Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   238 / 583
(#) lukovicsek válasza jilles hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Üdv.
Nem ir ki valami hibakódot? vagy nem pislognak a ledek?
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) lukovicsek válasza kis59 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Üdv.

Azt a tekercset amit levettél mérd meg a két szál dróton milyen értéket mutat multival, mozgasd meg a motor csatiját, meg a panelen is mozgasd meg hátha csak érinkezés hiba. Amugy motorvezérlés hiba ez a hibakód, vagyis bármi lehet ami a motorral kapcsolatos.

Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) josef12 hozzászólása Aug 10, 2013 /
 
Tisztelt Olvasók,

egy WM37A*AA (Aldiból vettük pár éve, 1600-as fordulatú) mosógéppel kapcsolatban kérek tanácsot.
Csinál mindent, de ha ruha van benne, teljesen erőtlen a forgatás. Mosás közben legtöbbször éppen csak megmozdítja a dobot, vagy csak egy kicsit mozgatja. Kézzel is könnyen vissza lehet fogni.
Az ékszíj és a motor szénkefe rendben van.
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? Vezérlőpanel hiba talán?

Előre is köszönöm, üdvözlettel

josef 12
(#) matyusz válasza josef12 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Én inkább valami kontaktra gondolok vagy beégett csati, mert nincs elég áram. Persze csak én gondolom így. (Gondolom nincs leégve)
(#) botesz válasza josef12 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Én a paneltápot nézném meg.
(#) matyusz válasza josef12 hozzászólására (») Aug 10, 2013 /
 
Esetleg egy kontaktos relé is okozhatja vagy egy repedt forrasztás.
(#) Volumass hozzászólása Aug 11, 2013 /
 
Hali, érdeklődnék mi lehet a probléma, mikor bedugom a mosógépet csak felvillanik a kijelző és ennyi. Nem csinál semmit. de utána valaminek halkan lehet hallani a hangját, miután ki húzom megszűnik. Mi lehet itt a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) botesz válasza Volumass hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Milyen mosógép?????Mi a típusa??
(#) kis59 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Kedves Laci!
Elnézést, hogy csak most jelentkezem, de ma bébicsősz voltam, el kellett vinnem a leányzót fárasztani a Budai-hegyekbe, mert különben nincs nyugtom tőle.....
A tekercsen 120 Ohmot mértem, de lehet, hogy csati hiba, mert az érték viszonylag könnyen elmegy "szakadásba"
(#) kis59 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Folytatás:
Ami furcsa: bedugom a konnektorba, pár másodperc múlva indul a gép, ANÉLKÜL, hogy a Start-gombot benyomnám. Szörcsög a szivattyú, a motor nem forog. Mindig ez történik, bármilyen programkódra állítom, így kezdene.
Lebontottam a tetejét, és egy leszakadt kábelt találtam, az alkatrészt nem tudom, hogy micsoda (talán valami hőkorlátozó?)
A felírás:
Microtemp
SSBAKN
E4A00
Tf
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
(#) lukovicsek válasza kis59 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Hát igen azt vissza kell forasztani a lábára ahonnan letört, ez a száritó része, viszont a motor vezérlésére nem hiszem hogy hatással lenne, na de a mostani gépeknél már minden elképzelhető. Az hogy bekapcsolás után egyből indul az azért van mert a gép program közben ált le és ő folytatni akarná, meg kell rendesen vizsgálni a kis tekercset a motoron hogy nem e szakadt, ha nem és a motor csatijánál is van rendes kontaktus a többi saruknál akkor ez rosz hir mert akkor a panelen lévő IGBT-közzül szált el valamelyik vagy több is.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
(#) botesz válasza kis59 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Amiről leszakadt az egy hőkorlátozó.
(#) solider válasza josef12 hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Hello ezen típussal találkoztunk ELIN is általában vezérlőpanel táphibás
(#) Billy Pilgrim hozzászólása Aug 13, 2013 /
 
Üdv.

Problémám adódott a Whirlpool AWT 5100 típusú mosógépemmel (8 éves).
Az épp aktuális program az első centrifugálásig fut. Akkor valahogy szakaszosan elkezdi kinyomni a vizet, ezzel eljut valameddig. A centrifugálást nem indítja el, hanem olyan, mintha a ruhákat próbálná meg elosztani a dobban, egyet-egyet forgat közvetlenül egymás után (talán 1-1 fordulat). Aztán próbál megint kinyomni egy kis vizet, majd megint ezek a kis forgatások, és ez órákon át így megy, ha nem léptetem tovább a programot. Akkor vizet szív, aztán mos tovább a következő centrifugálásig, amikor is megismétli az előbb vázolt csodás produkciót. Továbbléptetem... És ez megy a program végéig. A vizet nem nyomja ki rendesen, sehogy sem centrifugál, most már meg sem próbálja, eleinte volt, hogy "elkapta a fonalat", de most már semmi.

Teljesen laikus vagyok, szerelő természetesen kimondta a "panelcsere" varázsszót, de nem szeretnék feltétlenül új gépet venni, mert amúgy megkímélt állapotú, ránézésre nem mondani meg róla, hogy 8 éves, nincs szétrohadva, szóval na.

Köszi, ha valaki tud valami érdemlegeset mondani.
(#) zolika60 válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Elsőként azt vizsgálnám meg,Rendesen szivattyúzik-e. Szűrő, tiszta-e nincs véletlenül egy félpár zokni a szivattyú csövében. Ha ez rendben akkor a szintszabályozót vizsgálnám. Ha itt sincs hiba akkor a szénkeféket a motorban. A vezérlő panelt csak eztán gyanúsítanám. Igaz én nem vagyok mosógép szerelő.
(#) palko0125 válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Szia!
Helyesen mondja zolika60. Ha a falba beépített lefolyóba megy a kinyomó cső, akkor meg kellene nézni, hogy az nincs e eldugulva. Ha nincs, akkor a csövet egy lavorba vagy valami olyasmibe rakni, és nézni, hogy nyomja e a vizet rendesen. Ha nem akkor vagy a szűrőben van valami, ami megfogja a szivattyút, vagy tényleg egy fél pár zokni vagy hasonló eldugította a lefolyó gumicsövet. Mindezek vizsgálata után mehetünk tovább.
Üdv, Palkó.
(#) Billy Pilgrim válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Íme egy pár másodperces videó a problémáról. A videón látszik, hogy a mosási ciklus végén jár a gép, és hát úgy tűnik, erőlködik. Hozzáteszem, a víz nagyját már kinyomta. A mennyisége és a nyomása normálisnak tűnik, de a hangja nem szokványos, és ez a szakaszosság jellemző a víz kinyomására az első pillanattól. (amúgy üresen megy a gép)

https://mega.co.nz/#!8YUx0YrS!VHgILR7-fs1w2GzhG2bNBAc6ydJdaG1GUIsnkVehlBE
(#) Billy Pilgrim válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Ja, igen. Elöl a szűrőt rendszeresen tisztítottuk, vízen kívül nem volt soha semmi benne.
(#) matyusz válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Üdv.
És kézzel ha tekered nem szorul véletlen a szivattyú?
(#) zolika60 válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
A videót nem tudtam megnézni. A szivattyú előtti gumicsövet is nézted? Nincs benne zokni.? A szivattyú lapátjai megvannak?
(#) Volumass válasza botesz hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Indesit. típus számot nem tudok :S 5-6éves lehet
(#) maszek0005 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Sziasztok! Hasonló problémám volt nekem is, egy 6 éves gépnél.( Szintén W.). Csak a szivattyúcsere oldotta meg a problémát. Állandó mágneses forgórészű szivattyú volt, nem pörgött rendesen, csak remegtek a lapátok, így a kiszállított lúg mennyisége kevés volt, mindig becsapva a vízszintérzékelőt. Üdv: Jani.
(#) kis59 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Megnéztem a motor áramellátását: és a következőket találtam.
(A mellékelt képen a "motoroldali" csatlakozó van, az elektronika felől jövő hátul van, de ezt úgyis látjátok.)
.A két élénkpiros a jeladó. A másik legszélsőhöz képest, működés közben mindegyiken 220 V van. Ami megdöbbentett, hogy a legszélső össze van kötve a mellette lévővel és nem vezet sehova......így sehogyan sem értem. Ezt persze csak akkor vettem észre, amikor visszafordítottam a mosógépet,
(#) lukovicsek válasza kis59 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Ezek a motrok 3 vagy 6-fázisu egyenárammal müködnek az összekötés azért van mert töbfajta panel van, de ez nem érdekes a jeladón kell az értéket megnézni egész a panelnál estleg megmozgatni a vezetékét hátha szakad megfele.
(#) matyusz válasza maszek0005 hozzászólására (») Aug 13, 2013 /
 
Nálunk egy Siemens volt, valahogy bement a műanyag házba a trutyi, ami zárt tér de valahogy szétszedtük és jól kitakarítottuk és jó lett. Először azt hittük semmi baja, mert a mágnes fogja, de mikor levettük a vasmagot és úgy is szorult akkor már gyanús volt.
(#) Billy Pilgrim válasza matyusz hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Az üstleeresztő gumicsövet áttaperoltam, de semmi rendkívülit nem érzek benne. A lúgszivattyú lapátját kézzel megforgatva szerintem nincs gond, nem forog folyamatosan, hanem rugalmasan (nem tudom, mi a hivatalos elnevezés, de talán értitek), de nem szorul, a leeresztő csövet visszafelé megfújva nem érződik semmilyen akadály.
(#) zolika60 válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
A szintszabályzó csövét is fújd át.
(#) Billy Pilgrim válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
Megvolt az is. Ott sem tűnt semmi rendellenesnek. :/
(#) zolika60 válasza Billy Pilgrim hozzászólására (») Aug 14, 2013 /
 
A főmotor szénkeféjét is nézd meg, lehet, hogy rövid és a a nagyobb áramú centrifuga üzemben nem szeret dolgozni. A mosógép motoroknál az 1-1,5cm is rövidnek számít.
(#) Billy Pilgrim válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Nem férek hozzá, mert a dob alatt van, és egy ilyen műanyag burkolatizé eltakarja :/ A tengellyel átellenes oldalon kell lennie a szénkefének, nem? (bocs, ha nagyon triviális a kérdés)
Bár az egyik szerelő szerint semmi baja a szénkefének (de ha nem látszik, miből lehet ezt megállapítani...? )
Következő: »»   238 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem