Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A Közös beszerzés topikban gyűltünk össze vagy 20-an, és úgy rendeltem Németországból kedvező áron 30 darabot 2 részletben.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2013
Köszi!
Igen az, vasalásos technika. (Most először műnyomó papírral. Eddig minden volt már...)
Üdv!
Talán 1 max 2 hét és kész lesz a sztereó plazma hangszóróm. :3 Majd rakok fel videót, hogy milyen lett. Eddig monóban szól, de a második meghajtó áramkör is kész, csak a tekercs hiányzik.
Sziasztok!
Készítettem egy akkumulátortöltőt. Lényegében LM317-el felépített áramgenerátorok. A váz 10*10 -es alu rúdból készült. Még gondolkodom egy burkolat kialakításán. Üdv. Balázs
Ha tennél utána egy 317-tel épített állítható feszültségű kapcsolást akkor lenne igazán komfortos. Az áramgenerátor határolja a maximális töltőáramot, míg a feszültséggenerátor korlátozná a töltőfeszültséget.
A töltés kezdetén a maximum árammal töltene. A töltés végén már az áram lecsökken és a beállított feszültségnél gyakorlatilag megállna a töltést. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Idézet: „Még gondolkodom egy burkolat kialakításán.” Ne gondolkozz rajta, megérdemli a dobozolást!
Ígyvan Nekem van is egy kifejezetten Lithium polymer aksikhoz. Potméterrel belőttem 4.2V ra és szépen arányosan csökken a töltőáram. (1-2mA) Lassan 2 éve tökéletesen működik. 1A es tőltőáram. De töltöttem már vele Li-Ion aksit is.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Sziasztok!
pjg, Mybuster: Gondolkodtam a feszültség szabályzáson, de végül elvetettem. Van rajta 2 db zöld led, amin tökéletesen látszik, hogy mennyire van feltöltve az akksi, tesztjeim során arra jutottam, hogy ha a töltés ki illetve bekapcsolt állapotában, a zöld led fényereje azonos, akkor kész van a töltés. Ezeket az akkukat amúgy is nehéz túltölteni. Majd talán a következő másmilyen lesz. Frankye: Nem azon gondolkodom, hogy legyen-e burkolat, hanem hogy milyen legyen, és miből.
Sziasztok!
Összedobtam egy Pickit2-őt. A fiókban kallódott egy PIC18F2550. Ez a második, az elsőt eladta mert nem használtam. Mostanában kell 1-2 PIC-et felprogramozni ezért jól jöhet.
Azért ez nem így megy. A szem nagyon gyenge fényerőmérő műszer. Az akkunál meg 1 tized volt is nagyon sok töltést jelent. Az akkut valóban túl lehet tölteni, de az élettartama jelentősen megváltozik. De Te tudod.
Szép lett, bár nem lesz rövid az USB???
Köszi. Nem mert laptopról használom. Más esetben meg van USB hosszabítóm.
Hümm, akkor ezt már jó rég adhattam, mert nem emlékszem rá
Sziasztok!
Íme a második munkám, ami szintén egy után építés. Ezúttal "SKY" cikke nyomán készítettem egy órát.
Tetszetős darab lett! Gratulálok hozzá!
Sziasztok!
Építettem egy egyszerű teljesítmény-zéneres kapcsolást, mivel 17V volt az üresjárási feszültsége a transzformátoromnak, s 10-12V kell az erősítőmnek. Most 13,53 egyenfeszültségem van üresjárásban, terhelés alatt ez még le fog esni, és megfelelő lesz. Üdv!
Tudsz te ennél szebben is dolgozni. Az alkatrész elrendezés is lehetne ügyesebb. A műszaki tartalmat nem látom egészen jól. (Teljesítmény-zéner? Talán inkább egy áteresztő tranzisztoros stabil táp, ha jól értelmezem. Puffer kondenzátort nem látok). Persze a legfontosabb, hogy biztonságos legyen és megfeleljen a célnak.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Köszi a kritikát! Tudom,hogy tudok, de megfelel ez a célnak. Még leszigetelek mindent zsugorcsővel, aztán indítom is az erősítőt be!
üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |