Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   162 / 361
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Nincs jól konfigurálva a PIC. Kapcsold ki a WatchDog Timer-t és ha nem feltétlen kell, akkor a Code Protect -et is, bár ezutóbbi nem kritikus.
(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Mind kettőt kikapcsoltam, mégsem megy.
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Emlékszem, hogy volt valami olyasmi, amikor megkaparintottad a kijelzőt... majd visszaolvasok. Sajnos az elmúlt 2-3 hónapban nem igen volt időm ezzel foglalkozni. Most fogytak el a maszek munkák, így fellélegezhetek egy kicsit. Ezért gondoltam, megint nekileselkedek a flowcode-nak.
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Sajnos még mindig nem tudtam ezt megoldani, lehet, hogy az a gond, hogy a A0-ra tettem a gombot?

Így se akar menni
(#) Bakman válasza neoone hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Átvariáltam az egészet, mellékletben megtalálod. Ez sem működik? Lefordítani hex-re viszont nem tudom:

error: could not open input file 'C:\PROGRA~1\Flowcode\v5\Tools\boostc\config\PIC10F200.tdf'

A maszkolást kijavítottam, az ok, de a megszakítást nem értem, "Megszakítás engedélyezése" van kiválasztva, mit kell még beállítanom?
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

A mellékletben a javított kód. A maszkolás sem volt jól beállítva és a megszakítás sem. Nézd át tüzetesen, látni fogod hogyan kell beállítani.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013

Véletlenül nem az a probléma, hogy V4.3.7.63 flowcodom van? Csak mert ilyet nem találok Nálam nem szürke semmi...
Bakman:
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele, de nem tudom megnyitni, el tudod menteni úgy is, hogy a 4-es Flow is olvasni tudja?
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Nem tudom 4-es Flowcode -hoz elmenteni. Mellékletben két kép, mit hogyan kell beállítani. Remélhetőleg így menni fog neked is.
(#) enree válasza Bakman hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Az enyém így néz ki, de nem tudok életet lehelni bele

flow.JPG

(#) neoone válasza Bakman hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Köszönöm, így már működik!
(#) Pali79 hozzászólása Aug 3, 2013 /

Sziasztok!

A mintaprogramokat tanulmányozva a zigbee modulok működését szeretném megnézni. A problémám az lenne, hogy az egyik fájlba benne van egy vevő modul és egy lcd, a másikban meg egy billentyűzet és egy adó modul. Külön külön egyik sem csinál gyakorlatilag semmit, mert nyilván a kettőnek együtt lenne értelme, de nem tudom, hogyan lehet ezt megvalósítani ha egyáltalán lehetséges, mert ugye a kommunikációhoz 2db pic szükséges. Tudja ezt a program?
(#) pBoy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

El tudná árulni valaki, hogyan lehet használni ezeket a komponenseket?
A példákból adódik, hogy Custom Component-ként kezeli a kijelzőt, de
hogyan kell konfigurálni, hogyan, hová kell a c kódot beilleszteni?
Amit találtam: Link, és még ezt: Link, de sajnos ez nekem kevés.
Konkrétan a KS0108 érdekel, ilyen kijelzőim vannak, és jó lenne végre életre kelteni őket.
Köszi a segítséget!
(#) Gagyicom hozzászólása Aug 6, 2013 /

Tegnap összeraktam a gsm-s rendszert. Proteusban megépítettem és kicsatoltam hardware-es com-portra. Szépen kiküldi a parancsokat(látom hyperterminálban és serial analyzeren a Proteusban). De visszafele semmi sem jön proteusba... A hyperterminálban megjelennek a válaszok a telefonról. Proteus probléma lehet, vagy lassú a kommunikáció és/vagy nincs handshake?
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Bocsánat, arra akartam kilyukadni, hogy a flowcode-ban írt program miatt nem fogadja a pic az adatokat, vagy a szimuláció hibája lehet.
(#) watt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Szia! Tudod, hogy nem vagyok Flowcode ellenes, de ha már odáig elér valaki, hogy komponenseket ír, C-ben, akkor inkább váltanék csak C-re, mert a flow sok buktatót tartogat, nem beszélve a bonyolult szintaktikáról, becsatolásokról stb.
Ezt üzenem az eredeti kérdezőnek is, így közvetetten!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
(#) pBoy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Köszönöm! Kipróbálom.
(#) pBoy válasza watt hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Hmm.
Idézet:
„de ha már odáig elér valaki, hogy komponenseket ír, C-ben”
nem eszem ágában sincs C-ben programot írni, (inkább 5x assembly, azt vagy 20 éve kezdtem, még DOS alatt). De időhiányában, kíváncsiságból, vagy lustaságból használni szeretném, a nálam okosabb emberek által megírt, és közzétett lehetőséget. Amint láthatod még ezzel is problémáim akadtak.
Érdekel, szeretném kipróbálni mert érdekesnek, ötletesnek találom. És azt hiszem meg is maradok vele ezen a szinten.Szerintem nem csak én vagyok így ezzel.
(#) neoone hozzászólása Aug 8, 2013 /

Sziasztok. Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi nagyon egyszerű kis programban mi a hiba. A flowban megy, de más szimulátorban nem. Csak a hiba okára lennék kíváncsi okulás végett!
Előre is köszönöm!

proba.fcf

(#) rammeradrian válasza neoone hozzászólására (») Aug 8, 2013 /

A Chip konfigurációt nem állítottad be, azért nem megy! Build -> Project opciók -> Configure Chip
Meg még valami én a helyedben így állítanám be a kimenetet lásd kép, lehet hogy úgy is jó ahogy te írtad!
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013

így.jpg

(#) neoone válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 8, 2013 /

Szia.
Én is a beállításokra gyanakodtam, végig is próbáltam jó pár beállítást, de nem jött össze. Erre valami ötlet?
(#) rammeradrian válasza neoone hozzászólására (») Aug 8, 2013 /

Így próbáld meg, szerintem mennie kell, de majd a szakértők kijavítanak, ha mégse.
Ja és az általános opcióknál add meg az órajelet, mert amit küldtél abba az se volt megadva!
(#) Szamy hozzászólása Aug 9, 2013 /

Üdvözletek.
Beolvasott ADC értéket szeretnék kiértékelni (nemlineáris szenzor, adatlap nincs, és csak 20C° -os tartományt kell mérnem) . Eszerint 20 különböző értékkel kell összehasonlítanom, van arra valami matek, amivel egyszerűen megadható, hogy a beolvasott érték melyikhez van közelebb?
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
(#) watt válasza Szamy hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Ha fokonként akarod kiértékelni, akkor táblázatot készíthetsz az összetartozó értékekre és összehasonlításokkal, elágazásokkal azonosítod a hőfokot az AD értéke szerint. Ha arra gondoltál, hogy a köztes értékeket is ki akarod jeleztetni, akkor szóba jöhetnek függvények, polinom függvények, amik leírják az összetartozásokat. Nagy segítség lehet a Graph nevű program, amivel könnyű kiszámoltatni a függvényt. Igaz, hogy 18F-től érdemes függvényekkel dolgozni, mert nem lehet megúszni a lebegőpontos számokat. Esetleg át kell konvertálni a függvényt fixpontos tartományra, de az sem lesz sokkal gyorsabb, ha a pontosságot fenn akarjuk tartani.
(#) Szamy válasza watt hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Üdv!
Akkor most marad az elágazásos megoldás, köztes értékekre nincs szükségem.
Köszönöm!
(#) Szamy hozzászólása Aug 13, 2013 /

Üdv!
Következő kérdésem lenne:
5 digites led kijelzőn íratom ki a beolvasott értékeket ,multiplexálva (egyik érték 2 digites, a másik 3). A kiíratás a főprogramba van betéve, a 2 ADC bemenetet 4 másodpercenként olvasom, szintén a főprogramban. Az a problémám, hogy az ADC-k beolvasáskor szinte észrevehetetlenül, de pislan egyet a kijelzés (ami egyébként logikus, mert az ADC-k beolvasása a kiíraítások után történik, ekkor minden szegmens kikapcsolt) . Hogyan kell ezt elkerülni?
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
(#) mrobi válasza Szamy hozzászólására (») Aug 13, 2013 /

Én egy timer megszakításban végezném el a kijelző léptetését, és a főprogramban pedig hagynám az ADC-t.
Nem tudom flowcode-ben hogyan lehet megoldani, mert egy kicsit időkritikus, de egy próbát megér.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Te mint szakavatott mit mondasz, érdemes nagyerökkel várni vagy ez is csak egy frissitéssel egyenértékü?
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Szerintem ez sokkal többet tud. Nem tudom hobbyzásra érdemes e pénzt adni érte.
Következő: »»   162 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem