Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
egyenlőre néztem rajta a forma1et közbe állítgattam a tv-t úgy sikerült eltüntetni a piros árnyékot hogy, visszább vettem a contrastot (persze a 3. programozható távirányítónál észlelte csak ...)
de a kép geometriával nem tudom hogy mit kezdjek...
Ebbe nem olyan a cső aminek a nyakán állítható ?
Mert ha olyan nem lett véletlenül el állítva?
mit fényképezzek hozzá? de szerintem nem olyan, a sortrafót sem lehet állítani, nincs rajta screen és focus potméter
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Most nincs éppen kéznél a rajz , de nem mindegyik tv sortafójánál lehet állítani , ezt valamelyiknél a képcsőre menő panelen van ez az állítási lehetőség
a tunernek a 11-es lába a földre zárlatol a rajzon nem látnám hogy földre lenne-e huzva
a rajzon a tunerre 33volt van irva de csak 31-et mérek ez keves neki?
Az jó még belefér annyi nem számít.
Viszont a processzornál mérni kéne a tuner felé menő alkatrészeket , és , hogy nincs e szakadás valahol , s ezért nincs vezérlés a processzor felől.
Még valamit megfigyeltem. Ha megy egy kb fél percet ez idő közben mosódik a kép egyre jobban, majd teljesen piros lesz a kép aztán meg teljes fehér, tovább nem néztem. A képernyő teteje bekapcsolás után x mp-el egy fél centi vastag fehér vízszintes csík jelenik meg, majd ezután beugrik a hangyaháború és ahol a bekapcsolás után fehér volt a csík amikor bejön a hangyaháború átmegy egymás alatt piros zöld meg talán kék csíkba külön. Az érdekessége, hogy múlthéten kiporoltam és ment vagy fél vagy 3/4-ed órát (bár sok éven át csak állt egyhelyben használatlanul áramtalanítva) kötöttem rá dvd-t és az ment, aztán kedden reggel, mondom kicserélem a tápkebelét mert megrágta az egér összeraktam, mondom csak megnézem aztán súgás búgás zörgés mindenféle hang ezután lett tegnap egy kisebb marék kondi cserélve. Azóta most ezt csinálja.
Én arra gondolnék elsősorban , hogy mivel írod , hogy egy kis idő múlva stb.
A horizontális , és vertikális , és eltérítő fokozatokban kellene nem csak a kondikat kicserélni , hanem megmérni az ellenállásokat .Mert nekem úgy tűnik , hogy mikor melegszik a tv , vagy egyéb alkatrészek , akkor mondjuk egy ellenállás nem tudja tartani értékét , vagy megnyúlt stb , és ezért mászik el a kép . A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Átnéztem az összes alkatrészt minden jó, az összes mérhető ponton megmértem az áramot és minden fele megvan
Egy kérdés Scartról jó ?
Tehát dvd vagy egyéb lejátszó megy róla ?
Szia a szekunder részben cseréltem az összes elkót a jelenség továbbra is megmaradt viszont ha a hátsó műanyag burkolatot nem teszem vissza a készülékre minden rendben. Ilyenkor mi van?
valahol a burkolat rövidzárat csinál,nézd végig a forasztási lábakat lehet észre fogod venni
Lehetséges , hogy amikor össze csavarozod , akkor valami elnyomódik , vagy valamelyik csavar , ha hosszabb , és galibát csinál .Ezeket kellene végignézni .Pl hol van az a hely ahol a burkolat hozzá érhet valamelyik modulhoz , és ha hozzáér , akkor mit nyomhat el vagy meg , és lehet vagy zárlat , vagy forrasztási hiba miatt lehet ez a ki be kapcsolás nézd végig.
Ha már előjött ily módon a hiba jelenség , akkor már jó úton vagy.
Azt kellene megnézni , hogy a processzor az SDA , és SCL kimenetein vezérli e a tunert , mert ha igen , akkor mivel a tuner is meg kap mindent , akkor sajna tuner hibás lesz.
A tápon lévő hűtőbordák nagyon melegek ! Ha visszarakom a tv hátsó burkolatát gondolom még jobban melegszik a zárt tér miatt lehet ezért kapcsolgat?. A műanyag burkolat sehol nem ér hozzá semmihez tehát az nem okozhat zárlatot , amúgy meg átforrasztottam minden alkatrész lábat.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
az SCL kimeneteken a tunerig 3-3,3voltok vannak
Miután összerakom a készüléket nem jön elő azonnal a hibajelenség csak kb 10 perc után. Tehát ha valami zárlatot okozna a burkolat azonnal jelentkezne a hibajelenség .
Igen , de megnyomni megnyomhat valamit ,ami miatt aztán lesz ez a hiba.
Nekem gyanús , hogy az a tuner hibás lesz.
Előző tunerrel mi volt a jelenség ugyan ez ?
És annak mi volt a baja miért kellett cserélni ? Valami forrasztási hiba nem lehet a tuner lábainál stb , stb stb .
az előzővel sem fogott semmit nekem meg volt egy ugyan olyan és kicseréltem, egyébként először én is forrasztási hibát hittem de minden rendben volt
Hello!
A képek egyikén lehet látni egy piros elhúzást.Ennél a sasszinál sajnos a képcsőgyengeség hoz ilyen hibajelenséget elő.Szervizmenüt ne nagyon keress,mivel ebben potival lehet állítgatni a különböző jellemzőket. István
köszönöm majd utána nézek, esetleg a képgeometriát is ilyennel lehet állítani?
Igen az alaplapon
Sziasztok!
A Videoton TS 3301 SP-ből ki szeretném hozni a videojelet. Mekkora jelszint jön a KF modulról, vagy az azutáni BC 337-es tranzisztorról? Milyen csatolókondit tegyek a kivezetés elé? Ez most ideiglenes megoldás, mert videóra szeretném venni a NAGY LEKAPCSOLÁS pillanatait. A video tunerja nem venné az OIRT-1 es csatornát, de a Videoton tv igen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |