Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Egy példa: Én "PhotoStudio5" programmal "retusálom" tehát javítgatom, "XNView" -el nyomtatom. Méretbeállítás: Nyomtatás menüben: Elrendezés - Méretezés. Itt kinyomtatok olcsó papírra egyet, megmérek -pontosan- pld. Ic. lábsort, vagy más ismert méretet. Ebből tudom a méret eltérés arányát, ezzel átszámolom a nyomtatás menü méretezés értékét, módosítom, másodikra már jó a nyomtatás mérete.
A nyomtatandó kép kétszinű legyen, fekete-fehér. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Igen ezt nem ertem en sem. A hulye kepfajlokat terjesztik a kulfoldi oldalakon is. GIF, TIF, JPG. Ez egy baromsag. PDF akkor es elvileg minden Adobe readerrel ugyan az lesz az eretmeny max a nyomtatot kell igazitani. De evek ota nem jovok ra, hogy mi ertelme van kepfajlokban nyakot lekozolni.
_vl_: raadasul ha az ahol a 3.8mil a tavolsag egy tranzisztor, akkor inkabb at kell forditani. De ezt meg fotozassal is nehez reprodukalni megbizhatoan. Nem mondom, hogy nem menne, de hulyeseg es csak kockaztat az ember ilyennel. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Valószínű ilymódon adja meg a lehetőséget a szerző, hogy te is bajlódj kicsit a gyártással, ha ő már egyszer eléd tette a kész nyáktervet ...
Es ennek van ertelme? Vagy ossza meg vagy ne..... En ezt az elvet tartom esszerunek. Egy amatornek lesz eleg baja ugyis. A profibb meg amugy is uj nyakot csinal a sajat elkepzelesei szerint.
Igen, de akkor is feleslegesen szukos es tulzott hibalehetoseg. Vasalassal biztonsagosan 0.1mm-ert. Na ne vadits meg.
Az imént feltett kérdéseitekre ez a válaszom , hogy meg lehet csinálni akár vasalással is .
Ezek a vonalak jóval alatta vannak a kiemelt rajz részletnek . És ha meg sem próbáljátok nem fog kiderülni az biztos.
Azok a vonalak soha nem vekonyabbak 0,1mm-nel. Mind1.
Átadom neked az eredetit , és kinyomtathatod ha van kedved .
De az előző részlethez visszatérve egy megoldás, és szerintem nincs lehetetlen.
Már meg ne haragudj érte, de ha a hatalmas felesleges telifólia részeket, meg az EYESS feliratot elhagyod, bőven szellősre lehetett volna venni a vezetékezést, meg nem kellett volna hegyesszögű töréseket betenni a legvékonyabb vezetősávokba...
Ahol felesleges rizikót betenni oda minek ? 0.3 mm-nél kisebb vonaltávolságokat is minek , ha elmegy 2 ic láb közt a 0,6-os vezetősáv szellősen ? Utána meg nem győzöd a forrasztásnál vakarászni.
Ja, tök igazad van, végülis, akár MS Paintben, pixelenként is újrarajzolgathatja magának a kedves kérdező, ha mindenképpen ez a perverziója...
Ez még a régi verzió az új még szűkösebb. Került rá még egy ic , és azért kellett ilyenre tudod , mert a kijelző kivezetéseit nem lehet máshogy rendezni .Már ha észre vetted.
A hétszegmenses Led kijelzők pont az smd beültetési oldal felől kerülnek beültetésre .Igy az egész vastagsága alig haladja meg a 8mm - t a kijelző , és a beültetett nyákkal együtt véve. Ja egyébként nem haragszok. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
Ha MS paintben rajzolod pixeles marad , ha kinagyítod láthatod , hogy ez is az.
Tehettem volna pdf be is vektorosan , de ami a lényeg ezen is látszik.
Mivel a papíron levő kép érdekel minket: (akár fotós akár vasalós nyáknál)
- tintasugaras nyomtatók max.800dpi felbontást tesznek a papírra (de inkább gyengébbet), így aki ezekkel fotoeljárást használ ugyanazt kapja mint aki vektoros pdf-ből vagy programból nyomtatja. Mégse hallom panaszkodni őket a nyomat minőségére. - lézerrel lehet 800dpi-nél nagyobb felbontást is elérni jó papírra. Azaz cm-enként 315 pontból álló .gif már elegendő (800dpi). Pl.: 8x10cm nyákra: 2520x3150 felbontású .gif nyomata megkülönböztethetetlen a vektoros pdf nyomatától. Sőt egy monokróm gif még filemérete se lesz több a pdf-énél..
A multkori esetnél CSAK AZ derült ki hogykinek milyen és hány db nyomtatőjavan , és milyenhez fér hozzá ! Ez volt itt off Az az érdekes hogy ez havonta előkerül és mindíg valaki nehezményezi hogy off.Már javasoltam egy külön téma nyitását mondjuk :kinek milyen nyomtatója van ,és mennyire elégedett vele címmel
Csak remélem nem rám célzol, mert havranarpi kérdése után 40 hozzászólással kapott csak segítő választ.
Valóban furcsa hogy csak kaqkk és én érzem a havonta jelentkező problémát (igaz nem "ki mennyire elégedett a nyomtatójával" címet adnám, hanem "Nyák rajz méretarányos nyomtatás" címet adnám neki). A .pdf-hez még annyit: jóval nehezebb megoldani vele hogy egy kis nyák (pl. a eyess 7107) ne csak egyszer hanem 4 vagy 6x szerepeljen egy oldalon.. (és ne keljen fizetős nagy Acrobat sw) Persze lehet nyomogatni újra és újra és újra a print gombot, de ez nem túl Zöld megoldás.
Köszönöm. Tökéletes lett! Ki volt fehéredve és elmattulva.
Nem kell a drága WD40-et ilyenre pazarolni. Alkoholos ecet is ugyanúgy megteszi.
Még színtelen lakkal is lefújhatod, időtállóbb lehet.
Nem is drága, más célra amúgy is kell.
Az ecet kevésbé hatásos, sósav is megoldaná, de az sem igazán ad jó eredményt. Próbáld ki, van különbség.
Nekem nincs WD-m, s gond nélkül el tudja az ecet is takarítani a maradék papírt. Mindig így csinálom.
Beültetési oldalról van szó, az ecetes tisztítás után még szürkés marad.
Ha lakkozod utána, akkor még jó is lehet, befeketedik WD40 nélkül is. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Köszönöm. ez nekem bejött, ennyi WD40-et nem sajnálok arra a pár nyáklapra, amennyit én elkészítek. Szerintetek kémiai ónozást még a beültetési oldal vasalása előtt kellene megejteni?
Gyakorlatilag mindegy, csak jól zsírtalanítsd a kémia ónozás előtt, a réz felületét.
Én is arról beszélek. Ha befejeztem a munkát itthon, este lefényképezem a 4panelt amit most csináltam...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Bocsi a késés miatt. Itt van, a felirat matt fekete...
Köszi! Van még több is, csak egyelőre nem akarom őket felrakni, mert mindegyik beültetése még hiányos.
Itt a panel. Nezd el, hogy nem tukrozgettem meg vacakoltam vele mert nagyon nem szoktam semmit sem pdf-bol gyartani. Altalaban atrajzolom magamnak a nyakokat. Csak lefotoztam gyorsan, elohivtam es kimarattam. Semmi komolyabb extra torodest nem kapott. Fotozassal ha jo a nyomtato akkor nem kunszt legyartani. Bar messze nem tokeletes mert nem tetszik a vonalak szele, bar ez inkabb a telifoldes resznel latszik jobban. Az SMD pad-ek is borzasztoak. Ezt szabad kezzel rajzoltad vagy mi?
Ez kiváló , tehát a fotózással is meg lehet , és vasalással is.Úgyhogy mind a két féle módszerrel meglehet ilyen vékony vonalakat csinálni úgyhogy legyen ez élő példa .
Nem kézzel rajzoltam , ez eagle ben lett csinálva . Esetenként lettek a vonalak csak ide oda téve , de a vonalak folytonosságát megadja , ha húzva van ide vagy oda teszem nem lehet se görbe se cik cakkos. A teliföld részt , azt automatán csinálta a program , annyit változtattam csak , hogy nagyobb távolságokat állítottam be , hogy ne legyen annyira közel a teliföld a rajzolathoz Egyébként én tudtam , hogy megtudod csinálni , mert én is megcsináltam már dry fóliára.Csupán az összehasonlítás miatt , de nem , illetve elenyésző a különbség, szinte nem is észre vehető. Tényleg köszi , hogy időt szántál rá , és valóban jó lett gratulálok. Megyek neked egy nyákkal. UI: Egyébként nem is gondoltad elsőre , hogy milyen közel is vannak a vonalak ugye , csak mikor kinyomtattad. tűnt fel jobban . A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |