Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2124 / 3614
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Kár, hogy megoldottad. Megvettem volna az új egered 1000Ft-ért, mondván, hogy hibás/javíthatatlan és a szerviz nem érvényesíti a garanciát...
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Tetszik!
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Gondoltam, hogy így lesz.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Ha találkozunk, Te hívsz meg (vele) egy körre.
(#) mineral hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok! Egyre több ismerősöm, barátom hagyja el az országot egy jobb élet reményében. Hogy miért ezt ne feszegessük mert ez az oldal mentes minden nemű politikától. És szeretném , hogy ez így is maradjon.
Holnap tartunk egy "búcsú" bulit ennek a barátomnak/barátunknak.
Eszembe jutott , hogy csinálni kellene neki egy batyut. Az a tipikus seprűnyeles , kockás abroszos batyut. Hogy a buli végén a vállára adjuk és ezzel a jelképes ajándékkal útjára eresszük.
Ötleteket szeretnék kérni , hogy mi kerüljön bele. Ha jól emlékszem akkor sót, pogácsát, bort, pénzt és földet szoktak bele tenni. Van valami ötletetek még?
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
(#) zenetom válasza mineral hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Ha elektrós, akkor valami kiégett tranyót esetleg.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Lehetőleg Tungsram gyártmányút.
(#) mineral válasza zenetom hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Nem nem elektrós. Kiégett tranyóval amúg se sokra menne. Csőszerelő. De DIN 2533 PN 16-os karimát mégsem rakhatok a batyuba.
(#) zenetom válasza mineral hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Akkor egy jó tranyót.. Ha nem elektrós, akkor meg jó lesz dísznek.
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Szakközepes koromban, aki hozzájutott egy bontott, rossz IC-hez az jelvényként a suliköpeny gallérjára tűzte. Nem nagyon volt még akkor. Esetleg egy TTL, vagy 709 becsúszott, de kuriózum volt.
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Most meg utána dobják az embernek fillérekért.
Most nézem, békéscsabai vagy? Oda jártam suliba, most meg melózni.
Szerk.: akkor a Flash törzshely
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

A Flash, csak, ha muszáj. Nagyon drágák és sok minden csak rendelésre van. Ha meg rendelni kell, akkor Kínából fele, harmada áron. Van, hogy még olcsóbban.
Hol jártál suliba, hol dolgozol?
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Van egy olyan IC-m amiben 1 Tranzisztor és pár ellenállás van. 14 lábú és duplaszéles.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Nincs akadálya. Megadjam a számát?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2013 1 /

Aláírtam. De akkor lehet aláírni ezt is. Sokkal közelebb van mint az északi sark. Bár nem tudom segít-e valamit, azon kívül, hogy az emberben lesz egy hamis érzés, hogy csinált valamit.
(#) Frankye válasza mineral hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Újabban fényképet szoktak még beletenni (ballagóknál a suliról).
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Írtam üzenetet.

köbzoli: én is aláírtam!
(#) vicsys válasza mineral hozzászólására (») Júl 5, 2013 / 1

A földdel vigyázzatok, mert azt nem engedik ki a határon.
(#) mineral válasza vicsys hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Köszönöm az ötleteket. De idő szűke miatt letettem a batyu készítésről.
(#) gordonfreemN hozzászólása Júl 5, 2013 /

Sziasztok!

Van ötletetek, hogy pl azt, hogy a föld ritkaföldfém tartaléka 110 millió tonna, ezt honnan a francból tudják becsülni?
(#) vicsys válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Gondolom, átlagolnak a minta fúrásokból és egyéb mérésekből és meglévő adatokból.
(#) zenetom válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Nagyon nem is kell pontos értéket mondaniuk, mivel úgy se fogják tudni megmérni soha..
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) sprofan válasza gordonfreemN hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Becslése nehéz mert nem áll rendelkezésre elegendő adat, vagy ami van az is nagyrészt hiányos. De nagyjából úgy hogy a most is kitermelés alatt álló ércesedések készleteit felbecsülik (fúrásokkal, a már kitermelt anyag %-os tartalma, különböző geológiai mérések stb...) ezek adják egy részét. Továbbá a még nem művelt de ismert, illetve valószínűsíthető érclelő helyek (minden adott ahhoz hogy legyen ott ritkaföldfém, persze ez semmit nem jelent...) ritkaföldfém tartalma (amit becsléssel számolnak ki a művelés alatt álló területekből) alapján. Persze ez a szám még jócskán növekedhet, hiszen számtalan olyan lelőhely lehet amiről nem is feltételeznénk hogy létezik. Ilyen például a nemrég megtalált japán 6,8 millió tonnás készlet. Ilyet nem szabad mondani mert a tudósok csúnyán néznének mondván: minden alaposan ki van számolva! de ez a szám bizony csak egy erősen megközelítő becslés.
(#) sprofan hozzászólása Júl 6, 2013 / 1

Tudtok nekem mondani olyat, egyáltalán létezik még olyan hogy autó roncstelep szerűség, a kifektetett pl zúzásra váró kocsikból kiszedhetek ezt-azt amit aztán pénzért megvehetek? Régebben (kb 1 éve) találtam 3 olyan weboldalt is ahol külön ki volt emelve hogy a zúzásra váró kocsikból kibonthatom saját magamnak ami kell, de sajnos valahogy elkeveredtek a linkek most meg már sehol sem találok semmi ilyet... Bár lehet ilyet már nem is szabad mert a gonosz EU bácsi nem engedi (Angliában tudok több ilyet is, szóval elvileg nem tilos) , de csak van olyan hely pl Budapesten ahol mégis megengedik mert tudják milyen rossz egy kis műanyag bigyóért 9000-et kiadni rendes bontóban... Amúgy G és F astárhoz kellene pár műanyag cucc, meg 1-2 elektro holmi.
(#) BarnaPili válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

A közönséges autóbontók nem tudnak segíteni?
Monorierdőn a 4-s út mellet van egy OPEL bontó.
(#) pjg válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

A sógoromnak van egy nemrégen totálosra tört Opelja. A bal eleje és hátulja tört. Írj egy privát üzenetet, hogy mi kell megkérdem tőle. Amúgy Sárrétudvariban van.
(#) tungsram válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Csakis is TUNGSRAM-ot. Forever TUNGSRAM Tube!
(#) sprofan válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 6, 2013 / 2

Az a baj a bontókkal hogy néha körberöhögnek olyan dolgokat keresek. Aztán persze mire kerítenek olyat, és közlik az árát akkor meg én röhögöm körbe őket és távozok gyors léptekkel... ilyen például a kesztyűtartó műanyag füle (két darab lapos kis műanyag), amit 4000Ft-ért akartak rámsózni, vagy a szélvédő alatti vízterelő gumi ami (egy darab gumi benne egy vékony acél merevítéssel) került volna 11.000Ft-ba... Nyílván nem jobb a helyzet ott sem ahol én szedném ki magamnak, de talán kevésbé keringenének csúnya gondolatok az autógyárakkal kapcsolatban a fejemben ha közlik mit mennyiért vihetek el.
(#) silent15 hozzászólása Júl 7, 2013 /

Kedves moderátorok, NEM hírdetem magam, csak tanácsot kérném, hogy mennyiért hírdessem a gépet! Tehát kéretik nem kitörölni, köszönöm!
Sziasztok, el szeretném adni a Notebookot, pár dolog miatt inkább egy asztalit szeretnék vennni, ami 185,000Ft most a gépre van 65,000Ft -om, és a maradék megszerzésére szeretném eladni a notebbokot, mégpedig ezt Bővebben: Link amikor vettem ez 160,000Ft volt, eddig 140,000Ft ért hírdettem nem sok siekrrrel, most levittem 115,000Ft ért, azt szeretném megkérdezni, hogy ti egy ilyen gépet mennyiért vennétek meg? Erre azért még van garancia is, ami szerintem azért sokat dob rajta, és színte még vadonatúj.
Sziasztok!
(#) pjg válasza silent15 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Az a baj vele, hogy "névtelen", vagy ha márka akkor nálunk ismeretlen. Bizonytalan szervíz, nehézkes alkatrész beszerzés. Ez, még ha olcsó is elriaszt a vásárlástól.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Következő: »»   2124 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem