Fórum témák
» Több friss téma |
Fejlemény: bedugtam, közben kerestem a scart kábelt, és magától bekapcsolt. Kép van, hang szintén, menüben lehet mászkálni, dátumot beállítottam, meg a képernyő felbontást kíváncsiságból 720p-re állítottam, és működött rendesen. Kihúzás után nem akar bekapcsolni, szóval lehet hogy az inverternél lesz valami galiba. De majd valamikor ismét szétszedem, és alaposan átnézem az inverter részt...
Sziasztok!
Meghalt a samsung tévém a készülék készenlétben volt mikor bekapcsoltam a porszívót, ami leverte a villanyt. Azóta a tv nem kapcsol be, készenlét van, bekapcsoláskor elalszik a led se kép se hang. A tápegységet megnéztem bisztik jók, hálózati kondin a feszültség készenlétben 310volt. Bekapcsolva 315volt és 385volt között ingázik, a szekunder oldalon 100volt,13volt van nincs, mint egy index relé. 5volt minden esetben stabil, kondik nem púposak, amit multiméterrel ki lehet mérni a szerint jó. Rajzom nincs, tanácstalan vagyok, mi lehet a baja, típus: UE32C5000QWXXH csatolok, egy képet a tápról. Üdv: Géza
Mit ertesz halozati kondin? Az egyeniranyitas UTANI nagy pufferkondit?
Igy latatlanban ugy tunik, hogy megprobal bekapcsolni, aztan a vedelem kikapcsolja. Talan ez okozhatja az indexhatast. Le kellene kotnod, ha tudod a hattervilagitasert felelos reszt - vagy atkotes vagy biztositek mogott van. Ez mar felezi a hibalehetosegeket es iranyt mutat, merre tovabb.
Mit ertesz halozati kondin? Az egyeniranyitas UTANI nagy pufferkondit? Igen
Műterhelést kéne, kötni a 100voltra csak nem tudom, mit köthetnék rá, 100volt megy a háttérvilágításra (fúlled) csatit lehúzva ugyan úgy indexel.
Diodahidat nezd meg (kiforrasztva), hogy minden rendben van-e, nincs-e szakadas valahol benne.
házilag meg lehet oldani a chip cserét?
Ha tudsz beszerezni ilyen chipet, és smd forrasztásban jártas vagy, akkor igen. Egyébként kicsi az esély rá... :/
Hello
Ha jol olvasom amit irtal akkor a tapodon az egyeniranyito hid utan kel hogy legyen egy PFC aramkor resz es amijat ingadozik neked az aram a pufer condin. Normalis esetben a pufer condin stby- ben 300V kel hogy legyen es elinditot alapotban pedig 400V. Nezd at a diodakat es az elenalasokat , tegyel fel egy kepet a hatlapjarol is.
Akkor nincs megoldàs arra hogy ujra működjön?
Sziasztok!
Adott egy minőségi JVC LT32A80ZU lcd tévé. A problémája a kezdetektől az, hogy hidegen csak többszörire kapcsol be. Ezt már ! új! korától csinálja az elmondások alapján. A haverom csak most szánta el magát a javíttatásra és elhozta nekem. A kérdésem, hogy tudtok e valami típushibát ennél a tévénél? Holnap szétkapom és átkondizom első lépésként. A rajza: Bővebben: Link Köszönöm!
Dehogy nincs ki kell cserélni az ic-t. mint írtam én kicserélem neked.
Üdv. Az átkondizás jó ötlet, de akkor a kis elkókkal se aprózz Meg az optokapu környékén nézegess.
Annyi rutinom van, hogy ha cserélek elkót, akkor a kicsiket is szoktam még abban az esetben is, ha a kapcsoló-négyszögjel is "szép" a szkópon. Okozott már ez (kis elkó) meglepetést nekem is . Átnézem akkor az opto környékét is.
Köszönöm!
Az optot cserével ellnőrizd, mert olykor teljesen jó értékeket mérsz rajta és működik is, de mégsem... Amúgy a betápnál lévő soros hőellenállást is csekkold, mert lehet, hogy egyszrűen túl nagy az ellenállása és idő kell mire feltölti a puffereket. Persze azt sem zárnám ki, hogy a firmware hibás, mivel a leírtak szerint semmit sem rosszabodott, de akár valamelyik gomb is áthúzhat amitől meghűlyülhet..
Okés átnézem és köszi! Majd jelentkezek. Még mindig nem jutottam hozzá, mert a saját tv-t csinálom.
Sziasztok!
Adott LG M228WA-BZ lcd tv. Ez a sajátunk és szívat már 1 hónapja kb. A probléma: YDA138E hang ic és DC-DC konvertere szétpukkant. Rendeltem alkatrészeket és ma összeraktam a tv-t(ebay-ről). Egy órán keresztül ment is rendesen, de most megint meghalt a DC-DC konverter és nincs hang. (MP1583DN-Z) Idegességemben beiktattam a DC-DC helyére egy 7812 stabkockát. A hang megjavult de picit recseg nagy hangerőnél, tehát az YDA138E működik és kevés a 7812 neki. Az MP1583DN-Z készült ki megint eszerint. A kérdésem: 15V-ból kéne 12V/3A-t csinálni és szerintetek lm2576T-ADJ-vel megtudom oldani ?? Jó lesz így a d osztályos végfok ic-nek? Bővebben: Link
Vagy talán mint ha olcsóbb lenne az LM350, ez is változtatható kimeneti feszültségű IC esetleg nézd meg az adatlapját. Vagy a 7812-t kiegészíted tranyóval, hogy ne 1,5A-ed legyen, ha ezt szeretnéd küldök egy kapcsolást hozzá.
Légy szíves küldd akkor el, mert ehhez a 7812-höz is van alkatrészem. Köszönöm!
Üdv. Itt van a kapcsolás, persze ha nem kell ekkora áram elég egy kisebb tranyó is. A 2576-os meg az ilyen hasonlókban sajnos nem vagyok otthon. A gyáriját meg ha másodszor is kiküldte akkor valószínű valamelyik körülötte lévő alkatrész nem jó, vagy nagyobb áramot vesz fel az a kis végfok.
De egy csomó energiát így is elpocsékol és azt meg a fő tápegységnek kell pótolnia. Tehát mindenképpen az LM-el felépített kapcsolóüzemű megoldás a támogatott.
Idézet: „A gyáriját meg ha másodszor is kiküldte akkor valószínű valamelyik körülötte lévő alkatrész nem jó, vagy nagyobb áramot vesz fel az a kis végfok.” Sajnos a forrasztás miatt halt meg az új ic, mert "alatta" is forrasztani kellett volna, de azt nem tudtam megoldani.
Megtaláltam hozzá egy frankó paneltervet, hátha más is tudja hasznosítani, ezért közkincsé teszem.
Köszönöm a válaszokat, ezt építem meg az itthoni cuccokból. Ja és az R1 vagy R2 helyére potméter is rakható? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Nos, hozzájutottam a JVC-hez is. (LT32A80ZU)
Púpos kondi nincs benne, de attól kicserélem mindet. A primeren egy kapcsolóüzemű és igen drága ic van, STRX6768 (4500huf/db). Az ic lehet rossz, ha mást nem találok? A primer kondit hogy szoktátok megnézni hogy jó e? (nincs itthon ilyen 220uf/450V) Köszönöm!
Aprimer kondikkal általában nem szokott gond lenni. Amikor nem kapcsol be méregetni kellene a tápfeszültségeket, hogy kideürljön mi is a hiba. DE abból, hogy újkora óta ilyen és nem is rosszabbodott és szoftveres hibára tippelnék, illetve érdemes még kipróbálni lehúzott gombsorral..
Ok! Az optó csere is jó ötletnek tűnt, de sajnos nem szokványos optó van benne így hagyom.
A feszültségek rendben vannak. Megnézem a gombokat és le is húzom róla. Köszönöm!
Hát most a primer kondi volt rossz a jvc tv-ben .
Kérdésem, hogy jó oda 400V/220uf kondi? (eredeti 450V/220uf volt) Próbaképpen kicseréltem 400Vosra és a tv jó jelenleg. Rajzot csatoltam, 9.oldal és C9507 a rajzjele. Kérlek nézzetek meg, mert szeretném már este nézni . Köszönöm! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
Jó a 400V, a 220 van rajta egynirányítva. Valószínűleg nem a kapacitásával van gond, csak picit nagy volt az ESR-je a bennelévőnek. Nagyon ritka, főleg az, hogy nem ment tönkre emiatt.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
Okés! A passzív pfc miatt kérdeztem az értékét. Jó lett a tv, köszi az infót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |