Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 219
(#) dannyc27 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

a tapon harom kondit talaltam puposnak 2drb.35v 1000uf 105c(M) WB ir rajta amit 2drb.50v 1000uf 105c(M) RD -re csereltem,meg volt 1drb.10v 2200uf az nem tudtam kiolvasni,hogy mit ir tovab rajat,de erre 10v 2200uf 105c(M)VENT TMR az a kek kondi ami a kepen latszik!lehetseges,hogy nem jot tettem bele es azert melegszik a main lap????
(#) kadarist válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

A kereső szerint az RD-s kondi nem low ESR típusú, a WB-s viszont low ESR. A harmadikról nem találtam infót.
(#) 1984white válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Idézet:
„lehetseges,hogy nem jot tettem bele es azert melegszik a main lap????”

Szerintem ez is okozhatja, mert nem lesz "sima" a tápfesz. További hátrány, hogy nagyon hamar felpúposodik a normál kondi amiatt mert az ellenállása miatt melegszik és gáz szabadul fel benne.
Mindenképp tegyél bele olyan kondit ami gyárilag volt vagyis Low Esr-t.

Felteszek egy par kepet az alap laprol,hogy nezzetek meg ,hogy mirol is van szo,ha egy ventilatorral hutom akkor ejjel-nappal mukodik ha nem hutom akkor 15-20perc alatt elmegy a kep rolla,es nem reagal semmire amig ki nem huzom a konnektorbol es vissza nem hul az alaplap!!! taprol leirtam az alap lapra vezeto vezetek csatlakozasanak az ertekeit elmeletileg az alap lap csatijan meg is vannak azok az ertekek

Arra a két nagy fekete IC-re ragassz fel egy lapos hűtőbordát, olyat, mint amilyen az egyiken már van.

probaltam,de ugysem,soooottt nagyobbat is probaltam ra tenni de az mar a sulytol nem maradt meg rajta ,mivel ragaszthatnam ra ,pl ket oldalu ragasztoval????
(#) dannyc27 válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

a cm illetve cb kondik megjelolese a nyakon,van jelentosege?

Szilikon ragasztóval, olyannal, mint az FBS vagy a Sziloplaszt. Ezen kívül még a hűtő sprét is be lehet vetni ilyenkor, hátha megmutatja magát a melegedő alkatrész.

a cm... illetve cb... kondik megjelolese a nyakon,van jelentosege?ahol a pontok pl:CM858,CB852
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) kadarist válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 22, 2013 / 2

Röviden: nincs jelentősége.

nagyon szepen koszonom!!!!!
(#) dannyc27 válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

szep napot mindenkinek ,adott a fenti problemam,csak annyit valtozot,hogy most mar nem jelenik meg a kep sem,ha leveszem az alaplaprol az energiagazdalkodo vezeteket akkor lessz hattervilagitasom!!!!

CIMG2893.JPG

(#) dannyc27 hozzászólása Júl 23, 2013 /

Sziasztok nagyon nagy a valoszinusege,hoggy megvan ,hogy miert melegedtek tul a BGA IC-ek,hat..........,vegfokproblémank volt,kicsereltem oket es egyenlore mukodik minden szepen,Nagyon szepen koszon mindenki segitseget!!!!!
(#) kadarist válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Milyen végfokprobléma?
(#) dannyc27 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Hangvégfok!!!!!!tuzoforro volt, a hutospray segitett!!!

CIMG2912.JPG

(#) kadarist válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Köszönjük az esetismertetést és gratulálok a sikeres munkához!
(#) dannyc27 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Koszonom szepen ,nelkuletek nem ment volna!!!!en tartozom halaval!!!most pedig egy kepcsoves tv-t szedtem szet de a "TV hiba,mi a megoldas?" topikban leirtam a jelenetet ha tudtok kerlek segitsetek.
(#) gubík gábor hozzászólása Júl 27, 2013 /

Sziasztok egy Samsung LCD tévével van pici gond, ugyanis bekapcsolás után pár percig rendben van majd a fényerő elkezd csökkenni és eléggé kontrasztos a kép. Nem teljesen sötétedik el de kellemetlen nézni. A fényerőszabályozó csak nagyon keveset reagál. Valaki találkozott hasonló hibával?
(#) 1984white válasza gubík gábor hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia!
Ha a menüben van olyan, hogy auto fényerőszabályzás, akkor kapcsold azt ki.
Egyéb esetben ccfl háttérvilágítás hiba is lehet.
(#) gubík gábor válasza 1984white hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Szia köszi a gyors választ, de ez régebbi tipus, a külső fényviszonyokra nem reagál. A háttérvilágitást egyforma erősnek látom.

Idézet:
„a külső fényviszonyokra nem reagál”

Ezt hogy érted?

Vannak olyan LCD tv-k amik egy külső érzékelővel figyelik a fényviszonyokat és ahoz igazodik a tévé fényereje, de ez nem olyan
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2013

ja, értem. A miénk sem olyan. A menüben a mi tvnkben viszont van olyan, hogy auto fényerő és nálam ezt le kellett tiltani, mert a dvd-k nézhetetlenek voltak miatta az állandó fényerőváltozás miatt.

Auto fényerő nincs a menüben a háttérvilágitást pedig külön lehet szabályozni esetleg még valamit szervizmenüben ha lehetne állitani csak nemtudom hogy juthatok bele

Mindenféle bemenőjelnél csinálja? (av,hdmi stb)

Eddig csak AV-n próbáltam de bejutottam a szerviz menübe nyomtam egy RESET-et majd később megnézem

Okés, jó ötlet.
(#) norbert1980 hozzászólása Júl 28, 2013 /

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Samsung le37s62bx/xeh modell kódu tv-m.A probléma vele, hogy sötét képek megjelenítésénél lilás-zöldes tónusúak a képei.Ha laptopot rákötöm és végigpróbálom a színeket minden ok.Zöld, kék, piros, sárga....stb minden ok.Videó lejátszásánál, ha sötét jelenet jön szinte semmit sem látni.Mi lehet a gond vele.Javítási tippeket is szívesen fogadnék.

minta1
minta2
minta3
minta4

Amint a mintaképeken is látszik a világos kép ok-nak tűnik.
Segítsetek légyszives.
Előre is köszi.
(#) Buvarruha válasza norbert1980 hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

Így kaptad, vetted, vagy cseréltél kijelzőt? Vagy eddig jó volt, majd egyszercsak ilyen lett?
(#) norbert1980 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 29, 2013 /

6 éve vettem és eddig semmi probléma nem volt vele.Elmentünk nyaralni...ezalatt az idő alatt ki volt húzva a konektorból.Megjöttünk bedugtuk, bekapcsoltuk és ilyen kép fogadott....
Következő: »»   14 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem