Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   48 / 443
(#) MPi-c válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

Amikor a Polygonra kattintasz felül az eszközsorban megjelenik egy csomó ikon, meg felirat (pl: Isolate, Spacing..stb) Azokkal tudod a polygon felrajzolása előtt beállítani, hogy hogy nézzen ki. Ha már meg van, ugyanezeket az értékeket a Change (villáskulcs) ikonnál is megtalálod. Úgyanúgy kell használni, mint más módosításnál, a polygont szegélyező vonalon kell vele kattintani.
(#) még1MbR válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

Ó bakker, tényleg!
Mit kerestem, aztán kiderül, hogy egyszerű!
Nagyon szépen köszönöm!
(#) elektrocad válasza szilva hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

Az SMD alkatrészek igaz, hogy az alkatrészoldalon vannak, de két-rétegű panelhez lehet őket használni. A furatszerelteket az alsó rétegen forrasztod, az SMD-t pedig a felsőn. Nem kell tükrözni és így minden alkatrész egy oldalon marad. Elegánsabb.
(#) szilva válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

Én olyan, 1 oldalas panelt akarok csinálni, aminek a fóliaoldalán lesznek SMD cuccok is. Ehhez kellett a tükrözés, ami kiválóan működik
(#) every hozzászólása Nov 25, 2007 /

Lama kérdés, de most kezdem és nem tudom:

Adott a kapcsolási rajz és nem tudom hogy kell azt be rajzolni az eagle-be és utánna, hogy hogy kell abbol a nyák razot megcsináltattni vel.

Valaki segítsem már, vagy írjon linket ahol le van írva.

Előre is köszi
(#) MPi-c válasza every hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

Idézet:
„Valaki segítsem már, vagy írjon linket ahol le van írva.”

Itt megtalálod a lényeget!
Különösen ajánlom figyelmedbe a III. IV. és X. pontokat.

Miért nem segítesz magadon! Használd a fórum keresőjét ( Ott van a lap tetején !) és keress a hozzászólásokban, mert ezerszer volt róla szó!
Ird be: "eagle leírás"! Ilyen egyszerű.
(#) Sendi hozzászólása Nov 26, 2007 /

Helló MIndenkinek.

Terveztem magamnak egy nyákot, de az ellenállások lábai körül kicsinek találom a 'pad'-okat.
Mit tudok tenni?
Köszönettel
(#) huba válasza Sendi hozzászólására (») Nov 26, 2007 /

Mikor minden kész átálítod a rasztert finest-re. Ekkor megengedi hogy pad-eket tegyél, mivel nem esik egybe mikrómiliméter pontossággal az ellenállás-pad jével. És raksz nagyobb pad-et. De valószínüleg több időt takarítasz meg ha szerkesztesz egy ellenállást nagyobb pad-ekkel.

Szia Huba
Hú de gyors voltál.
Tehát bezárom a 'sémát' és a library-ból bármelyik pad-t ráteszem a régi kicsire?

Bocsi lemaradt.

Természetesen az alsó oldalra.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Igen, ez is egy megoldás. De elegánsabb megoldás, ha a lib-ben eleve nagyobb méretű pad-eket szerkesztesz az alkatrészekhez. Erre van egy ULP, amit a lib-ben kell lefuttatni, ez pedig a "change-pad-in-lbr.ulp". Ehhez a szerkeszteni kívánt lib-et megnyitod, majd az ULP ikonra kattintasz, kikeresed a fenti ULP-t, futtatod, majd beírod a furatok méretét és a pad-ek átmérőjét.
(#) Sendi hozzászólása Nov 27, 2007 /

Helló Frankye.

Tényleg elegáns és tökéletes megoldás lett.

Köszönöm.

Helló Franklye

Sajnos újabb gond van. a megfelelő könyvtárban átméretezte a padeket, de a kész nyákon sehogy nem tudom lecserélni az ellenállásokat. (mindig kis padet rak be.)
Ha új rajzot készítek ott már a nagy pad-del vannak az ellenállások.
A könyvtárról csinált egy biztonsági másolatot azt eltávolítottam.
Na most hogyan tovább?

Helló Fraklye

Azt hiszem megtaláltam a megoldást.
A kapcsolási rajzon kitöröltem egy ellenállást, majd újra felraktam a kitöröltet.
Ekkor szólt,hogy a library update-ve van, lecserélje e a nyákon. Azt mondtam hogy YES. És a nyákon az összes ellenállást lecserélte a nagy pad-ra.

Azért jó tudni. hogy van valaki aki ha elakadok segít.

Köszi.
(#) MPi-c válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ki sem kell törölni a régi alkatrészt, csak ugyanazt az, új tulajdonságokkal újra feltenni (utána törölhető) és ugyan azt az eredményt kapod, lecseréli a régit.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Bocs, csak most olvastam a gondot!
Ha a menüben a "Library"-ra kattintasz, és ott az "Update all"-t választod, akkor frissíti a rajzot az új pad beálításokkal.
Örülök, hogy sikerrel jártál, és szívesen segítünk, ha elakadsz.

A nickem Frankye, "l" nélkül...
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Idézet:
„A nickem Frankye, "l" nélkül...”

... és van benne egy "n" is! ... mert végén már az is elmaradt,
(#) gulasoft hozzászólása Nov 28, 2007 /

Valaki 3 mondatban össze tudná foglalni, hogyan teszek át meglévő (mondjuk ellenállásokat a saját libembe (csak hogy a pad-ek átmérőjét ne az eredeti könyvtárban toljam el)
A másik kérdés az az, hogy ha az ember kétoldalas nyákot kér, akkor egy csomó vezetéket a felső oldalra rak, holott lehetne minimalizálni is, a kérdés csak az, hogy ezt hogyan magyarázom meg az autorootnak, illetve hogyan lehet rávenni, hogy minden átvezetéshez a felső és alsó oldal között csináljon külön forszemet, mert pl. ha egy rj42-est akarok rárakni a nyákra, megoldhatatlan hogy az egyik láb a felső oldalon van, hiszen a csatlakozó tökre ráül a nyákra, hogy a fenébe tudnám ráforrasztani az egyik lábat a felső oldalra.
(#) Sendi hozzászólása Nov 28, 2007 /

Helló Frankye.

Elnézést az elírásért, de percről percre öregebb és fáradtabb (na és figyelmetlenebb vagyok).

Újabb kérdés:
Ha a 'sémában' kicserélek egy alkatrész (mondjuk egy dióát egy másik tipusú diódára), a nyákról eltünik az eredeti dióda, és a nyák mellett mégjelenik az új dióda. DE az nincs gumivezetékkel bekötve. Tehát bárhova lerakhatom, de nincs "bekötve" sehová, míg a 'sémán' "mozog" vezetékkel együtt.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Semmi gond, én sem leszek már fiatalabb... (Egy kedves kollégám szerint: Negyven után minden nap ajándék... )

Ha a sémában cserélsz, és azt "rendesen" bekötöd, akkor lesz gumivezeték. A hibajelenség, amit leírtál, arra utal, hogy a sémában nem "érintkezik" az új alkatrész lába a vezetékkel. Ezen úgy segíthetsz, ha az alkatrész lába és a vezeték találkozása pontjába egy vezetékkötést ("pöttyöt") teszel, vagy a csatlakozó vezetékeket (amik az eredeti alkatrészt bekötötték az áramkörbe) törlöd, és újravezetékeled az új alkatrészt. Ekkor már lesz "gumivezeték" a board-ban is.

Helló Frankye.

Negyven felett minden nap ajándék. De kinek? Nekünk vagy a környezetünknek?

A sémában (ponttal és/vagy nélküle) valószílüleg jól van bekötve mert az alkatrészt mozgatva viszi magával a vezetékeket. (kipróbálva)
De a nyákon nincs gumivezeték. (többször is kipróbálva)
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Hmmm... Ez érdekes kérdés! Ilyennel még nem találkoztam!
Próbáld meg, hogy törlöd az alkatrészhez vezető vezetékeket a schematic fájlon, és kösd be újra az alkatrészt, hátha úgy helyrejön.

Helló Frankye

Már megpróbáltam. Semmi. A rajzon 3db. dióda van sorba kötve.
Kitöröltem mind a hármat (ekkor eltüntek a board-ról is)
A rajzon betettem 3 db másik alkatrészt. Be is kötötte öket.
A board-n megjelent a 3 új alkatrész (kivül, gumik nélkül) Ekkor azt mondtam, hogy autórouter.
A három alkatrészt sorbakötötte a boardon kivül(nem volt elötte gumi) rendes nyák vezetékkel(kék), de az elejét és a végét nem csatlakoztatta sehova.
Az ERC azt mondja hogy minden rendben, pedig a rajzon 100% (szerintem) hogy be vannak kötve.

Na erre varjál gombot.

Helló Frankye.

Megnyitottam egy mások álltal készített rajzot és boardot. Az egyik tranzisztort kicseréltem egy másikra a rajzon.
A borard mellett megjelent az új tranzisztor gumi vezetékekkel. Ahogy illik. De az én rajzomon nem.
(#) IMi válasza Sendi hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Hello!
Tedd fel ide a .sch és .brd file-kat, hogy megnézhessük, hátha abból valaki megoldja!
(#) gtk válasza Sendi hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

Szia !

Nekem is adodott tobbszor ilyen problema.
Ha jol kinagyitod a sematikus rajzot es a nem mukodo vezetek osszekoteseket osszehasonlitod egy mukodovel , eszre fogod venni a kulonbseget.
Megoldas: torold le a nem mukodo vezeteket, nyomj F2-t es utanna kosd be ujra. Remenyeim szerint meg fog jelenni board nezetben is a gumovanal(ak).

Üdv Minden segítőnek.

Itt van a két file.
a D5,D4,D3 (1N4004) diódákat szeretném lecserélni
pl. BYW 100-ra.

Előszőr csak a D5 próbáltam, majd mind a háromat.

Előre is köszönet aki megnézi.
(#) IMi válasza Sendi hozzászólására (») Nov 28, 2007 / 4

Hello!
A board nézetben az unrouted(19) réteget kapcsold be !!!
Ezért nem láttad a légvezetékeket !

Helló IMi

Az életben nem jöttem volna rá.
Tied az arany pedál medál.
Mégegyszer köszönöm.
(#) Moderátor hozzászólása Sendi hozzászólására (») Nov 29, 2007

Idézet:
„Tied az arany pedál medál.”

Ha az nem is, de néhány pontocskával talán jutalmazzuk meg...
Következő: »»   48 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem