Fórum témák
» Több friss téma |
A legegyszerűbb, ha megvan még a telefon.
Szükséged lesz egy vezető gumi sávra is. Ha ezt eltávolítod, akkor egy bizonyos szögben az üvegen láthatóvá válnak a vezető sávok. Ezek alapján (kicsit nehézkes) elkészítheted a nyákot.
Sziasztok!Régóta küzdök egy nekem nehéz dologgal!Van pár tévém,és nincs hozzá távirányítóm.A taníthatók közül a létezőket már végig próbáltam.Hibátlanul egyik sem kezeli.Nem tudok belépni az állomáskereső menübe,stb.Olyan listára volna szükségem,ami tartalmazza a készüléktipushoz,vagy a tv procijához való távirányító típusát,vagy legalább az adó ic-t.Tudna valaki segíteni?E-mail cimem:kisvancsi@citromail.hu!előre is kösz!
Na, nem az hogy kelteni akarom a feszkót, de hogy jön ez ide !?
![]()
Hello!
Motorola E365 TFT típusát nem tudom kideríteni. Végigdúrtam a netet de lehet hogy rosszul kerestem. Ehhez kéne leírás hogy hogyan kössem LTP-re.. Úgygondoltam hogy valahogy rákötöm a gépre aztán szerzek hozzá programot amivel lehet rajta képet megjeleníteni, vagy rosszabb esetben írok hozzá én. ![]() Vagy ez színes kijelzőnél nem olyan egyszerű?
sziasztok.
nekem az lenne a gondom hogy hiába szerepel a nokia driver a controller mappába egyszerüen nem tudom kiválasztani a legördülö menübe mert nem jelenik meg. ilyenkor mi a teendö? a válaszokat elöre is köszi. üdv Sergei
ha valaki megépitette EZT a kapcsolást és ráadásul müködik is neki akkor kérem ossza meg velem a titkot hogy miért és hogyan müködik.vagy hogyan birta szora birni az ezközt
elöre is köszi. üdv Sergei
Szia!
Ismerem az oldalt, pár éve nekem is megtetszett a hőmérő, de én egy kisebb időjárásállomást készítettem belőle, saját kapcsolási rajz alapján, egyedi PIC programmal. Csak most a sűllyesztőben van, mert bővíteni fogom még pár szenzorral, akkor talán megint előveszem a témát. Az LCD 3,3 V-ról működik, így ha 5V-os PIC-ről hajtod meg, legalább illik egy-egy ellenállást tenni az adat és óravonalra. Meg a többire is. De tanusíthatom, hogy a kijelzőt működésre lehet bírni. Hogy a weboldalon feltüntetett kapcsolás működik-e, azt nem tudom megmondani. Mindenesetre van nekem valahol egy specifikációm a kijelzőről, az alapján írtam én is a programot. Mi nem működik pontosan, vagy mi megy? Jól tudod a szenzor kódját? Sok sikert! deguss
szia.
mindent az oldalrol töltötem le. nyák hex stb.és semmi nem müködik semmi nem jelenik meg a kijelzön. meg hát ez lett volna életem elsö pic-es kapcsolása.
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 3310-es kijelzőt be lehet e építeni az autóba, mint digitális kijelzőt? Még nem olvastam végig a topikot és nem tudom, h érdeklődött e valaki ez iránt. Minden ötlet érdekel... Köszönöm.
Szerintem a neten keresd meg e kijelző dokimentációját)melyik láb melxik és mire vakó)
Aztán dönsd el mit akarsz kilyelezni Km/h vagy bármi szerezz be egy piccet meg megfelelő perifériákat és akkor telán ösze jön de nem kis minka lesz
Szia!
Nem tudok mit mondani, most kevés időm van ahhoz, hogy belemásszak a programba. Általánosságban elmondható, hogy teszteld le akár egy LED-villogtató programmal, hogy fut-e a PIC az adott periférián. Viszont fiatal éveimben még volt annyi, hogy saját magam írjam meg a vezérlő függvényeket, ha elszánod magad, és beletanulsz a C nyelvbe, felteszem a programokat, és akkor kedvedre átalakíthatod, vagy megcsinálhatod ugyan ezt. Addigra talán én is elkészülök az időjárásállomásommal. Üdv. deguss
szia.
A C- nyelvel még csak ismerkedek de remélem bele lendülök ![]() ![]()
Örülök a támogatásnak, de biztos hogy a szlovák srác hőmérője is működik, és biztos nem tett fel szándékosan rossz kódot.
Ami általában lenni szokott: -Nem ugyan olyan PIC-et használsz -> ergo a más PIC-re fordított program nem fut. -Áramköri hiba van, a PIC nem indul el. -> kvarc és tájéka alapos szemrevételezésével talán észreveszel valamit. Mondjuk tényleg nem bonyolult az ÁK, szóval nehezen elképzelhető. -A kijelző nem csatlakozik jól. Nem tetted be fordítva? Anno egyszer én is elkövettem a hibát, fordítva raktam be (pin 1 <-> pin 8) Hát, új kijelző után is kellett néznem. De tanácsként, ahogy már mondtam, ne hajtsd 5 V-ról, max 3,3 vagy még annyi se. -Ez elképzelhetetlen, hogy emiatt ne láss semmit, de ha nem jól írtad be a hőmérő szenzor címét, akkor elvileg nem olvashat ki semmilyen hőmérsékletet. Remélem sikerül rájönni.
2 féle pic-re is megvan a hex.én a pic12f675-öt használtam mert azt kaptam.forrasztások rendben.nagyitoval néztem végig.kiprobáltam mégmásik kijelzövel de semmi.nem müködik.
kb 1 honapja irtam egy emailt a srácnak hogy meg van-e neki az eredeti asm fájl,és a napokban irt vissza hogy megvan és mellékeli.a másik gond ott kezdödik hogy kinai nekem az asm fájl. de nem adom fel probálkozok hátha egyszer életrekel az eszköz.
Bocsánat, hogy beleszólok, de megnéztem a sergei által korábban linkelt oldalt. Egyetlen DS18B20 van a körben, ilyenkor nem kell a ROM kóddal vacillálni, Skip ROM paranccsal kikerülhető ez a macera. A rajzon amúgy 10kOhm-os ellenállás húzza fel az adatvonalat, a szenzor adatlapja 4k7-est ajánl; már nincs időm kísérletezni, de 4k7-essel nálam hibátlanul megy a szenzor.
Hi!
Van 20db Nokia 3310-es mobilom és szeretném mind a 20 LCD kijelzőt összekötni. Úgy szeretném hogy amikor bekapcsoldom a telefont akkor ne mind a 20lcd-n ugyan azt a képet mutassa,hanem az egészen mutassa a képet. Segítsetek! ![]() Előre is kösz!
pfff....
![]() ![]() 1. nemtudom megoldható e 2. ha igen akkor a képet egy memóriába kell tárolni és onnan kell feldarabolva kiküldeni a 20 lcd valamelyikére.... sztem.. legalábbis a nagy TV reklámok így működnek! ![]()
Szerintem meg lehet csinálni. Elvileg úgy dolgozik, hogy bal felső saroktól jobb alsóig soronként kis oszlopok bájtjait küldi ki a gép. Namármost ha egy számlálóval illetve multiplexerrel megosztod az órajelet, hogy a következő jöjjön akkor a következő képernyőt írná. Talán egyszerűbb lenne afféle csipszellekt szerűen, még egy két bitet elhasználni a printer portról! Persze 20dbnál csökken a frissítési időd! A kijelző akár megahercen is dolgozik, a printer portnak nem tudom a sávszélességét, de talán elég...
Csak tudnám mire van a vga kártya a gépben ![]() Adj a 20-ból nekem egyet, és megírom a progit ![]()
Most nem azért, de ez miért nem fért bele ebbe a topikba?
Nokia 3310 LCD vezérlés A másik meg, hogy akár egyet is beüzemeltél-e már kontrollerrel (nem PC-vel)? Ott kéne kezdeni, ha azt megoldottad és magadtól nem jösz rá jelen "probléma" megoldására, akkor lehet kérdezni. Kicsit már unalmasak azok a témák, amik úgy kezdődnek: "Van egy LCD-m, SEGÍTSETEK!" Mindeközben a kérdező 3 mp-et nem szánt arra, hogy maga körülnézzen a témában. Ne vedd sértésnek Szilveszter, de előbb járd körbe a témát, fogalmazz meg egy (vagy több) konkrét kérdést, aztán nézd meg a keresőt, majd akkor ha nem találtál ilyen témát akkor nyiss újat. Üdv!
ez is érdekes: ő sem sokat szórakozott azzal, hogy ne 5V-al hajtsa meg:
Bővebben: Link Bővebben: Link
Az müködő képes lenne ha CD4050N es ICt használnék illesztéshez igaz 4050BEt kaptam, van különbség köztük?
Végülis meg csináltam azt a kapcsolást ami a lcdhypeban van, de akkor se ment. Csikozodott a kép néha "hóesés" jelent meg de soha nem a hello világ. Kontakt hibás volt, ezért ugy döntöttem hogy maga a kijelzőre forrasztom rá. Sikerült ráforrasztani, most már nem kontakt hibás, most már folyamatosan elfeketedik, csikozodik a kép.
van egy 5110 lcd de nem sikerült még rábirni a müködésre de nem tudom mi lehet a gond itt a kép amiről csináltam
megépitetem egy lcd vel a kapcsolást de a gépről nem megy mi lehet a hiba. Az lcdHype al próbáltam de semmi
Sziasztok!
A 3410 és a 3310 kijelzője külömbözök valamiben? Rs232-re nem tudtok kapcsolást. A gép adatait kéne kiírni.Nem találtam sehol Köszi szépen előre is |
Bejelentkezés
Hirdetés |