Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Oda a "B" jelű. Piros, vagy kék doboz. Kötelező, de a rendőr nem ellenőrzi.
Ez érdekes, kötelező, de nem ellenőrzik, ergó nem is vesz senki a lejárt helyett újat.
Csak azért kérdeztem mert a fiam motorját bütykölve, megláttam hogy az eü. csomag érvényessége lejárt a múlt hónapban, kell vennem helyette újat ?
Enyém is lejárhatott már. 4-vagy 5 éves. Van egy mentőláda tartalmam. Sajnos a dobozt lenyúlták, úgy az 50-es évek végéről. Van egy OPEL készletem 1982-ből meg van 2 piros dobozom. Ami elvileg lejárt és nincs az autóban. Csak a ragtapasz használhatatlan bennük.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Orvos lányom szerint a legnagyobb marhaság a mentődoboz érvényességi ideje. Országút szélén, abszolút nem steril körülmények között sterilitást hogy akarnak számonkérni? A ragtapaszt még csak meg lehet érteni, de a többit?
Milyen igaza van. De ha kaszálni lehet valamin az nem hagyják ki. Jó pár éve Jugóban a rendőr a hullazsákot követelte a Magyaroktól. 20 Euróért eltekintett a feljelentéstől Illetve az útlevél visszatartásától. Persze, zsebre dolgozott.
Én édesapámnak átfotoshoppoltam a cetlit, amin a dolgok lejárati ideje van
![]()
Szerintetek véletlen egybeesés az, hogy az oldalon (és más oldalakon) megjelenő bannerek pont olyan dolgot reklámoznak amikről előzőleg kerestem a neten?
(a potencianövelőt kivéve ![]()
A google manapság előbb tudja, hogy mit csinálsz, mint te magad
![]()
Ha a sütiket (Cookies) kitörlöd, elfelejti.
Tudtommal nem a doboz "jár" le, hanem benne vannak olyan dolgok, aminek van "lejárata".
Gyakorlatilag a steril dolgok, pár száz forintért patikában pótolhatók... Rendőr sem a "doboz" érvényességi idejét kell hogy ellenőrizze, hanem hogy nincs-e benne lejárt szavatosságú tétel. Mondjuk ha már olyan helyzet van, hogy tételenként megnézik a ragtapaszt, hogy nem járt-e le valamelyik, akkor már úgyis buktad a dolgot... nedudgi: Lányodnak igaza van. Országút szélén szerintem leginkább nem abban hal meg az ember, hogy elfertőződik a szakszerűtlen ellátás/lejárt szavatosságú kötszer miatt, hanem mert úgy ott hagyják mint eb a szaharát...
Ellentmondást érzek, az érvényes idejű, bontatlan dobozt kérték a rendőrök, ha felbontom kicserélni a lejárt ragtapaszt akkor is bukta.
Én úgy tudom, hogy nem kell bontatlannak lennie, de ami benne van annak "jónak" kell lennie.
Bőséges irodalma van a neten pro és kontra, Bővebben: Link
Én pont ilyet akarok beépíteni a végfokomba
![]()
Ez kétségtelen, bár nem tudom hogy a fehérneműre, vagy az alatta található "dologra" gondoltál
![]()
Szép estét mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulnék a közönséghez ![]() Tételezzük fel, hogy egy rozsdamentes acél lemez szénacéllal "fertőződik" (tehát elkezd rozsdásodni) a fertőzést mivel lehet eltávolítani belőle? Valamint meddig tart a korrózió? Ha a szénacél elkorrodál belőle vége a dolognak, vagy megfertőzi a rozsdamentes acélt és azt is korrodálja? Előre is köszönöm a választ!
Hogy érted azt, hogy fertőződik? Érintkeznek egy felületen, esetleg valami úton módon össze lettek hegesztve?
Úgy értem, hogy fizikai kontaktusba kerülnek, tehát összedörzsölődés, belemarás, karcolás, beleütés, belenyomódás, vagy a rozsdamentes felületre való szénacél köszörülése. Vagy rozsdamentes acél megmunkálása pl HSS fúróval, turbómaróval, vagy használt (szénacélhoz használt) vágó/ csiszoló korongok használata. Ez mind előidézi a fertőzést.
Azok a sérülések amiket felsoroltál csiszolással eltávolíthatók. Ha úgy maradnak csak simán csúnyák, nem fog átrozsdásodni a lemez.
Biztos hogy csiszolással eltávolítható? Nem kenődik-e bele a csiszolás által? no meg mi van akkor ha hozzáférhetetlen helyen van? Kémiailag nincs valami út?
Biztosan eltávolítható csiszolással. Ha hozzáférhetetlen helyen van akkor valószínűleg nem is látszik. Vegyileg gondolom savazással is ellehet távolítani, de ezt sosem próbáltam, csak gondolom.
Arra gondolsz hogy 3 PC venti egymás előtt?
![]()
Én egy régi álmomat valósítom meg.... PC vízhűtés! Már megvan a tekintélyes méretű full vörösréz radiátorom.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |