Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1380 / 2522
(#) sny válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

A hídról meg húzd le a vezetékeket, mert kib*szott nagy füst lesz a vége! Már 4. szer írom!
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
(#) at22 válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Tudom úgy cserélem meg ahogy írtad, csak most így van bekötve gyárilag csak azért mutattam meg hogy lásd.

Pont ez a hiba. Azt a két vezetéket cseréld meg! Ha megvan, kezdjed a méréseket!

Oké! Megcserélem.

Na átcseréltem ki adja külön külön a szekundereket. Most közösítsem a 2db feketét?

Igen, és a két fehér, a két narancs, és a két piros kivezetés között kell AC feszültséget mérned 200V-os méréshatárban.
Vigyázz, a két narancs és a két piros vezeték között 100V-on felüli feszültség lehet!
(Ha ott van , akkor jó)
(#) Doncso válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

tűkön ülve várom már mi lesz, óriási.
(#) Dióda válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Pedig szerintem nem kellene megcserélni.
Forgasd el a trafókat képzeletben hogy az érintkezői(kivezetései) egyirányba nézzenek.
Ha ez megvan akkor láthatod hogy a két trafó sorba van kötve.
Ebben az esetben a trafó közös pontja az egyik trafó szekunderének a vége és a másik kezdete lessz.
De szerintem kezd onnan a dolgot hogy vegyél le minden lekötést a trafókról ergo ne kapjon semmi sem róluk áramot.
(#) sny válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Én is!
(#) sny válasza Dióda hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ne zavard össze! Majdnem fél napomba került, mire rávettem az átkötésre!
(#) Doncso válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Pár oldal betelt mire idáig eljutottál a sráccal
(#) Buvarruha hozzászólása Júl 27, 2013 1 /

Én azt nem értem, hogy miért a trafókat méregetitek, miért nem a greatz-el foglalkoztok. Ha egyik irányba jó a fesz, akkor a másikba is annak kell lennie, hacsak nem rossz a greatz. Komédia ami itt megy.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Na, kolléga, akkor mégis rossz az a graetz? Te is mókamester vagy ebbe a komédiába .

Na közösítettem a két feketét.

A két narancs közt.112v

A két piros közt.128v

A két fehér közt.35v

AC 200voltos mérésbe mértem.
(#) Dióda válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ha itt tartunk akkor akor én is azt mondom hogy rossz az egyenrángató vagy a trafó valamelyik szekundere elment .
De elősször a trafót szoktuk megmérni majd az egyenirányító és jöhet a puffer.
(#) Doncso válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Halleluja!
(#) Doncso válasza Dióda hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Ezt ne nekem mond, ugyanis az egész kálvária kezdetén én voltam az aki javasolta neki, hogy ugyan mérje már ki azt a graetz hidat, illetve a tápot, majd le lettem hurrogva, hogy mi a fenéért méregetek vele felesleges dolgokat. komédia
(#) Dióda válasza at22 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Nézd meg az eredetit Bővebben: Link
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Nem zártam ki, hanem azt mondtam, hogy lépésenként haladjunk. Egy hete kész lettem volna vele 2 órányi melóval.

Na! Csoda! Előkerültek az elveszett feszültségek!

Ez jó hír, és rossz hír is egyben. Mivel eddig féltápfeszen járt a végfokozat. Vagy megmaradtak életben, vagy nem.

A következő lépésben a hídról rá kellene kötni a kondenzátorokra - polaritáshelyesen!
Majd megmérni a DC feszültséget rajtuk. Így kiderül, hogy a kondik és a diódahíd milyen állapotban van.

Ha ez kész, a penelen kell méricskélni, méghozzá (legalább egy) szakadásvizsgálatot a kondenzátorok helyén!!! (kondik nélkül!!!), méghozzá a pozitív és a kimenet között, és a negatív és a kimenet között. Ezeket oda-vissza felcserélt mérőcsúcsokkal is meg kell tenni!

Ezek után megkíséreljük az élesztést.
(#) Buvarruha válasza Dióda hozzászólására (») Júl 27, 2013 1 /

Ha a trafó szekundere megy tönkre, akkor mindkét tápágban gond lenne, a trafó nem okozhatja azt amit.

sny

A diódahidat meg kell mérni, nem bekapcsolni már vagy ötödjére, hogy tovább nyírjon mindent. Iggen gyárilag el volt kötve mi?
(#) sny válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Azért a trafókat mértük, mert hiányzott a féltápfesz! Mert el volt kötve! De ne is izgasson tovább...
(#) Dióda válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Van rá egy cirtomos fruti cukorkám hogy az egyenirányító lessz kukatöltelék.
(#) sny válasza Dióda hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Egyáltalán nem biztos, hogy rossz a híd. Több 100 A-t is kibírnak rövid ideig.
(#) sny hozzászólása Júl 27, 2013 /

Gyanúm szerint ezt valaki megpróbálta 120 V AC-ről átkötni 230V-ra, csak nem sikerült neki, mert nem fogta fel, mi az az AC feszültség, meg fázishelyesség. 230V-on szerintem soha sem működött.
(#) Buvarruha válasza sny hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szerintem meg nagyon távol álsz a vlaóüságtól. Ráadásul európából jött, nem amerikából..
(#) Doncso válasza Dióda hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

A buli hajnalán kimérettem vele multi diódával, diódánként. Akkor jónak mutatta magát
(#) sny válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Annyira mégsem állhatok távol a valóságtól, mert a trafók rosszul voltak bekötve! Tetszik érteni?
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 27, 2013 / 1

Téged idézve:
Idézet:
„Nem probléma, de nem is valószínű, hogy a greatz ment tönkre, ha a puffereknél füstöl a nyák, ugyanis akkor a greatz előtt füstölne, egyszerű logika.. Biztosíték hibáa van benne, ha nem teljesen rövidzár van és van valamenniy ellenállása, akkor nem fognak kiégni a biztosítékok, csak a nyák.”

Adhatnál végre valami hasznos tanácsot is ahelyett, hogy mindenkit lehurrogsz.

Csupa hasznos építő hozzászólásaid vannak, ez jó így szerinted? : Bővebben: Link
Megjegyzem, mindezt bármiféle rossz és támadó szándék nélkül mondom.
(#) sny válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szerintem először neki is fel kellene fognia, hogy mi történt itt valójában.
Következő: »»   1380 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem