Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   945 / 1388
(#) nagym6 hozzászólása Aug 2, 2013 /

Egy példa: Én "PhotoStudio5" programmal "retusálom" tehát javítgatom, "XNView" -el nyomtatom. Méretbeállítás: Nyomtatás menüben: Elrendezés - Méretezés. Itt kinyomtatok olcsó papírra egyet, megmérek -pontosan- pld. Ic. lábsort, vagy más ismert méretet. Ebből tudom a méret eltérés arányát, ezzel átszámolom a nyomtatás menü méretezés értékét, módosítom, másodikra már jó a nyomtatás mérete.
A nyomtatandó kép kétszinű legyen, fekete-fehér.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) tomipap válasza Mdavid hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Igen ezt nem ertem en sem. A hulye kepfajlokat terjesztik a kulfoldi oldalakon is. GIF, TIF, JPG. Ez egy baromsag. PDF akkor es elvileg minden Adobe readerrel ugyan az lesz az eretmeny max a nyomtatot kell igazitani. De evek ota nem jovok ra, hogy mi ertelme van kepfajlokban nyakot lekozolni.

_vl_: raadasul ha az ahol a 3.8mil a tavolsag egy tranzisztor, akkor inkabb at kell forditani. De ezt meg fotozassal is nehez reprodukalni megbizhatoan. Nem mondom, hogy nem menne, de hulyeseg es csak kockaztat az ember ilyennel.
(#) Szpisti válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Valószínű ilymódon adja meg a lehetőséget a szerző, hogy te is bajlódj kicsit a gyártással, ha ő már egyszer eléd tette a kész nyáktervet ...
(#) tomipap válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Es ennek van ertelme? Vagy ossza meg vagy ne..... En ezt az elvet tartom esszerunek. Egy amatornek lesz eleg baja ugyis. A profibb meg amugy is uj nyakot csinal a sajat elkepzelesei szerint.
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Miért ez pont jó simán megcsinálható.
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Igen, de akkor is feleslegesen szukos es tulzott hibalehetoseg. Vasalassal biztonsagosan 0.1mm-ert. Na ne vadits meg.
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Az imént feltett kérdéseitekre ez a válaszom , hogy meg lehet csinálni akár vasalással is .
Ezek a vonalak jóval alatta vannak a kiemelt rajz részletnek .
És ha meg sem próbáljátok nem fog kiderülni az biztos.

3.JPG

(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Azok a vonalak soha nem vekonyabbak 0,1mm-nel. Mind1.
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Átadom neked az eredetit , és kinyomtathatod ha van kedved .
De az előző részlethez visszatérve egy megoldás, és szerintem nincs lehetetlen.

minta.PNG

(#) Szpisti válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Már meg ne haragudj érte, de ha a hatalmas felesleges telifólia részeket, meg az EYESS feliratot elhagyod, bőven szellősre lehetett volna venni a vezetékezést, meg nem kellett volna hegyesszögű töréseket betenni a legvékonyabb vezetősávokba...
Ahol felesleges rizikót betenni oda minek ?
0.3 mm-nél kisebb vonaltávolságokat is minek , ha elmegy 2 ic láb közt a 0,6-os vezetősáv szellősen ? Utána meg nem győzöd a forrasztásnál vakarászni.
(#) _vl_ válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Ja, tök igazad van, végülis, akár MS Paintben, pixelenként is újrarajzolgathatja magának a kedves kérdező, ha mindenképpen ez a perverziója...
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Ez még a régi verzió az új még szűkösebb. Került rá még egy ic , és azért kellett ilyenre tudod , mert a kijelző kivezetéseit nem lehet máshogy rendezni .Már ha észre vetted.

A hétszegmenses Led kijelzők pont az smd beültetési oldal felől kerülnek beültetésre .Igy az egész vastagsága alig haladja meg a 8mm - t a kijelző , és a beültetett nyákkal együtt véve.

Ja egyébként nem haragszok.
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Ha MS paintben rajzolod pixeles marad , ha kinagyítod láthatod , hogy ez is az.
Tehettem volna pdf be is vektorosan , de ami a lényeg ezen is látszik.
(#) Doky586 válasza eyess hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Mivel a papíron levő kép érdekel minket: (akár fotós akár vasalós nyáknál)
- tintasugaras nyomtatók max.800dpi felbontást tesznek a papírra (de inkább gyengébbet), így aki ezekkel fotoeljárást használ ugyanazt kapja mint aki vektoros pdf-ből vagy programból nyomtatja. Mégse hallom panaszkodni őket a nyomat minőségére.
- lézerrel lehet 800dpi-nél nagyobb felbontást is elérni jó papírra.

Azaz cm-enként 315 pontból álló .gif már elegendő (800dpi).
Pl.: 8x10cm nyákra: 2520x3150 felbontású .gif nyomata megkülönböztethetetlen a vektoros pdf nyomatától. Sőt egy monokróm gif még filemérete se lesz több a pdf-énél..
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

A multkori esetnél CSAK AZ derült ki hogykinek milyen és hány db nyomtatőjavan , és milyenhez fér hozzá ! Ez volt itt off Az az érdekes hogy ez havonta előkerül és mindíg valaki nehezményezi hogy off.Már javasoltam egy külön téma nyitását mondjuk :kinek milyen nyomtatója van ,és mennyire elégedett vele címmel
(#) Doky586 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Csak remélem nem rám célzol, mert havranarpi kérdése után 40 hozzászólással kapott csak segítő választ.

Valóban furcsa hogy csak kaqkk és én érzem a havonta jelentkező problémát (igaz nem "ki mennyire elégedett a nyomtatójával" címet adnám, hanem "Nyák rajz méretarányos nyomtatás" címet adnám neki).

A .pdf-hez még annyit: jóval nehezebb megoldani vele hogy egy kis nyák (pl. a eyess 7107) ne csak egyszer hanem 4 vagy 6x szerepeljen egy oldalon.. (és ne keljen fizetős nagy Acrobat sw)
Persze lehet nyomogatni újra és újra és újra a print gombot, de ez nem túl Zöld megoldás.
(#) gambler válasza CHZ hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Köszönöm. Tökéletes lett! Ki volt fehéredve és elmattulva.

P1010001.JPG

(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Nem kell a drága WD40-et ilyenre pazarolni. Alkoholos ecet is ugyanúgy megteszi.
(#) CHZ válasza gambler hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Még színtelen lakkal is lefújhatod, időtállóbb lehet.
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Nem is drága, más célra amúgy is kell.
Az ecet kevésbé hatásos, sósav is megoldaná, de az sem igazán ad jó eredményt.
Próbáld ki, van különbség.

Nekem nincs WD-m, s gond nélkül el tudja az ecet is takarítani a maradék papírt. Mindig így csinálom.
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Beültetési oldalról van szó, az ecetes tisztítás után még szürkés marad.
Ha lakkozod utána, akkor még jó is lehet, befeketedik WD40 nélkül is.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) gambler válasza CHZ hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Köszönöm. ez nekem bejött, ennyi WD40-et nem sajnálok arra a pár nyáklapra, amennyit én elkészítek. Szerintetek kémiai ónozást még a beültetési oldal vasalása előtt kellene megejteni?
(#) CHZ válasza gambler hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Gyakorlatilag mindegy, csak jól zsírtalanítsd a kémia ónozás előtt, a réz felületét.

Én is arról beszélek. Ha befejeztem a munkát itthon, este lefényképezem a 4panelt amit most csináltam...
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Bocsi a késés miatt. Itt van, a felirat matt fekete...

DSCF6600.JPG

(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Ez valóban szép, gratulálok!
(#) janikukac válasza CHZ hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Köszi! Van még több is, csak egyelőre nem akarom őket felrakni, mert mindegyik beültetése még hiányos.
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Aug 5, 2013 /

Itt a panel. Nezd el, hogy nem tukrozgettem meg vacakoltam vele mert nagyon nem szoktam semmit sem pdf-bol gyartani. Altalaban atrajzolom magamnak a nyakokat. Csak lefotoztam gyorsan, elohivtam es kimarattam. Semmi komolyabb extra torodest nem kapott. Fotozassal ha jo a nyomtato akkor nem kunszt legyartani. Bar messze nem tokeletes mert nem tetszik a vonalak szele, bar ez inkabb a telifoldes resznel latszik jobban. Az SMD pad-ek is borzasztoak. Ezt szabad kezzel rajzoltad vagy mi?
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Aug 5, 2013 /

Ez kiváló , tehát a fotózással is meg lehet , és vasalással is.Úgyhogy mind a két féle módszerrel meglehet ilyen vékony vonalakat csinálni úgyhogy legyen ez élő példa .

Nem kézzel rajzoltam , ez eagle ben lett csinálva . Esetenként lettek a vonalak csak ide oda téve , de a vonalak folytonosságát megadja , ha húzva van ide vagy oda teszem nem lehet se görbe se cik cakkos. A teliföld részt , azt automatán csinálta a program , annyit változtattam csak , hogy nagyobb távolságokat állítottam be , hogy ne legyen annyira közel a teliföld a rajzolathoz Egyébként én tudtam , hogy megtudod csinálni , mert én is megcsináltam már dry fóliára.Csupán az összehasonlítás miatt , de nem , illetve elenyésző a különbség, szinte nem is észre vehető.
Tényleg köszi , hogy időt szántál rá , és valóban jó lett gratulálok.

Megyek neked egy nyákkal.

UI: Egyébként nem is gondoltad elsőre , hogy milyen közel is vannak a vonalak ugye , csak mikor kinyomtattad. tűnt fel jobban .
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
Következő: »»   945 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem