Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2073 / 3984
(#) Moderátor hozzászólása wallair hozzászólására (») Júl 30, 2013

Idézet:
„(A kérdést feltettem a 24/12V-os inverter topikban is, de úgy láttam, hogy ott nem nagyon van forgalom.)”

Akkor nyilván átsiklottál azon a tényen, hogy a friss témák között azonnal az első helyre került az idézett téma, mihelyst beírtad a hozzászólásod, továbbá minden bizonnyal elkerülte a figyelmedet a Fórum Szabályzat (melyet egyébként a regisztráció alkalmával kötelezően el kellett olvasnod és el is kellett fogadnod) azon pontja, mely szerint:
Idézet:
„XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.”
(#) wallair válasza (») Júl 30, 2013 /

Megértettem. Kösz, h nem töröltetek. (A friss témák oldalmenüt csak délután vettem észre :$)
(#) e-chipmunk hozzászólása Júl 30, 2013 /

Üdv, egy kis segítségre lenne szükségem, ha valaki el tud írányítani, hogy hol keressek megoldást, az is nagyon jó lenne. Egy mikrovezérlőre szeretnék c programot írn iEclipsew IDE-ben. Talátam telepítési útmutatót, aszerint telepítettem az eclipset, a javaRE-t és a JDK-t is, de nem tudok létrehozni új projektet. A hibaüzenet, amit kapok: Project cannot be created. Initial error, java.lang.nullpointerexception, Találkozott már valaki ilyennel, tud valaki tanácsot adni, Segítségeteket köszönöm!!!
(#) zsolti900 hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sziasztok! Adott egy router amelynek a tönkrement adaptere egy 12v-os 1A. Ha egy ATX PC tápot beüzemelek és rákötöm a 12 voltot akkor lesz valami baja? Vagy a router csak annyit vesz fel amennyire szüksége van?
(#) BEMcorp válasza zsolti900 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Működni fog, csak polaritás helyesen kösd rá.
(#) pjg válasza zsolti900 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

A táp az 5V feszültséget stabilizálja. Arra kell egy kis terhelés. A 12V csak kb. 12V.
De nyugodtan rákötheted.
(#) laszlo raduj hozzászólása Júl 30, 2013 /

A segedprogramokbol eltunt vagy en emlekszem roszul ,hogy volt transzformator tekercsenek kiszamolasara program?
Igaz viszafele szeretem volna szamolni vele , de hatha tudtok segiteni ha megkerlek.
Van 1 trafom, 4mmX5.5mmX4.7mmH a tekercs bele , az egyik felen a kijovetel 2X 14 tekeres 1.6mm drot vastagsag, a masik felen tobb lecsapolas van 0.6 drotal, 300,30,20,200,10,10,10,10,10,10. Erdekes modon a vekonyabb drot 2 kijovetelen van dioda hid , tehat nem tudom hogy fel vagy le transformaltak vele feszt.
En toltott szeretnek csinalni belole (ha lehet) hogy egyszere 2X 12v 7.5-40A akut toltsek.Lehetseges vele , hany watos lehet?
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Elirtam nem mm hanem cm.
(#) orchis hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sziasztok!
Egy EAGLE nyák tervből (.brd) lehet valahogy .pdf fájlt vagy esetleg valamilyen kép fájlt csinálni, esetleg átkonvertálni?
(#) pjg válasza orchis hozzászólására (») Júl 30, 2013 / 1

Persze. Tegyél el egy pdf nyomtatót és azzal nyomtasd pdf fájlba. Pl. NovaPDF.
(#) laszlo raduj válasza orchis hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Kepszerkeszto progival lefenykepezed a kepernyot.
(#) pjg válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Az nem lesz sem jó felbontású, sem mérethelyes.
(#) moltam válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Minek képszerkesztő? Printscreen+paint Ja hogy a paint is képszerkesztő....... Amúgy: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) orchis válasza pjg hozzászólására (») Júl 30, 2013 / 1

Köszönöm szépen, sikerült!
(#) riddler17 hozzászólása Júl 30, 2013 /

Úgy gondoltam,felrakom a képeket a trafóról,úgy okosabbak vagyunk. Úgy vélem, a primer oldal az 5-3-as, 75,3 Ohm-os tüske. A szekunder oldalon az 5-4-3-as számozású tüske egy szimmetrikus táp rész, a 7-6-os lehet mondjuk egy 24V-os kimenet, az 1-2-es 1Ohm-os pedig valamilyen kisfeszültségű, nagy áramú kimenet lenne?
De ez csak egy feltevés, nem vagyok benne biztos,hogy jól állapítottam-e meg a primer kapcsokat, azért nem vagyok benne biztos, mert amit én primer oldalnak gondolok, annak elég kicsi a vezeték keresztmetszete, viszont a másik oldalon lévő 1Ohm-os vezeték-keresztmetszet az jó lenne,csak a tekercs ellenállása kicsi,tehát úgy vélem az egy kimenet lenne nagy árammal. Szerintetek?
(#) 0sasa0 hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sziasztok!Lenne egy ellenállással kapcsolatos kérdésem.Egy kapcsolási rajzon találkoztam egy olyan ellenállással aminek az értéke R47-nek van megadva. Ezt most 0.47Ohm-ként kell értelmezni,
vagy esetleg elírták a kapcsolási rajzon 47R helyett R47-et írtak volna?Vagy van olyan ellenállás ami 1 Ohm-nál kevesebb értékű?Köszönöm a segítséget előre is.
(#) ujfalusi válasza 0sasa0 hozzászólására (») Júl 30, 2013 1 /

47 Ohm ha értékként van megadva.
(#) resystance válasza riddler17 hozzászólására (») Júl 30, 2013 / 1

Ezt találtam:

40V, 3V, 6V, 18V.

Bővebben: Link
(#) proli007 válasza riddler17 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Hello! Mi itt a gond? Rádod a 23V-ot a primerre, és megméred a többi feszültséget. Huzalátmérőből meg megállapítod a terhelőáramot. üdv!
(#) kadarist válasza 0sasa0 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Szia!
Az R47 0,47 ohm-ot jelent és természetesen vannak 1 ohm-nál kisebb ellenállások.
(#) proli007 válasza 0sasa0 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Ha az ellenállásra van ráírva az R47, akkor az 0,47ohm. De miért ne lenne kis értékű ellenállás? még 0,01ohm is kapható..
(#) 0sasa0 válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

igen értéknek van megadva,akkor ez rossz lehet mert 01,5 Ohm-ot mér a multiméter 1 Ohm a mérőzsinór ellenállása(legalább is annyinak mértem) gondoltam ha létezik,hogy 0,47 Ohm valóban akkor még jó is lehet.De ezek szerint 47 Ohm értékű.Köszönöm a segítséget
(#) 0sasa0 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Szia most látom a hozzászólást akkor jó az ellenállás Köszönöm a segítséget
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Segitsetek nekem is legyszi.
(#) laszlo raduj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Jatszotam egy kicsitt a programal , de nem talalnak a parameterek, vagy a vasmag keresztmetszetje nem talal, vagy a drotvastagsagok es menetszamok, vagy feszultseget kel tul alacsonyat tegyek be (2X4volt) anyit mihez lehet hasznalni?
(#) gkari válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Ha a keresztmetszet az előbbiek szerint cm.-ben értendő, akkor ez a trafó kb. 150VA-es, hacsak nem hipersil, mert akkor cca. 2x annyi.
(#) laszlo raduj válasza gkari hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Koszonom valaszaitokat.
Ezek szerint rakothetem 220V-ra batran es merhetek?
(#) morgo válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

Szia!
Ha nem jelent problémát a német nyelv, tudok küldeni 2-3 trafóméretező freeware progit.
Én sajnos nem nagyon tudok eligazodni rajtuk...
(#) laszlo raduj válasza morgo hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Koszonom , megprobalhatom.
(#) morgo válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 31, 2013 /

Az alábbi linken éred el:
Bővebben: Link
Következő: »»   2073 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem