Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia, nem , ez egy RC robbanómotoros lesz
![]() ![]()
Helló Gery78!
Van hozzá lista, amit le lehet tölteni (magyar illetékességű is van). A Youtube videókat is reklámmentesíti. Nincs többé sárga "cecok" amit ha elér a lejátszás akkor a video ablakban jön a reklám...
De az AdBlock alapból blokkolja.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
Nem tűnt a képen túl nagynak. Meg hát gumimotorosból sem csak kicsik vannak.
Elkezdtem nézni a Star Wars epizódokat, kronológiai sorrendben (tehát a filmcselekmény idejét követve, nem pedig a részek megjelenési ideje szerint).
Magát a történetet ismerem, hisz kisgyerek koromban is láttam a régi részeket, továbbá néha a TV-ből is az újakat. De a komplett történetet mégis homály fedte. Ezért is nézem meg az összes részt sorrendben. Tegnap megnéztem az 1. és 2. részt, ma pedig a 3-at (tehát amik később jelentek meg, 1999-ben és azután). Most hogy megnéztem ezt a 3 részt, kitisztult maga a történet, legalábbis az előzmények. Szóval eléggé beleéltem magam, és szerintem a valaha alkotott legjobb film-sorozat. Szóval aki régen látta a filmet, esetleg még nem látta ( ![]() Sajnos a 7. rész már valószínűleg gagyi lesz, mivel a LucasFilm egyesült a Disney-vel...
Miért? Legfeljebb megjelenik Shrek is a történetben. A mese attól még mese.
![]()
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem amin már egy ideje rágódom. Csak sajnos nem igazán találtam működő algoritmust. Nem tudtok valami algoritmust arra, hogy lehetne 3x3 as forgatómátrixból, euler szögeket visszaszámolni? Köszi ![]()
Jar Jar Binks, meg a húsvéti nyuszié...
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek erről a horkolásgátló készülékről? Horkolás ellen Szerintetek marhaság ez a dolog? Gondolom, hogy pénzlehúzás ez is, nem tervezem, hogy veszek ilyen készüléket, csak mint elvet kérdezem tőletek. Azért kérdem, mert az előző párommal nekem is volt ilyen gondom, hogy nagyon horkolt, és nem tudtam aludni mellette. Ezt persze nagyon nehezményezte, de ezt meg is lehet érteni. Amúgy milyen megoldást alkalmaztok horkolás ellen? Van rá valami bevett módszeretek?
Mindig az horkol jobban, aki előbb alszik el.
![]() Ez a készülék teljesen tönkreteszi a használóját. Mindig fáradtan, kialvatlanul ébred. Az éjjel, vagy 10x felébredtem. (Más okból) Most olyan vagyok, mint a mosott ..... (rongy). A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Nekem is ez a véleményem, szerintem is tönkreteszi a használóját, mert akkor hagyja abba a horkolást, ha felébred. Ugyanaz, ha a másik meglöki a horkolót, azzal is felébreszti. Úgy meg nem lehet aludni. Szerintem pl. a külön szobában alvás megoldás lehet, csak ennek általában a felek nem szoktak örülni, viszont ha kipihenik magukat az emberek, akkor sokkal kiegyensúlyozottabbak, és nem megy rá a kapcsolat, mint ahogy a cikk is írja. Legalábbis szerintem.
Itt egy picit olcsóbb. Bővebben: Link
Elvileg csak az első 2 hét kemény, mert utána kialakul egy pavlovi reflex, ami gátolja a horkolást. Persze, ha betegség miatt, vagy szervi eredetű, akkor nem fog segíteni, vagy csak nehezen. Egy csúnya orrsövényferdülést nem könnyű kezelni vele.
Nekem is mondták már, hogy horkolok, de nem hiszem, mer sosem hallottam.
![]()
Volt már, hogy arra ébredtem, hogy horkolok.
![]()
Minap vettem egy cukorkát, amire azt hittem hogy csoki, és cukormázba van öntve. Mikor megkóstoltam, és a cukormáz alatti förtelmes részhez értem, nagyot csalódtam. Hihetetlenül rossz íze van. Azt hittem hogy le van járva, vagy valami hasonló, de nem. Mikor egy másikat megboncoltam, a belsejébe a rossz ízű anyag fekete.. Nem tudom mihez ezt hasonlítani, sose éreztem még ilyen ízt. Szerintetek mi lehet az?
Ha már itt tartunk, tudna valaki mondai valami természetes (nem ételfestékes) ételt, ami fekete, vagy kék színű? Többi színbe ismerek ételeket, de feketébe nem. Még találn kékbe akadna is, de smot az sem jut eszembe.
"Kék a kökény recece,
Ha megérik fekete....." ![]()
Mondjuk szerintem az se korom fekete lenne, úgy mint az izabella szőlő, vagy a szeder. Sötét, kéknek és feketének tűnik, de valójában vörös és lila.
Ez haribo kapszula ... Egyben kell lenyelni .
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Valószínű medvecukor volt benne (ánizsos, enyhén sós-édes valami, ami igencsak fekete) ezek voltak a falusi vásárok horror édességei régen: vattacukor, krumplicukor, medvecukor, törökméz, égetett cukorból faszárú nyalóka
![]()
A medvecukor igenis finom. Nem a geil édes, mint a mostani cukorbombák...
![]()
Régen nem csomagolva volt, hanem az asztalra volt kirakva a vásáron... Esetleg lógott az árnyékolón több méter...
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Természetesen fekete étel pl. a tintahal tintájával szinezett tészta, rizotto, vagy a fekete szezámmag.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Ha már elektronika mentes a topik akkor megmutatom mivel szántom a kertet ősszel!
Nézzétek meg mivel munkálkodok az elektronika mellett!
... bármilyen étel, amit 4,5 órára 8-as fokozaton felejtek a sütőben, ha főzés közben eszembe jut, hogy órát kéne gyártani...
Itt a nyár, itt a cukkini ideje, ezért most megosztom Veletek az éppen nemrég kitalált receptemet. Amolyan ahogy sikerül módra készítettem el, elrontani úgysem lehet.
![]() Könnyed nyári vacsora két személyre: Tojásos cukkini gazdagon. Elkészítése 30 perc. Hozzávalók: 1 darab 15-20 centis cukkini 5 darab tojás 1 fej vörös vagy lila hagyma 1 szelet főtt császárszalonna 10-15 karika kolbász (száraz) 1 darab paradicsom 1 mokkáskanál só fél deci tej ízlés szerint kis ketchup vagy pirosarany (bár attól sósabb lesz) Elkészítése: A hagymát kis kockákra vágjuk, a szalonnát kis csíkokra s a kolbász karikákkal együtt teflon serpenyőben kis lángon elkezdjük pirítani őket. A cukkinit is kis karikákra, negyedekre vágjuk, majd besózzuk. Közben néha-néha kevergetjük a hagymás húsokat, hogy le ne égjen és szép körbe megpiruljon. Mikor megpirult, rá öntjük a besózott cukkinit. Jól átkeverjük és fedővel letakarjuk, hagy párolódjon. Eközben egy tálkába felütjük a tojásokat, majd hozzá öntjük a tejet és fél percig, enyhén habzósra verjük. Közben időnként megkeverjük a serpenyő tartalmát. kb 10 perc alatt a cukkini megpuhul. A fedőt levéve, nagy lángra téve elrottyantjuk a kis vizet, ha engedett, illetve átforrósítjuk, hogy ráönthessük a tojást. Ekkor ízlés szerint kicsit lágyabbra, vagy keményre sütjük a tojást, némi forgatásos keveréssel. Tálalás: Tálaláskor a gerezdekre vágott paradicsommal díszítjük, ízlés szerint kis ketchuppal vagy pirosarannyal ízesítjük. Aperitifnek kis házi pálesz, csúsztatónak pohár rozé. Persze kiskorúaknak csak bambi jár mellé. ![]() Jó étvágyat! Nő a cukkini a kertemben, úgyhogy fogok még újabb kreálmányokkal jelentkezni.
Gyerek odamegy az apjához a kertben, és azt kérdezi:
- Apu, mi az ott a fán? - Kékszilva kisfiam. - De miért piros? - Mert még zöld. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |