Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A videóklipptől nekem is hányingerem van de én úgy sejtem hogy nem véletlen lett ez a választás, mert a gyorsan villogó vízszintes-függőleges csíkjaival kiváló teszt az ambilight-nak. Félelmetes hogy milyen gyorsan és jól követi a képet!
Ez nem vita topic, de most utoljára leírom: építő jellegű negatív kritika jól jön. Bocsáss meg, hogy ha nem felel meg Neked ez a megoldás amit megépítettem. Legközelebb doboz nélkül csinálom, és akkor nem lehet kifogásod a kinézetre Amúgy próba panelen van az áramkör. Társasházban meg nem fogok fát vágni, tortát hegeszteni.
Tudtommal ez a topic arról szól, hogy "Ki mit épített?" meg, akár házilag, akár laborban. Érdekes, egyedi elképzelések ÉS megvalósítások alapján! Kifogásokat meg nem keresek, mert egyszerűen nincsenek. Azért mertem ide felrakni, mert ÉLETEMBEN ELŐSZÖR CSINÁLTAM ILYET. Ui.: Egy profi tervező nem akkor tudja, hogy tökéleteset alkotott, amikor nincs mit hozzá tenni, hanem akkor; ha már nincs mit elvenni.
Szerintem abszolút belefér a topikba, értsd meg, ez nem elfogadható! Veszélyes! Panelban laktam és is sokáig, egy sarokban lehet pici műhelyt készíteni! Ha megfogadod a tanácsot és megmarad ez a lelkesedésed, akkor jobb is lesz ez! Én elsőre multivibrátort építettem, nem lett volna bátorságom ennek nekifogni!
Szia!
Lehet hogy kicsit bugyuta a kérdés, soha nem foglalkoztam ezzel a témával. Hogyan, mi alapján figyeli a képernyőtartalmat.
Szia!
Bár nem tőlem kérdezted, de azért válaszolok.. Szóval írt egy programot PC-re is, ami figyeli a képernyőn megjelenő tartalom színösszetételét, és azt rögtön elküldi USB-n a PIC-nek. Írta a videó leírásában, hogy: Idézet: „PC side written in C#, captures using GDI or DirectX” Vagyis az op.rendszer "szolgáltatásaitól" kéri le bizonyos függvényekkel.
Szia!
Ok. Kicsit értem, de ez már nem az én szintem. Köszi: Zsolt
Feléledt a Nixie csöves óra
Majd még kapni fog egy szép sötét lakkos fadobozt egy gravírozott emblémával.
Unokaöcsémmel a múltkor TV-t néztünk és megtetszett neki a Knight Rider-ből a kocsi Fénye.
Születésnap alkalmából csináltam neki egy ilyen fényt Bővebben: Link
Szép lett!
Imádom a LED-eket, főleg ha így szép sorban vannak.
Hát azért van benne némi görbület
Engem is rabul ejtetek a ledek.
Szep lett.
Gratulálok, elsőre nem tudta elképzelni, hogy milyen lehet működés közben, de fantasztikusan jó a hatása. Ezzel a klippel is megnézném... Ha egy különálló keretként kerülne a monitor hátára és a vezetékek sugárirányú csövekben futnának (nem kell mindegyikhez külön külön cső, akár flexibilisen, hogy a monitor hátán lévő felfüggesztéshez és domborulatokhoz lehessen igazítani) a vezérlőtől, hátulról is impresszív lenne Mi történik akkor ha a videó felbontása nem passzol a monitorhoz, a sötét sávokat is figyelembe veszi, vagy csak az aktív képtartalmat?
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Állítható a képarány a tartalomhoz -> csak az aktív tartalmat veszi figyelembe.
Sziasztok. Elkészült a LED világitás az ágyam aljára. Majd még teszek képet róla. Nem nagy tudomány. 200 darab kék LED mindössze 4,7 voltról párhuzamos kapcsolással. Azért csináltam párhuzamosan, mert ha soros kapcsplással kötöm akkor 200 DC voltra van szükségem ami eléggé veszélyes. de így mindössze 4,7 voltról megy ami semmi esetben sem okoz veszélyt.
S ez miért jó? Jobban alszol? Esetleg a vízér ellen?
Azé ha botorkálsz be sötétbe, és a "földön hagyott tárgykeresővel" meg találod az ágy lábát / sarkát, jól jön egy ilyen
És miért pont kék? A narancs szerintem ember(szem)barátabb...
Igen. de most csak kék ledem volt. De igazából RGB vel szeretném megcsinálni. de majd azzal is lessz.
Meg legközelebb kösd a LED-eket sorosan IS és párhuzamosan IS, és akkor nem csak két tápfeszültség közül választhatsz! Egyébként frankó! Rakj elé egy PWM fényerőszabályzást!
Nagyjából elkészült a steampunk nixie órám. Az időn kívül, be lehet állítani az ismétlések közötti időt- mint a videon is látszik:
Steampunk nixie clock
Mesteri darab. Gratulálok hozzá. Most már mindig tudni fogod a pontos időt, ha eddig nem lett volna órád.
Vicsys az órák és hőmérők terén verhetetlen
Zoli, Árpi!
Köszönöm. Ez még csak amolyan szárnypróbálgatás. Sok mindent megtanultam az építés során, úgy mint hardver és szoftver terén is. Még nincs teljesen kész az óra, akarok a hálózati zsinórra egy szép fonott kábelharisnyát. Ja, és itt van a "bele". A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Eredeti, de nem kevés az 1 digit?
Jó tudom, hogy váltja, de na.. A következő órás videódhoz ezt a zenét kéne rakni: Bővebben: Link Sajnos csak kéne, mert biztos belekötne a jutub a kopirájt miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |