Fórum témák
» Több friss téma |
Indesit D41 mosogatógépem állandóan engedi be a vizet, még reset állapotban is, beengedőszelepen mikor nem kéne működnie 120 V-t mérek, de ez pont elég, hogy kinyisson. Amúgy amikor a program szerint működnie kellene rendesen ott van a 230 V.
Remélem nem a vezérlőpanel ment el. Kérlek segítsetek !
Öröm, hogy vannak még segítőkész emberek, kik nap mint nap benéznek ide segíteni mások baján!
Azóta is jól működik a gépem. Köszönöm!
Nana! Azért ehhez több is kell, például kérdezni tudni, meg értelmezni a választ, stb...
Hú, de learattam a mások babérját
Ez a gép belső padlólemezén van, amihez nem kell szétszedni semmit? Mert ha így ilyet nem találtam! Vagy meg kell bontani az alját? Esetleg készítsek képet róla? Bocs az értetlenkedésemért!
Semmi gond.Nem,ehhez le kell szedni a gép burkolatát ez a gép belsejében van nem pedig a mosogatótérben!
Nagyon köszönöm a segítségedet!!!
Megoldódott egy probléma, cserébe jött másik Ennek a gépnek az alján van egy tálca (itt nem lehetne víz). A tálca tele volt vízzel, és már alatta is ázott a gép! A tálcának van egy lapos téglalap alakú hungarocell vízszintmérője mely benyomott egy kapcsolót. A gép most működne (már nem szivattyúzik egyfolytában, beengedi a vizet, és le is tudom ereszteni), de valahol ereszti a vizet a tálcába. Sajnos tiszta rozsda a keringetőmotor, tekercselése, a vízszivattyúmotor, a bilincsek, és jópár csavar. Csúnyán néz ki! Gondolom szárazra törlök mindent, engedek bele egy kevés vizet, és megnézem hol ereszt. Korrodálással mit tudok kezdeni? Gondolom semmit.
Valószínűleg semmit.A fontosabb helyeken esetleg a rozsdaoldót érdemes használni.
Sziasztok !Van egy AEG juno mosogatógépünk bekapcsolás után a régi vizet kinyomja s utána semmit nem csinál s kb 2 perc múlva elkezd villogni a hőfok s a inditást jelző lámpa.Mi lehet a gond?
A mágnes szelepet nézném meg hogy kap áramot.Szerintem azt jelzi hogy nem kap vizet.
Hali !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Miele G 579 SC mosogatógépem. Most szereztem és elötte még sosem volt dolgom ilyen géppel. A következő a jelenség. Indítás után vízzel feltölti az alsó részt szinte ajtóig. Program kapcsoló megy. Itt van az amikor nem történik semmi. A végén vizet leengedi. Köv lépés víz be, de utána semmi. Vízet elengedi. Majd a szárításra ér. Ekkor az alsó fűtőszál melegszik. Venti indul. A program végén megáll. A só jelző lámpa világít mert az nincs benne. Létezik hogy só hiánya miatt nem indul a mosószivattyú ? Illetve mikor melegíti a vizet a gép? Öblítésnél is vagy már csak mosásnál ? Előre is köszönöm a választ. Esetleg ilyen vagy legalább hasonló géphez leírást tudnátok küldeni. Ezt is köszönöm. . Üdv Robi doczi.robert@gmail.com A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2013
Lehet hogy szintérzékelő hiba vagyis elzárni elzárja a vizet de a motor nem indítja.Lehet hogy csak simán eldugult a sok trutyitól.Máskor elérhetőséget ne adj meg mert a modik úgyis kiveszik.Ha valaki esetleg keresné ott van az oldaladon.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2013
Sziasztok!
Van 1 problémám a Zanussi ZDI 121 típusú mosogatógépemmel az 50 fokos programon is kb 90 fokig túlfűt. Szerelő kijött azt mondta hogy a fűtőbetétet és a hőfok érzékelőt ki kell cserélni. Ki is cseréltük de még mindig túlfűtött, másnap jött laptoppal diagnosztika és nincs hiba minden részt letesztelt, szoftvert reszetelt, majd cserélt, de a hiba ugyanúgy fenn áll, azóta nem tudom elérni telefonon ezért gondoltam megpróbálkozom magam a segítségetekkel. Előre is köszönöm.
Köszönöm a választ és az infót. Esetleg megtudod mondani milyen érzékelő van benne ? Hány voltos illetve mit figyel ? Vezetőképességet mér ? Remélem nem volt a sok a kérdés .
Nagyon köszönöm. Robi
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem ! Van egy Indesit DI 72 tip. mosogatógépem. A hibakód szerint thermistor hibás, a gondom az, hogy megvettem a C00054986 sz. gyári alkatrészt itt a kezemben s nem találom a gépben. A robbantott ábra szerint van,de valóságban nincs. Ez egy vicc, így még nem jártam. Valakinek valami tippje ???
Egyáltalán nem volt sok a kérdés és inkább kérdezz nehogy elrontsd. Szerintem légnyomásos.Vagyis a légnyomásra kapcsol(amit a víz nyom össze)Ha nem elektronikus akkor 230 as.
Biztos kicserélte a hőérzékelőt?Panelon a relék jók?
Általában az alsó részében kell neki lenni biztos hogy van benne enélkül képtelen működni.
Hali !
Na meg van a bibi. Sajna a szimering eresztett és megszorult a motor. Hol kaphatok hozzá alkatrészt, vagy esetleg hol csinálják meg ? Gondolom csapágyat nem lesz gond beszerezni. Illetve a motor tekercsein 40/70/95 ohmot mértem. Szerintem ez sem 100 %-os. . Lehet inkább venni kéne valahol bele egy másikat.
Szerintem szimeringet kapsz hozzá a csapággyal együtt(én mindkettőt a csapágyboltban szoktam beszerezni.Várjunk csak....... a motort fényképezd le és e-mail-ban küld el,lehet hogy ami nekem van motorom az jó hozzá.
Sziasztok!
Jó néhány órát rááldoztam egy Candy mosogatógépre. A típusa DFI105T. Az elektronika azonosítója TES344. A hiba lényege az,hogy akkor is fűt amikor áll a mosómotor,ezért a fűtőtesten lévő korlátozó letilt. Az eredmény,hogy a program E3 hibával áll le. A panelen nem találtam hibát,sőt egy használt tartalék panellel is ugyanígy viselkedik. A kontroller hibájára gyanakodok,de mivel két panellel is hasonló az "eredmény",így esetleg lehet más is. Találkoztatok-e már ilyen hibával? Az NTC-nél jó értéket mérek. A motor jó. A program elején jól dolgozik,a "szárítás" ciklus környékén jön elő a fenti hiba. Üdv. Ottó A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Üdv
Nem ritka jelenség amit írsz, ez fűtőbetét test zárlat lesz. A relé csak az egyik szálat szakítja meg, ha éppen úgy van bedugva akkor a fázist megkapja a fűtőbetét, és testen keresztül pedig a nullát, és szépen fűt.
Helló!
Ebben az esetben a test zárlat kizárva,mivel mértem is,illetve új fűtőegységet kapott. Az új fűtőegységgel is ugyan ezt a hibát produkálja. Motor hibára is gyanakodtam,de a motor tekercseire kötött jelzőizzók,egyértelműen mutatták,hogy nem motor probléma. A motortól az elektronika egyszerűen elveszi a feszültséget,míg a fűtőbetéten rajta hagyja. Ennél a fűtés megoldásnál,viszont csak akkor van víz a fűtőegységben,ha megy a mosószivattyú. Üdv.Ottó
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Gorenje mosogatógépem és az a problémám vele, hogy teljesen mindegy, hogy milyen programon indítom el, szivattyúzás és vízfelvétel után mindig az Eco-ra ugrik vissza. Ez a probléma előtt nem melegítette a vizet, de viszont rendesen végigfutott a program. Ennek hatására kicseréltem a hőrelét és ez után kezdődtek a fent leírt problémák. Várom segítségeteket! Idézet: „vízfelvétel után mindig az Eco-ra ugrik vissza” Ezt hogy érted? Nem tudom a tipusát esetleg próbáld meg resetelni hátha megjavul.
A modell kódja:Gl6110x Type: WQP12-9350J
Resetelni engedi magát, de a tünetek ugyanazok. Eco-ra ugrik vissza: úgy értem, hogy 4 program van rajta és ez az egyik közülük, amire állandóan visszaugrik és ezen az Eco programon felveszi a vizet, megy egy darabig aztán kiszivattyúzik, majd megint felveszi a vizet és ekkor mielőtt elindulna csippanik egyet és leáll és ismét az Eco világít folyamatosan a programgombbal együtt.
Hali Urak!
Egy AEG 60870-es(EDW2000panel)- lel szívunk a fiammal. A gép problémája, hogy nem fűt, csak hideg vízzel mosogat. Fűtőtest jó.A teszt program lefuttatásakor fűt és tacho generátor hibát jelez. a tekercs ellenállása az előírt(230ohm)de fesz nen mérhető rajta. Teszt programnál mérhető kb. 10v~. Mi az ördög lehet az oka??? van-e valakinek a panelről belső rajza? köszi K. Laci A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |