Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   838 / 1274
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Köszönöm a rajzot, és most hogyan tovább, hol keresem a hibát?, egyáltalán milyen alkatrész miatt csinálja ezt nekem a tévé?.

Mondjuk annyiban tér el ez a tévé a rajztól, hogy ebben a tévében nincs relé.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

A relé a lemágnesezést kapcsolja és csak a nagyképernyős példányoknál van beépítve. Szkóppal kellene megnézni a sormeghajtást, meg a tápfeszültségek nagyságát kellene megmérni abban a pár másodpercben.

Sajnos nem tudom le fényképezni mert olyan hamar történik minden, de fűrész jel jön le a sortranyó kollektorán, mikor jól működik. A feszültségek vissza esnek mikor nem jó a kép!. Valami ötleted nincsen?.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013

IMG307.jpg

(#) frend válasza frend hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Az elöbb nem irtam R304 és R305 is jok.

A sortranzisztor bázisán kellene nézelődni, meg a sortápfeszültség hullámosságát is érdemes lenne megnézni.

Na csak sikerült le fényképeznem a kollektoron és a test közti jelet mikor rossz a kép, ez a jel mond neked valamit?.

IMG309.jpg

Ne a kollektoron vizsgálódj, hanem a bázison és a tápfeszültséget is nézd meg.
(#) frend válasza frend hozzászólására (») Júl 19, 2013 /

Azt hiszem tegnap a TDA8362 41 es lábán nem jol mértem mert ma 3,3v mértem, és a VR 301 el nem lehet álitani.
(#) laszlo raduj válasza frend hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Azt hiszem te ott alsz ahol en 2 napja, sok az az ertek , valazd le valahol a 2 aramkort es ugy merd meg a 41-es labat, ha ugyis anyi akor az a tetes.
ha jol emlekszem neked is TDA3653-od van , ebben az esetben azt ajanlom szed ki es nezd meg a 3db trimert , mozgasad es merjed nekem 2 beloluk rosz volt , de csak az 1 miliomodik meres utan arulta el magat.
(#) Leraz válasza eyess hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

6 oldallal odébb olvasol akkor megérted.Te válaszoltál neki.....
(#) eyess válasza folt94 hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Hú tényleg valóban , de annyifelé kell figyelnem ,. hogy teljesen ki esett a téma.

Nos azt kellene valahogy megnézni , hogy egy külső lejátszóról pl egy DVD van e kép , illetve azt megtalálja e .Ezt úgy kellene csinálni , hogy nem a scart kábellel kellene össze tenni , hanem az RF tehát a koax kábeles részével a tévéhez.És rá keresni , hogy a DVD -t elindítva megtalálja e a tévé.
Az lenne a jó ha nem , mert akkor teljesen egyértelmű , hogy a tuner vezérléssel lesz baj.
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Elég ritka az RF modulátorral ellátott DVD.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Pontositsak, a 41-es labat valazd le minel kozelebb a labhoz amenyire lehet es pont a laban merjel (0.01-0.1V), majd a levalasztastol a poti-ig egyik agon(kb ilyen ertekeket fogsz kapni ahogy haladsz ellenalasrol ellenalasra, 3.3V, 6-7V, 27-30V, majd a poti ha jol mukodik (nekem 10K)0 es 29Volt kozot alitas szerint) , a masik agon az 1-2ohmos ellenalasig ami a foldre koti a 100mF kondit (26-30V). Ha fent ezek az ertekek klapolnak akor nezd meg a levalasztastol a labig nincse szakadas, ugyanis amig nekem le volt valasztva , adig en is nagyobb feszt mertem mind 2.7V a levalasztas TDA3653 oldalan, meg akkor is amikor mar jo volt ez az aramkor.
Azert irtam igy es nem alkatresz szerint ,hogy probald meg elkebzelni ezeket a koteseket , nekem igy konyebb volt merni es megerteni melyik ertek miert van , meglatod nagyon logikus lesz minden.
(#) frend válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Sziasztok
L302 egyik labát lekötötem és IC 41 lábon 1,5v van, amikor mérem a képernyö kinyilik kb. 10cm re.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
(#) laszlo raduj válasza frend hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Akkor merd meg a masik felen is az alkatreszeket vagyis azon az agon az egeszet , kiszedve, mozgatva , a 2.7V az bemeno jel a 41-es labon, ha nem kapja meg az elobb altalam leirt agon akor normalis hogy nem mukocik.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
(#) kadarist hozzászólása Júl 21, 2013 /

Sziasztok!
Egy jó rajzforrás: Bővebben: Link
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Persze amikor méred a műszer belső ellenállása csatlakozik az ic lábára , ezért eltolja annak bemenetét , ezért nyílik a kép.De ez egyben jó is , mert , akkor ezek szerint jó a TDA8362 .

a szabályozó kört nagyon tüzetesen át kell vizsgálni , mert ott lesz a hiba .
C312, R311, R318, R313, R312, V301, .Ezeknek az alkatrészeknek , ha bármelyiknek is az értéke nem annyi , mint kellene akkor cserélni kell.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
(#) dannyc27 hozzászólása Júl 21, 2013 /

sziasztok egy par perce regisztraltam mert nagy szuksegem lenne a segitsegetekre egy kepcsoves tv-rol lenne szo digihome az a hibajelenseg hogy csak ciripel es semmi mast nem csinal, csereltem benne sorvegtranzisztort de nem javult a tv ugyan ugy ciripel,valahol ott a sorveg korul az a baj hogy nem igazan vagyok szakember de szeretnem megtanulni kerlek segitsetek,ha lehet itt online is elore is koszonom!!!!
(#) canon1990 válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Szia!
A táptanzisztor jó?
(#) djseed1 hozzászólása Júl 21, 2013 /

Sziasztok! Hozzám került egy német Loewe e3000 TV! Az a baja hogy a kép vízszintesen eltolódott fölűl és alúl, középen pedig összehúzódott! Szóval görbék az emberek benne! Átnéztem a vízszintes eltérítést és találtam egy diódát ami hibás (BY299)! Megnéztem az adatlapját és most nemtudom hogy milyen dióda is ez, valami kapcsoló dióda! A mérve 20ohmot kapok, de akárhogy mérem oda-vissza ereszti a cuccot! És nemtudom hogy jó ez e így, mert hogy valami kapcsoló akar lenni az adatlap szerint! Az adatlapokat mellékeltem! Ha valaki tudja hogy milyen is ez, akkor ossza meg velem!
Előre is köszönöm!
BY299
BY299 datasheet
(#) dannyc27 válasza canon1990 hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

szia hogyan nez ki hol keressem ?mondtam meg ellegge bena vok ezen a szinten de mindent megteszek ahoz hogy megjavithassam a tv-t,szerviz nelkul

Ugyan úgy néz ki mint a sorvégtranzisztor, csak ezt a tápegységben találod. Hűtőbordán van rajta. Ha így sem találod tegyél fel képet a panelről. Bejelölöm neked, hogy melyik az.

Megprobalom megkeresni,ha nem akkor kuldok egy kepet nagyon,nagyon szepen koszonom canon1990,hogy segitesz!!!
Mit irhat rajta???

Nagyon szívesen. Remélem tudok segíteni. Milyen márkájú a tv-d?Általában BU majd utána valami számok vannak, amik a tranyó teljesítménytől függnek. Lehet S2000 ráírva ilyennel videotonban találkoztam.

DIGIHOME MODEL:2145,kuldok egy kepet!!!

CIMG2887.JPG

Bejelöltem.

CIMG2887.JPG

Folytonosagot mertem rajta es nem sipol,gondolom,hogy akkor jo lehet!!az E B C labakkozt az E B meresnel egy pillanatra 190.5 koruli ertekek jellenek meg a B C labaknal viszont folyamatos sipolas!
(#) fecameca válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Akkor az zárlatos kellene, hogy legyen. "B C lábaknal viszont folyamatos sípolás!" Akkor viszont ki kellene csapnia a biztosítékot. Méghozzá fröccsenve. Pedig, ha ciripel, akkor akarna menni, csak valahol zárlat van, de az tuti nem a táptranzisztor. Vigyázz, mert bevisznek az erdőbe. Most akkor melyik tranzisztorod zárlatos?
(#) fecameca válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Ki kell cserélni. De minek ahhoz adatlap? 20 ohm oda-vissza az bizony zárlat.
Következő: »»   838 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem