Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia 3310 LCD vezérlés

Témaindító: H.Viktor, idő: Aug 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 8
(#) m.joco válasza szabi_o hozzászólására (») Nov 7, 2007 /

Mire szolgálnak a LED-ek a rajzon?
(#) huba válasza m.joco hozzászólására (») Nov 7, 2007 /

A háttérvilágításra szolgálnak.
(#) szabi_o válasza m.joco hozzászólására (») Nov 7, 2007 /

Háttérvilágítás.
(#) szabi_o válasza uli hozzászólására (») Nov 7, 2007 /

A legegyszerűbb, ha megvan még a telefon.
Szükséged lesz egy vezető gumi sávra is.
Ha ezt eltávolítod, akkor egy bizonyos szögben az üvegen láthatóvá válnak a vezető sávok. Ezek alapján (kicsit nehézkes) elkészítheted a nyákot.
(#) robi1962 hozzászólása Nov 15, 2007 /

Sziasztok!Régóta küzdök egy nekem nehéz dologgal!Van pár tévém,és nincs hozzá távirányítóm.A taníthatók közül a létezőket már végig próbáltam.Hibátlanul egyik sem kezeli.Nem tudok belépni az állomáskereső menübe,stb.Olyan listára volna szükségem,ami tartalmazza a készüléktipushoz,vagy a tv procijához való távirányító típusát,vagy legalább az adó ic-t.Tudna valaki segíteni?E-mail cimem:kisvancsi@citromail.hu!előre is kösz!
(#) edgaar válasza robi1962 hozzászólására (») Nov 15, 2007 /

Na, nem az hogy kelteni akarom a feszkót, de hogy jön ez ide !?
(#) Bacce hozzászólása Nov 15, 2007 /

Hello!
Motorola E365 TFT típusát nem tudom kideríteni.
Végigdúrtam a netet de lehet hogy rosszul kerestem.
Ehhez kéne leírás hogy hogyan kössem LTP-re..
Úgygondoltam hogy valahogy rákötöm a gépre aztán szerzek hozzá programot amivel lehet rajta képet megjeleníteni, vagy rosszabb esetben írok hozzá én.
Vagy ez színes kijelzőnél nem olyan egyszerű?
(#) Sergei hozzászólása Nov 16, 2007 /

sziasztok.

nekem az lenne a gondom hogy hiába szerepel a nokia driver a controller mappába egyszerüen nem tudom kiválasztani a legördülö menübe mert nem jelenik meg.
ilyenkor mi a teendö?

a válaszokat elöre is köszi.

üdv Sergei
(#) Sergei hozzászólása Nov 26, 2007 /

ha valaki megépitette EZT a kapcsolást és ráadásul müködik is neki akkor kérem ossza meg velem a titkot hogy miért és hogyan müködik.vagy hogyan birta szora birni az ezközt
elöre is köszi.

üdv Sergei
(#) deguss válasza Sergei hozzászólására (») Nov 26, 2007 /

Szia!

Ismerem az oldalt, pár éve nekem is megtetszett a hőmérő, de én egy kisebb időjárásállomást készítettem belőle, saját kapcsolási rajz alapján, egyedi PIC programmal. Csak most a sűllyesztőben van, mert bővíteni fogom még pár szenzorral, akkor talán megint előveszem a témát.

Az LCD 3,3 V-ról működik, így ha 5V-os PIC-ről hajtod meg, legalább illik egy-egy ellenállást tenni az adat és óravonalra. Meg a többire is. De tanusíthatom, hogy a kijelzőt működésre lehet bírni. Hogy a weboldalon feltüntetett kapcsolás működik-e, azt nem tudom megmondani. Mindenesetre van nekem valahol egy specifikációm a kijelzőről, az alapján írtam én is a programot.

Mi nem működik pontosan, vagy mi megy? Jól tudod a szenzor kódját?

Sok sikert! deguss
(#) Sergei válasza deguss hozzászólására (») Nov 26, 2007 /

szia.

mindent az oldalrol töltötem le. nyák hex stb.és semmi nem müködik semmi nem jelenik meg a kijelzön.
meg hát ez lett volna életem elsö pic-es kapcsolása.
(#) Horusz hozzászólása Dec 5, 2007 /

Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 3310-es kijelzőt be lehet e építeni az autóba, mint digitális kijelzőt?
Még nem olvastam végig a topikot és nem tudom, h érdeklődött e valaki ez iránt. Minden ötlet érdekel...
Köszönöm.
(#) H.Viktor hozzászólása Dec 5, 2007 /

Szerintem a neten keresd meg e kijelző dokimentációját)melyik láb melxik és mire vakó)
Aztán dönsd el mit akarsz kilyelezni Km/h vagy bármi szerezz be egy piccet meg megfelelő perifériákat és akkor telán ösze jön de nem kis minka lesz
(#) deguss válasza Sergei hozzászólására (») Dec 5, 2007 /

Szia!

Nem tudok mit mondani, most kevés időm van ahhoz, hogy belemásszak a programba. Általánosságban elmondható, hogy teszteld le akár egy LED-villogtató programmal, hogy fut-e a PIC az adott periférián.
Viszont fiatal éveimben még volt annyi, hogy saját magam írjam meg a vezérlő függvényeket, ha elszánod magad, és beletanulsz a C nyelvbe, felteszem a programokat, és akkor kedvedre átalakíthatod, vagy megcsinálhatod ugyan ezt.
Addigra talán én is elkészülök az időjárásállomásommal.

Üdv. deguss
(#) Sergei válasza deguss hozzászólására (») Dec 6, 2007 /

szia.

A C- nyelvel még csak ismerkedek de remélem bele lendülök Jo néven venném ha felraknád a projektedet meg gondolom hogy más is örülne neki .mert az legalább tuti hogy müködik elöre is köszi. Üdv Sergei
(#) deguss válasza Sergei hozzászólására (») Dec 8, 2007 /

Örülök a támogatásnak, de biztos hogy a szlovák srác hőmérője is működik, és biztos nem tett fel szándékosan rossz kódot.

Ami általában lenni szokott:
-Nem ugyan olyan PIC-et használsz -> ergo a más PIC-re fordított program nem fut.
-Áramköri hiba van, a PIC nem indul el. -> kvarc és tájéka alapos szemrevételezésével talán észreveszel valamit. Mondjuk tényleg nem bonyolult az ÁK, szóval nehezen elképzelhető.
-A kijelző nem csatlakozik jól. Nem tetted be fordítva? Anno egyszer én is elkövettem a hibát, fordítva raktam be (pin 1 <-> pin 8) Hát, új kijelző után is kellett néznem. De tanácsként, ahogy már mondtam, ne hajtsd 5 V-ról, max 3,3 vagy még annyi se.
-Ez elképzelhetetlen, hogy emiatt ne láss semmit, de ha nem jól írtad be a hőmérő szenzor címét, akkor elvileg nem olvashat ki semmilyen hőmérsékletet.

Remélem sikerül rájönni.
(#) Sergei válasza deguss hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

2 féle pic-re is megvan a hex.én a pic12f675-öt használtam mert azt kaptam.forrasztások rendben.nagyitoval néztem végig.kiprobáltam mégmásik kijelzövel de semmi.nem müködik.
kb 1 honapja irtam egy emailt a srácnak hogy meg van-e neki az eredeti asm fájl,és a napokban irt vissza hogy megvan és mellékeli.a másik gond ott kezdödik hogy kinai nekem az asm fájl.
de nem adom fel probálkozok hátha egyszer életrekel az eszköz.
(#) kobold válasza deguss hozzászólására (») Dec 14, 2007 /

Bocsánat, hogy beleszólok, de megnéztem a sergei által korábban linkelt oldalt. Egyetlen DS18B20 van a körben, ilyenkor nem kell a ROM kóddal vacillálni, Skip ROM paranccsal kikerülhető ez a macera. A rajzon amúgy 10kOhm-os ellenállás húzza fel az adatvonalat, a szenzor adatlapja 4k7-est ajánl; már nincs időm kísérletezni, de 4k7-essel nálam hibátlanul megy a szenzor.
(#) szilveszter hozzászólása Dec 16, 2007 /

Hi!

Van 20db Nokia 3310-es mobilom és szeretném mind a 20 LCD kijelzőt összekötni.
Úgy szeretném hogy amikor bekapcsoldom a telefont akkor ne mind a 20lcd-n ugyan azt a képet mutassa,hanem az egészen mutassa a képet.

Segítsetek!
Előre is kösz!
(#) devil2006 hozzászólása Dec 16, 2007 /

pfff.... okos
1. nemtudom megoldható e
2. ha igen akkor a képet egy memóriába kell tárolni és onnan kell feldarabolva kiküldeni a 20 lcd valamelyikére....

sztem.. legalábbis a nagy TV reklámok így működnek!
(#) kaszarobert hozzászólása Dec 17, 2007 /

Szerintem meg lehet csinálni. Elvileg úgy dolgozik, hogy bal felső saroktól jobb alsóig soronként kis oszlopok bájtjait küldi ki a gép. Namármost ha egy számlálóval illetve multiplexerrel megosztod az órajelet, hogy a következő jöjjön akkor a következő képernyőt írná. Talán egyszerűbb lenne afféle csipszellekt szerűen, még egy két bitet elhasználni a printer portról! Persze 20dbnál csökken a frissítési időd! A kijelző akár megahercen is dolgozik, a printer portnak nem tudom a sávszélességét, de talán elég...

Csak tudnám mire van a vga kártya a gépben

Adj a 20-ból nekem egyet, és megírom a progit
(#) Slope hozzászólása Dec 17, 2007 /

Most nem azért, de ez miért nem fért bele ebbe a topikba?

Nokia 3310 LCD vezérlés

A másik meg, hogy akár egyet is beüzemeltél-e már kontrollerrel (nem PC-vel)? Ott kéne kezdeni, ha azt megoldottad és magadtól nem jösz rá jelen "probléma" megoldására, akkor lehet kérdezni.
Kicsit már unalmasak azok a témák, amik úgy kezdődnek: "Van egy LCD-m, SEGÍTSETEK!" Mindeközben a kérdező 3 mp-et nem szánt arra, hogy maga körülnézzen a témában.

Ne vedd sértésnek Szilveszter, de előbb járd körbe a témát, fogalmazz meg egy (vagy több) konkrét kérdést, aztán nézd meg a keresőt, majd akkor ha nem találtál ilyen témát akkor nyiss újat.

Üdv!
(#) dpeti hozzászólása Dec 18, 2007 /

ez is érdekes: ő sem sokat szórakozott azzal, hogy ne 5V-al hajtsa meg:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Xenen Mo hozzászólása Jan 15, 2008 /

Az müködő képes lenne ha CD4050N es ICt használnék illesztéshez igaz 4050BEt kaptam, van különbség köztük?
(#) Xenen Mo hozzászólása Jan 16, 2008 /

Végülis meg csináltam azt a kapcsolást ami a lcdhypeban van, de akkor se ment. Csikozodott a kép néha "hóesés" jelent meg de soha nem a hello világ. Kontakt hibás volt, ezért ugy döntöttem hogy maga a kijelzőre forrasztom rá. Sikerült ráforrasztani, most már nem kontakt hibás, most már folyamatosan elfeketedik, csikozodik a kép.
(#) t6w6e6e6d6 hozzászólása Jan 21, 2008 /

(#) speki hozzászólása Jan 24, 2008 /

van egy 5110 lcd de nem sikerült még rábirni a müködésre de nem tudom mi lehet a gond itt a kép amiről csináltam

5110.JPG

(#) speki válasza szabi_o hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

megépitetem egy lcd vel a kapcsolást de a gépről nem megy mi lehet a hiba. Az lcdHype al próbáltam de semmi
(#) Petroimro hozzászólása Ápr 3, 2008 /

Sziasztok!
A 3410 és a 3310 kijelzője külömbözök valamiben?
Rs232-re nem tudtok kapcsolást. A gép adatait kéne kiírni.Nem találtam sehol
Köszi szépen előre is
(#) pici válasza Petroimro hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Itt találsz pár infót:
HE fórum
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem