Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
TAnácsot szeretnék kérni, vettünk egy Technika LcD Tv-t. A gond az ,hogy 5 perc után elmegy a kép és csak hang van, ha kikapcsolom és utána rögtön vissza, akkor megint van kép. Mi lehet a megoldás?
Szerintem az, hogy ha garis, visszaviszed az üzletbe....
Mindent át néztem, semmi hibát nem találok, a QD810 fetten keresztül nem kap negatívot.
MAP3201 ic-ről több infót nem tudtam beszerezni. Video: http://indavideo.hu/video/tap3
Koszonom a rajzot most mondom h mit elenoriz. Az ICP801 kornyeken elenorizd a kondikat esr meromuszerel ha nincs akor csere de mindenek elot merj ra a 12 es 24 voltra de a tapra ne legyen rakapcsolva az alaplap csak ugy szimplan, ha a feszultsegek kisebek 2-3 voltnal akor taphiba. Egyenlore enyit tudok mondani.
Alaplap nélkül DM820= 21,2 volt, DM853= 16,2 volt, DM851=5,2volt.
Alaplappal készenlétben DM820=24,5 volt, DM853=17,9 volt, DM851=5,2 Alaplappal bekapcsolva DM820=26,2volt, DM853=13,2 volt, amikor világit a lámpa. 47uf 50v, 22uf50v cseréltem. Csatlakozó 18 pontjára (power on off) kapcsoltam direkt 5 voltot alaplap nélkül. DM820=23,9, DM853=12,9volt, DM823=99volt stabil CNL801 csatin impulzusvillanásba van feszültség. Video: http://indavideo.hu/video/MOV_0019_1
Sziasztok!
Van egy Phillips 94cm-es LCD tv-m. A problémám, hogy a bal oldalán van egy 3-4 cm-e árnyékcsík, amire eddig nekem azt mondták, hogy az por. Most már ez megjelent a közepén is. Mit tudok vele csinálni, hogy eltűnjön?
Szerintem egy dioda hiba vagy egy megszakat elenalas okoza a problemat enel tobetnem tudok mondani sajnalom. A feszultsegek jonak tunnek.
Biztosan tudod hogy az a chip lehet a problèmàm megoldàsàra?
Hello!
Hát, azt hogy biztosan...úgy hogy még egy fotót sem mutatsz a hibáról? De nagy eséllyel az a hibás, talán működés közben, ha megtapogadnád az IC-t, kiderülhetne, hogy erősen forrósodik...persze ez sem könnyed feladat... De kölcsönkért T-Cont is belepróbálhatnál, akkor is kiderülhetne valami...
Szereztem ma két db 1000µF 25V elkot(bár picit necces, mert 24V a táp-pufferelve) de arra remélem jó lesz, hogy kiderüljön, hogy az inverter panel elkoi rosszalkodnak, vagy más okozza a galibát... Mindenesetre szinte biztos hogy az inverter lesz a ludas, mert rákötöttem a gépre HDMI-DVI kábellel, és felismerte a gép mint ,,monitort", és a menüben lépkedésre is reagált hangjelzéssel. Szóval majd kiderül holnap(vagy maximum hétfő délelőtt) hogy sejtésem igaz, vagy nem...
Sziasztok!
Van nekem egy philips 23pf9946-os lcd tv-m, ami a hétvégéig hibátlanul működött. Hétvégén tv-zés közben furcsa jelenség jött elő. Egy részen elkezdett furcsaságokat csinálni, amiről most csináltam is videót. Először csak remegett kicsit a kép azon a részen, mint az első videón látható, majd elment ott a kép és egy színes csík jelent meg. Ez enyhe nyomásra, kocogtatásra sem múlt el. Ekkor kikapcsoltam a tv-t, vártam egy fél órát és bekapcsolás után már jó volt. Viszont utána ismét előjött kis idő múlva. Teljesen random módon van, hogy elmúlik időnként és jól működik. Ebből kifolyólag nem gondolom, hogy a kijelzőt és az elektronikát összekötő fólia kábel hibája lenne. Mindig csak ez a 10 centis csík vacakol, a többi részen tökéletes a kép mindig. Magán az lcd-n a meghajtó elektronikán volt egy soklábú IC, azt óvatosan átforrasztottam, hátha kontakt hiba, de a hiba maradt. És végül a két videó, amit most készítettem. Bővebben: Link Bővebben: Link Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond, vagy mit próbáljak még meg, az ne tartsa magában. A táp hibája okozhat esetleg ilyet? A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Szia!
Véleményem szerint a t-con és az lcd összekötő kábele sérült valahol. Nem hiszem hogy otthon javítható ez. Táp biztosan nem csinál ilyet. Melegedésre változik a helyzet? A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
Az nem csak a kép azon részét érintené. Valószínűbb, hogy a kijelzője szakadt meg valahol, ami hőmérséklettől függően hol érintkezik, hol nem..
Szétszedtem a kijelzőt, levettem az első fém keretet, így látom ,hogy hová csatlakoznak a vezérlő elektronikáról a fóliakábelek. Szemmel nem látok semmi sérülést, nincs felválva sehonnan a fóliakábel. Megpróbálok a hibás részhez betenni egy kis gumi csíkot, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Melegedéshez nem sok köze van a dolognak, amikor a videó készült azelőtt lett bekapcsolva a tv kb két perccel. Idézet: „Valószínűbb, hogy a kijelzője szakadt meg valahol, ami hőmérséklettől függően hol érintkezik, hol nem..” Én is ezt írtam. T-con és lcd összekötő kábel néven. Üdv!
Na ennek annyi. Most már csak egy fekete csík és vége. Kijelző kuka. Ha valakinek esetleg van működő Philips lc230w01-es kijelzője az írjon. Sajnálom emiatt kidobni a tv-t.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a fénycsövek vezérlőpanelére megy egy kábelköteg, és ott van olyan felirat, hogy on/off, meg olyan is, hogy error. Az mennyire ,,egészséges" ha az error lábon a testhez képest 3,3V dc-t mérek? Mert azt már sikerült kiderítenem, hogy szinte biztos hogy nem az inverter panel rakoncátlankodik, hanem vélhetően a vezérlő valami okból letiltja a világítást(ha lehúzom a panelről a kábelköteget, akkor egy pillanatra felvillan a világítás)
Még egy dolog eszembe jutott. vagy 8-10 kábelen kereszül kapcsolódik a vezérlő panel a kijelzőhöz. Minden kábelen van egy kis IC is. Na most a hibás részből kiderítettem, hogy két kábelt átfogó rész a hibás. Tehát elég kevés az esélye, hogy két átvezető egyszerre hibásodik meg és ugyanazzal a tünettel, ugyanakkor ugyanazt csinálja. Ha meg is hibásodna, akkor nem egyszerre csinálná ugyanazt, hanem külön-külön vacakolna a két rész egymástól függetlenül. Ha jól láttam az adatvonalak párhuzamosan vannak minden kábelnél, csak gondolom a címzés megy más vonalon. Meg fogom nézni a panelon lévő IC számát, hátha kiderítek valamit és megpróbálom a párhuzamos vonalakat kimérni, hogy valahol nincs-e szakadás. Az az elméletem, hogy valami kontakthiba, esetleg fóliaszakadás, vagy furatgalván hiba miatt vacakol az a rész.
Ma próbálkoztam még, mivel erősen kontakthiba gyanússá vált a dolog. Csatolok pár képet. A képeken látható a meghajtó panel és az arról induló kábelek. balról az első három kábelnél működik a kijelzés, utána lévő kettőnél semmi, a továbbiaknál pedig hellyel-közel működik nyomásra. Nos ekkor lett gyanús, mivel a hátsó régióban egyszerre megy el és jön vissza a kép, ha a nyákot mozgatom, vagy nyomogatom kissé. Ebből gyanítom, hogy kontakthiba van valahol. A meghajtó IC-ről viszont nem találok semmit. Említések vannak a típusról, de adatlap sehol eddig. Az IC-n a következő jelölések vannak két sorban: KZ4E064HM alatta LPZ4E122S8L. Ahogy elnézem a szalagkábelek kivezetései egy része párhuzamosan van kötve, de van ami szerintem valahová az IC-be futhat be külön. De nem tudom hová kellene mennie, főleg ha kontakthiba van ott, ezért lenne jó egy adatlap az IC-ről, hátha rájövök hol a kontakthiba.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Sziasztok!
Kaptam egy Philips Lcd tv-t ( 32PFL5604H/12), ami állítólag inverter hibás, legalábbis a szervízben ezt mondták az eredeti tulajnak. Ki akarta dobni, de elkértem. Azt csinálja, hogy ha bedugom a hálózatba, akkor a stand-by led elkezd fehéren villogni, majd világít egy folytában, de képet nem ad. Szétszedtem,és találtam benne egy rossz kondit. Jobban átnézve a forrasztási oldalt, látszik hogy hiányzik egy SMD dióda is, amiről nem tudok semmit. Próbáltam a neten rákeresni hogy hátha találok róla rajzot, de nem igazán jártam sikerrel. Esetleg nem tudja valaki hogy honnan lehet hozzá rajzot letölteni? A panelra T808A(LIPS32 FHD)van írva.Előre is köszönöm.
Sziasztok egy olyan problémával rendelkezem,hogy van egy Samsung 37A566-os lcd tv-m az a hiba jelenség,hogy ha bekapcsolom működik kb. 15 percig aztán letilt,elmegy a kép,a háttér világítás az megmarad rajta,de nem lehet vele semmit csinálni sem kikapcsolni,sem távszabira nem reagál,semmi.......,csak ha kihúzom a konnektorból és várok vele egy 5 percet aztán újra be lehet kapcsolni,amit észleltem, a main lapon van rajta 2db BGA IC ami nagyon felmelegszik.ha valaki tud kérem segítsen!!!!a main PEARL ID 37",miért törölték a moderátorok az előző,segítséghez szóló égbe kiáltásomat?valamit rosszul csináltam?
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Szia!
Idézet: „Miért törölték a moderátorok az előző,segítséghez szóló égbe kiáltásomat?valamit rosszul csináltam?” Azonos kérdést ne tegyél fel két topicba. Azért törölték a hozzászólásod. Amit nézz meg: A tápot kelllene kimérni, hogy jók e a feszültségek hidegen és melegen is. Ha az jó akkor nézd meg a kérdéses bga ic festabját, hogy ott is jók e feszültségek ugyanígy hidegen és melegen is. Ha jók a fenti dolgok, akkor valószínűleg valami baja lett a bga ic-nek és amiatt melegszik. A táp elkókat célszerű lenne cserélned, mert szerintem emiatt megfut a táp és ez okozza a problémát. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Egyen áramon kell mérnem igaz?mert latom,hogy a táp részén kulombozo ertekek vannak felirva pl:5.3v,12.8v ami az alaplapra megy,24v ami a kijelzo megvilagitasara megy,ezek az ertekek meg kell,hogy pontosan legyenek ,igaz?
Igen, de service manual -t keresd meg és abban is megvannak az értékek standby-ban meg üzem közben is. A két üzemmód nem mindig azonos feszültséget eredményez.
Arra vagyunk kíváncsiak most, menet közben ahogy melegszik a tv és vele a táp, a feszültség is emelkedik e. Természetesen egyenáramot kell mérned multival. Púpos kondi nincs?
Volt 3db azt azokat kicsereltem ,annyi kulombseggel,hogy 30v-os helyet 50v-os kondikat tettem bele de ugyan olyan uf ertekuek.
Akkor jó. Nem baj ha a kondi nagyobb feszültségű de low ESR legyen!. Ha ezzel megvagy akkor mérj hidegen és melegen is. Többit utánna attól függően hogy mi lesz a mérés eredménye.
low ESR az mit jelent vagy az milyen jelzes hol talalom a kondin?
Rser vagy más néven ESR (Equivalent Series Resistance = megfeleltetett soros ellenállás): főként elektrolit kondenzátoroknál jelentős. Az ESR-be beleszámít az elektrolitban levő ionok vándorlásának lomhasága is, amely villamos szempontból tényleg ellenállásként jelentkezik. Kapcsolóüzemű tápegységekben jelentős lüktető feszültséget jelent, ha rossz ESR-rel rendelkező elektrolit kondenzátorral simítjuk a kimenőfeszültséget.ezen a kepen a megjelolt kondik indketto esr?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |