Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Megvolt az ego proba is, 50W halogen egovel, kigyul, nem teljes fenyel ,mert ugye csak 149V van. A valtoaram reszen mertem a dioda elott , megprobalhatom a dioda utan is ? kibirja az 50w-ot. Az +A reszrol beszelgetek.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Van egy ongyujtobol kiszerelt ledes pilogom , ami a szikrat erzekeli es pilogni kezd , az auto gyujtotrafojarol a negyfeszultseget erzekeli, A TV-e sortrafojat erzekelhetie?
Akkor gondolom egyértelmű , hogy a tv képcsőhibás .
Mivel cserelhetem , milyen kategoriat keresek , vagy itt nem olyan egyszeru?
A képcső oldalán az üveg felületen szokott lenni egy cédula .Ott minden paraméter rajta van olyat keress .Esetleg a környéki tv szerelőknél stb hátha van nekik elfekvőben.
Azt azért megkérdezném, hogy miből vontad le azt a következtetést, hogy "képcsöves" a készülék?
Egyértelmű két dolog lehet már csak sorkimenő , és képcső .Teljesen mindegy az egyik vagy másik cseréje után ezt meg fogja tudni.
Nyilván egy olyan akinek a pincéje ilyennel alkatrészekkel van elhalmozva , és van miből próbálgatnia annak nem gond , és viszonylag hamarabb kiderül hogy melyik is. A gyanúm arra alapoztam , amit az elején is írtam , hogy ha minden mért érték, ami a rajzon meg van , és még sincs változás , akkor sajna szakadt a képcső fűtése..Ezzel nem tud mit csinálni max , ha megkocogtatja az üveget a nyakánál ,és szerencséje van, hogy össze kontaktol, de ez csak ideig óráig lesz jó .De ha nincs szerencséje , akkor nem lesz így. Gyakori eset ez , és pláne jó pénzért , csak annyit fűznek hozzá , hogy a képcső már nem sokáig lesz jó .Emberke elviszi , aztán 4 - 5 hónap múlva megint sötétség, csak hát azért előtte csak kifizette azt a tízen húszon ezer forintot egy koccantásért ..Na de ebbe ne menjünk bele. Ja még elfelejtettem ennél a készülék típusnál gyakori hiba , hogy a képcső idő előtt beadja a kulcsot. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2013
Egyelőre még az sem biztos, hogy a sorvégfok folyamatosan működik, mert hát ugye csak ebben az esetben fűthet a cső. Az izzós próba a sortápfeszültségen történt és nem a katódtápfeszültségen. És csak azt tudjuk biztosan, hogy indításkor a katódtáp felmegy 270V-ra, de hogy utána mennyi, azt nem tudjuk.
Dehogynem tudjuk , azt írta utána hogy kisül , illetve lecsökken .
De mennyi az a lecsökken? 200V? Mert akkor az pont jó. Vagy 10V? Mer' akkor az éppen semmi.
Tehat az van hogyha a TV-et bekapcsolom akor nem patan a kepernyo egy nagyot mindha beletodulna a nagyfesz, a futo szal kipirosodik egy keveset , amig nyomva tartom a gombot de kialszik amikor ujra keszenletbe kapcsol a TV.
Attól, hogy a fűtés szakadt a tv nek indulni kell!! Tehát azt kellene tisztázni mint ezt írták előttem, hogy működik e a sorvég. Ennek kiderítéséhez elég egy multiméter, nem kell a képcső. Ki is veheted belőle. Az ominózus 270 V- t soknak találom, az sem mehet följebb a képcső miatt. Inkább a sorvég " fut meg " és a leadott tápjai nőttek meg, ezért tilt le.
Csak akor csoken le ha elengedem a gombot es amikor o atkapcsol keszenleti alapotba, adig 250-270 kozt oszcilal, ahogy erolkodik a TV-e az indulasal.
Tehát az indulás pillanatában nem töltődik fel a képcső, viszont a fűtőszál felizzik. Mennyi ideig lehet felizzítva tartani a fűtőszálat a gombnyomással?
A 2-es laban 149V, a dioda utan , a 8-as laban dioda utan 17-20volt , keszenleti alapotban.Tehat a TV-en 8-asal van jelolve a trafo laba de amit feltetem kepet azon 6-ost ir , de a kozepsi kivezetesrol beszelek.
Most 1 percig tartotam a gombot nyomva folyamatosan izott a futoszal.
Tekerd fel a sortrafón lévő Screen potmétert (alsó) az óramutató járásával azonos irányba, végállásig és így indítsd a nyomógombos módszerrel. Ebben az esetben lesz fény a képernyőn?
Ha táptrafó 2-lábáról van szó az SOK!!! 130 V-nál nem lehet több.
Ved figyelmbe ,hogy esetleg csal a meromuszerem , mert az altalam feltett rajzon 124V kene legyen nekem 149-et mutat, a kozepso labon 16,5V a rajzon nekem 17-20-at mutat , ahol 200V kene legyen nekem 270-et mutat.
Felcsavartam a screen-t es csilingel valami a kepcsoben vagy a panelon , mind a sorompo csak gyorsan.
Értem
Na és mi van a fénnyel? Semmi?
semmi
En arra gondolok hogy valami a nagyfeszultsegu soron mehetett ki , es pedig, ez a TV-e mar egyszer megadta magat , egyet patant feltoltodott a kepernyo de nem indult, akkor rajotem ha folyamatosan nyomva tartom a gombot , tobb patanas utan mar mukodik esetleg egy kicsit elszinezodott a kepernyo 2 szele fugolegesen, aztan magatol helyre jott, elso gombnyomasra indult. A het vegen nagy fozkotoles volt , hatalmas goz, mikor be akartuk kapcsolni 3-szor lehuzott a szikra , gondolom a kepernyore es aztan tobet nem indult. Ebol gondolom hogy megolhetett egy kondit , diodat , ellenalast a visszaram.
Inkább a készülék agya adta be a kulcsot a nagy szikrázástól. De a fénnyel mi van? Nem jelent meg valami a képernyőn?
Na varj , folyamatosan nyomtam a gombot es ugy tekertem a screent, igy most elojott kozepen egy viszintes csik.
Ha igy tekergetem egy bizonyos szint kozott tudom elesiteni a csikot majd kikapcsol, ha igen felcsavarom akor pilogtat a csik, majd lekapcs.
Na, akkor nem működik a függőleges eltérítés és azért nem indul be rendesen a tévé. A követkető lépés ennek a fokozatnak a vizsgálata.
Remelem nem nagy baj , csak lehesen kapni alkatreszet hozza.
ES azt hogyan kell? Hol kezdjem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |