Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Menetszámolós tekercselőgép házilag
Lapozás: OK   7 / 35
(#) davix95 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Örülnék ha 1:1 es lenne de az a baj hogy az én számlálómon a tengelyt kb 3,6 szor el kel forgatni ahoz hogy egyet váltson na meg persze csak 999 ig számol
(#) Massawa válasza davix95 hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Akkor szerezz egy másikat, olcsobb, jobb és sokkal megbizhatobb mint bármelyik elektronikus dolog ilyen célra.....
(#) davix95 hozzászólása Aug 9, 2013 /

a tekercselő eredetileg tesla tekercshez készül de persze muli funkciós lesz
ráadásul amint említettem majdnem teljesen automata azaz be kapcsolom és csak akkor kapcsolom ki ha elérte azt a számot
(korábban tekertem egyet kézzel kb az egész napom ráment ráadásul 0,1 mm huzalt használtam és 1700 menetet tekertem szóval jobb lenne ez a gép)
(#) CHZ válasza davix95 hozzászólására (») Aug 9, 2013 / 1

EzBővebben: Link megfelelő lenne neked, beállítható a szükséges menetszám és kikapcsol, még figyelned sem kellene.
(#) davix95 válasza CHZ hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Ezzel nagyon sokat segítettél nagyon köszönöm, csak annyi lenne még a gondom ,hogy a pic hez van e program mert az oldalon nem találtam.
(#) CHZ válasza davix95 hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Ott van minden. Én is megépítettem, lapoz vissza (kb3.-4. oldal). ebben a topikban.
HEX: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013

Én is egy Teslatekercshez eszkabáltam a tekercselöt, majdnem 4000 menetet tekertem motorral és mechanikus számláloval alig 2 ora alatt. Ma már sokkal gyorsabban menne ( a drot vezetését átdolgoztam. A mechanikus számlálo elönye, hogy leállhatsz egy sörre, kint a kertben is tekerheted, s nem kerül semmibe. Az enyém valamilyen magnobol valo 4 tárcsás.

A tiedét könnyü modositani, csak egy lassito áttétel kell ( kisebb tárcsa) akár egy furogépen is leesztergálhato kb. 5 perc alatt mondjuk egy seprünyélböl..
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013

Majd ha elkészülök teszek fel róla képet lényegébe csak számláló hiányzik és olyan ,hogy lehet állítani huzal vastagsághoz, a tekercselés sebességét meg 1-2 extra
csak szépíteni kell

Ja meg nem iszok .
(#) davix95 válasza CHZ hozzászólására (») Aug 9, 2013 /

Igen meg találtam köszönöm.

csak az a baj hogy se esztergám de még csak állványos fúró nincs szóval viszonylag sokáig tart egyet csinálni

Körzöd meg ollod talán még akad.
Kartonpapirbol vagy sztirol lapbol vágj ki 2 egyforma tárcsát 3.6x kisebb átmérövel, mint a számlálo tárcsája. Ezt a 2 kis tárcsát fogd közre 2 nagyobb átméröjü tárcsával ( ragaszd öket össze) és már csak fel kell erösiteni a tengelyre. Egy gumigyürü és már mehet is. Szerintem gyorsabb megcsinálni, mint leirni.
Én sem iszok, ennek ellenére sok sikert.

(#) davix95 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 10, 2013 /

Már sikerült meg oldani csináltam egy körtárcsát ami 10 nagyobb részre van osztva azon belül 10-10 kisebbre és pont 100 menet még egyszer körbe ér.
De a digitális kijelzőt meg fogom csinálni mert nagyon érdekel.
A segítséget azért köszönöm.
(#) davix95 hozzászólása Aug 16, 2013 /

Elkészítettem a tekercselőt habár képet nem rakok fel róla mert hiányos (bizonyos alkatrészeket nem tudok be szerezni). Lehet állítani a tekercselő sebességét, irányát meg késztettem egy huzal vezetőt ami magától mozog szintén szabályozható iránnyal és sebességgel.
A tesla tekercs szekunderét kb 10 perc alatt megtekerte.
(#) granpa válasza davix95 hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Nagyon fontos alkatrészek hiányozhatnak, ha a amúgy használható. Tedd csak fel bátran, a köz okulására.
(#) davix95 válasza granpa hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

az esztétikára gondolok meg a digitális kijelzőhöz kellene ic aminek darabja 12000ftés 3 db kellene de akkor teszek fel róla képet.
(#) davix95 hozzászólása Aug 17, 2013 /

Itt vannak képek maximum 40 cm hosszú és 6mm től 10cmes átméő között lehet vele tekercselni.Látható a megtekercselt szekunder (a rések közöttük szándékos mivel régi a huzal ne érjenek össze de majd le lesz lakkozva.)
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
(#) vicsys válasza davix95 hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Melyik az a 12E Ft.-os IC??
(#) davix95 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

bocsi egy 0 val töb 1200 ft

7447 es ic a kijelzőhöz van egy hely ahol csak 380ft de körülményes buszmiatt.

pic el is meg lehetne oldani de nem tudok programozni.
(#) Massawa válasza davix95 hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Ha mindenképpen az elektronikus számlához ragaszkodsz, akkor mérlegeld még egyszer egy ocska zsebszámológép használatát. Azt is kapsz annyiért mint az IC-k meg a display, és annak csak a + vagy = gombját kell fordulatonként nyomogatni (akár egy bütyök is lehet a tengelyen....
).

lehet megcsinálom azt de előbb vagy utóbb meg csinálom azt 7 szegmenses kijelzővel.
(#) Moderátor hozzászólása davix95 hozzászólására (») Aug 17, 2013

Már szóltam, hogy a nagybetűváltó (SHIFT) használata nem választás kérdése, hanem elvárás! Legközelebb nem leszek elnéző!
(#) davix95 hozzászólása Aug 24, 2013 /

Szereztem 7447-es ict hamarosan el készül a teljes verzió szépen be burkolva normális vezérlés stb.
(#) vera válasza CHZ hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

szia énit meg építtetem de nem működik az eeprom meg írtam willem pcb 50 vennel és nem működik milehet a baj 16f88 ic semi nemindul rajta.
(#) granpa válasza vera hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Ha úgy építetted meg, ahogy írtál, akkor ne csodálkozz!
(#) vera válasza granpa hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

szia ne haragudj roszul tudok irni magyarul
(#) CHZ válasza vera hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szia!
Ha mindent jól csináltál, működnie kell.
Kijelző megfelelő hozzá?
PIC égetése rendben van? Ezeket kéne tesztelni.
(#) vera hozzászólása Szept 22, 2013 /

szia igen melékelek képet szerintem valamit nemjol csináltam meg
Következő: »»   7 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem