Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ zolika60 és 1984white,van egy UPC-s tányérom,60cm-es,de ovális,ezzel mi a helyzet?
Láttuk a képen az egy offset. Ami azt jelenti, hogy egy nagyobb átmérőjű tányérból egy ovális szelet. Ezért nem a fizikai középpontba esik a fókusza, hanem mellé.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
Köszönöm,110x110 es refivel csinálok egy circlét,holnap kiderül hogy teljesit,illetve hogy sikerül.
Sziasztok,tudtok nekem ajánlani valami progit amivel Ap-nek a jelszintjét mérni tudom?A Netstumbler nem jó mert csak USB-s t tud mérni.Köszönöm.
Szia!
LAN-os wifi-hez nem igazán van szoftver, csak az USB-s eszközöket lehet direktben monitorozni.
Szia!
Én backtrack linuxot használok, abban minden benne van. A progi neve kismet vagy wavemon. Üdv!
Sziasztok,
Ezt a topicot még nem olvastam át teljes egészében, ha benne van a válasz, vezessetek rá, hanincs akkor szívesen veszem a segítő hozzászólásokat. Van egy TP-Link TL-WA5210G eszközöm. Kérdésem, használt-e ilyent valaki? Továbbá milyen beállítások kellenek, hogy egy távoli "állomásról" (szabad, vagy titkosított) vegyem vele az internetet, illetve szétszórjam egy kisebb körben. Ameddig eljutottam, a LAN kábelen kommunikálok vele, a WIFI scan kilistázza a környékbeli elérhető összes állomást (ez van itthon) .A saját ruteremről sem sikerült vele vennem az internetet még. Valójában a telkemen (terepen) akorom használni, ahol egyik ismerősöm routerjéről lenne hozzáférésem a internethez, ez kb 1,2-1,5 km. A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
Köszi de sajnos XP-t használok,2 és fél órája keresek progit de egyszerűen nem talállok.
Nem is találsz ilyet, mert nincs is. De ezt már tisztáztuk egyszer.
Ha kell neked ez feltétlen, akkor ismerkedj meg a linuxxal.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
A kismet-el nem lehet LAN-on keresztül monitorozni. Vezeték nélküli hálózati kártyákhat és USB-s eszközöket lehet nézegetni ilyen programokkal, routereket nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
De a jelszintet kiírja az új verzió. A wavemon is ilyen. Komolyabb eszköz hiányában ezzel szoktam tesztelni az általam készített antennákat is. Üdv!
Jó, értem én, csak azt nem tudom, hogy egy routertől milyen protokollon keresztül kérdezi le a jelszintet.
Idézet: „Jó, értem én, csak azt nem tudom, hogy egy routertől milyen protokollon keresztül kérdezi le a jelszintet” ![]() Azt (is) látod a programmal, hogy mekkora a jel ami a kártyára érkezik és mekkora az SNR. Ha mindkét antennának tudjuk a pontos vagy közelítőleg pontos paramétereit továbbá a kártya adó teljesítményét akkor ebből már könnyen kiszámolható a router teljesítménye, bár szerintem a kolléga nem erre kíváncsi.
Üdv Nálam jobban Hozzáértők !
A következő problémával fordulok Hozzátok : Milyen írott, és íratlan szabályai vannak egy wifis router fizikai telepítésének ? Milyen magasra, esetleg megkötött-e a falaktól való távolsága ? Kapcsolódó sztori : leváltottam hagyományos routerem egy wifisre . A készüléket fellógattam a régi helyére(1. jelű pötty) az asztal alá ( a felfogató csavarok stimmeltek). A szobákba nem jutott át a jel ...?... Feltettem a készüléket az asztalra, ekkor használható lett a rendszer. A közelmúltban valószínűleg több szomszéd is telepített wifis eszközt így a zöld tojással jelzett foltban ( kedvenc laptopozós helyünk) gyakran megszakad a kapcsolat. A rajzon a tojásokkal jelzett helyeken használjuk legtöbbet a készülékeket(laptop, tábla). Segítene-e ha a 2 ponttal jelzett sarokban található szekrény oldalára lógatnám fel a routert ? Ha igen van-e javasolt magasság ? Milyen irányban álljon az antenna ? ( a falak 15 cm vastag vasbeton - klasszikus házgyári panellakás) Köszi M. Ui.: már próbáltam, hogy a legkevésbé terhelt csatornákat preferáltassam a routerrel, de állandóan (néhány naponként) változik a terhelés ...
A "kollégának" LAN-os routere van és ahhoz ne ajánlj programot, mert olyan nincs.
Idézet: „Sziasztok,tudtok nekem ajánlani valami progit amivel Ap-nek a jelszintjét mérni tudom?A Netstumbler nem jó mert csak USB-s t tud mérni.Köszönöm.” Tisztelt "kadarist" kolléga! Amúgy a kérdés is elég félrevezető és pontatlan mert nekem ebből az jött le, hogy a számítógépen akarja megnézni a router jelszintjét vagyis hogy mekkora az a jel ami a wifis routerről a számítógép wifi kártyára érkezik. Amúgy magára a routerre valóban nem létezik szoftver, de ezt nem is állítottam egyik hsz-ben sem. Utóbbinak meg mi lenne az értelme? ![]() Komolyabb routerek amikre rá lehet hegeszteni az openwrt linuxot, azokon futtathatók az általam említett programok is. (kismet és wavemon) Ezek arra jók, hogy például megnézzük a zajszintet vagy feltérképezzük a környékbeli hálózatokat, hogy melyik csatornát foglalják el stb. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2013
Elnézést kérek tőled, mert nyilván nem tudsz az előzményekről, ahol is tisztázva lett, hogy routere van a kérdezőnek. További szép napot!
Okés, semmi gond. Amúgy nem vitatkozni akartam, így én is elnézésed kérem. Üdvözlettel!
Alap dolog, hogy egy antennának 5 - 10 hullámhossznyi közelében nem lehet semmi. Persze ez nem mindig kivitelezhető, de törekedni kell rá. A vételi térerősséget az adóantenna közvetlen környezete befolyásolja a legjobban.
Ezen túl a vevő antenna (vagy inkább a kliens) helyzetével lehet azt a legjobb helyet kikeresni, ahol a hasznos jel a legnagyobb, és ugyanakkor a zavaró jelek a legkisebbek. Sajnos elég sokan partizánkodnak ezekben a sávokban, használnak nem megengedett teljesítményeket, külső nagy nyereségű antennákat, jelentős zavarokat okozva.
Köszi ...
Mit értesz a "5 - 10 hullámhossznyi közelében nem lehet semmi" mondat alatt ? Gondolom egy betonfalról visszaverődik a jel, de pl egy bútorlap, vagy farostlemez esetében mi a helyzet ? Az antenna helyzete milyen legyen ? Gondolom nem véletlenül állítható ...
A hullámhossz λ=c/f, pontosan nem számoltam ki, de tizenpár centi. Azért a fa lap is számítt, ha nem is annyit mint egy betonfal. Az antenna helyzete általában majdnem mindegy, mivel a kliens -ben többnyire egy speciális antenna van, aminek elvileg majdnem mindegy a polarizáció.
De lehet kísérletezni, ha már mindennek fix helye van, bizonyos zavarvédelmet is el lehet érni.
Szia!
Elnézésed, hogy beleszólok. Adnék egy ötletet amivel találhatsz egy jó helyet a routernek. Gondolom a router számítógéppel van "összekötve" a wifin keresztül. Ha olyan kártyád van ami támogatja a monitorozást, akkor egy egyszerű netstumbler programmal meg tudod nézni a saját hálózatod jelerősségét és SNR értékét is. Mindkettő fontos paraméter, de neked egy kicsit most az SNR a fontosabb. SNR=Signal to Noise jel-zaj viszonyt jelent. Írtad hogy többen is vannak a sávon. Nos, ha 2,4ghz wifiről beszélünk IEEE 802.11b és IEEE802.11g szabványok, akkor a következőképpen működik ez a sáv: Három alapcsatorna van: 1 és 6 és 11. Ez a három csatorna független egymáshoz képest míg a többi csatorna ami ezek mellett van úgymond átlapolódik, tehát valamilyen mértékben (mértéke függ attól hogy mennyivel van mellette az eredeti csatornától) "belezavar" a többi adatforgalmába. Ezért, ha nagyon sok hálózat van a tiéd mellett vagy csak egy olyan amit nagy adatforgalomra pl. torrentezésre használnak akkor a tiéd akadozni fog. Minden az SNR értéken múlik ilyenkor. A jelszintnek általában -60dbm és -80dbm kell lennie (kisebb értéknél már akadozhat a link) Az SNR pedig minél nagyobb annál jobb: 25db - 45db a jó. Ami még fontos: A routerek kisebb freqvencián valamivel nagyobb jelet adnak ki magukból. (1-2dbm többet mint a 13csatin) A programmal a gépen figyeld az értéket és úgy helyezd el a routert hogy a két paraméter a lehető legjobb legyen. Az sem árt ha utánna letöltés melett is megnézed és úgy is igazgatod a routert. Ahogy írta "pucuka" kolléga 10-15cm is sokat számít az hely megválasztásánál, főleg az egy antennás routereknél pl: olcsó tp-linkek.
Köszi !
Minden (segítő) információ jól jön ! Mint említettem a monitorozós-csatornapreferálós játékot már eljátszottam, pár napig, egy-két hétig megoldás, utána újra kezdődik a "játék". A következő döntésre jutottunk : 1, áttelepítem a routert a 2 jelű helyre . ( akkor itt majdnem mindegy merre"áll" az antennája ? ) 2 ha nem hoz javulást, veszünk egy "nagyobb" routert .
A következőt javaslom neked:
A 2. helyre úgy tedd a routert, hogy ha van szekrényed ott, akkor annak a tetejére kellene csak rátenni a routert. A vasbeton falon sajnos össze-vissza "pattog" a wifi jel a benne lévő vasháló miatt. Jobb helyet tudsz találni a jelenlegitől, de nagy csodára ne várj. Ha elhelyezted a routert akkor a netstumbler programot indítsd be a laptopon és nézd meg, hogy a környékbeli hálózatok melyik csatornát használják leginkább. Ezt a listát felteheted ide is és javasolunk neked egy csatornaszámot. Ha ki lett választva a csatorna, akkor arra kell ráállítani a routered és ugyancsak a netsumbler programmal figyelni kell a hálózatod jelszintjét és SNR-jét miközben valakit megkérsz hogy pakolgassa arrébb a routert pár centivel ide-oda. Ahol a legjobb a két érték, ott a legjobb a wifi jel.
Sziasztok!
2 kérdésem lenne: 1)van egy szabadon fogható wireless jel, de néha túl gyenge, és nem lehet csatlakozni. Van valami trükk, hogy csatlakozni lehessen? Valami áramkör, amit megépít az ember? ![]() ![]() A másik pedig az az, hogy ha hiszitek, ha nem olyan szorgalmi házit kaptunk infobol, hogy törjük fel az iskola routerét, amin WPA védelem van, jelszó.. Kapunk érte 5-öst... Megoldható valahogy? ![]()
Szia!
1: Nagyobb nyereségű antennával és egy kis szerencsével a gyenge jelből lehet használhatóbbat csinálni. pl: Bővebben: 5ghz-re 2: Youtube-on vannak "oktató" videók. Azokat nézegesd, de csak SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE, mert ez a tevékenység illegális és két évet is kaphatsz érte rossz esetben. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Szia!
Hát ekkora antennát nem vihetek minden nap az iskolába, na meg nem is lehet a mobilhoz kapcsolni. Mellesleg van itthon ilyenem épp ![]() Nem akarok mást megkárosítani vele, le is írtam, ezt "szorgalmi" házira kaptuk, hogy ha valakinek sikerül. Tudom, hogy a neten vannak videók, de az az igazság, hogy véleményem szerint 10ből 9 olyan program letöltésére kényszeríti az embert, ami vírusos. Korábban már súlyosan ráfáztam ilyen miatt..
Ezt hívják életre nevelésnek. Ha próbálkozol valószínűleg nem sikerül, ha lopsz tiéd a dicsőség.Mindezt intézményesen. Hajrá világ
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |