Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs jól konfigurálva a PIC. Kapcsold ki a WatchDog Timer-t és ha nem feltétlen kell, akkor a Code Protect -et is, bár ezutóbbi nem kritikus.
Emlékszem, hogy volt valami olyasmi, amikor megkaparintottad a kijelzőt... majd visszaolvasok. Sajnos az elmúlt 2-3 hónapban nem igen volt időm ezzel foglalkozni. Most fogytak el a maszek munkák, így fellélegezhetek egy kicsit. Ezért gondoltam, megint nekileselkedek a flowcode-nak.
Sajnos még mindig nem tudtam ezt megoldani, lehet, hogy az a gond, hogy a A0-ra tettem a gombot?
Így se akar menni
![]()
Átvariáltam az egészet, mellékletben megtalálod. Ez sem működik? Lefordítani hex-re viszont nem tudom:
error: could not open input file 'C:\PROGRA~1\Flowcode\v5\Tools\boostc\config\PIC10F200.tdf'
A maszkolást kijavítottam, az ok, de a megszakítást nem értem, "Megszakítás engedélyezése" van kiválasztva, mit kell még beállítanom?
A mellékletben a javított kód. A maszkolás sem volt jól beállítva és a megszakítás sem. Nézd át tüzetesen, látni fogod hogyan kell beállítani.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Véletlenül nem az a probléma, hogy V4.3.7.63 flowcodom van? Csak mert ilyet nem találok
![]() Bakman: Köszönöm, hogy foglalkoztál vele, de nem tudom megnyitni, el tudod menteni úgy is, hogy a 4-es Flow is olvasni tudja?
Nem tudom 4-es Flowcode -hoz elmenteni. Mellékletben két kép, mit hogyan kell beállítani. Remélhetőleg így menni fog neked is.
Az enyém így néz ki, de nem tudok életet lehelni bele
![]()
Sziasztok!
A mintaprogramokat tanulmányozva a zigbee modulok működését szeretném megnézni. A problémám az lenne, hogy az egyik fájlba benne van egy vevő modul és egy lcd, a másikban meg egy billentyűzet és egy adó modul. Külön külön egyik sem csinál gyakorlatilag semmit, mert nyilván a kettőnek együtt lenne értelme, de nem tudom, hogyan lehet ezt megvalósítani ha egyáltalán lehetséges, mert ugye a kommunikációhoz 2db pic szükséges. Tudja ezt a program?
El tudná árulni valaki, hogyan lehet használni ezeket a komponenseket?
A példákból adódik, hogy Custom Component-ként kezeli a kijelzőt, de hogyan kell konfigurálni, hogyan, hová kell a c kódot beilleszteni? Amit találtam: Link, és még ezt: Link, de sajnos ez nekem kevés. ![]() Konkrétan a KS0108 érdekel, ilyen kijelzőim vannak, és jó lenne végre életre kelteni őket. Köszi a segítséget!
Tegnap összeraktam a gsm-s rendszert. Proteusban megépítettem és kicsatoltam hardware-es com-portra. Szépen kiküldi a parancsokat(látom hyperterminálban és serial analyzeren a Proteusban). De visszafele semmi sem jön proteusba... A hyperterminálban megjelennek a válaszok a telefonról. Proteus probléma lehet, vagy lassú a kommunikáció és/vagy nincs handshake?
Bocsánat, arra akartam kilyukadni, hogy a flowcode-ban írt program miatt nem fogadja a pic az adatokat, vagy a szimuláció hibája lehet.
Szia! Tudod, hogy nem vagyok Flowcode ellenes, de ha már odáig elér valaki, hogy komponenseket ír, C-ben, akkor inkább váltanék csak C-re, mert a flow sok buktatót tartogat, nem beszélve a bonyolult szintaktikáról, becsatolásokról stb.
Ezt üzenem az eredeti kérdezőnek is, így közvetetten! ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
Hmm.
Idézet: nem eszem ágában sincs C-ben programot írni, (inkább 5x assembly, azt vagy 20 éve kezdtem, még DOS alatt). De időhiányában, kíváncsiságból, vagy lustaságból használni szeretném, a nálam okosabb emberek által megírt, és közzétett lehetőséget. Amint láthatod még ezzel is problémáim akadtak.„de ha már odáig elér valaki, hogy komponenseket ír, C-ben” Érdekel, szeretném kipróbálni mert érdekesnek, ötletesnek találom. És azt hiszem meg is maradok vele ezen a szinten.Szerintem nem csak én vagyok így ezzel.
Sziasztok. Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi nagyon egyszerű kis programban mi a hiba. A flowban megy, de más szimulátorban nem. Csak a hiba okára lennék kíváncsi okulás végett!
Előre is köszönöm!
A Chip konfigurációt nem állítottad be, azért nem megy! Build -> Project opciók -> Configure Chip
Meg még valami én a helyedben így állítanám be a kimenetet lásd kép, lehet hogy úgy is jó ahogy te írtad! A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Szia.
Én is a beállításokra gyanakodtam, végig is próbáltam jó pár beállítást, de nem jött össze. Erre valami ötlet?
Így próbáld meg, szerintem mennie kell, de majd a szakértők kijavítanak, ha mégse.
Ja és az általános opcióknál add meg az órajelet, mert amit küldtél abba az se volt megadva!
Üdvözletek.
Beolvasott ADC értéket szeretnék kiértékelni (nemlineáris szenzor, adatlap nincs, és csak 20C° -os tartományt kell mérnem) . Eszerint 20 különböző értékkel kell összehasonlítanom, van arra valami matek, amivel egyszerűen megadható, hogy a beolvasott érték melyikhez van közelebb? A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Ha fokonként akarod kiértékelni, akkor táblázatot készíthetsz az összetartozó értékekre és összehasonlításokkal, elágazásokkal azonosítod a hőfokot az AD értéke szerint. Ha arra gondoltál, hogy a köztes értékeket is ki akarod jeleztetni, akkor szóba jöhetnek függvények, polinom függvények, amik leírják az összetartozásokat. Nagy segítség lehet a Graph nevű program, amivel könnyű kiszámoltatni a függvényt. Igaz, hogy 18F-től érdemes függvényekkel dolgozni, mert nem lehet megúszni a lebegőpontos számokat. Esetleg át kell konvertálni a függvényt fixpontos tartományra, de az sem lesz sokkal gyorsabb, ha a pontosságot fenn akarjuk tartani.
Üdv!
Akkor most marad az elágazásos megoldás, köztes értékekre nincs szükségem. Köszönöm!
Üdv!
Következő kérdésem lenne: 5 digites led kijelzőn íratom ki a beolvasott értékeket ,multiplexálva (egyik érték 2 digites, a másik 3). A kiíratás a főprogramba van betéve, a 2 ADC bemenetet 4 másodpercenként olvasom, szintén a főprogramban. Az a problémám, hogy az ADC-k beolvasáskor szinte észrevehetetlenül, de pislan egyet a kijelzés (ami egyébként logikus, mert az ADC-k beolvasása a kiíraítások után történik, ekkor minden szegmens kikapcsolt) . Hogyan kell ezt elkerülni? A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Én egy timer megszakításban végezném el a kijelző léptetését, és a főprogramban pedig hagynám az ADC-t.
Nem tudom flowcode-ben hogyan lehet megoldani, mert egy kicsit időkritikus, de egy próbát megér.
Te mint szakavatott mit mondasz, érdemes nagyerökkel várni vagy ez is csak egy frissitéssel egyenértékü?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |