Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a vasalásos technikához a lézernyomtató az egyetlen megoldás? Mert van műnyomó papírom meg minden csak nehezen jutok el lézernyomtató közelbe.....
Sajnos ott sem, és gondoltam áttérek a fotózásos technikára, de ahogy látom az is lézernyomtatóval működik szóval utazok egy csomó így is úgy is
Akkor milyen nyomtatód van tintasugaras ?
Mert az jó fotózáshoz .
tényleg? Épp most olvastam, hogy elkenődik a festéke a fólián és ezért kell ide is lézernyomtató... De ha nem kell akkor boldog lennék, mert egyszerűbb levilágítót építenem mint minden alkalommal 1-2 órát utazgatni..
Olyan fólia kell hozzá ami jó a tintasugarashoz. Egy kicsit érdesített az egyik fele.
Persze , hogy nem kell .Lehet kapni külön tintasugarashoz való fóliát azon nem kenődik el , de sok más trükk is van , ha nem fóliára akarod .Pausz , másoló papír , és még sorolhatnám megannyi változata van már ennek is , csak kicsit bele kell olvasgatni a fórumba , és megtalálod.
Elég részletesen le van írva ki ki , hogy csinálta , és a végeredményekről még képek is tanúskodnak , hogy sikerült e vagy nem .De többnyire igen.
Értem
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek
Még annyit hagy kérdezzek, hogy arra van esély, hogy a tintasugarassal műnyomó vagy más papírral szép nyákot csináljak vasalással? vagy meg se próbáljam?
Tudnál szép nyákot csinálni , csak egy gond van , hogy a tintasugaras festékei általában nem maratás állóak .Illetve a fotó nyomtatáshoz használatos festék igen , de az meg az irreálisan magas ára miatt nem éri meg.
értem és köszi, bár ahogy nézegetem az előhívó meg a lakk árakat, abból simán veszek egy használt lézernyomtatót, addig meg utazgatok
Annyit azért nem árt tudni, hogy a lézernyomtatóval mikor műnyomóra nyomtatsz, akkor a tonerből kijövő por rákerül a műnyomóra, ráragad. Ezt vasalással át tudod "ragasztani" a nyákra. A tintasugaras nyomtató pedig tintacseppeket lő ki, amit a normál papír beszív, a fólián pedig megszárad, és nem kenődik. Tehát a tintacsepp nem hő hatására ragad a papírra, mint lézernyomtatóval, mert a hőre nem reagál. Más a technológia! Én is sok nyákot készítettem levilágításos megoldással. Ha tud a nyomtatód jó minőségben nyomtatni (nekem SMD-hez már túl régi a nyomtatóm (kb. 10éves ), akkor venni kell hozzá való fóliát, vaterán osztogatják 2-3eFt egy nagyobb csomag, 30-60db lap, vagy mennyi. Kinyomtatod rá a nyáktervet, aztán kirakod a napra nyákkal együtt, pár perc múlva már kész is. Ha kell, akkor 2-3 rétegben kell használni a maszkot. Jó, itt egy kicsit lerövidítettem, mert azt is ki kell tapasztalni, hány perc a megfelelő idő, meg ha este akarsz maratni, akkor kell UV LED, vagy lámpa, stb..
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Idézet: „tintasugaras nyomtató pedig tintacseppeket lő ki, amit a normál papír beszív, a fólián pedig megszárad (...) Kinyomtatod rá a nyáktervet, aztán kirakod a napra nyákkal együtt, pár perc múlva már kész is.” Átszárad a festék? a papírról a nyákra ??? meglepne.. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Nem! A fényérzékenyített nyákra a kinyomtatott fotofilmet.
Kézből hogyan lehet az olyan HSS fúróval eltrörés nélkül fúrni ami 0,6o-s és a befogó része meg a 3,2-es? Vagy csak állvaványal lehet? Köszi!
Biztos, remegés mentes kéz, és nagyon sok ügyesség. Meg nem noname 1000ftos fúróval, ami akkorát üt, mint egy vésőkalapács
En a 0,6-os meretnelo allvany nelkul sem tortem nagyon furot eddig. Persze kell a fordulat meg az "utesmentes" furo mechanika. Ahogy Gabo is irta.
A panelt jól le kell szorítani, ugyanis a Nyák fúró "menetemelkedése" nagyobb, mint a szokványos fúróké. Türelmesen fúrni, felemelni a fúrót anélkül, hogy a panelt megmozdítanád. Csak akkor mozduljon a panel a fúróhoz képest, ha a szár már a panel fölött van.
Most ilyenem van, ez nagyon gagyi? Vagy valóban ruházzak be egy proxxon micromot 50/e vagy ef-be?
Nem a "gagyi - nem gagyi" a jelző, hogy jó e. Ha érzed, hogy rúg, rángat nem megfelelően központos, akkor nem jó. Ha a beletett hegy nem jár jobbra- balra mint a kacsának a hátsója, és ha fúrsz vele nem üt, akkor jó.
En ezt kezbol hasznalni hatalmasnak erzem a durung kabellel egyutt. HSS furokhoz biztos, hogy nem a legjobb.
Vagy akkor lehet nem is azért tört el a minap az olyan HSS fúróm. Mert arra gondoltam, hogy amikor árfúrta a lukat akkor talán meg mozdítottam, hanem akkor lehet amikor átfúrta akkor nem tudta elviselni, hogy ez a gép kicsit űt és akkor törte el.
Hello!
Melyik éri meg jobban? Ha céggel csináltatjuk meg a nyáklapot, vagy ha otthon?
Szerintem ez nem lehet kérdés .Egyértelmű , hogy otthon.
Attól függ.
A: 1-1 db kell, semmi extra, nem vizsgamunka, meg ilyenek ->otthon B: 1-1 db kell vizsgamunka adsz az igényességre ->Ha megvan a felszerelés és megtudod szépre csinálni otthon, ha nem gyártatni. C: Nagy tétel kell -> gyártatni.
Persze csak ha nem szaz darabos a nagysagrend akkor otthon, de ez is annak tukreben, hogy megvan e hozza a technika. Ha osszesen evi ket db kell akkor sem biztos, hogy erdemes mindenre beruhazni.
Eleg a HSS-nek 0,1mm vagy kevesebb utes is ha rosszkor jon. Nagyon fugg a kezedtol, de en a proxxon-al tortem eddig 1-et. Az osszes tobbivel elotte vagy tizet. Es az az egy tores is mar jocskan 2000 furat felett jott ossze.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Köszi szépen!
Akkor még két kérdés. 20%-os sósavat, és műnyomó papírt honnan lehet szerezni?
Pont tegnap tűnt fel az egyetlen alkatrész kereskedésünkben. Eddig nem vettem észre pedig szem előtt van kitűzve. 25Ft. /db. :- Érdeklődj az alkatrészesednél. (is) + papírboltban.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |