Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Nem ir ki valami hibakódot? vagy nem pislognak a ledek? A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Üdv.
Azt a tekercset amit levettél mérd meg a két szál dróton milyen értéket mutat multival, mozgasd meg a motor csatiját, meg a panelen is mozgasd meg hátha csak érinkezés hiba. Amugy motorvezérlés hiba ez a hibakód, vagyis bármi lehet ami a motorral kapcsolatos. Üdv. Laci! A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Tisztelt Olvasók,
egy WM37A*AA (Aldiból vettük pár éve, 1600-as fordulatú) mosógéppel kapcsolatban kérek tanácsot. Csinál mindent, de ha ruha van benne, teljesen erőtlen a forgatás. Mosás közben legtöbbször éppen csak megmozdítja a dobot, vagy csak egy kicsit mozgatja. Kézzel is könnyen vissza lehet fogni. Az ékszíj és a motor szénkefe rendben van. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? Vezérlőpanel hiba talán? Előre is köszönöm, üdvözlettel josef 12
Én inkább valami kontaktra gondolok vagy beégett csati, mert nincs elég áram. Persze csak én gondolom így. (Gondolom nincs leégve)
Esetleg egy kontaktos relé is okozhatja vagy egy repedt forrasztás.
Hali, érdeklődnék mi lehet a probléma, mikor bedugom a mosógépet csak felvillanik a kijelző és ennyi. Nem csinál semmit. de utána valaminek halkan lehet hallani a hangját, miután ki húzom megszűnik. Mi lehet itt a probléma? Előre is köszönöm a segítséget.
Kedves Laci!
Elnézést, hogy csak most jelentkezem, de ma bébicsősz voltam, el kellett vinnem a leányzót fárasztani a Budai-hegyekbe, mert különben nincs nyugtom tőle..... A tekercsen 120 Ohmot mértem, de lehet, hogy csati hiba, mert az érték viszonylag könnyen elmegy "szakadásba"
Folytatás:
Ami furcsa: bedugom a konnektorba, pár másodperc múlva indul a gép, ANÉLKÜL, hogy a Start-gombot benyomnám. Szörcsög a szivattyú, a motor nem forog. Mindig ez történik, bármilyen programkódra állítom, így kezdene. Lebontottam a tetejét, és egy leszakadt kábelt találtam, az alkatrészt nem tudom, hogy micsoda (talán valami hőkorlátozó?) A felírás: Microtemp SSBAKN E4A00 Tf A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Hát igen azt vissza kell forasztani a lábára ahonnan letört, ez a száritó része, viszont a motor vezérlésére nem hiszem hogy hatással lenne, na de a mostani gépeknél már minden elképzelhető. Az hogy bekapcsolás után egyből indul az azért van mert a gép program közben ált le és ő folytatni akarná, meg kell rendesen vizsgálni a kis tekercset a motoron hogy nem e szakadt, ha nem és a motor csatijánál is van rendes kontaktus a többi saruknál akkor ez rosz hir mert akkor a panelen lévő IGBT-közzül szált el valamelyik vagy több is.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
Hello ezen típussal találkoztunk ELIN is általában vezérlőpanel táphibás
Üdv.
Problémám adódott a Whirlpool AWT 5100 típusú mosógépemmel (8 éves). Az épp aktuális program az első centrifugálásig fut. Akkor valahogy szakaszosan elkezdi kinyomni a vizet, ezzel eljut valameddig. A centrifugálást nem indítja el, hanem olyan, mintha a ruhákat próbálná meg elosztani a dobban, egyet-egyet forgat közvetlenül egymás után (talán 1-1 fordulat). Aztán próbál megint kinyomni egy kis vizet, majd megint ezek a kis forgatások, és ez órákon át így megy, ha nem léptetem tovább a programot. Akkor vizet szív, aztán mos tovább a következő centrifugálásig, amikor is megismétli az előbb vázolt csodás produkciót. Továbbléptetem... És ez megy a program végéig. A vizet nem nyomja ki rendesen, sehogy sem centrifugál, most már meg sem próbálja, eleinte volt, hogy "elkapta a fonalat", de most már semmi. Teljesen laikus vagyok, szerelő természetesen kimondta a "panelcsere" varázsszót, de nem szeretnék feltétlenül új gépet venni, mert amúgy megkímélt állapotú, ránézésre nem mondani meg róla, hogy 8 éves, nincs szétrohadva, szóval na. Köszi, ha valaki tud valami érdemlegeset mondani.
Elsőként azt vizsgálnám meg,Rendesen szivattyúzik-e. Szűrő, tiszta-e nincs véletlenül egy félpár zokni a szivattyú csövében. Ha ez rendben akkor a szintszabályozót vizsgálnám. Ha itt sincs hiba akkor a szénkeféket a motorban. A vezérlő panelt csak eztán gyanúsítanám. Igaz én nem vagyok mosógép szerelő.
Szia!
Helyesen mondja zolika60. Ha a falba beépített lefolyóba megy a kinyomó cső, akkor meg kellene nézni, hogy az nincs e eldugulva. Ha nincs, akkor a csövet egy lavorba vagy valami olyasmibe rakni, és nézni, hogy nyomja e a vizet rendesen. Ha nem akkor vagy a szűrőben van valami, ami megfogja a szivattyút, vagy tényleg egy fél pár zokni vagy hasonló eldugította a lefolyó gumicsövet. Mindezek vizsgálata után mehetünk tovább. Üdv, Palkó.
Íme egy pár másodperces videó a problémáról. A videón látszik, hogy a mosási ciklus végén jár a gép, és hát úgy tűnik, erőlködik. Hozzáteszem, a víz nagyját már kinyomta. A mennyisége és a nyomása normálisnak tűnik, de a hangja nem szokványos, és ez a szakaszosság jellemző a víz kinyomására az első pillanattól. (amúgy üresen megy a gép)
https://mega.co.nz/#!8YUx0YrS!VHgILR7-fs1w2GzhG2bNBAc6ydJdaG1GUIsnkVehlBE
Ja, igen. Elöl a szűrőt rendszeresen tisztítottuk, vízen kívül nem volt soha semmi benne.
Üdv.
És kézzel ha tekered nem szorul véletlen a szivattyú?
A videót nem tudtam megnézni. A szivattyú előtti gumicsövet is nézted? Nincs benne zokni.? A szivattyú lapátjai megvannak?
Indesit. típus számot nem tudok :S 5-6éves lehet
Sziasztok! Hasonló problémám volt nekem is, egy 6 éves gépnél.( Szintén W.). Csak a szivattyúcsere oldotta meg a problémát. Állandó mágneses forgórészű szivattyú volt, nem pörgött rendesen, csak remegtek a lapátok, így a kiszállított lúg mennyisége kevés volt, mindig becsapva a vízszintérzékelőt. Üdv: Jani.
Megnéztem a motor áramellátását: és a következőket találtam.
(A mellékelt képen a "motoroldali" csatlakozó van, az elektronika felől jövő hátul van, de ezt úgyis látjátok.) .A két élénkpiros a jeladó. A másik legszélsőhöz képest, működés közben mindegyiken 220 V van. Ami megdöbbentett, hogy a legszélső össze van kötve a mellette lévővel és nem vezet sehova......így sehogyan sem értem. Ezt persze csak akkor vettem észre, amikor visszafordítottam a mosógépet,
Ezek a motrok 3 vagy 6-fázisu egyenárammal müködnek az összekötés azért van mert töbfajta panel van, de ez nem érdekes a jeladón kell az értéket megnézni egész a panelnál estleg megmozgatni a vezetékét hátha szakad megfele.
Nálunk egy Siemens volt, valahogy bement a műanyag házba a trutyi, ami zárt tér de valahogy szétszedtük és jól kitakarítottuk és jó lett. Először azt hittük semmi baja, mert a mágnes fogja, de mikor levettük a vasmagot és úgy is szorult akkor már gyanús volt.
Az üstleeresztő gumicsövet áttaperoltam, de semmi rendkívülit nem érzek benne. A lúgszivattyú lapátját kézzel megforgatva szerintem nincs gond, nem forog folyamatosan, hanem rugalmasan (nem tudom, mi a hivatalos elnevezés, de talán értitek), de nem szorul, a leeresztő csövet visszafelé megfújva nem érződik semmilyen akadály.
A szintszabályzó csövét is fújd át.
Megvolt az is. Ott sem tűnt semmi rendellenesnek. :/
A főmotor szénkeféjét is nézd meg, lehet, hogy rövid és a a nagyobb áramú centrifuga üzemben nem szeret dolgozni. A mosógép motoroknál az 1-1,5cm is rövidnek számít.
Nem férek hozzá, mert a dob alatt van, és egy ilyen műanyag burkolatizé eltakarja :/ A tengellyel átellenes oldalon kell lennie a szénkefének, nem? (bocs, ha nagyon triviális a kérdés)
Bár az egyik szerelő szerint semmi baja a szénkefének (de ha nem látszik, miből lehet ezt megállapítani...? ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |