Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 313
(#) misu74 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Köszönöm válaszod.
(#) totoro hozzászólása Jún 25, 2013 /

Sziasztok
Scaler ic-t hol lehet venni a monitorhoz?
Hogy lehet megoldani hogy a dvi bemeneten ne 640x480 legyen a felbontás.
Valaki tud segíteni?
(#) gordonfreemN hozzászólása Jún 25, 2013 /

Sziasztok!

Van egy dell d510-es notim. A jelenség fura, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre. Én fénycsőre gyanakszom.

Az történt, hogy egyszer csak elment a kép, de csak a fény ment el, lehetett látni a képet ha megvilágítottuk. Valami úton módon ujratelepítetük, miközben megjavult??? és jó volt, majd az új rendszer néhány űjraindulása után kaput lett megint.
Egyszer csak próbálkozások során, ismét volt kép, de ha megmozdítottam a zsanéron a kijelzőt, akkor elment. Gondoltam kábelhiba, nem mozdítottuk a kábel miatt a kijelzőt, de egy nap után egy hosszabb állást követően ismét nem volt jó.
Aztán egyszer csak napok múlva probálkoztam vele, megint lett kép, ekkor hiába hajtogattam a kijelzőt, nem jelentkezett ismét a kábelhiba, de állásában ismét elment később a kép.
Gyakori jelenség volt, hogy bekapcsoláskor volt kép, de a windows betöltőképernyőre már nem futotta, ott kikapcsolt a háttérvilágítás.
Általában mindig hosszabb állások (12óra) után nem volt jó, ha egyszer elkapta, volt hogy több újraindítást is kibírt.
Aztán egyszer sok ujraindítás után sem lett jó, sokat mókoltam vele, ki-be kapcsolgattam és ha a kijelző kikapcsol, majd vissza , akkor pár pillanatra van kép, aztán egyszer csak úgy marad és van háttérfény.
Próbálkozni kezdtem külső monitorral is, akkor elkapta s egy jó pár napig tünetmentes lett.
Sőt azóta igen jó lett, ritkán megy el a fény, vagyis inkább úgy mondanám, hogy nem kapcsol be. Olyan még nem volt, hogy menet közben elmenjen (ha már ment kb 10sec-et).

Befolyásolhatja a cső működését az, hogy meleg volt a napokban és emiatt volt tünetmentes?
Most, hogy lehült a levegő, újra jelentkezik a hiba és amilyen katyvasz lehet az írásom, sajnos így is van, semmi periodikusságot nem véltem felfedezni a hibában...
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
(#) Buvarruha válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Az írásod a tipikus csőhiba egyfajta tüneteit tartalmazza. Ha sokáig szórakozol vele kinyírja az inverter transzformátorát. Nagyritkán előfordul, hogy a trafó kimenetén lévő pár pikós ballaszt kondi megy tönkre, de nagyon ritka.

totoro

Azthiszem már kaptál választ a kérdésedre (ha nem te voltál bocs) Sehol és semmit! Ha esetleg találnál is valahol eBay-en, többe kerülne, mint a monitor használtpiaci ára!
(#) gordonfreemN válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Nagy dolog, akkor led-es lesz kapcsolható feszstabbal...
Jah, már értem, köszi a választ is!
ui: ha a ballaszt lenne, akkor nem gyújtana be, nem?
Ez meg inkább hamar kialszik.

Eléggé változatos módon szokták lereagálni ezt a csövek, inverterek, de most esett le, hogy, ha csak egy csöves, akkor nincs is kondi.

Amúgy nem arról van szó, hogy kialszik a cső, hanem az inverter figyeli a cső áramát és, ha túl alacsony, vagy túl magas, akkor lekapcsol.

Hidegen nem szokott villogni, vagy vibrálni?

Nem vettem észre, hogy villog, vagy vibrál, és valóban egy csöves.

Elszíneződve sincs a fénye (hidegen akár csak pár másodpercig)? Sárga, zöld vagy rózsaszín a legjellemzőbb.

Hogy értve elszíneződve? Ezt nehéz megmondani színes kép mlette.

A hibás csövek gyakran szó szerint színes fénnyel indítanak. Színes kép mellett is látszik, mert az egész kép egyszínű, de tényleg csak néhány másodpercig.

Nem, most néztem, abszolút nincs ilyen jelenség fehér a cső, ahogy szögből belenézek.
De már megint kikapcsolt...

Látatlanban ennyit tudok mondani sajnos. Hacsak nincs másik csöved kipróbálni, egyenlőre nem nagyont udsz mit csinálni veele. Az inverter alkatrészeit cserélheted, ellenőrizheted. Illetve akkor fordul még ilyen elő, ha az inverter nem kap megfelelő táplálást!

Szóval a pakliban benne van, hogy mégis csak kábel...
Nagyon köszi a segítséget, tapasztalatokat!

A pakaliban bármi benne lehet, de a cső a legvalószínűbb. Az még érdekes lehet, hogy mennyi idős masináról van szó, illetve mennyit volt használva? Csak mert az inkább hidegen előbújó probléma erősen a cső felé tereli a dolgot.

napi használatú masina, kb 6 éves

Akkor tuti, hogy a cső!

Amúgy szerinted mihez lehet köze annak, hogy most tegnap óta, hogy lehűlt a levegő, máris kikapcsolgat, a melegben előtte meg jó volt?

Ennyire nem ismerem a csövek lelkivilágát, de tipikus.
(#) Bártfai Ferenc válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! A szennyeződést én sem tartom valószínűnek! A fénycső lehet a ludas... Még azt kipróbálom, hogy megcserélek az inverter panelon 2 trafót.. Most cseréltem a tápba a kondikat, meg egy inverter trafót. A cserélt trafó nem a kérdéses csövekhez tartozik mert az az alját hajtja. Válogathatok végülis, mert van 8 trafó
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Változott a fénycsöves meglátásom.. Nagyon érdekes lett a helyzet... Egyik furcsaság: a sötét sáv egyáltalán nem látszik akkor amikor a TV kék képernyőre vált és középen a nincs jel felírat van - Itt hibátlan a kép. Mikor bedugom az AV kábelt akkor a képen látható a sötét diónagyságnyi sávocska ha jól megfigyelem "MEGAMAX" Felirat olvasható a sávban. Létezik, hogy LCD-be beleég a TV csatorna logója, ha sokat néz 1 csatornát az ember? :O:O
(#) gordonfreemN válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Nálunk melóban 0-24-es LCD monitorokon az enyhe kifejezés, hogy beleégett, szóval lehetséges...
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Ezesetben igen. A fizikai "nyomódás" is sötét foltot eredményez bizonyos szinekben, vagy mindegyikben.
(#) ronika2007 hozzászólása Jún 26, 2013 /

Szép napot!
Következő dologban kérnék tanácsot! Adott egy fujitsu siemens lcd monitor , aminek vízszintes sávban az alsó részén szines sávok és rajta fölvillanó vékony csikok, fölötte sötét sáv . Pupos kondik cserélve de probléma fenn áll esetleg eeprom lehet??
Köszönöm a segitséget!!

Üdv : Ákos
(#) Buvarruha válasza ronika2007 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Kijelző, nem javítható.
(#) Bártfai Ferenc válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Fog javulni a dolog, vagy az lcd panel már úgy marad örökre?
(#) ronika2007 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

((( kár
(#) Buvarruha válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Úgy marad. Javulni semmiképpen sem fog, de rosszabb sem lesz.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Viszont, ha ilyen nagy tranyót raksz bele, azt szerintem nem nagyon kell hűteni, mert tizenamperes a BD te meg csak max 3A-t akarsz kicsikarni belőle.
(#) gordonfreemN válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Üdvözletem.

Annyit sikerült megfigyelnem, hogy amiikor nehezen kapcsol be, rettentő sávos a képernyő megvilágítása egy egy pontból, középről indul szétfele.
Mostmár én is teljesen biztos vagyok a fénycsőhibában, nem tudtok esetleg ebbe ajánlani valami egyszerűen beszerezhető forrást?
Dell Latitude D510
(#) 1984white válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Idézet:
„Mostmár én is teljesen biztos vagyok a fénycsőhibában, nem tudtok esetleg ebbe ajánlani valami egyszerűen beszerezhető forrást?”

Szia!
Vakera digih*rcs* felhasználó. Én tőle szoktam rendelni, olcsó korrekt és új áru.
Következő: »»   130 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem