Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Üdv újra!
Na, nagy szenvedések árán lekaptam az egészet, mert halvány lila gőzőm nem volt róla, h simán ki tudom húzni azt a barna kábel amin fölfele volt áram, kifele nem... Ő volt a bűnös: A kábelbe volt egy dióda/ellenálás vagy valami hasonló= Ez mi? (ezen megy keresztül a 220) Ez van ráírva: MICROTEMP® SPHAAW G4A00 LR (de ez pont fordítva van írva=tükrözve, oldalra) TF 110-C Mire jó ez a valami? Az baj, ha nem rakom vissza, vagy inkább jobb, ha szerzek bele egyet? A hőfokszabályzó szépen leold amikor kell, vizet melegíti. (Bár eddig bekapcsoláskor hangja volt, most hangtalan Amikor szétszedtem, úgy tűnt a tartáj tetején volt egy kis levegő, most viszont 100% tele ment vízzel- lehet ezért halk? Az nem baj, h nincs benne levegő?)
Ez egy 110fokon kiolvadó biztosíték. Amolyan másodbiztosíték hogy ne fűtsön túl, ha a hőfokszabályzó nem kapcsolna. Szerintem bármelyik elektronikai boltba lehet kapni. Arra ügyelj, hogy nem forrasztható a lába!
Úgy ahogy Gabó kolléga írja. Csak annyit ennék hozzá, hogy valószínűleg a hőfokszabályozód elkezdett beégni és azért nem kattan, mert bizonytalan a kapcsolása. Valószínűleg ez végzett a hőkioldóval. Arra akarok utalni ezzel, hogy jobban jársz, ha azt is cseréled. Felügyelet nélkül ne használd a hőkioldó nélkül, mert ha végképp odalesz a hőkapcsoló akkor felforralhatja a vizet. Egyébként mosogathatsz róla, ha figyelsz rá.
Azért én cserélnék hőfokszabályzót is, ha bizonytalan. De ez nem lesz egy nagy drágaság.
Oks köszi!
Akkor beszerzek egyet. Túl, nem hiszem, h melegedhetett volna: Ezt a bojler, csak mosogatáshoz szoktk használni, mosogatás után le is kapcsoljuk az egészet. (Egészet= amennyire a tekergetősel lehet)
Akkor teljesen lekapcsolod.
Viszont lehet nem ártana vízkőtleníteni, mert attól is kioldhat a hőbizti.
Lekapcsolni nem tudom (azaz nem fogom, mert házon kívül van a legközelebbi kapcsoló hozzá)
Vízkő= Na ez érdekes: A tartája valamennyire átlátszó. Alul, és lent az oldalán, szerintem devecserből származó vörösiszap van rajta lerakódva... De vízkővet nem találtam, fűtőszál patyolat, pedig minimum 6 éves a cucc. Nem túl jó itt a víz minősége, azaz a tej minősége, mert nálunk a csapból is tej folyik. -olyan fehér (pár perc után eltűnik, a pohár aljától kezd tisztulni, és megy fölfele) Amúgy szerencsére az ízével nincs gond. (nagy vízivó vagyok, ha épp nincs alkohol) A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Arra gondoltam, hogy ha letekered, akkor teljesen lekapcsol (nem úgy értve, hogy a bejövő drótokban sem lesz áram).
Ja
Igen úgy szoktuk, de nem tudom, úgy le e kapcsolt teljesen, mert nem érezni/hallani, h a hőfokszabályzó kattanása után ha lejjebb tekerjük, történne e valami (lenne benne kapcsoló) -de mind 1, vasárnapig csak én tartózkodok a házba, úh mosogatás nem lessz -aztán jövőhéten beszerzek egy "110fokon kiolvadó biztosíték"-ot. Kérdésem viszont vele is ezzel kapcsolatban: Gabó írta, h nem lehet forrasztani. (Amúgy miért? Magasabb a forrasztó hőfoka, vagy 110 fok alatt olvad az ón, és sima vízmelegítés közbe elengedne a forrasztás?) Kábellal egybe kell/tudom megvenni, vagy tudok hozzá venni olyan kábelt amin van "rányomóka/saru" ? AMÚGY KÖSZI MINDENKINEK! Főleg neked CoIT!, mert ha nem írsz, akkor maradt volna a szerelő, és akkor nem tudnák 7*végén inni A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
Szívesen
Hogy kikapcsol-e? Mérd ki, kikapcsol az A hőbiztit meg azért is nem lehet forrasztani, mert annyira felmelegedne, hogy kiolvad, gondolom.
Szép estét!
Olvasgattam vissza de nem igen találom a nyűgömre a választ ami a következő; mielőtt rákötném a hálózatra a bojlert a fázisceruza mutatja az áram meglétét majd rákötök még mindig jelen van de amint elfordítom a hőfokszabályzót a kereső "néma"marad" eltűnik és nem is találom sehol sem azt a fránya 220-t Egy kis vízkő tisztítás volt és akkor vettem észre,hogy amint a főldet tenném vissza elkezdett szikrázni...nah elkezdtük a házban sorban kihuzgálni a fogyasztókat és az egyik szobában találtuni is két konektort amiinek a tehermentesítése után megszünt a szikrázás a földkábel hozzáérintésekor a palásthoz.Gondolom ezt a két konnektort kell majd megvizsgáltatnom?! De vissza a bojlerhez,ilyenkor ha a fáziskereső nem mutatja a meglétet mi lehet a gond? köszönöm!
Valamit elkötöttél. Fáziskeresővel nem lehet hibát keresni, az inkább csak saccolásra való. A bejövő oldalon valószínűleg szakadt a fázis vezetéke és te a két konnektorba dugott fogyasztón keresztül visszatérő fázist látod a fáziskeresővel.
Köszönöm!
Akkor is mutatja a kereső ha nincs semmi bedugva a két konektorba és csak azután túnik el ha elforditom-kattan egyet- a hőfokszabályzót... Fotó segítene az elkötés megtalálásában?
Mármint a saját művem fotójára gondoltam,hogy egy esetleges elkötés látható lenne rögtön vagy sem?,de ettől függetlenül köszönöm
Sziasztok!
lecsapta a bojlerem a villanyórát, majd ez a látvány fogadott.. mi lehet a probléma? tönkrement a fűtőszál? vagy ennek az lehet az oka, hogy már egy ideje csöpög a bojler és ez okozhatott valami zárlatot?
Szerintem csak elkorrodált a csatlakozó a víztől. Cseréld ki a csepegést szüntesd meg és újra szól a hatlövetű.
Köszi szépen a választ, akkor kicserélem!
de a csepegést nem tudom, hogyan szüntessem meg... :S elég hülye helyen szivárog. nem csavarnál.. :S
Vegyél hozzá alaplapot, vagy hegeszd meg a régit. Persze a tömítést is cserélni kell. Ahogy köbzoli is írta. Ha nincs sarufogód lehet kábelkészletet is venni hozzá szinte minden villanyszerelő boltban.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Szia szerintem új alaplap+fűtőszál+fűtőszál tőmítés +Alaplap tömítés amint látom el vannak rohadva a csavarok is ezért boiler csavarokat is kell venned 6 db valamint 6db anya csavar és lapos alátét is kell 6 db ezútán leengedni a vizet kicserélni mindent és ok lesz kb 4000ft összesen
Szép reggelt!
Ez lenne az....az is hozzátartozik,hogy ahol az a 4 lábú valami kütyü van az egy nagyot szikrázott és levágta az automatát,mert egy darab drót rövidre zárta.Ez is lehet baj?
Szia az a kütyü amit mondtál az a hő korlátozó ami ha a képet nézem a régi tip hajdu boiler
ilyet már nem kapsz ezért alaplapot kell cserélned. Én ilyenkor alaplapot,fűtőszálat,hőkorlátozót, vezetékköteget,és tömítéseket cserélek Ha ez megvan minden ok
Alaplapot most cseréltem,csavarokat,tömítést is....igaz,hogy ezen az alaplapon nem találtam a hőkorlátozó felfogatását és szilikonnal ragasztottam be/fel...ez is gondlehet abban,hogy amint eltekerem a hőfokszabályzót eltűnik az áram?
Köszönöm.
mmmmeg van a hiba;204 volt jön csak ki a csatinál.
Szia
A hőkorlátozót is cserélni kell új fajtára a fűtőszál rögzítő csavar egyben a hőkorlátozó csavarja is
Üdv mindenki!
Lenne egy költői kérdésem: Szerintetek reális egy 1800W-os 120L-es hujdu bojlertől, hogy éves szinten megeszik 2406 kwh áramot??? Napi 6,5 órát kellene mennie 365 napon keresztül... Nem sok ez egy kicsit? Vélemények???
Ha sokat van használva bizony reális. De ha nagyon öreg adódhat túlfogyasztás agyenge hőszigetelésből is.
Köszi! Nagyon kár... Hát ez nem igazán takarékos...
Sziasztok! Van egy Hajdu 1470 villanybojlerünk ami nem akar bekapcsolni. Pár napja már nem melegítette a vizet, szétszedtük, kivízköveztük, de összerakás után sem kapcsol be. Régen párszor előfordult hogy nem melegített aztán levágta a biztosítékot de visszanyomtuk és működött. Most nem vágta le, de egyáltalán nem megy mintha áramot sem kapna. A fűtőszál jó benne. Hiába kapcsoljuk be semmit nem csinál, az óránál sem villog a visszajelző. Az csatlakozások jók, az elektronikát nem szedtük szét, a biztosíték is jó. Van valami ötlet hogy mi lehet a baja?
Ez engem is érdekelne, mert ilyenem van
Amúgy nem baromi vízköves? Akkor fogyaszthat többet. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2013
Próbáltad állandó áramról (nem éjszakai) működtetni? Hőkorlátozót, hőfokszabályozót, fűtőszálat mérted vagy csak rámondod, hogy jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |