Fórum témák
» Több friss téma |
Semmi pánik. Egy esély van hogy nem hardver hiba. Phoenix szoftverre van szükséged és halott Nokia újjáélesztése a kereső szó! 5800-nál bevált. A leírás meghaladja a hozzászólás kereteit de több kiváló fórum is foglalkozott vele pl : mobile-mania ha jól emlékszem
Újabb samuknál ez már nem egy sima kb 9 lábú BGA mint Nokia és társainál sajna, nem is sima Fet mint annó a W350 és hasonló kis telóknál. A tokozás kellemesebb felület szerelt kis hűtőlapkán van maga az IC ,galaxy s2 -nél legalábbis. Igaz az s2 OLED kijelzőt használ amihez kell egy erős meghajtó.
A meleg levegő remélem nem 350/500 fokos tecsós villanypörkölő mert akkor hagyjuk az egészet! Ha ilyesmivel foglalkozol kell legalább egy aouyue 8032 akkor pedig ezzel a pár elméleti lépéssel illik tisztában lenned. Ha ez az alap felszerelés megvan akkor keresd meg azt a szakadt vagy zárlatos diódat/lehet el is égett!füstös a shield belseje felette/ már ,egy tekercs mellett és van a közelében egy szép a többinél magasabb vaskosabb kondi és kérdés nélkül dobd le róla tegyél ujjat rá! Ha nem találsz ilyen hibás alkatrészeket akkor kezdhetsz aggódni pöppet mert a beázott telódban 98 százalékégig tuti ,hogy a meghajtó ic lábai mállottak el /hogy miért arra hozzászólásban várom a választ !/és neked pot erre az áramkörre lesz szükséged de nem zárható ki a forrasztási hiba sem!
Affene! Nem egyszerü! A levegös wellerel nem gond. Probáltam visszavezetni a világitástol hogy hová mehet a szallagkábelen keresztül a panelra a delej. Találtam is általad is javallott kondit,diódát,pittyegve, de kiforrasztottam-rámértem-semmi bajuk. Van még ott egy kis kb. 2mmX3mm-es kiskocka ami gyanus lehet...De már kiguvad a szemem.Holnap felrakok jó felbontásu képeket,mert nem akarok félrenyulni.Inkább tanulok az igazán hozzáértöktöl,minthogy elrontsam.
A tekercset kizárólag induktivitás mérővel tudod ellenőrizni a kondin lehet látni ha elposszant de ha lecsökkent a kapacitás azt már nem. A diódát ellenőrizve kb 0,4V-ot kellet látnod a műszeren ,kiforrasztva természetesen. Cseréld át az összes alaktrészt a beázottról a hibásra veszíteni nem fogsz vele ha ügyes vagy .
Sziasztok!
SE K320i ősmobilról lenne szó, ez van A kijelzője bekapcsoláskor, vagy töltő rádugásakor is csak villog. Pc-vel is ez a helyzet, adatkábel rácsatlakoztatásakor is csak villog és a gép jelezget, mintha ki-be kapcsolgatna, vagy kihúznám bedugnám a kábelt. Életre kelthető valahogyan ez a mobil, vagy marad az ívjavítás? Előre is köszönöm!
Elsőre az akkura tippelek.
Én is az akksira tippelek!
lanti, merciabc!
Megnézem, köszönöm!
üdv. ritkán vagyok onlline ezért csak most láttam hozzászólásod... ja a szervizben azt mondtak az NC5 re, "jó lesz kitámasztani az ajtot, nem tudták fel füteni" vagy ilyesmi.
akkor nincs remény?
üdv. Akkor is jó a Phonix ha a PC nem látja eggyáltalán, az eszközkezelőbensem láccik. De azért megpróbálom a Phonixel. Kösz
Sziasztok, egy Nokia BH 110 es bluetooth fulessel van bajom, elmetelileg 2 teloval is mukodik egyszerre. Ezert vasaroltam ezt. Az elso telo, amivel parositottam az en sajat Sony Ericson K510-esem, ezzel tokeletesen mukodik. A masodik telo a cegtelo lett volna (Nokia 113), de egyaltalan nem latja a fulest, akkor sem, ha a S-E ki van kapcsolva. Kiprobaltam, a felegem teloi sem latjak. Viszont ha bekapcsolom a bluetooth funkciot az en telomon, azonnal letrejon a kapcsolat, es mukodik. Nem ertem hogyan lehet, hogy egyes-egyedul csak az en K510-esemmel mukodik, holott barmilyen 2 teloval tud(na) egyszerre kapcsolatot tartani? A fulessel lenne a baj?
Rakd párosító üzemmódba, különben csak a már párosított eszközök találják meg.
Sziasztok!
Minap kaptam egy Motorola gyártmányú, 2200-as típusú autós "mobiltelefont". 900 MHz-en működik (CEPT GSM szabvány) Bedugom neki a Telenoros SIM kártyámat (persze PIN kód kérése letiltva, és a nagy kártyába beleeszközölve, mert csak nagyot fogad) A készülék bekapcsolásakor A1 GSM-et ír ki, majd német nyelven kéri hogy helyezzem be a SIM-et. Belerakom, bekapcsol, bejön az az üzenet hogy H-PANNON GSM. Egyre erősödik a jelszint, majd mikor a maximumon van az indikátor akkor eltűnik minden. Még a 112-t sem engedi hívni. Az erősítős hangszórón hallani is hogy csatlakozik a hálózatra. Külső antennát raktam rá, azzal nem lehet gond, illetve PSU DC13,8V-ról üzemelt. Most a SIM-et visszaraktam az okostelefonba, viszont szeretném megcsinálni hogy üzemeljen. Vannak BOSCH mobilrádiók is (ugyan így néznek ki) de azok nem fogadták a pannonos kártyát. Mit tegyek? Képeket később tudok mellékelni.ű Üdv: donder
Na szóval, ahogy ígértem.. a képek:
Megjegyzésként annyit hogy az oldalán is van egy modelszám... Méghozzá ez: SUF1321E
Üdv mindenkinek! Problémám a következő: volt egy Lumia 800 telefonom. Több problémám is volt vele, egyrészt a hangminőség (bár ahogy kiderült ez Lumia betegség lehet), másrészt 3g-re váltva vagy alig, vagy egyáltalán nem volt térerő. Ugyanazon a helyen (város közepén) az előző Motorola Defy telómmal max térerő volt 3g-n is. Elvittem szervizbe, kicserélték antenna modult, semmi nem változott. Lecseréltem egy Nokia Lumia 620-ra. A 3g-s probléma ugyanúgy fenn áll, na meg a hangminőség is. De nem egyszerűen tré a hang, hanem 5 hívásból 2x kb. a másik fél vagy egyáltalán nem hall, vagy 5-10 mp múlva hallja csak meg a hangom, gyakran recseg is. Beviszem szervízbe, de nem reménykedem, ráadásul a 800-ason is 2 és fél (!!!!) hetet ültek....
Hello mindenkinek problémám megúsztattam a telefonomat a strandon betettem száradóba gépházba 1 estére... utána bekapcsolt reggel estére a xpress gomb folyamatosan világított másnapra a gombok nem igazán működtek vagy megcserélődtek és nem világítottak a ledek 3. nap hazahoztam lemerült feltettem töltőre de semmi azelőtt töltötte is simán hadset nem működött vagyis nem szólt hiába felismerte a teló hogy bedugtam.. tehát ma próbáltam meg tegnap kapcsolni aksi be kapcsolom bekacsol de ha kikapcsolom megint nem kapcsol be csak másnap... tehát ha kikapcsol akko nem tudom visszakapcsolna csak másnap hogy milehet vele nem tudom.. valaki ha hasonlóan járt vagy tud valamit segitsen kérem szoftverfrissités megtörtén rá ment minden de mikor pooling phone van nem tudja felébreszteni a telót...
Na most ezt próbáld meg - légy szíves - nem egyetlen mondatban leírni, hanem szépen, értelmes mondatokra tagolva!
Nem biztos, hogy javítható maradt. Ha egy telefon vízbe kerül a lehető leghamarabb ki kell az akkut venni belőle az elektrokémiai korrózió megelőzése céljából. Azután a telefont is szét kell szedni, a panelt, billentyűzetet megtakarítani a belekerül folyadék maradékaitól. Például isopropl-alkoholos lemosással. ezután összeszerelni és imádkozni erősen, hogy jó legyen. A művelet annál kevésbé eredményes minél több idő telt el nedves és áram alatt lévő állapotban. Nálad ez úgy tűnik több nap volt, ha jól értem amit írtál.
Húúú ez tényleg 1 szuszra sikerült leírni!!!
Na szóval! Strandon voltam és belesett velem együtt a medencébe! Gyorsan kimásztam aksit kivettem és bevittem a gépházba! (jó meleg van lent!) Reggelig hagytam had száradjon! reggel összeraktam és bekapcs!!! ment is csak folyamatosan világított az x press gomb fölül! Használtam aznap ment jól minden! Másnapra már a gombok vagy nem működtek (felvesz menü letesz) vagy megcserélődtek (lerakóval menübe lépett), headset bedugvagva teló érzékelte de nem hallatszott benne semmi! 3. nap hazajöttem melóból feltettem töltőre de már nem is töltötte... Mostanában pedig próbáltam bekapcsolni 1 xer bekapcsol, de utána hakikapcsol nem kapcsol be csak másnap majd Darabokra van szedve csak alaplap meg lcd van összekötve és oda rakom az aksit próbálni.... ui: zolika60 én is úgy gondolom hogy ez már javíthatatlan több napot kellett volna várni a a száradással lehet!!!!
Az isopropilos mosás segített volna a gyorsabb száradásban. A felület szerelt alkatrészek alatt napokig, hetekig elvan a víz. A vékony vezetősávok könnyen megszakadnak a víz okozta zárlatoktól és az elektrokémiai korróziótól. Ha legközelebb így jársz, nem elég meleg helyre tenni, fújni is kell. A hajszárító például jó megoldás lehet jobb híján. Nekem is került már a telefonom vízbe. Azonnal levettem az akkut. Szétkaptam amennyire csak lehetett, kiszárítottam, alkohollal lemostam a panelt. Összeraktam azóta is megy.
Nekem volt már olyan telefonom, ami fél évvel a hozzám kerülése előtt úszott egyet. Mivel abból nem lehetett kivenni az akkut, bekerült a dobozába pihenésre. Amikor hozzám került, akkor szétszedtem, akku nullán, feltöltöttem, összeraktam és működött. Utána kb egy évig használtam hibátlanul, majd eladtam. Tehát nem menthetetlen, csak szét kellene szedni és alkohollal meg fogkefével mindent átpucolni.
Sziasztok! Samsung S5660 mobilnál mitől lehet rossz a mikrofon? Vennék egy használtat, és ez a hibája, de szeretném tudni, hogy milyen okokból szokott ilyen hiba történni, vagyis mennyi eséllyel tudom megjavítani? Pl. eldugul a mikrofon nyílás, leszakad a mikrofon, vagy szokta mélyebb probléma is okozni?
Nálam is volt már olyan, amit nem sikerült feléleszteni, de volt olyan is amit majdnem feladtam, de végül jó lett. Mindent átmostam, áztattam alkoholban de semmi. Volt egy zárt rész amiről csak lefeszegetéssel lehetett levenni az árnyékolást, mert fixen forrasztva volt. Na utána ott is átmostam és elindult.
Szia. Ezekben elég gyengécske mikrofon van. Mikrofon cserével általában megoldódik a probléma.
Tudom, hogy kicsi, de mi történhet vele? Még a kontakt hibával talán tudnék kezdeni valamit, de bele illő mikrofont úgyse tudok szerezni. Főleg gondolom, nem csak a méretének, hanem a tulajdonságainak is egyeznie kéne. De akkor nem szokott más baja lenni, a mikrofon előtti, vagy utáni áramkörben?
Nem kontakt hiba szokott lenni, hogy mi történik vele azt passzolom. Valószínűleg alulméretezik. Tudok segíteni a beszerzésében.
Esetleg headset csatlakozó hiba lehet még.
Azt írta róla, hogy a mikrofonja teljesen süket. Csak a telefonról van szó.
A telefonon is van headset csatlakozó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |