Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nah megtaláltam a képeket. Itt a táp és itt a végfok. Azóta már van hozzá pluszba rátekerve a trafóra +-12V amiröl megy az oldalon lévő szubfilter és még most csinálom a koppanásgátlót. Azokrol még nincs kép. Bár elég sok dolgom van mostanába de úgy tervezem hogy még idén megcsinálom teljességébe az erősítőt, mert a doboz már megvan tervezve de még az alapanyag sincs meg hozzá
Sajnos beszerelve majd nyáron lesz Viszont most azon gondolkodtam hogy ha lessz alkalmam kipróbálom a szobai hifimen, de ott csak az erősítőn kívülre tudom rakni ott biztos jól mutatna De oda kell a 10mikrós is, ha meglessz leírom hogy mien, de most hogy belegondok, ha jó végülis a hangfalba is belelehet rakni, ott nemzavar senkit
Köszi! kicsit számolgattam ott vész el az az energy.
Igen tudom mien értékűek a tranyok, én ezért raktam bele a nagyobbakat. DAP Palladium Vintage 900 pontosan az erősítő típusa 2x64V válto a trafo feszültsége, és olyan 1.2-1.5kW-os. A BD hogy jön ide? egyébkétn van egy Twin line 600 végfokom 2x300W 4 ohm, annak a tápja 2x65V, ha a helyén van a végfok akkor 2x63V-ra csökken a nyugalmi áram miatt(és abban eredeti DB249/250 van oldalanként 4 pár, tehát 600W-ra 16db BD, nem mai darab, és még mindíg megy, csak az egyik oldala szállt el, az is zárlat miatt)
Megnéztem! Gratulálok nagyon izmosnak néz ki. Az elöbb számolgattam a 10.000mikrosnak 0.8ohm a belsőellenállása 20 Hz-en. Ha nagyobb a kondi akkor ez csökkenteni lehet.
Indítottad már végtranyók nélkül? Nyákon nincs (nem látható) zárlat? Láttam már olyant, egy apró elszenesedett rész áthúzott. Ki tudja? Hmmm...
Ja! Ezek a nagy számok! Idézet: DAP Audio Palladium 900 Vintage„olyan 1.2-1.5kW-os” Technical Info Stereo mode: 2 x 300 Watt RMS - 8 Ohm 2 x 450 Watt RMS - 4 Ohm Bridged mode: 900 Watt RMS - 8 Ohm
Végtranyók nélkül még nem, de azok zsír ujjak, csunya lenne ha akármeik is rossz lenne, eredeti Toshiba mind. Panelt már olyan szinten agyonnézegettem hogy nagyon Igen, az a kimenő teljesítménye, amit ekkora feszről le is ad, szerintem ezen nincs vita 1.2-1.5kW a trafója, nem maga az erősítő teljesítménye.(a kondi viszont szörnyen alulméretezett, oldalanként 2x4700µF 100V van csak. Még azt megfogom probálni a jobbik oldalba hogy az IC-t cserélem, hátha meghányta magát, de a másik oldal alrol még ötletem sincs.
hohó találtam egy meghalt diodát, de a védelem felé megy a földről. (a teljesen rossz oldal paneljén)
sőt most hogy nem csak a félvezetőket nézem, találtam még 1 megszakadt potit is azon a csatin aminek van a fél volt a kimenetén.
Hogyan nézted át eddig?
Remélem sikerül! Ha már úgyis benne vagy, másold le, lesz mégegy! Sok sikert!
eddíg nem néztem át az ellenállatokat, csak ha látszott rajta valami esetleg. a két diodát meg azért nem láttam, mert a védelembe voltak, és bevallom nem gondoltam rá ugy voltam vele hogy elöször szünjön meg a kimeneti dc, majd aztán a védelmet is tisztába lehet rakni remélem ez a pár alkatrész csere megoldja a hibát.
Elkészült a továbbfejlesztett változata az előző pókhálós BD végfoknak
ez már asztán erősítő...
a bordákat kölcsöb kérted?
sziasztok ma szereztem egy APT100-ast csak egy baj van vele hogy nem szol de égésnyom se látszik rajta
vajon mi lehet a baja a kimeneten nincs egyenfesz és mégse szol ha valaki tud kérem segitsen!!!
Gyönyörű! Ez már lassan übereli a Müszi féle műnyákot!
Hehe kb 70oldalal ezelöt egy ugyanilyen problémát írtam le. 1000%-ig. Elis kezdtem kicserélgetni benne egykét alkatrészt, de végülis nekem nemsikerült megoldani.
Remélem te több sikerel jársz és kíváncsi vagyok énis hogy mi a baja!
ha jol tudom akkor az APT100-as hid végfok ugye??
elméletileg 100W-os a toroid az 300W-os de lehet nem kinlodok vele hanem kibelezem és teszek bele normális fetes végfokot szerintem eggyszerübb lessz
Jah a toroid az 300VA. Énis úgy töndöttem hogy csinálok inkább egy 2x100Wattos normálisat majd hozzá....
Nem híd üzemű végfok. A végtranyók sorba vannak benne kötve, mindkét oldalon kettő-kettő, mert amikor ezt gyártották, még nem lehetett normális feszültségtűrésű teljesítmény-tranyókat kapni. Felteszem a kapcsolást ha nem lenne meg, hátha segít..
köszönöm a rajzot tom025 még nem volt meg most beszéltem az eggyik haverral azt mondta nagyon könnyü javitani általában a cénerek szoktak elszállni benne meg nem árt a meghajtokat átnézni
Hát a képet elnézve tényleg őrült erősítő matyi vagy, de remélem a nagy ambíciódbol mostmár futja egy rendes nyákra is, ha jól szuperál. Amúgy jópofa.
igen, a meghajtok szoktak elszallni, meg neha a zenerek.
viszont ha nincs a kimeneten DC akkor lehet hogy csak kontakthiba, stb...
Jó lesz, de van egy sztem egyszerűbb megoldás. van egy topik valahol még én nyitottam, egy APT100-ba tettem két VF2 modult. Kis átalakítást kapott mert ugye nagyobb teljesítményen jár, és nagyobb a tápfesz. felrakom a rajzot, de Király Tibor oldalán is fentvan. A változás annyi hogy komolyabb FETeket kapott, a müveletik tápja nagyobb előtétellenállásokat, és a visszacsatolo tag is kicsit emgváltozott.
Nem tudja valaki mivel lehet a tranziens szupreszort helyettesíteni? és hogy jó allapotban nem 0 az ellenállása ugye? típusa: P6KE27A, pontosan mire is jó egy ien dioda?
köszi szabi83 a rajzot de van ennél sokkal egyszerübb is és többet tud még gondolkodom hogy melyiket csináljam meg. Most lett kész egy 2x500w-os erösitő csupa fetekkel elvagyok tölle ragadtatva nagyon szépen szol . Most keresném a CASTONE cpa500b-nek a kapcsi rajzát de sehol se találom már régebben küldtek nekem castone rajzot de nemrég javitottam eggy 500b-t és abban müveleti erösitő ic volt amit meg küldtek az csupa tranyos eggyettlen ic sincs benne
Igen mert amit neked küldtek az a régi castone amit meg javítottál az meg az újabb típus és az komplementer is
sound man nincs véletlenül egy ujjabb castone rajzod nagyon megköszönném
Nincs de ha kell akko megpróbálom megszerezni de nem mondok semmit biztosra... Még megkérdezem a srácot aki a régit megcsinálta hogy feltehetem-e az oldalamra a régi típus rajzait ha ok akko felteszem és adok linket... Legalább megnézitek az oldalmat
Ittvan a régebbi castoen cpa500, nyák és beültetési rajza (sajnos a kapcsolási nincs benne, valahol azis megvan igyekszem megtalálni), meg az ujabb fajta CPA300, a CPA500 is majdnem ugyanez nagyobb táppal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |