Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 219
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Fejlemény: bedugtam, közben kerestem a scart kábelt, és magától bekapcsolt. Kép van, hang szintén, menüben lehet mászkálni, dátumot beállítottam, meg a képernyő felbontást kíváncsiságból 720p-re állítottam, és működött rendesen. Kihúzás után nem akar bekapcsolni, szóval lehet hogy az inverternél lesz valami galiba. De majd valamikor ismét szétszedem, és alaposan átnézem az inverter részt...
(#) geza22 hozzászólása Jún 26, 2013 /

Sziasztok!
Meghalt a samsung tévém a készülék készenlétben volt mikor bekapcsoltam a porszívót, ami leverte a villanyt.
Azóta a tv nem kapcsol be, készenlét van, bekapcsoláskor elalszik a led se kép se hang.
A tápegységet megnéztem bisztik jók, hálózati kondin a feszültség készenlétben 310volt.
Bekapcsolva 315volt és 385volt között ingázik, a szekunder oldalon 100volt,13volt van nincs, mint egy index relé.
5volt minden esetben stabil, kondik nem púposak, amit multiméterrel ki lehet mérni a szerint jó.
Rajzom nincs, tanácstalan vagyok, mi lehet a baja, típus: UE32C5000QWXXH csatolok, egy képet a tápról.

Üdv: Géza

táp.jpg

(#) bbalazs_ válasza geza22 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Mit ertesz halozati kondin? Az egyeniranyitas UTANI nagy pufferkondit?

Igy latatlanban ugy tunik, hogy megprobal bekapcsolni, aztan a vedelem kikapcsolja. Talan ez okozhatja az indexhatast.
Le kellene kotnod, ha tudod a hattervilagitasert felelos reszt - vagy atkotes vagy biztositek mogott van. Ez mar felezi a hibalehetosegeket es iranyt mutat, merre tovabb.
(#) geza22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Mit ertesz halozati kondin? Az egyeniranyitas UTANI nagy pufferkondit? Igen

Műterhelést kéne, kötni a 100voltra csak nem tudom, mit köthetnék rá,

100volt megy a háttérvilágításra (fúlled) csatit lehúzva ugyan úgy indexel.
(#) bbalazs_ válasza geza22 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Diodahidat nezd meg (kiforrasztva), hogy minden rendben van-e, nincs-e szakadas valahol benne.
(#) kereszke válasza uniman hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

házilag meg lehet oldani a chip cserét?
(#) rockersrac válasza kereszke hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Ha tudsz beszerezni ilyen chipet, és smd forrasztásban jártas vagy, akkor igen. Egyébként kicsi az esély rá... :/
(#) norby_torok válasza geza22 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Hello
Ha jol olvasom amit irtal akkor a tapodon az egyeniranyito hid utan kel hogy legyen egy PFC aramkor resz es amijat ingadozik neked az aram a pufer condin. Normalis esetben a pufer condin stby- ben 300V kel hogy legyen es elinditot alapotban pedig 400V. Nezd at a diodakat es az elenalasokat , tegyel fel egy kepet a hatlapjarol is.
(#) tom75 válasza kereszke hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Nekem van chip-em cserét is vállalom.
(#) kereszke válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Akkor nincs megoldàs arra hogy ujra működjön?
(#) 1984white hozzászólása Jún 27, 2013 / 1

Sziasztok!
Adott egy minőségi JVC LT32A80ZU lcd tévé. A problémája a kezdetektől az, hogy hidegen csak többszörire kapcsol be. Ezt már ! új! korától csinálja az elmondások alapján.
A haverom csak most szánta el magát a javíttatásra és elhozta nekem.
A kérdésem, hogy tudtok e valami típushibát ennél a tévénél?
Holnap szétkapom és átkondizom első lépésként.
A rajza: Bővebben: Link
Köszönöm!
(#) tom75 válasza kereszke hozzászólására (») Jún 27, 2013 /

Dehogy nincs ki kell cserélni az ic-t. mint írtam én kicserélem neked.
(#) matyusz válasza 1984white hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Üdv. Az átkondizás jó ötlet, de akkor a kis elkókkal se aprózz Meg az optokapu környékén nézegess.
(#) 1984white válasza matyusz hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Annyi rutinom van, hogy ha cserélek elkót, akkor a kicsiket is szoktam még abban az esetben is, ha a kapcsoló-négyszögjel is "szép" a szkópon. Okozott már ez (kis elkó) meglepetést nekem is . Átnézem akkor az opto környékét is.
Köszönöm!
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Jún 28, 2013 1 /

Az optot cserével ellnőrizd, mert olykor teljesen jó értékeket mérsz rajta és működik is, de mégsem... Amúgy a betápnál lévő soros hőellenállást is csekkold, mert lehet, hogy egyszrűen túl nagy az ellenállása és idő kell mire feltölti a puffereket. Persze azt sem zárnám ki, hogy a firmware hibás, mivel a leírtak szerint semmit sem rosszabodott, de akár valamelyik gomb is áthúzhat amitől meghűlyülhet..
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Okés átnézem és köszi! Majd jelentkezek. Még mindig nem jutottam hozzá, mert a saját tv-t csinálom.
(#) 1984white hozzászólása Jún 28, 2013 /

Sziasztok!
Adott LG M228WA-BZ lcd tv. Ez a sajátunk és szívat már 1 hónapja kb. A probléma: YDA138E hang ic és DC-DC konvertere szétpukkant. Rendeltem alkatrészeket és ma összeraktam a tv-t(ebay-ről).
Egy órán keresztül ment is rendesen, de most megint meghalt a DC-DC konverter és nincs hang. (MP1583DN-Z)
Idegességemben beiktattam a DC-DC helyére egy 7812 stabkockát. A hang megjavult de picit recseg nagy hangerőnél, tehát az YDA138E működik és kevés a 7812 neki. Az MP1583DN-Z készült ki megint eszerint.
A kérdésem: 15V-ból kéne 12V/3A-t csinálni és szerintetek lm2576T-ADJ-vel megtudom oldani ??
Jó lesz így a d osztályos végfok ic-nek?
Bővebben: Link

Vagy talán mint ha olcsóbb lenne az LM350, ez is változtatható kimeneti feszültségű IC esetleg nézd meg az adatlapját. Vagy a 7812-t kiegészíted tranyóval, hogy ne 1,5A-ed legyen, ha ezt szeretnéd küldök egy kapcsolást hozzá.

Légy szíves küldd akkor el, mert ehhez a 7812-höz is van alkatrészem. Köszönöm!

Idézet:
„Vagy talán mint ha olcsóbb lenne az LM350,”

Disszipatív cuccot nem akarok belerakni, mert nincs helyem hűteni.
Az lm2576T-ADJ is jó? (ehhez is van mindenem, induktivitás is)

Üdv. Itt van a kapcsolás, persze ha nem kell ekkora áram elég egy kisebb tranyó is. A 2576-os meg az ilyen hasonlókban sajnos nem vagyok otthon. A gyáriját meg ha másodszor is kiküldte akkor valószínű valamelyik körülötte lévő alkatrész nem jó, vagy nagyobb áramot vesz fel az a kis végfok.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

De egy csomó energiát így is elpocsékol és azt meg a fő tápegységnek kell pótolnia. Tehát mindenképpen az LM-el felépített kapcsolóüzemű megoldás a támogatott.

Idézet:
„A gyáriját meg ha másodszor is kiküldte akkor valószínű valamelyik körülötte lévő alkatrész nem jó, vagy nagyobb áramot vesz fel az a kis végfok.”

Sajnos a forrasztás miatt halt meg az új ic, mert "alatta" is forrasztani kellett volna, de azt nem tudtam megoldani.
(#) 1984white válasza kadarist hozzászólására (») Jún 28, 2013 /

Megtaláltam hozzá egy frankó paneltervet, hátha más is tudja hasznosítani, ezért közkincsé teszem.
Köszönöm a válaszokat, ezt építem meg az itthoni cuccokból.
Ja és az R1 vagy R2 helyére potméter is rakható?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Nos, hozzájutottam a JVC-hez is. (LT32A80ZU)
Púpos kondi nincs benne, de attól kicserélem mindet. A primeren egy kapcsolóüzemű és igen drága ic van, STRX6768 (4500huf/db). Az ic lehet rossz, ha mást nem találok?
A primer kondit hogy szoktátok megnézni hogy jó e? (nincs itthon ilyen 220uf/450V)
Köszönöm!
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Aprimer kondikkal általában nem szokott gond lenni. Amikor nem kapcsol be méregetni kellene a tápfeszültségeket, hogy kideürljön mi is a hiba. DE abból, hogy újkora óta ilyen és nem is rosszabbodott és szoftveres hibára tippelnék, illetve érdemes még kipróbálni lehúzott gombsorral..
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Ok! Az optó csere is jó ötletnek tűnt, de sajnos nem szokványos optó van benne így hagyom.
A feszültségek rendben vannak. Megnézem a gombokat és le is húzom róla.
Köszönöm!

Hát most a primer kondi volt rossz a jvc tv-ben .
Kérdésem, hogy jó oda 400V/220uf kondi? (eredeti 450V/220uf volt)
Próbaképpen kicseréltem 400Vosra és a tv jó jelenleg.
Rajzot csatoltam, 9.oldal és C9507 a rajzjele.
Kérlek nézzetek meg, mert szeretném már este nézni .
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Jó a 400V, a 220 van rajta egynirányítva. Valószínűleg nem a kapacitásával van gond, csak picit nagy volt az ESR-je a bennelévőnek. Nagyon ritka, főleg az, hogy nem ment tönkre emiatt.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013

Okés! A passzív pfc miatt kérdeztem az értékét. Jó lett a tv, köszi az infót!
Következő: »»   12 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem