Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
És ez még olcsó is!!
Nem rég linkelt valamelyikőtök hangkártya oszcilloszkópot, de nem találom. A szkóp program már megvan, de a feszültségosztóhoz csak annyit írtak, hogy az Uki semmiképp se haladja meg a 0.7V-ot, és diódákat is pakoljak bele védelemként. Ennyit írnak, de a diódákról már nincs elképzelésem, hogy merre kéne védjenek. Esetleg tudtok olyan linket adni, ahol kapcsolási rajz is van ehhez? Változtatható osztó kéne, mert nagyfeszültségű jelet is szeretnék mérni.
Segítséget szeretnék kérni vettem egy házilag gyártott végfokot ki kellene deríteni az adatait ellenállás ill Wattot ezek a tranzisztorok vannak benne 4 DB 2N3773-AS van benne meg 4 db KT818RM
A hideg oldalon csak akkor lehet elfogadható,ha a bemenő levegőt csak a bordák között tudja átszívni a ventilátor.Tehát a bemenő levegőt vezető csőnek,eszköznek oda kell vezetni,terelni pontosan a bordákhoz,nem lehet fals áteresztés,így sem fog olyan hatásos lenni mint az ellenkező oldali megoldás,igazából rekeszelni kellene,hogy jobb legyen az elosztás,de az eléggé bonyolulttá teszi a dolgot.
Nagyon köszi! Látom, bonyolult volt a keresés.
De itt is körül nézhetsz:
Bővebben: Link
A bemenő cső a hideg oldali borda tövéhez van vezetve. De nem érzem hatékonynak. Nincs valami nagy levegő "nyomási" erő. Pedig 1 ventivel tolom 1 centivel húzom a levegőt. A cső hossza 30cm colos cső.
Meleg oldali rész jól van megoldva?
Üdv!
Sziasztok lenne egy kérdésem KC 507-es tranzisztor mérésével kapcsolatosan, na azt szeretném meg tudni hogy a normális dolog-e hogy a tranyó fém burkolata és tranyón lévő "kis bütyök" ellentétes oldalán levő lába közt ha mérek kontaktot akkor ott sípol a műszer de egyébként ha mérem a tranyót helyesen nyit és zár. És mellékesen mivel helyettesíthető a KC 507-e és a KC 509-es A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Méghozzá általában a középső lábbal. (TO220, TO126 .... )
Még egy kérdésem lenne a BC237B és BC239B vagy A-s a megfelelő vagy édes mindegy?
A-nak más a karakterisztikája, mint B-nek! B helyett A nem biztos, hogy nyerő.
Szerintem mindegy, ha jól tudom a B magasabb áramerősítési tényezőre utal úgyhogy az jobb.
Értem ez új nekem, nembaj tanultam valamit, és kösz még egyszer!
Ez volt a probléma, köszi!
Kisebb kondival működik szépen.
Igen, azt hiszem, ez lehetett. (Nem is én mondtam, hogy mikrofonos legyen... )
Sziasztok
20V-ra kellene kötnöm 5db RGB ledet, úgy hogy a piros világítson, és a zöldet egy tranyával hozzákapcsoljam. Mit javasoltok, milyen módon kellene bekötnöm? Köszönöm a javaslatot
Visszakérdezek: közös anódos, vagy közös katódos az RGB LED?
Végigolvastam az egész topicot, nem semmi! Tettem fel ott kérdést, pls nézz rá, ha arra jársz...
Üdv!Az lenne a kérdésem , hogy kell bekötni egy ilyen sorkimenőtrafót , ami a képen látható , illetve milyen feszültségeket lehet levenni róla?
Ez egy kapcsolóüzemű, trafó, ami 50Hz szinuszról nem igazán működik. Szaktopik.
Keresés. A kimeneti feszültségek rá vannak írva a nyákra, de a tetején lévő kimeneten 25 kV is megjelenhet! A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Szia
Közös anódosak az RGB ledek,és ráadásul a 3, és a 2 led fényerejét külön kellene beállítani, a színkeverés miatt.Piros ami állandóan világít, és hozzákeverve a zöld.De változtatni nem kell, csak egyszer beállítani. Az előtétellenállást már kiszámolom ( vagyis a segédprogram ). A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Hellobello! Tudom, hogy van a kérdésemnek saját topicja, de ott jelenleg is az én kérdésem parkol utolsóként. Ez a kérdés nem annyira specifikus. Passzív hangkártya-szkóp előtétet szeretnék építeni, kettő közül nem tudom, melyiket érdemesebb.
1: Rajz - Ehhez pont vannak olyan kondijaim, amik a hangkaris-szkópos srácok szerint nagyon jó oda. 2: Rajz - Ennél kétszer annyi a diódák száma, igazából nem értem, miért, és nincsenek kondik az ellenállásoknál. Mi a véleményetek? Előre is köszönöm!
A kék részt nem is használnád?
A fő gond a 20V tápfeszültség. Szívem szerint egy kapcsolóüzemű feszültségszabályzót javasolnék, amivel 4,5V-ra csökkenteném a tápfeszültséget.
Valószínűleg azért nem kaptál még választ a szaktopikban, mert nem járt még arra olyan, aki tud válaszolni a kérdésedre.
Két sorba kötött dióda nagyobb feszültséget enged a hangkártya bemenetére. Az egy dióda nyitófeszültsége feletti rész még nem lesz "vágva". A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013
Nem akarom használni, piros alapfény kellene, és amikor gyullad a zöld (nyit a tranya a PIC-ről),akkor sárga szín lesz.
Az is fontos lenne mihez akarod használni. Igazából a kondis bemenő fokozat csal , mert a váltófeszültséget lényegesen nagyobbnak fogja mérni, mondjuk egyen mérésre teljesen egyébként amúgy sem alkalmas, mert a hangkártya kondival kezdődik..) Én a sokdiódásat választanám, annyi módosítással, hogy a potmétereket fix ellenállásra cserélném, esetleg ezeket tenném változtathatóvá, úgy hogy valami értelmes osztót alkossanak (1 kocka 0.1V , 1V , 10V ) Potméterekkel ha össszehasonlító mérést akarsz végezni, mindig emlékezned kell az előző potenciométer állásra, jel nagyságára .Fix osztók esetén egy könnyebben megjegyezhető számérték az eredmény.
Azon gondolkodom, nem lenne elég egy piros/sárga kétszínű LED?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |