Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kár, hogy megoldottad. Megvettem volna az új egered 1000Ft-ért, mondván, hogy hibás/javíthatatlan és a szerviz nem érvényesíti a garanciát...
![]() ![]()
Ha találkozunk, Te hívsz meg (vele) egy körre.
![]()
Sziasztok! Egyre több ismerősöm, barátom hagyja el az országot egy jobb élet reményében. Hogy miért ezt ne feszegessük mert ez az oldal mentes minden nemű politikától. És szeretném , hogy ez így is maradjon.
Holnap tartunk egy "búcsú" bulit ennek a barátomnak/barátunknak. Eszembe jutott , hogy csinálni kellene neki egy batyut. Az a tipikus seprűnyeles , kockás abroszos batyut. Hogy a buli végén a vállára adjuk és ezzel a jelképes ajándékkal útjára eresszük. Ötleteket szeretnék kérni , hogy mi kerüljön bele. Ha jól emlékszem akkor sót, pogácsát, bort, pénzt és földet szoktak bele tenni. Van valami ötletetek még? A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Ha elektrós, akkor valami kiégett tranyót esetleg.
![]()
Lehetőleg Tungsram gyártmányút.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Nem nem elektrós.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Akkor egy jó tranyót.. Ha nem elektrós, akkor meg jó lesz dísznek.
![]()
Szakközepes koromban, aki hozzájutott egy bontott, rossz IC-hez az jelvényként a suliköpeny gallérjára tűzte. Nem nagyon volt még akkor. Esetleg egy TTL, vagy 709 becsúszott, de kuriózum volt.
Most meg utána dobják az embernek fillérekért.
Most nézem, békéscsabai vagy? Oda jártam suliba, most meg melózni. Szerk.: akkor a Flash törzshely ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
A Flash, csak, ha muszáj. Nagyon drágák és sok minden csak rendelésre van. Ha meg rendelni kell, akkor Kínából fele, harmada áron. Van, hogy még olcsóbban.
Hol jártál suliba, hol dolgozol?
Van egy olyan IC-m amiben 1 Tranzisztor és pár ellenállás van. 14 lábú és duplaszéles.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
Aláírtam. De akkor lehet aláírni ezt is. Sokkal közelebb van mint az északi sark. Bár nem tudom segít-e valamit, azon kívül, hogy az emberben lesz egy hamis érzés, hogy csinált valamit.
![]()
Újabban fényképet szoktak még beletenni (ballagóknál a suliról).
A földdel vigyázzatok, mert azt nem engedik ki a határon.
Köszönöm az ötleteket. De idő szűke miatt letettem a batyu készítésről.
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy pl azt, hogy a föld ritkaföldfém tartaléka 110 millió tonna, ezt honnan a francból tudják becsülni?
Gondolom, átlagolnak a minta fúrásokból és egyéb mérésekből és meglévő adatokból.
Nagyon nem is kell pontos értéket mondaniuk, mivel úgy se fogják tudni megmérni soha..
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Becslése nehéz mert nem áll rendelkezésre elegendő adat, vagy ami van az is nagyrészt hiányos. De nagyjából úgy hogy a most is kitermelés alatt álló ércesedések készleteit felbecsülik (fúrásokkal, a már kitermelt anyag %-os tartalma, különböző geológiai mérések stb...) ezek adják egy részét. Továbbá a még nem művelt de ismert, illetve valószínűsíthető érclelő helyek (minden adott ahhoz hogy legyen ott ritkaföldfém, persze ez semmit nem jelent...) ritkaföldfém tartalma (amit becsléssel számolnak ki a művelés alatt álló területekből) alapján. Persze ez a szám még jócskán növekedhet, hiszen számtalan olyan lelőhely lehet amiről nem is feltételeznénk hogy létezik. Ilyen például a nemrég megtalált japán 6,8 millió tonnás készlet. Ilyet nem szabad mondani mert a tudósok csúnyán néznének mondván: minden alaposan ki van számolva! de ez a szám bizony csak egy erősen megközelítő becslés.
Tudtok nekem mondani olyat, egyáltalán létezik még olyan hogy autó roncstelep szerűség, a kifektetett pl zúzásra váró kocsikból kiszedhetek ezt-azt amit aztán pénzért megvehetek? Régebben (kb 1 éve) találtam 3 olyan weboldalt is ahol külön ki volt emelve hogy a zúzásra váró kocsikból kibonthatom saját magamnak ami kell, de sajnos valahogy elkeveredtek a linkek most meg már sehol sem találok semmi ilyet... Bár lehet ilyet már nem is szabad mert a gonosz EU bácsi nem engedi (Angliában tudok több ilyet is, szóval elvileg nem tilos) , de csak van olyan hely pl Budapesten ahol mégis megengedik mert tudják milyen rossz egy kis műanyag bigyóért 9000-et kiadni rendes bontóban... Amúgy G és F astárhoz kellene pár műanyag cucc, meg 1-2 elektro holmi.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
A közönséges autóbontók nem tudnak segíteni?
Monorierdőn a 4-s út mellet van egy OPEL bontó. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
A sógoromnak van egy nemrégen totálosra tört Opelja. A bal eleje és hátulja tört. Írj egy privát üzenetet, hogy mi kell megkérdem tőle. Amúgy Sárrétudvariban van.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Csakis is TUNGSRAM-ot. Forever TUNGSRAM Tube!
![]()
Az a baj a bontókkal hogy néha körberöhögnek olyan dolgokat keresek. Aztán persze mire kerítenek olyat, és közlik az árát akkor meg én röhögöm körbe őket és távozok gyors léptekkel... ilyen például a kesztyűtartó műanyag füle (két darab lapos kis műanyag), amit 4000Ft-ért akartak rámsózni, vagy a szélvédő alatti vízterelő gumi ami (egy darab gumi benne egy vékony acél merevítéssel) került volna 11.000Ft-ba... Nyílván nem jobb a helyzet ott sem ahol én szedném ki magamnak, de talán kevésbé keringenének csúnya gondolatok az autógyárakkal kapcsolatban a fejemben ha közlik mit mennyiért vihetek el.
Kedves moderátorok, NEM hírdetem magam, csak tanácsot kérném, hogy mennyiért hírdessem a gépet! Tehát kéretik nem kitörölni, köszönöm!
Sziasztok, el szeretném adni a Notebookot, pár dolog miatt inkább egy asztalit szeretnék vennni, ami 185,000Ft most a gépre van 65,000Ft -om, és a maradék megszerzésére szeretném eladni a notebbokot, mégpedig ezt Bővebben: Link amikor vettem ez 160,000Ft volt, eddig 140,000Ft ért hírdettem nem sok siekrrrel, most levittem 115,000Ft ért, azt szeretném megkérdezni, hogy ti egy ilyen gépet mennyiért vennétek meg? Erre azért még van garancia is, ami szerintem azért sokat dob rajta, és színte még vadonatúj. Sziasztok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |