Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Amikor a Polygonra kattintasz felül az eszközsorban megjelenik egy csomó ikon, meg felirat (pl: Isolate, Spacing..stb) Azokkal tudod a polygon felrajzolása előtt beállítani, hogy hogy nézzen ki. Ha már meg van, ugyanezeket az értékeket a Change (villáskulcs) ikonnál is megtalálod. Úgyanúgy kell használni, mint más módosításnál, a polygont szegélyező vonalon kell vele kattintani.
Ó bakker, tényleg!
![]() Mit kerestem, aztán kiderül, hogy egyszerű! Nagyon szépen köszönöm! ![]()
Az SMD alkatrészek igaz, hogy az alkatrészoldalon vannak, de két-rétegű panelhez lehet őket használni. A furatszerelteket az alsó rétegen forrasztod, az SMD-t pedig a felsőn. Nem kell tükrözni és így minden alkatrész egy oldalon marad. Elegánsabb.
Én olyan, 1 oldalas panelt akarok csinálni, aminek a fóliaoldalán lesznek SMD cuccok is. Ehhez kellett a tükrözés, ami kiválóan működik
![]()
Lama kérdés, de most kezdem és nem tudom:
Adott a kapcsolási rajz és nem tudom hogy kell azt be rajzolni az eagle-be és utánna, hogy hogy kell abbol a nyák razot megcsináltattni vel. Valaki segítsem már, vagy írjon linket ahol le van írva. Előre is köszi Idézet: „Valaki segítsem már, vagy írjon linket ahol le van írva.” Itt megtalálod a lényeget! Különösen ajánlom figyelmedbe a III. IV. és X. pontokat. Miért nem segítesz magadon! Használd a fórum keresőjét ( Ott van a lap tetején !) és keress a hozzászólásokban, mert ezerszer volt róla szó! Ird be: "eagle leírás"! Ilyen egyszerű.
Helló MIndenkinek.
Terveztem magamnak egy nyákot, de az ellenállások lábai körül kicsinek találom a 'pad'-okat. Mit tudok tenni? Köszönettel
Mikor minden kész átálítod a rasztert finest-re. Ekkor megengedi hogy pad-eket tegyél, mivel nem esik egybe mikrómiliméter pontossággal az ellenállás-pad jével. És raksz nagyobb pad-et. De valószínüleg több időt takarítasz meg ha szerkesztesz egy ellenállást nagyobb pad-ekkel.
Szia Huba
Hú de gyors voltál. Tehát bezárom a 'sémát' és a library-ból bármelyik pad-t ráteszem a régi kicsire?
Igen, ez is egy megoldás. De elegánsabb megoldás, ha a lib-ben eleve nagyobb méretű pad-eket szerkesztesz az alkatrészekhez. Erre van egy ULP, amit a lib-ben kell lefuttatni, ez pedig a "change-pad-in-lbr.ulp". Ehhez a szerkeszteni kívánt lib-et megnyitod, majd az ULP ikonra kattintasz, kikeresed a fenti ULP-t, futtatod, majd beírod a furatok méretét és a pad-ek átmérőjét.
Helló Frankye.
Tényleg elegáns és tökéletes megoldás lett. Köszönöm.
Helló Franklye
Sajnos újabb gond van. a megfelelő könyvtárban átméretezte a padeket, de a kész nyákon sehogy nem tudom lecserélni az ellenállásokat. (mindig kis padet rak be.) Ha új rajzot készítek ott már a nagy pad-del vannak az ellenállások. A könyvtárról csinált egy biztonsági másolatot azt eltávolítottam. Na most hogyan tovább?
Helló Fraklye
Azt hiszem megtaláltam a megoldást. A kapcsolási rajzon kitöröltem egy ellenállást, majd újra felraktam a kitöröltet. Ekkor szólt,hogy a library update-ve van, lecserélje e a nyákon. Azt mondtam hogy YES. És a nyákon az összes ellenállást lecserélte a nagy pad-ra. Azért jó tudni. hogy van valaki aki ha elakadok segít. Köszi.
Ki sem kell törölni a régi alkatrészt, csak ugyanazt az, új tulajdonságokkal újra feltenni (utána törölhető) és ugyan azt az eredményt kapod, lecseréli a régit.
Bocs, csak most olvastam a gondot!
Ha a menüben a "Library"-ra kattintasz, és ott az "Update all"-t választod, akkor frissíti a rajzot az új pad beálításokkal. Örülök, hogy sikerrel jártál, és szívesen segítünk, ha elakadsz. A nickem Frankye, "l" nélkül... ![]() Idézet: „A nickem Frankye, "l" nélkül...” ... és van benne egy "n" is! ... mert végén már az is elmaradt, ![]()
Valaki 3 mondatban össze tudná foglalni, hogyan teszek át meglévő (mondjuk ellenállásokat a saját libembe (csak hogy a pad-ek átmérőjét ne az eredeti könyvtárban toljam el)
A másik kérdés az az, hogy ha az ember kétoldalas nyákot kér, akkor egy csomó vezetéket a felső oldalra rak, holott lehetne minimalizálni is, a kérdés csak az, hogy ezt hogyan magyarázom meg az autorootnak, illetve hogyan lehet rávenni, hogy minden átvezetéshez a felső és alsó oldal között csináljon külön forszemet, mert pl. ha egy rj42-est akarok rárakni a nyákra, megoldhatatlan hogy az egyik láb a felső oldalon van, hiszen a csatlakozó tökre ráül a nyákra, hogy a fenébe tudnám ráforrasztani az egyik lábat a felső oldalra.
Helló Frankye.
Elnézést az elírásért, de percről percre öregebb és fáradtabb (na és figyelmetlenebb vagyok). Újabb kérdés: Ha a 'sémában' kicserélek egy alkatrész (mondjuk egy dióát egy másik tipusú diódára), a nyákról eltünik az eredeti dióda, és a nyák mellett mégjelenik az új dióda. DE az nincs gumivezetékkel bekötve. Tehát bárhova lerakhatom, de nincs "bekötve" sehová, míg a 'sémán' "mozog" vezetékkel együtt.
Semmi gond, én sem leszek már fiatalabb... (Egy kedves kollégám szerint: Negyven után minden nap ajándék...
![]() Ha a sémában cserélsz, és azt "rendesen" bekötöd, akkor lesz gumivezeték. A hibajelenség, amit leírtál, arra utal, hogy a sémában nem "érintkezik" az új alkatrész lába a vezetékkel. Ezen úgy segíthetsz, ha az alkatrész lába és a vezeték találkozása pontjába egy vezetékkötést ("pöttyöt") teszel, vagy a csatlakozó vezetékeket (amik az eredeti alkatrészt bekötötték az áramkörbe) törlöd, és újravezetékeled az új alkatrészt. Ekkor már lesz "gumivezeték" a board-ban is.
Helló Frankye.
Negyven felett minden nap ajándék. De kinek? Nekünk vagy a környezetünknek? A sémában (ponttal és/vagy nélküle) valószílüleg jól van bekötve mert az alkatrészt mozgatva viszi magával a vezetékeket. (kipróbálva) De a nyákon nincs gumivezeték. (többször is kipróbálva)
Hmmm... Ez érdekes kérdés! Ilyennel még nem találkoztam!
Próbáld meg, hogy törlöd az alkatrészhez vezető vezetékeket a schematic fájlon, és kösd be újra az alkatrészt, hátha úgy helyrejön.
Helló Frankye
Már megpróbáltam. Semmi. A rajzon 3db. dióda van sorba kötve. Kitöröltem mind a hármat (ekkor eltüntek a board-ról is) A rajzon betettem 3 db másik alkatrészt. Be is kötötte öket. A board-n megjelent a 3 új alkatrész (kivül, gumik nélkül) Ekkor azt mondtam, hogy autórouter. A három alkatrészt sorbakötötte a boardon kivül(nem volt elötte gumi) rendes nyák vezetékkel(kék), de az elejét és a végét nem csatlakoztatta sehova. Az ERC azt mondja hogy minden rendben, pedig a rajzon 100% (szerintem) hogy be vannak kötve. Na erre varjál gombot.
Helló Frankye.
Megnyitottam egy mások álltal készített rajzot és boardot. Az egyik tranzisztort kicseréltem egy másikra a rajzon. A borard mellett megjelent az új tranzisztor gumi vezetékekkel. Ahogy illik. De az én rajzomon nem.
Hello!
Tedd fel ide a .sch és .brd file-kat, hogy megnézhessük, hátha abból valaki megoldja!
Szia !
Nekem is adodott tobbszor ilyen problema. Ha jol kinagyitod a sematikus rajzot es a nem mukodo vezetek osszekoteseket osszehasonlitod egy mukodovel , eszre fogod venni a kulonbseget. Megoldas: torold le a nem mukodo vezeteket, nyomj F2-t es utanna kosd be ujra. Remenyeim szerint meg fog jelenni board nezetben is a gumovanal(ak).
Üdv Minden segítőnek.
Itt van a két file. a D5,D4,D3 (1N4004) diódákat szeretném lecserélni pl. BYW 100-ra. Előszőr csak a D5 próbáltam, majd mind a háromat. Előre is köszönet aki megnézi.
Hello!
A board nézetben az unrouted(19) réteget kapcsold be !!! Ezért nem láttad a légvezetékeket ! ![]()
Helló IMi
Az életben nem jöttem volna rá. Tied az arany pedál medál. Mégegyszer köszönöm. Idézet: „Tied az arany pedál medál.” Ha az nem is, de néhány pontocskával talán jutalmazzuk meg... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |