töltéssel azt szeretném tőle megkérdezni, hogy a tonerben lévő alkatrészeket mivel szokták megtisztítani. OPC, blade, töltőhenger, mágneshenger stb... Köszönöm válaszotokat!
Szia
Az OPC-t nem kell tisztogatni, max egy száraz (tiszta) ronggyal áttörlőd, hogy ne koszolja össze a töltőhengert. A töltő hengert denszesszel, vagy ablak tisztítóval. A mágneshengert, ill. a dr. bladet, ha vannak lerakódások akkor acetonnal, de először töröld tisztára. A belsejét pedig fúvasd ki. Kb ennyi Üdv
Tisztelt Fórumozók!
Lenne még egy kérdésem! Nem tudom, hogy tudtok-e olyan céget, aki forgalmaz olyan porszívót vagy elszívót, ami alkalmas tonertöltésre. Vagy ha van valami konkrét kipróbált elszívó vagy porszívó márka az is jó lenne. Esetleg egy olyan teljesítményűt, ami egy 800mm széles 600 mm magas 800 mm mély elől nyitott dobozból ki tudná szívni a felesleges tonerport és használt festéket is elszívná, amikor kifújod a tonerból. Gondolom ezeknek van valami tonerpor gyűjtő tartálya is. Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Esetleg a mágneshengerre, blade-re ez is jó? Ezt is javasolták máshol http://www.irodaellatas.hu/Izopropil_alkohol_250_ml_AF_Isoclene_/t/818729 Üdv!
Helyi használatra a 3M-nek van egy nagyon jó porszívója, nekünk az jött be. A teteje kinyitható, abba lehet eltenni a csövét, meg a vezetéket.
Nagyon erős, nagyon hangos, nagyon drága. De szív, és a szűrője mindent magában tart. Ilyen, mint ez itt.
Szia!
Köszönöm a választ! Ilyenem van és ez tényleg nagyon jó. Nyomtató takarításhoz szoktam használni. Viszont nekem komolyabb kellene, mert szerintem ennek a porszívónak nincs akkora szívása, hogy a fent említett méretű dobozból kiszívja a port. És az is baj, hogy nem tudom kiüríteni a tartályt, amibe a por gyűlik. Vagy esetleg kiönthető belőle a tonerpor? Többször is felhasználható?
Hello
Nekem is ilyen porszívóm van és tényleg penge, már több mint 10 éves, 1x volt csapágyazva és tekercselve, de még mindig bírja! A filter kb 2 évet bír nálam , olyan intenzív használat mellett, hogy távirányítót építettem a cső végére, hogy ne kelljen hajlongászni ![]() A kék színű kuka már tök fekete otthon, mert mindig abba szórom. Szóval csak jól ki kell szórni (mert nem dubajba élünk) és utána a teniszlabdát átszívja a kerti slagon. Üdv
Persze, ki lehet üríteni, csak kell hozzá egy kétszáz literes hordó, amit elvisz a veszélyeshulladék-megsemmisítő. Ugyanis a tonerpor az biza veszélyes hulladék!
Amúgy csak ki kell ütögetni a lyukon a port jó alaposan, aztán mehet a szívás ![]()
Idézet: „A kék színű kuka már tök fekete otthon, mert mindig abba szórom.” Természetesen nem a háztartási hulladék tárolójáról van szó ugye?!? ![]()
Bele szoktam rakni a kukás-zsákot, mert másképp nem tudom megfogni (2 kezem van
![]() Aztán ismerősnek leadom aki el tudja szállíttatni, ugyanez az üres kazettákkal meg a többi ABS műanyag elemekkel. Hihetetlen, de 2013-ba az abs műanyagot sehol nem veszik át, mert nem lehet újrahasznosítani
Tisztelt forumozok,van egy SAMSUNG ML 1160 lezer nyomtatom.A toner nagyon gyorsan elfogy.A kerdes az hogy Ithon fellehet-e tolteni? Ahanyszor viszem tolteni,azal az urugyel hogy CIP-et is kell cserelni JOL megvamolnak..Koszonom elore is megerto segitsegeteket.
Megtudod tölteni otthon is, ha veszel bele port és hozzá chipet. A chip kell rá mert a nélkül nem fog menni a dolog.
Szétszedtem. A kemencéből még kiszedtem egy darab fóliát, de hiába. Nem is nagyon tudtam azt szétszedni. De a papírszenzor, ami a hátánál van alul 2 opto kapuval, ott nincs semmi... Vagy a kemencében van valahol papír szenzor?
Sziasztok!
A HP LaserJet Pro M1132 nyomtatómmal a következő a probléma. A kezdő festékkazettája (85A) töltetve lett. A tökéletes nyomat a töltés után halvány lett, a betűk véznábbak és el is majszolható. Amúgy nem csíkozott, nem hátterezett. Gondoltam rossz minőségű a toner por, vagy nem rendesen lett töltve/takarítva, megcsinálom én. Szétszedés után látszódott, hogy nem igazán volt takarítva, több helyen volt toner por, ahol nem kellett volna, amúgy minden alkatrésze rendben volt. Egy tutorial alapján töltöttem: kompletten kitakarítottam, ahova a videón kenést mondott, ott én is alkalmaztam zsírt. Ahova vezető zsírt ajánlott, oda én simát tettem. Az én töltésem után erősebb lett a nyomat, de még nem az igazi és a betűk egy picit keskenyebbek. Továbbá halványan hátterez az egész oldalon, és elmajszolható a nyomat is. A nyomtató érdekes mód halkabb lett, simábban dolgozik. Szerintetek mi lehet a gond?
Szia
Idézet: „elmajszolható a nyomat” Ha lekaprható, akkor a toner olvadáspontja nem megfelelő, lehet trükközni, fixáló préshenger rugóerőt növelni, de túl sok jót ne várj, főleg ha még hátterez is. Üdv
Köszi a választ! A hátterezést mi okozhatja? Ha valahol veszek toner port, honnan tudom megállapítani az olvadáspontját és azt, hogy ez jó-e a nyomtatómhoz?
Ha eddig jó volt, nem hátterezett, nem jött le a festék, akkor elég egyértelmű, hogy a toner minősége a hibás.
Sajnos, csak akkor fog kiderülni, ha már összerakod és próbálod. Legalábbis én nem tudok érdemben nyilatkozni. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |