Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Ha nem laknál ilyen messze mutatnék neked kettőt, azokat ki is próbálhatod, mindegyikhez van két mérőfej is. Az egyik egy 20MHz-es Kenwood, a másik egy 50MHz-es Philips.
Szerintem nem az, Urbán ennél drágábban adja őket. Viszont rengeteg van neki.
CS-1021 és PM3215. Nézz körbe az ebay-en is, gyakran van nagy választék ebben a kategóriában, az itteni áraknak majdnem a feléért.
Ilyenen tanultam, bár kicsit drágállom ennyiért. Olyan 20körül reálisabb lenne.
Sok van a boltjában és nem is postázza.Be kell menni akkor már szétnéznék ott más típusok közt is.
És ezt a "Tiszta vicc" idétlenséget nagyon sokan átvették. Pld. tartozék használati utasítások szinte mindig külön tétel. De olyat is láttam, hogy a még garanciális termék garanciapapírja volt külön megvásárolandó dolog. Én saját dolgaimat csakis minden -még létező- tartozékaival adtam el. Mert az úgy egyben az ami.
Amennyiben nem sürgős akkor várnék és figyelnék.
Én már lassan 8-9 hónapja vadászok egyet magamnak.
Igen,ez pontosan így van.
Olyan mint a 2 magos Celeron proci-1,2-es - és a második mag ajándék!! ![]() Tudnám miként teszi bele a 2. magot, ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2013
Ennek örülök.
![]()
Amelyik sérült, sarka törött, az nagyobb ütést kapott, gondolom leesett. Ettől lehet más belső sérülés is, ami holnaputánra reped tovább hibát okozva. Nem tudni. Persze egy nem törött szkóp is kaphatott valamikor ütést, csak annál nem látni.
Van egy Philips PM3220 szkópom de beteg a függőleges erősítője. Jelalak megfigyelésre még épp alkalmas. Javítgatni már nincs kedvem. Gondoltam, hogy építek bele másik erősítőt de hát mind két javítási művelethez másik szkóp szükséges. Inkább beruházok egy másikra amit csak használni kell.
A függőleges erősítőt meg lehet javítani másik szkóp nélkül is. A fűrészgenerátor, és a szinkron javításánál jó ha van másik szkóp.
Urbánnál vigyázni kell. A múltkor vettem nála egy TEK 465-öt, volt egy kisebb hibája vízszintesen, meg néhány gomb forgott a tengelyen, persze csavar nem volt a gombokban. Volt egy másik ugyanilyen szkópja ( meg talán több is ) de nem adott róluk használható gombokat. De azért elvárta volna, hogy meséljem el neki, hogy mi volt a hibája, meg hogyan csináltam meg... megkérdeztem mit ad cserébe... Egyébként, jó drága minden náluk.
A bemenetnél két FET van majd tele tűzdelve Ge tranzisztorokkal és a végén két elektroncső. A rajzon viszont cső van a Fet-ek helyén. Jelenleg mérni szeretnék nem javítgatni a műszert is...
Elhiszem, de az idő pénz. Vagy pénzed van, vagy időd. Egyébként a függ erősítő nem egy bonyolult áramkör, szerintem viszonylag könnyen átlátható. Ha rászánod magad a javításra, visszafelé állj neki, és akkor sajátmagával is meg tudod javítani.
Most már tényleg elbizonytalanodtam. Erre alszok egy párat. Ha kérdésem lesz akkor visszatérek. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Rosszabb úgy venni, hogy most azonnal kell, a pillanatnyi lehetőségek közül. Jobb úgy venni, hogy nem sürgős, figyelni a kínálatot nyugodtan, amikor eljön a minden szempontból megfelelő, akkor venni.
Szervusztok!
Beállnék én is a sorba a kérdezéssel. ![]() Szerintetek ez megéri az árát: FLUKE (PHILIPS) PM3380B, van valakinek tapasztalata ezzel? Hobbi célokra uC-os árankörök buherálásához, régi 8bites sz.gépek javításához kellene. Előre is köszönet a válaszért.
A gép 50ns/cm-es időalappal bír, ahogyan én tudom.
Nem ismerem, az adatlapja 5ns/cm max eltérítést ír, 10x -es nyújtással.
Ha belegondolok, semmi értelme nem lenne 60Mhz-nek, 200ns leggyorsabb eltérítéssel. Felfutási sebessége 7ns alatt picivel. Nem tudom biztosan, de szerintem 5ns 10x -es nyújtással lesz a jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Nem feltétlenül gondolom így. Nekem például olyan gyári mérőfejem is van a szkóphoz, ami önmagában 60e Ft darabonként. A szkóp ára használtan. kb. 200-250e Ft.
A két mérőfej nyilván nem lehet ajándék. A szervíz manuál is rohadt drága egy profi műszerhez. Ugyanakkor működik a szkóp egy 3000 Ft-os mérőfejjel is- csak néhány funkciója nem érhető el.
Nagyon jó szkóp. A "B"-s modellek tudnak FFT spektrumanalizátort is. Ennyiért ajándék.
Ha érdekel, megmondom a szervíz kódját is.
Én arra gondolok, ami eredeti tartozéka volt a szkópnak. De nyilván megbontható egy ilyen készlet, ez is igaz. Olyan eseteket tartok vicc-nek, ahol pld 50-100e Ft.-os gépek kb. 2000 Ft-os gépkönyvét nem adják hozzá, vagy hálózati zsinór boltban 700Ft. Van, de nem adja. Amik pitiáner dolgok.
Köszönöm a válasz, használtál már ilyet, ismered?
"Ennyiért ajándék." ![]() A szerviz kódot is megköszönném szépen. Jól tudom, hogy ez a kalibráláshoz kell?
Igen, kalibráláshoz kell. Csak ésszel kell vele bánni, mert a benne lévő SW csak tízszer engedi írni a flash-t.
Ilyeneket is használtam, korábban ezek kereskedelmével foglalkoztam. Most is van itthon kettő az eggyel nagyobb szériából, a 3390B -ből.
Hopp, storno a kérdés. Visszaolvastam, hogy használod mind2-t.
Köszönöm az eddigi infókat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |