Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2128 / 3614
(#) bajtaig válasza pjg hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Köszönöm, és személygépkocsiba ?
(#) pjg válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Oda a "B" jelű. Piros, vagy kék doboz. Kötelező, de a rendőr nem ellenőrzi.
(#) bajtaig válasza pjg hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ez érdekes, kötelező, de nem ellenőrzik, ergó nem is vesz senki a lejárt helyett újat.
Csak azért kérdeztem mert a fiam motorját bütykölve, megláttam hogy az eü. csomag érvényessége lejárt a múlt hónapban, kell vennem helyette újat ?
(#) pjg válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Enyém is lejárhatott már. 4-vagy 5 éves. Van egy mentőláda tartalmam. Sajnos a dobozt lenyúlták, úgy az 50-es évek végéről. Van egy OPEL készletem 1982-ből meg van 2 piros dobozom. Ami elvileg lejárt és nincs az autóban. Csak a ragtapasz használhatatlan bennük.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) nedudgi válasza pjg hozzászólására (») Júl 11, 2013 1 /

Orvos lányom szerint a legnagyobb marhaság a mentődoboz érvényességi ideje. Országút szélén, abszolút nem steril körülmények között sterilitást hogy akarnak számonkérni? A ragtapaszt még csak meg lehet érteni, de a többit?
(#) pjg válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Milyen igaza van. De ha kaszálni lehet valamin az nem hagyják ki. Jó pár éve Jugóban a rendőr a hullazsákot követelte a Magyaroktól. 20 Euróért eltekintett a feljelentéstől Illetve az útlevél visszatartásától. Persze, zsebre dolgozott.
(#) silent15 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Én édesapámnak átfotoshoppoltam a cetlit, amin a dolgok lejárati ideje van
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 12, 2013 /

Szerintetek véletlen egybeesés az, hogy az oldalon (és más oldalakon) megjelenő bannerek pont olyan dolgot reklámoznak amikről előzőleg kerestem a neten?
(a potencianövelőt kivéve )
(#) silent15 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

A google manapság előbb tudja, hogy mit csinálsz, mint te magad
(#) pjg válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Ha a sütiket (Cookies) kitörlöd, elfelejti.
(#) Gafly válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Tudtommal nem a doboz "jár" le, hanem benne vannak olyan dolgok, aminek van "lejárata".
Gyakorlatilag a steril dolgok, pár száz forintért patikában pótolhatók...
Rendőr sem a "doboz" érvényességi idejét kell hogy ellenőrizze, hanem hogy nincs-e benne lejárt szavatosságú tétel.
Mondjuk ha már olyan helyzet van, hogy tételenként megnézik a ragtapaszt, hogy nem járt-e le valamelyik, akkor már úgyis buktad a dolgot...

nedudgi: Lányodnak igaza van. Országút szélén szerintem leginkább nem abban hal meg az ember, hogy elfertőződik a szakszerűtlen ellátás/lejárt szavatosságú kötszer miatt, hanem mert úgy ott hagyják mint eb a szaharát...
(#) bajtaig válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Ellentmondást érzek, az érvényes idejű, bontatlan dobozt kérték a rendőrök, ha felbontom kicserélni a lejárt ragtapaszt akkor is bukta.
(#) Gafly válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Én úgy tudom, hogy nem kell bontatlannak lennie, de ami benne van annak "jónak" kell lennie.

Bőséges irodalma van a neten pro és kontra, Bővebben: Link
(#) Szárnyas válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Vajon nekem miért jelent meg ez hirdetés az előbb? Nem is értem?!
(#) Izeg. válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Én pont ilyet akarok beépíteni a végfokomba
(#) pjg válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

(#) zoly15 válasza pjg hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Ez kétségtelen, bár nem tudom hogy a fehérneműre, vagy az alatta található "dologra" gondoltál
(#) tungsram hozzászólása Júl 13, 2013 /

Urak! Ki van otthon a műgyanták világában?
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Is!
(#) zoly15 hozzászólása Júl 13, 2013 /

Szép estét mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulnék a közönséghez
Tételezzük fel, hogy egy rozsdamentes acél lemez szénacéllal "fertőződik" (tehát elkezd rozsdásodni) a fertőzést mivel lehet eltávolítani belőle? Valamint meddig tart a korrózió? Ha a szénacél elkorrodál belőle vége a dolognak, vagy megfertőzi a rozsdamentes acélt és azt is korrodálja?
Előre is köszönöm a választ!
(#) Izeg. válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Hogy érted azt, hogy fertőződik? Érintkeznek egy felületen, esetleg valami úton módon össze lettek hegesztve?
(#) zoly15 válasza Izeg. hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Úgy értem, hogy fizikai kontaktusba kerülnek, tehát összedörzsölődés, belemarás, karcolás, beleütés, belenyomódás, vagy a rozsdamentes felületre való szénacél köszörülése. Vagy rozsdamentes acél megmunkálása pl HSS fúróval, turbómaróval, vagy használt (szénacélhoz használt) vágó/ csiszoló korongok használata. Ez mind előidézi a fertőzést.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Azok a sérülések amiket felsoroltál csiszolással eltávolíthatók. Ha úgy maradnak csak simán csúnyák, nem fog átrozsdásodni a lemez.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Biztos hogy csiszolással eltávolítható? Nem kenődik-e bele a csiszolás által? no meg mi van akkor ha hozzáférhetetlen helyen van? Kémiailag nincs valami út?
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Biztosan eltávolítható csiszolással. Ha hozzáférhetetlen helyen van akkor valószínűleg nem is látszik. Vegyileg gondolom savazással is ellehet távolítani, de ezt sosem próbáltam, csak gondolom.
(#) sargarigo válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Alig látszik ki a suna
(#) sargarigo hozzászólása Júl 13, 2013 /

Azért vannak még érdekes ötletek
(#) zoly15 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Arra gondolsz hogy 3 PC venti egymás előtt?
(#) sargarigo válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Arra biza..
(#) zoly15 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Én egy régi álmomat valósítom meg.... PC vízhűtés! Már megvan a tekintélyes méretű full vörösréz radiátorom.
Következő: »»   2128 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem