Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Idézet: „(A kérdést feltettem a 24/12V-os inverter topikban is, de úgy láttam, hogy ott nem nagyon van forgalom.)” Akkor nyilván átsiklottál azon a tényen, hogy a friss témák között azonnal az első helyre került az idézett téma, mihelyst beírtad a hozzászólásod, továbbá minden bizonnyal elkerülte a figyelmedet a Fórum Szabályzat (melyet egyébként a regisztráció alkalmával kötelezően el kellett olvasnod és el is kellett fogadnod) azon pontja, mely szerint: Idézet: „XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.”
Megértettem. Kösz, h nem töröltetek. (A friss témák oldalmenüt csak délután vettem észre :$)
Üdv, egy kis segítségre lenne szükségem, ha valaki el tud írányítani, hogy hol keressek megoldást, az is nagyon jó lenne. Egy mikrovezérlőre szeretnék c programot írn iEclipsew IDE-ben. Talátam telepítési útmutatót, aszerint telepítettem az eclipset, a javaRE-t és a JDK-t is, de nem tudok létrehozni új projektet. A hibaüzenet, amit kapok: Project cannot be created. Initial error, java.lang.nullpointerexception, Találkozott már valaki ilyennel, tud valaki tanácsot adni, Segítségeteket köszönöm!!!
Sziasztok! Adott egy router amelynek a tönkrement adaptere egy 12v-os 1A. Ha egy ATX PC tápot beüzemelek és rákötöm a 12 voltot akkor lesz valami baja? Vagy a router csak annyit vesz fel amennyire szüksége van?
Működni fog, csak polaritás helyesen kösd rá.
A táp az 5V feszültséget stabilizálja. Arra kell egy kis terhelés. A 12V csak kb. 12V.
De nyugodtan rákötheted.
A segedprogramokbol eltunt vagy en emlekszem roszul ,hogy volt transzformator tekercsenek kiszamolasara program?
Igaz viszafele szeretem volna szamolni vele , de hatha tudtok segiteni ha megkerlek. Van 1 trafom, 4mmX5.5mmX4.7mmH a tekercs bele , az egyik felen a kijovetel 2X 14 tekeres 1.6mm drot vastagsag, a masik felen tobb lecsapolas van 0.6 drotal, 300,30,20,200,10,10,10,10,10,10. Erdekes modon a vekonyabb drot 2 kijovetelen van dioda hid , tehat nem tudom hogy fel vagy le transformaltak vele feszt. En toltott szeretnek csinalni belole (ha lehet) hogy egyszere 2X 12v 7.5-40A akut toltsek.Lehetseges vele , hany watos lehet?
Elirtam nem mm hanem cm.
Sziasztok!
Egy EAGLE nyák tervből (.brd) lehet valahogy .pdf fájlt vagy esetleg valamilyen kép fájlt csinálni, esetleg átkonvertálni?
Persze. Tegyél el egy pdf nyomtatót és azzal nyomtasd pdf fájlba. Pl. NovaPDF.
Kepszerkeszto progival lefenykepezed a kepernyot.
Az nem lesz sem jó felbontású, sem mérethelyes.
Minek képszerkesztő? Printscreen+paint Ja hogy a paint is képszerkesztő....... Amúgy: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Úgy gondoltam,felrakom a képeket a trafóról,úgy okosabbak vagyunk. Úgy vélem, a primer oldal az 5-3-as, 75,3 Ohm-os tüske. A szekunder oldalon az 5-4-3-as számozású tüske egy szimmetrikus táp rész, a 7-6-os lehet mondjuk egy 24V-os kimenet, az 1-2-es 1Ohm-os pedig valamilyen kisfeszültségű, nagy áramú kimenet lenne?
De ez csak egy feltevés, nem vagyok benne biztos,hogy jól állapítottam-e meg a primer kapcsokat, azért nem vagyok benne biztos, mert amit én primer oldalnak gondolok, annak elég kicsi a vezeték keresztmetszete, viszont a másik oldalon lévő 1Ohm-os vezeték-keresztmetszet az jó lenne,csak a tekercs ellenállása kicsi,tehát úgy vélem az egy kimenet lenne nagy árammal. Szerintetek?
Sziasztok!Lenne egy ellenállással kapcsolatos kérdésem.Egy kapcsolási rajzon találkoztam egy olyan ellenállással aminek az értéke R47-nek van megadva. Ezt most 0.47Ohm-ként kell értelmezni,
vagy esetleg elírták a kapcsolási rajzon 47R helyett R47-et írtak volna?Vagy van olyan ellenállás ami 1 Ohm-nál kevesebb értékű?Köszönöm a segítséget előre is.
47 Ohm ha értékként van megadva.
Hello! Mi itt a gond? Rádod a 23V-ot a primerre, és megméred a többi feszültséget. Huzalátmérőből meg megállapítod a terhelőáramot. üdv!
Szia!
Az R47 0,47 ohm-ot jelent és természetesen vannak 1 ohm-nál kisebb ellenállások.
Ha az ellenállásra van ráírva az R47, akkor az 0,47ohm. De miért ne lenne kis értékű ellenállás? még 0,01ohm is kapható..
igen értéknek van megadva,akkor ez rossz lehet mert 01,5 Ohm-ot mér a multiméter 1 Ohm a mérőzsinór ellenállása(legalább is annyinak mértem) gondoltam ha létezik,hogy 0,47 Ohm valóban akkor még jó is lehet.De ezek szerint 47 Ohm értékű.Köszönöm a segítséget
Szia most látom a hozzászólást akkor jó az ellenállás Köszönöm a segítséget
Segitsetek nekem is legyszi.
Jatszotam egy kicsitt a programal , de nem talalnak a parameterek, vagy a vasmag keresztmetszetje nem talal, vagy a drotvastagsagok es menetszamok, vagy feszultseget kel tul alacsonyat tegyek be (2X4volt) anyit mihez lehet hasznalni?
Ha a keresztmetszet az előbbiek szerint cm.-ben értendő, akkor ez a trafó kb. 150VA-es, hacsak nem hipersil, mert akkor cca. 2x annyi.
Koszonom valaszaitokat.
Ezek szerint rakothetem 220V-ra batran es merhetek?
Szia!
Ha nem jelent problémát a német nyelv, tudok küldeni 2-3 trafóméretező freeware progit. Én sajnos nem nagyon tudok eligazodni rajtuk...
Koszonom , megprobalhatom.
Az alábbi linken éred el:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |