Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   109 / 138
(#) tybord hozzászólása Júl 11, 2013 / 1

Pár kép bevetés közben a lézerekről, és még készülőben van kettő darab rgb.
(#) epyn válasza tybord hozzászólására (») Júl 13, 2013 / 1

Hol vannak a lézereid,ezek csak "beamshot"-ok (:
Ahogy mondani szokás:a topic képek nélkül mit sem ér ha érted....
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
(#) zenetom válasza tybord hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Ez gyönyörű!
(#) tybord hozzászólása Júl 25, 2013 /

Egy kedves barátom csináltatott pár ilyen darabot ha valakit érdekel írjon privátban!!!
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2013
(#) péter71 hozzászólása Aug 4, 2013 /

Sziasztok. Nekem egy sima mezei spirográfom van,és nem is kell komolyabb otthoni célra. Viszont szeretnék egy olyan elektronikát ami véletlen szerűen kapcsolgatja a háromkülönböző színű kínai lézer pointert. A legegyszerűbb megoldás kéne. Persze ha bírják a pointerek a kapcsolgatást.Ebben kérném a segítségeteket.
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 4, 2013 /

Olvastam valahol olyat hogy zöld poiniert olcsóbb csinálni úgy, hogyha veszek infra diódát és valami speckó kristályokon átirányitom, ez igaz? Hol lehet olyat kapni ?
Létezik olyan kapcsolás, hogy egy AVR segítségével az USB-ről érező jelet átalakítsa, s az vezérli a lézerdiódákat, és a galvókat?
(#) epyn válasza péter71 hozzászólására (») Aug 5, 2013 /

Ha lesz időm,készitek egy kapcsolási rajzot,ami nálam bevált.
Mezei alkatrészekből.Lelke egy triggerelt-audio vagy astabil- cd4017 némi si dióda és optocsatoló esetleg egy 10-es DIP kapcsoló(pointerenként 1-1 darab mindből).
Kérdés:
-a pointereket miről táplálod?Mert ez esetben a tápot kellene kapcsolgatni,ami azért nem előnyös,javasolnám hogy a diódákat egy normális,modulálható áramgenerátorról hajtsd.
Képeket találsz a topicban ezekről,sokat.
(#) péter71 válasza epyn hozzászólására (») Aug 5, 2013 /

Nagyon megköszönném a kapcsolást. A pointereket pc tápról hajtanám,de ha így nem jó akkor csinálok áramgenerátort.
(#) casnica hozzászólása Aug 25, 2013 /

Segitseget kernek lezerpad epiteseben kepek kapcsolasi rajz minden johet
(#) Beles hozzászólása Aug 25, 2013 /

Sziasztok!
Láttátok már a Budapesten a bálnából áradú lézersow-t? Vajon milyen lézerek lehetnek benne? A piros és zöld elég gyenge, de a lila az nagyon durva! Hány wattos lehet?
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Ahogy elnézem hosszú expoziciós felvétel igy lehetetlen mégcsak megbecsülni is a powert.
Megpróbálom azért:
50mW és én még mindig kéknek látom,nem lila.
szerk. nem vagyogy bp-i utánanéztem:
idézet:
"A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint a Bálnából előtörő fénysugarak maximális fényteljestménye 50 Watt közvetlenül a lézer kilépőnyílásánál mérve"A divergencia 2mRad ez mondjuk jó nagy,rossz minőségű lézerforrás
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
(#) casnica hozzászólása Aug 25, 2013 /

Valaki lezerpadot epitett?
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Jah, elég nagy a "pont" A gellérthegy oldalán méteres pontok szaladgálnak. Lehet a fehéregyensúly beállítás miatt látszik kéknek, amúgy élőben inkább lila, ha jól emlékszem. Brutállis teljesítményű, az biztos, de meg is látszik, eszméletlen látványt nyújt szerintem. Majd kimegyek megpróbálok képet készíteni én is, de szerintem a kép készítésekor nem mozgott a sugár, különben hogy készült volna ilyen kép....
(#) epyn válasza casnica hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Elárulnád mi az és mi köze van ehhez a tokichoz?!?!
(#) epyn válasza Beles hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Global Rainbow-keress rá (:
(#) vanzerr válasza Beles hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Én már láttam...
(#) epyn válasza vanzerr hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Ilyet az én lézerem is csinált...Bár nekem is trükköznöm kellett a felvétellel,ködben készitettem tavaly hosszú záridővel.
Sajnos HDD hiba miatt minden képem,videóm elveszett.
(#) Beles válasza epyn hozzászólására (») Aug 25, 2013 /

Ez köd nélkül ilyen erős
(#) casnica hozzászólása Aug 31, 2013 /

Sziasztok valaki epitet szamitogeprol vezerelheto lezershow-ot?
Ha igen segitene egy ijenbe
(#) casnica válasza epyn hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

egyfajta lezershow
(#) epyn válasza casnica hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Lapozz vissza egész nyugodtan.
Ez a topic telis teli van PC vezérelt lézershow készülékekkel!
De ha a sugárasztalra ,beamtable-re-re gondolsz,mint 'laserpad' ilyennel itt még nem hiszem hogy foglalkozott volna bárki komolyabban.
Egyszerűsége ellenére azért meglehetősen bonyolult és költséges is.
De ha vannak elképzeléseid folytathatjuk ,nekem is vannak ötleteim,elképzeléseim.

mobos.JPG

(#) casnica válasza epyn hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Oszinten csak olvasgattam hogy kell egy gamma motor ami hangezerlessel megy es akkor kelenek ventilatorok amire mennek a tukrok de ennel tobbet nem tudok rola
(#) epyn hozzászólása Szept 4, 2013 /

Lézert mindenkinek!
(#) nolf hozzászólása Szept 4, 2013 /

Sziasztok szeretnék segítséget kérni Nem tudok nyák lapot készíteni de szeretnék egy házibulira lézert készíteni . De csak egy ilyen prezentácios tollból kiszedett lézerem van 3v és szeretném meg kérdezni hogy a ventilátorok vezérlését hogyan tudnám meg oldani nagyon könnyen és egy szerűen nyák lap nélkül és hogy jó ez a lézer? A válaszokat előre is köszönöm
(#) yello válasza nolf hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Szai.
Esetleg Bővebben: Link.
Nem egy szabályozott(nevével ellentétben) holmi, de neked nem kel több.
Valószínű egy zöld lézered lehet, bár ezt nem tudjuk, de ha igen akkor tedd bele egy masszívabb fém modulba ezt hűtsed egy közepes fordulatú ventivel, és kész.
Üdv.
(#) epyn hozzászólása Szept 24, 2013 /

http://goldlaser.hu/palyazat
Amatőr és profi lézeresek most megmutathatjátok a kreativitásotok.
Szeretnék majd én is benevezni.
A tárgy amit választottam a valós tárgyak leképezése,körvonalazása(tracing) és ezek mozgatása 'élőbbé' varázslása 3d-s vagy animációk segitségével,de ezeken még dolgozok.
Természetesen a segitségemre asaját eszközeim Pangolin QS program az RGB és egyszinű lézereim lennének.
Lézervásznat meg biztositnak.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
(#) hüblerattila hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok, bocsi ha off, csak egy kérdés, kék, és zöld lézer modulokat hol kapok jó áron? Googleban néztem de nem nagyon talál semmit. Esetleg valakinek valami eladó, kékből 1w körül érdekelne, zöld az meg olyan 50 mw-tól.
(#) kpbendi válasza hüblerattila hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Kínai webshopokban lehet olcsó lasereket kapni, ráadásul postaköltséget sem számolnak fel.
pl. dx.com
Innen rendeltem már más (drágább) cuccot és rendben leszállították ingyen postával, igaz átlag 3-4 hetet kell rá várni. Lehet express fizetős postával is rendelni, de lasereket nem célszerű, mert a csomagküldőket mindig ellenőrzik és egy adott teljesítmény felett a laserek EU-ba hozatalához engedély kellene, miközben a mezei postával simán átjön ellenőrzés és vám nélkül. (Jellemző a kínaiakra, hogy erre a webshopan külön felhívják a figyelmedet! )
(#) ato01 hozzászólása Okt 27, 2013 /

Sziasztok.Ha egy zöld pointert szeretnék tàorol hajtani,akkor az ugy megfelelne hogy csak az elem helyére kötném a szupepe féle àramgeneràtort? Vagy szedjem szét,és közvetlenül a diodàra tegyem,ugy hogy a gyàri paneljàt leszedem? Nagyon nen szeretném kinyírni a lézert,ezért csak olyan irjon akinek esetleg tàprol üzemel otthon pointere.Köszönöm szépen előre is! Üdv:Attila
(#) zenetom válasza ato01 hozzászólására (») Okt 27, 2013 / 1

Szia!
A szupepés áramgenerátorra csak a diódát kell rákötni, ami a poonterben van áramkör, az nem kell.
Következő: »»   109 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem